A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


Juliet Marillier, meisjesnaam Juliet Scott, werd in 1948 geboren in Nieuw Zeeland, later verhuisde ze naar Canada waar ze afstudeerde. Momenteel woont ze in Australië. Haar romans zijn een combinatie van historische fictie, folkore fantasy, romantiek en drama.

Titel Hartenbloed
Oorspronkelijke titel Heart's blood
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2010 bij Luitingh Fantasty
Genre Fantasy

Korte omschrijving

Op de beboste heuvels van het mysterieuze plaatsje Whistling Tor staat een vervallen vesting vol geheimen. De bewoner, Anluan, is een man die in de streek wordt gevreesd en gemeden. Ergo, hij en de zijnen heten vervloekt te zijn en, bovendien, in het woud rondom het fort waart een duistere kracht rond die fluisterend naderend onheil aankondigt.

Ondanks Anluans reputatie en de vermeende geheimen van de vesting, beschouwt de jonge schrijver Caitrin deze plek als de veilige haven waarnaar zij zo verlangde - een plaats waar niemand haar zal storen, een plaats die zowel rustgevend als veilig is. Want Caitrin is een vrouw die op de vlucht is voor de demonen van haar verleden.

Tijdens haar verblijf in Whistling Tor ontdekt de geplaagde Caitrin dat zij de enige is die met inzet van liefde en doorzettingsvermogen de vloek kan breken die Anluan en zijn medebewoners gevangen houdt...


Deel en serie Deel 1 - Zeven wateren
Titel Dochter van het woud
Oorspronkelijke titel Daughter of the forest
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2001 bij Luitingh Sijthoff
Genre Fantasy

Korte omschrijving

De vesting van Zeven Wateren is een afgelegen, vreemde en stille plaats. Ze wordt bewaakt door zwijgende mannen die in grijze kledij door de wouden sluipen en hun wapens scherp houden. Want er zijn vijanden in de bossen: vernielzuchtige Britten en vikingen op oorlogspad.

En nu is er ook een vijand binnen de muren van de vesting: Vrouwe Oonagh. Zij is een zwarte tovenares, die heer Colum in haar bekoringen heeft verstrikt en die de familie wil vernietigen. Daarom betovert ze de zes zoons van heer Colum.

Sorcha is de enige die de betovering kan verbreken. Als zij faalt, zullen haar broers sterven.

Dan wordt Sorcha ontvoerd door de Britse strijders en meegenomen naar hun land. Daar komt ze voor de moeilijke keuze te staan tussen haar plicht om de vloek over haar broers te verbreken, en haar groeiende verboden liefde voor de strijdheer die haar gevangenhoudt.


Deel en serie Deel 2 - Zeven wateren
Titel Zoon van de schaduwen
Oorspronkelijke titel Son of the shadows
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave 2001 bij Luitingh Sijthoff
Genre Fantasy

Korte omschrijving

De woudgeesten waarschuwen Liadan, de dochter van Sorcha, dat ze voor eeuwig in Zeven Wateren blijven moet. Want zij hebben in Liadans toekomst een vervloekte liefde gezien, dood, een kind en een verschrikkelijke keuze.

Ierland is in oorlog. De kuststreken staan bloot aan roofovervallen - en een nieuw geloof veroorzaakt tweespalt onder de bevolking.

In dit gevaarlijke tijdsgewricht wordt één man boven alle andere gevreesd: de Beschilderde Man. Hij is de leider van vogelvrije vechters en staat bekend als de meedogenloze huurling, de sluwe bedrieger, de angstaanjagende schim die komt roven en als bij toverslag weer verdwijnt.

Juist door deze bandiet wordt Liadan gevangengenomen - zal de strijd om de heilige eilanden in een tragedie eindigen? Valt er een vloek over Zeven Wateren door Liadams verboden liefde?


