A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


Debbie Macomber heeft reeds meer dan 150 romans geschreven, een aantal daarvan werd ook in het Nederlands vertaald en werden bij Harlequin uitgegeven.

Van haar 'Cedar Cove' serie werd een tv-serie gemaakt met Andie MacDowell in de hoofdrol.

Deel en serie Deel 3 - Deliverance Company
Titel Lokkende sterren*
Oorspronkelijke titel The sooner the better
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2013 bij Boekerij
Genre Historische roman

Korte omschrijving

 

Tot voor kort kende Lorraine Dancy avonturen alleen uit films - waar het onwaarschijnlijke mogelijk wordt en romantiek werkelijk bestaat. Nu lijkt het wel alsof ze zelf in een film is terechtgekomen.

Haar avontuur begint aan de kust van Mexico, waar ze op zoek gaat naar de vader die ze nooit gekend heeft. Ze ontmoet niet alleen hem, maar ook een groot probleem wanneer ze onterecht beschuldigd wordt van diefstal.

Dan verschijnt Jack Keller ten tonele. Deze eigenzinnige man, die zich van niemand en niets iets aantrekt, ziet zich gedwongen haar te helpen en neemt haar mee in zijn boot.

Woelige wateren wachten hun. En ten slotte de keus: wie offert zich op voor wie...

* Dit boek is ook uitgebracht bij Mira Books en als Harlequin IBS 182 met als titel 'Zon en zee(ziekte)'. In 2018 wordt het boek nogmaals uitegeven (e-book) met als titel 'Stilte voor de storm'.


Nog niet vertaalde delen van de Deliverance company serie:

Deel 1 - Someday soon
Deel 2 - Sooner or later

Deel en serie Deel 1 - Blossom Street serie
Titel Breibabes
Oorspronkelijke titel The shop on Blossom Street
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2006 bij Van Holkema & Warendorf
Genre Roman

Korte omschrijving

Breibabes is niet zomaar toevallig een breiroman. Breien is hot! Insteken, doorhalen en af laten gaan is de ideale manier om na een dagje stress tot rust te komen.

Het kleine wolwinkeltje van Lydia vertegenwoordigt haar droom van een nieuw leven, een leven zonder kanker en met nieuwe kansen op liefde. Ze verkoopt wol, pennen en patronen en geeft breiles aan Jacqueline, Carol en Alix die elk om hun eigen reden de cursus volgen.

In het winkeltje aan de Blossom Street doen deze zo verschillende vrouwen onder het breien onverwachte ontdekkingen die leiden tot aanvaarding, vriendschap en liefde, tot lachen en dromen. Ontdekkingen die alleen vrouwen met elkaar kunnen delen...


Deel en serie Deel 2 - Blossom Street serie
Titel De Wolwinkel*
Oorspronkelijke titel A good yarn
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2008 bij Mira Books
Genre Roman

Korte omschrijving

 

Drie totaal verschillende vrouwen. Als ze niet toevallig door Blossom Street waren gelopen, hadden ze elkaar nooit ontmoet, en toch worden ze vriendinnen voor het leven.

Bethanne Hamlin, pas gescheiden omdat haar man opeens een ander had. Achtergebleven met twee opgroeiende kinderen, een huis vol mankementen en zonder carrière.

Elise Beaumont. Ook achtergebleven, maar dan zonder pensioen, waardoor ze noodgedwongen bij haar dochter intrekt, al is dat het laatste wat ze wil.

Courtney Pulanski, zeventien jaar oud. Woont bij haar oma, waar ze zich niet thuis voelt, en worstelt in haar eentje met de dood van haar moeder.

Al breiend pakken ze uiteindelijk de draad weer op. Bij Lydia in de wolwinkel, met taart, hun breiwerk en... elkaar.

* Ook uitgebracht bij Harlequin als IBS 170 met als titel: 'Doorbreien'. In 2018 werd er een e-book versie uitgegeven.


Deel en serie Deel 3 - Blossom Street serie
Titel De geur van aarde
Oorspronkelijke titel Susannah's garden
Uitgever Harlequin IBS 206 & HQN Roman 126
Genre Roman

Korte omschrijving

 

Wanneer duidelijk blijkt dat Vivian Leary vergeetachtig wordt en niet goed meer voor zichzelf kan zorgen, besluit haar dochter Susannah Nelson om een zomer lang terug te keren naar Colville, het plaatsje waar ze is geboren en waar haar moeder nog steeds woont. Ze hoopt Vivian ervan te kunnen overtuigen om naar een bejaardentehuis te verhuizen en wil dan meteen van de gelegenheid gebruik maken om haar ouderlijk huis leeg te ruimen en te verkopen.

Waar Susannah niet op heeft gerekend, is dat door haar terugkeer naar Colville vele herinneringen naar boven komen. Herinneringen aan haar jeugdliefde Jake, die ze door ingrijpen van haar vader heeft moeten loslaten. Aan haar broer Doug, die door een auto-ongeluk om het leven is gekomen. Herinneringen aan haar schoolvriendinnen, en aan de keuzes die ze als jonge vrouw heeft gemaakt. Het wordt een zomer vol vreugde en verdriet, maar vooral een zomer die haar nog lang zal bijblijven...

* Dit boek werd ook uitgegeven in 2015 als Harlequin Bookazine.


Nog niet vertaalde delen van de Blossom Street serie:

Deel 3.5 - Christmas letters (kort verhaal)
Deel 4 - Back on Blossom street (ook verschenen als Wednesdays at four)
Deel 5 - Twenty wishes
Deel 6 - Summer on Blossom Street
Deel 7 - Hannah's list
Deel 8 - A turn in the road
Deel 9 - Starting now
Deel 10 - Blossom Street bridesLekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Deel en serie Deel 0.5 - Rose Harbor
Titel Aan het einde van het tuinpad - Hun eerste ontmoeting
Oorspronkelijke titel When first they met
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2015 bij Boekerij
Genre Verhalenbundel

Korte omschrijving

In Hun eerste ontmoeting vertelt Debbie Macomber dat je misschien lang moet wachten op je grote liefde, maar dat als je hem vindt het geluk binnen handbereik is.

De andere verhalen in deze bundel zijn:
- Liefdeslessen van Santa Montefiore
- De glazen kast van Kristin Hannah
- Felin van Charlotte de Monchy
- Aggie van Liz Fenwick
- De laatste dans van Victoria Hislops


Deel en serie Deel 1 - Rose Harbor
Titel De bed & breakfast in Rose Harbor
Oorspronkelijke titel The inn at Rose Harbor
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2012 bij Boekerij
Genre Roman

Korte omschrijving

Jo Marie Rose heeft haar man verloren. Op zoek naar rust en de mogelijkheid van een nieuwe start, vestigt ze zich in het kleine kustplaatsje Cedar Cove. Maar hoe begin je opnieuw na een gelukkig leven samen? Als Jo Marie een kleine bed & breakfast te koop ziet staan, beseft ze dat dit haar kans is.

Haar eerste gast is Joshua Weaver, die voor zijn zieke stiefvader komt zorgen. De twee mannen hebben het nooit goed met elkaar kunnen vinden, en Joshua heeft weinig hoop dat dat nog zal veranderen. Tot hij een oud-klasgenoot van zijn middelbare school tegenkomt, die hem doet inzien dat het nooit te laat is voor verzoening en vergeving.

De andere gast is Abby Kincaid, die naar haar geboorteplaats Cedar Cove is teruggekeerd voor de bruiloft van haar broer. De laatste keer dat ze er was is twintig jaar terug, en niet voor niets: het schilderachtige havenstadje herbergt voor haar vooral pijnlijke herinneringen. Door haar familie en oude bekenden weer te zien, begrijpt ze dat ze niet kan blijven weglopen voor het verleden als ze ooit verder wil komen.


Deel en serie Deel 2 - Rose Harbor
Titel Rose Harbor in bloei
Oorspronkelijke titel Rose Harbor in bloom
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2013 bij Boekerij
Genre Roman

Korte omschrijving

Sinds haar verhuizing naar Cedar Cove voelt Jo Marie Rose zich steeds meer thuis in het kustplaatsje, zeker nu ze bevriend is geraakt met haar buren. Nu is het lente, en Jo Marie heeft een klusjesman ingehuurd die haar gaat helpen bij het aanleggen van een rozentuin. Ze verwelkomt ook twee nieuwe gasten.