Deel en serie Deel 3 - Zeven wateren
Titel Kind van de profetie
Oorspronkelijke titel Child of the prophecy
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave 2002 bij Luitingh Sijthoff
Genre Fantasy

Korte omschrijving

Het grote ogenblik is aangebroken. Het Kind van de Profetie is een volleerd krijger geworden. Met hem als aanvoerder, en met een leger bondgenoten zoals er nooit eerder op de been is gebracht, kan de overwinning hun gewoon niet ontgaan.

De jonge tovenares Fainne, opgegroeid in een schuilplaats aan de rotsige westkust, is naar Zeven Wateren gezonden met een vreselijke opdracht.

Uit alle macht en tot elke prijs moet zij voorkomen dat het Feeënvolk de Eilanden herovert - gehoorzaamt zij niet, dan sterven allen die zij liefheeft.


Deel en serie Deel 4 - Zeven wateren
Titel Erfgenaam van Zeven Wateren
Oorspronkelijke titel Heir to Sevenwaters
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave 2009 bij Luitingh Sijthoff
Genre Fantasy

Korte omschrijving

De stamhoofden van de Zeven Wateren zijn van oudsher de opzichters van een uitgestrekt en geheimzinnig woud. Mensen en bewoners van andere werelden leven er zij aan zij, hoewel, helemaal vertrouwen doen ze elkaar niet. Als de lente aanbreekt constateert Vrouwe Aisling dat zij in blijde verwachting is, er is een nieuwe erfgenaam van de Zeven Wateren op komst.

Bij de geboorte slaat de vreugde abrupt om in wanhoop als blijkt dat de pasgeborene is verdwenen, ontvoerd of... In plaats van de baby treffen ze in de wieg iets aan dat van onnatuurlijke aard is - anders laat de vondst zich niet omschrijven.

Zus Clodagh heeft geen andere keuze dan de schaduwwereld van Anderswereld binnen te gaan: dat is de enige manier om haar pasgeboren broertje gezond te maken. Om die taak tot een goed einde te brengen, zal ze eerst de confrontatie aan moeten gaan met de machtige prins die in Anderswereld regeert.


Deel en serie Deel 5 - Zeven wateren
Titel Ziener van Zeven Wateren
Oorspronkelijke titel Seer of sevenwaters
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave 2011 bij Luitingh Sijthoff
Genre Fantasy

Korte omschrijving

Sibeal, de vijfde dochter van de heer van Zeven Wateren, wil niets liever dan druïde worden. Sibeals oom en mentor, Ciarán, stuurt haar daarom naar het afgezonderde eiland Inis Eala. Daar wil hij zien of zij het zware leven van een druïde wel aankan.

Sibeal voelt zich verraden door Ciarán, maar een aangespoeld scheepswrak vraagt al snel al haar aandacht. Een van de overlevenden van het wrak is Felix, afkomstig uit Armorica, die kampt met geheugenverlies. De bard wint meteen het hart van Sibeal, maar door haar roeping mag ze geen gehoor geven aan deze gevoelens.

Als Felix zijn geheugen terug begint te krijgen, ziet Sibeal in een voorspelling dat hij op een gevaarlijke missie moet gaan. Meegaan betekent een kans op echte liefde, maar daarvoor moet zij wel de spiritualiteit van de druïden opgeven.


Deel en serie Deel 6 - Zeven wateren
Titel Vlam van Zeven Wateren
Oorspronkelijke titel Flame of Sevenwaters
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave 2013 bij Luitingh Sijthoff
Genre Fantasy

Korte omschrijving

Maeve, de dochter van de heer van Zeven Wateren, heeft als kind ernstige brandwonden opgelopen. Lange tijd had ze het moeilijk met de littekens die haar leven bepaalden. Na tien jaar bij haar oom en tante op Harrowfield te hebben gewoond, keert ze terug naar huis. In de tussentijd is Maeve veranderd in een moedige vrouw met een speciale gave voor het temmen van wilde dieren. En ze komt net op tijd.

Zeven Wateren is in rep en roer. Mac Dara, de kwaadaardige prins van de Andere Wereld, onderneemt wanhopige pogingen om zijn enige zoon, Maeves zwager, terug te halen naar zijn rijk.