Annie Newton is in Cedar Cove voor het huwelijksjubileum van haar grootouders, maar zelf worstelt ze met een gebroken hart.

En Mary Smith, een succesvolle zakenvrouw, kijkt door een nare ziekte terug op haar leven en komt het enige waar ze ooit spijt van heeft gehad rechtzetten.


Deel en serie Deel 3 - Rose Harbor
Titel Liefdesbrieven in Rose Harbor
Oorspronkelijke titel Love letters
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2014 bij Boekerij
Genre Roman

Korte omschrijving

De zomer is een drukke tijd in de bed & breakfast van Rose Harbor, en eigenares Jo Marie Rose en klusjesman Mark Taylor hebben samen veel tijd doorgebracht met het draaiend houden van de zaak. Ondanks goedbedoelde hints van anderen houdt Jo Marie vol dat Mark niet meer is dan een vriend. Maar dan wel een vriend aan wie ze verdacht veel denkt…

Omdat hij niet graag over zichzelf praat weet Jo Marie weinig over Marks leven. Ze neemt zich voor meer over hem te weten te komen, maar eerst moet ze haar eigen verleden onder ogen zien – en ze moet ook nog drie nieuwe bezoekers verwelkomen die, net als Jo Marie tot voor kort, op zoek zijn naar nieuwe wegen in hun leven. Wat hen allemaal bindt is de zoektocht naar liefde. Maar het vereist moed om die te kunnen toelaten.


Deel en serie Deel 4 - Rose Harbor
Titel Een nieuw begin in Rose Harbor
Oorspronkelijke titel Silver lingings
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2015 bij Boekerij
Genre Roman

Korte omschrijving

Sinds de opening van de Rose Harbor Inn heeft Jo Marie Rose allerlei interessante mensen ontmoet, maar het is vooral klusjesman Mark Taylor die haar onverdeelde belangstelling heeft. Hun vriendschap begint voorzichtig uit te groeien tot iets meer, tot Mark plotseling aankondigt dat hij uit Cedar Cove zal vertrekken. Jo Marie is met stomheid geslagen; net wanneer ze haar hart weer voorzichtig durft te openen, dreigt ze opnieuw de man om wie ze geeft te verliezen.

Intussen verwelkomt Jo Marie ook twee nieuwe gasten, de jeugdvriendinnen Kellie Crenshaw en Katie Gilroy, die het stadje bezoeken voor een middelbareschoolreünie. Kellie wil eindelijk de jongen die ooit haar hart brak de waarheid zeggen. Katie wil juist een nieuwe poging wagen met James, die ze nog altijd als haar grote liefde beschouwt.

Drie vrouwen met elk hun eigen liefdesgeschiedenis. Zal het hen lukken het verleden af te sluiten en te omarmen wat de toekomst hun zal brengen?


Deel en serie Deel 5 - Rose Harbor
Titel Rose Harbor voor altijd
Oorspronkelijke titel Sweet tomorrows
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2017 bij Boekerij
Genre Roman

Korte omschrijving

Negen maanden geleden verliet Mark Taylor Cedar Cove halsoverkop om een fout uit zijn verleden te herstellen. Hoewel Mark eindelijk zijn liefde aan haar heeft verklaard, weet de eigenaresse van Rose Harbor, Jo Marie Rose, niet zeker of hij ooit nog terugkomt. Ze is echter vastberaden om naar de toekomst te kijken, en begint weer te daten. Ze vindt gezelschap in een huurster die ook een nieuw hoofdstuk in haar leven begint.

Emily Gaffney, een jonge lerares, herstellende van haar tweemaal gebroken hart, verblijft in de bed & breakfast tijdens haar zoektocht naar een eigen huis. Ze heeft de hoop om ooit te trouwen opgegeven en nu droomt ze ervan kinderen te adopteren. Emily heeft een oogje op een bijzonder huis, waar genoeg plek voor hen zou zijn, maar de eigenaar ervan is ontzettend onbeleefd. Toch groeit hun lastige relatie uit tot een vriendschap. En misschien zelfs wel meer dan dat…


Nog niet vertaalde delen van de Rose Harbor serie:

Deel 1.5 - Lost and found in Cedar Cove
Deel 3.5 - Falling for her

De Rose Harbor serie is een spin-off serie van de niet vertaalde Cedar Cove serie.
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Uitgever en nummer Harlequin IBS 18
Titel De hoogste tijd
Oorspronkelijke titel This matter of marriage
Hoofdrolspelers ? & Hallie McCarthy
Genre Roman

Korte omschrijving

Uit het dagboek van Hallie McCarthy: De doelstelling staat vast, de plannen zijn gemaakt. Volgend jaar rond deze tijd verwacht ik een getrouwde vrouw te zijn - misschien zelfs een zwangere, getrouwde vrouw! Zo moeilijk kan dat toch niet zijn?

Lange tijd heeft Hallie maar voor één doel geleefd; haar carrière. Nu is ze echter op een punt in haar leven gekomen waarop ze beseft dat het hebben van een man en kinderen ook wel leuk zou zijn. Onmiddelijk stelt ze een actieplan op. Eerst zal ze wat pondjes kwijt moeten raken, dan moet ze op zoek naar een geschikte echtgenoot en vervolgens komen de kinderen vanzelf wel.

De eerste doelstelling bereikt ze binnen de door haar gestelde termijn, maar het vinden van een man blijkt heel wat lastiger dan verwacht.
Gelukkig kan ze na ieder rampzalig verlopen afspraakje uithuilen bij haar buurman!

* Dit boek werd in 2018 heruitgegeven als e-book.


Uitgever en nummer Harlequin IBS 28
Titel In goed vertrouwen
Oorspronkelijke titel Montana
Hoofdrolspelers Sam Dakota & Molly Wheaton - Russell Letson & Peal Mitchell
Genre Roman

Korte omschrijving

 

In het op het eerste gezicht zo rustige stadje Sweetgrass worden plannen gesmeed die het daglicht niet kunnen verdragen. Plannen die de levens van vier mensen voorgoed zullen veranderen.

Molly Wheaton, moeder van twee zoontjes, is naar het plaatsje verhuisd om haar doodzieke grootvader, Walt Wheaton, in zijn laatste dagen bij te staan. De zorg om haar grootvader en diens ranch brengen haar nader tot de intrigerend Sam Dakota.

Sam Dakota, een ruige cowboy, is bij toeval op de ranch van Walt Wheaton belandt en staat de oude man met raad en daad bij. Hij houdt met hart en ziel van Molly, maar zal hun prille liefde bestand zijn tegen de onthullingen uit zijn verleden en de vreemde voorvallen die de ranch teisteren?

Pearl Mitchell is een prostituee die in haar beroep vele soorten mannen tegenkomt. Voor haar zijn ze slechts een bron van inkomsten, tot ze Russell Letson leert kennen. Hun hartstochtelijke verhouding opent voor haar een onvermoede wereld...

Russell Letson is een briljant advocaat. Ongewild raakt hij betrokken bij het complot dat vele onschuldige slachtoffers in Sweetgrass maakt. Vastbesloten het raadsel op te lossen, bijt hij zich in de zaak vast. Een zaak waar zijn minnares Pearl Mitchell een cruciale rol in blijkt te spelen.

* In 2018 werd het boek heruitgegeven als e-book met als titel: 'Terug naar Montana'.


Titel De ontbijtclub
Oorspronkelijke titel Thursday at eight
Uitgever Harlequin IBS 174 en Harlequin speciale uitgave
Genre Roman

Korte omschrijving

 

Moet je op elkaar lijken om goede vriendinnen te kunnen worden? Ooit zouden Clare, Elizabeth, Karen en Julia deze vraag met 'ja' hebben beantwoord, maar nu weten ze wel beter...

De wegen van de vier vrouwen kruisen tijdens een cursus dagboek schrijven. Allemaal hebben ze hun eigen redenen om erheen te gaan, al even verschillend als de levens die ze leiden. Maar misschien is dat wel precies wat hen in elkaar aantrekt - die andere kijk op gewone dingen.

De cursus is inmiddels allang afgelopen, maar elke donderdagochtend om acht uur ontmoeten ze elkaar in een restaurant. Om te ontbijten, om bij te praten en om ervaringen uit te wisselen. En zo ontstaat de ontbijtclub - basis voor een hechte vriendschap, bron van bemoediging en steun, en al snel niet meer weg te denken uit hun levens.

* Dit boek werd ook uitgegeven in 2015 als Harlequin Bookazine.


Uitgever en nummer Candlelight historische roman 239
Titel Een voorjaarsboeket
Oorspronkelijke titel A spring bouquet
Hoofdrolspelers Jason Ingram & Katie Kern
Genre Kort verhaal

Korte omschrijving

'Een voorjaarsboeket' bevat 4 verhalen, hier wordt alleen dat van Debbie Macomber vermeld. Dit is een hedendaags verhaal in een historische roman.

Kalverliefde? - Marrying kind:
Katie Kern en Jason Ingram waren in hun schooltijd verliefd op elkaar. Totdat de welgestelde ouders van Katie een eind maakten aan hun verhouding. Jaren later stond Jason op het punt om met een andere vrouw te trouwen. Maar toen Katie zijn leven weer in wandelde... leken de tussenliggende jaren er niet meer toe te doen.
Overzicht van de pockets Losse delen

* Twee plus twee - The matchmaker (in Jasmijn extra 27)
* Onder de sterren - A little bit countre (in jasmijn extra 52)
* Onbezonnen woorden - Country bride (in jasmijn extra 52)
* Meer dan een spel - The forgetful bride (in jasmijn extra 60)
* Misverstand met gevolgen - Love by degree (Jasmijn 738)
* Groeiende liefde - Yours and mine (Jasmijn 825)
* Een moeilijke keuze - Rainy day kisses (Jasmijn 898 & in Jasmijn duet 46)
* Zacht als satijn - First comes marriage (Jasmijn 940)
* Betoverende woorden - Here comes trouble (jasmijn 959 & in Jasmijn duet 58)
* Gelukkig paradijs - Father’s day (Jasmijn 997)

* Stille getuigen - White lace and promises (Tiffany 63)

* Onverwacht verlangen - The playboy and the widow (in Love affair extra 13)
* Machtige golven - navy wife (Love affair 265)
* Overtuigend bewijs - For all my tomorrows (Love affair 313)

* Als vuur in de nacht - Bride on the loose (Baccara 138 & in Baccara extra 110)
* Knallend vuurwerk - Same time next year (Baccara 196 & Baccara’s beste 565)
* Fataal moment - Just married (Baccara 258)

* Deken van sneeuw - Let it snow (in Harlequin special 1)
* Hart van goud - My funny Valentine (in Harlequin Valentijn special 10)
* Die eerste ontmoeting - The first man you meet (in harlequin Bruidsspecial 18)
* Drie bruiden zonder bruidegom - Three brides, no groom (in Harlequin special 54)
* Beth - Private paradise (in Harlequin zomerspecial 59)
* Dani’s droom - Rock-a-bye-baby (in Harelquin special 60)
* Zomer vol vrijheid - The apartment (in Harlequin zomerspecial 90)
* De kristallen bol - On a snowy Christmas night (in harelquin kerstspecial 94)
* Haar liefste droom - The twenty-first wish (in Harlequin Zomerspecial 109)
* Die ene kerstkaart - 5-B Poppy Lane (in Harlequin Kersspecial 110)
* Voorjaar vol vrijheid - The apartment (in Harlequin Lentespecial 128) (eerder verschenen als 'Zomer vol vrijheid')

* Onverwachte keuze - Ready for romance (in Bouquet extra 84)
* Een echte held - My hero (Bouquet 1415 & in Bouquet favorieten 107)
* Betoverende bruid - The man you’ll marry (bouquet 1446)
* Een hart vol liefde - Friends, and then some (bouquet 1507)
* Onwillige harten - Wanted: perfect parter (bouquet 1944)

Series

Midnight sons

  1. Waar de zon nooit ondergaat - Brides for brothers (Bouquet 1671)
  2. Verblindend noorderlicht - The marriage risk (Bouquet 1687)
  3. Schittering in de sneeuw - Daddy's little helper (Bouquet 1704)
  4. Because of the baby
  5. Falling for him
  6. Ending in marriage
  7. Midnight sons and daughtersAndere titels van deze auteur N.v.t.
Website www.debbiemacomber.com


Home | Boekenkast M |