Om de heer van Zeven Wateren hiertoe te dwingen, heeft Mac Dara op diens grondgebied een groep onschuldige reizigers gegijzeld en op wrede wijze gedood. Als Maeve een van de vermiste reizigers dood aantreft, is dit het begin van een reeks zware beproevingen die ze samen met haar broer Finbar moet ondergaan om een eind te maken aan Mac Dara's gewelddadige heerschappij - en is ze vastbesloten zich door niets of niemand te laten weerhouden.


Nog niet vertaalde delen van de Zeven Wateren serie:

Deel 5.5 - Twixt firelight and water: A tale of Sevenwaters (kort verhaal)Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Deel en serie Deel 1 - De saga van de eilanden van het licht
Titel Drager van de wolvenvacht
Oorspronkelijke titel Wolfskin
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2003 bij Luitingh Sijthoff
Genre Fantasy

Korte omschrijving

De jonge Eyvind brandt van verlangen een groot vikingkrijger te worden en eervol te strijden in naam van Thor. Die kans krijgt hij als zijn oudere broer Ulf hoort van een magisch land overzee, waar voor moedige mannen rijkdom en onsterfelijke faam te behalen zijn.

In gezelschap van Ulf en een grote groep volgelingen kiest Eyvind het ruime sop. Na een bepaald woelige reis komen ze terecht in een kaal en stormachtig gebied, vol onverwachte schoonheid, verborgen schatten en een hartelijke bevolking: de Orkney-eilanden.

Maar in het gezelschap zeevaarders bevindt zich iemand die niet is wie hij lijkt, Somerled, de jeugdvriend met wie Eyvind ooit een bloedband is aangegaan. En dat is nog maar het eerste van de vele problemen die de reisgenoten te wachten staan.


Deel en serie Deel 2 - De saga van de eilanden van het licht
Titel Drager van het vossenmasker
Oorspronkelijke titel Foxmask
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave 2004 bij Luitingh Sijthoff
Genre Fantasy

Korte omschrijving

Als Thorvald onverwacht op een duister geheim stuit, onderneemt hij een gevaarlijke reis: een speurtocht naar zijn onbekende vader. Daarbij wil hij zijn trouwe schaduw Creidhe achterlaten, maar zij laat zich niet zo gemakkelijk afschudden.

De Verloren Eilanden, De Eilanden van het Licht, hun reisbestemming, worden geregeerd door een tiran; de mensen zijn er achterdochtig en bang. Niemand wil vertellen waarom Creidhe haar gouden haar moet verbergen, of waarom er zo weinig kinderen zijn.

Maar als er dan toch een kind geboren wordt, hoort Creidhe van de vloek die de Onbespreekbaren het volk oplegden na de roof van het Vossenmasker, hun ziener. Om hem over te halen terug te keren en zodoende de vrede te doen wederkeren, onderwerpen de eilandbewoners zich elk jaar aan een jachtritueel.

Toch is er nog een andere - onvoorstelbare - manier om de vervloeking ongedaan te maken...


Deel en serie Deel 1 - De Kronieken van Bridei
Titel Des magiërs leerling
Oorspronkelijke titel The dark mirror
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2005 bij Luitingh Fantasy
Genre Fantasy

Korte omschrijving

Al op heel jonge leeftijd lijkt de toekomst van de koningszoon Bridei vast te staan, als zijn scholing wordt toevertrouwd aan een machtige magiër, de druïde Broichan.

Ver weg van huis en haard, in een stille uithoek van zijn wereld, wordt Bridei onderwezen in de krijgskunst en de aloude geheimen van het druïdenschap. Wat Bridei niet weet, is dat Broichan zitting heeft in een geheime raad van ouderen, die verregaande plannen met hem heeft.

Het lot wil anders. Bridei's toekomstverwachting, en die van zijn beschermheren, neemt een onverwachte wending als hij op een gruwelijk koude winternacht een te vondeling gelegde baby uit de vrieskou redt.

De komst van het meisje, Tuala, een halfmens, zet een streep door de plannen die Broichan met Bridei heeft, want tussen de jongen en het meisje ontstaat een hechte band.

Dat beseffen ook de tegenkrachten - van wie sommigen niets menselijks hebben - die in het door oorlogen verdeelde koninkrijk samenzweren om Broichans plannen met Bridei te dwarsbomen.


Deel en serie Deel 2 - De kronieken van Bridei
Titel Het zwaard van Fortriu
Oorspronkelijke titel Blade of Fortriu
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave 2006 bij Luitingh Fantasy
Genre Fantasy

Korte omschrijving

De tegenkrachten die de jeugdige koning Bridei voor hun zaak probeerden te winnen zijn verslagen. Voorlopig... Maar er dreigt nieuw gevaar.

In het door oorlogen verdeelde rijk neemt de onrust toe en de vredelievende Bridei heeft geen andere keuze dan aan het hoofd van zijn troepen op te trekken tegen de Gaels.

Vrijwel tegelijkertijd wordt Ana, die als gijzelaar wordt vastgehouden aan het hof van Fortriu, gedwongen tot een gevaarlijke reis naar het onbekende noorden. Aan het hoofd van haar escorte staat de lepe Faolan, Bridei's spion en sluipmoordenaar, een man voor wie Ana diepe minachting koestert.

Intussen wordt duidelijk dat Bridei niet alleen een nederlaag tegemoet marcheert, maar, erger nog, een zekere dood. Er is slechts één persoon die in staat is hem tijdig te bereiken en hem te waarschuwen.

Maar als deze persoon wordt ingezet, zal broeder tegenover broeder komen te staan, zuster tegenover zuster. De gevolgen zullen enorm zijn, voor alle betrokkenen.


Deel en serie Deel 3 - De kronieken van Bridei
Titel De schaduwbron
Oorspronkelijke titel The well of shades
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave 2007 bij Luitingh Fantasy
Genre Fantasy

Korte omschrijving

Koning Bridei is een man met een missie in zijn leven. Zijn wens om het koninkrijk te verenigen lijkt evenwel een schier onmogelijke taak. Bovendien zijn de tegenkrachten die hem sinds zijn geboorte voor hun duistere doeleinden proberen te winnen, nog lang niet verslagen.

Om zijn missie te kunnen volbrengen, stuurt Bridei zijn meest toegewijde adviseur en tevens meesterspion en sluipmoordenaar Feolan de wereld in om te achterhalen wie vriend is en wie vijand. Feolan zal vele geheimen ontsluieren, waarvan sommige de sleutel tot Brideis toekomst in zich hebben.

Maar nog belangrijker is wellicht dat die geheimen ook het geheim zullen onthullen dat Feolan al vele jaren diep in zijn ziel heeft weggestopt. Hoe het zij, beiden hebben nog een lange en gevaarlijke weg te gaan.


Deel en serie Deel 1 - Wildwood
Titel Widlewoud
Oorspronkelijke titel Wildwood dancing
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2007 bij Luitingh Fantasy
Genre Fantasy

Korte omschrijving

Heel ver hiervandaan, in een onherbergzame streek, staat op eenzame hoogte een kasteel. De grimmig uitziende vesting, overblijfsel van weleer, is het thuis van vijf zusters en hun verzottende vader. Desondanks is het leven er goed, vooral wat betreft Jena, een van de zussen die haar vrije tijd het liefst doorbrengt in de uitgestrekte bossen van het Wildewoud. Want daar is Portaal, waarvan alleen Jena en haar zussen het bestaan kennen. Elke volle maan biedt het portaal een geheime doorgang naar de betoverende wereld van het Andere Koninkrijk.

Met de lieve vrede is het abrupt gedaan als de vader ernstig ziek wordt en voor herstel naar het zuiden afreist. Zijn plaats wordt ingenomen door een oudere neef, de booswillige Cazar. Hoewel hij de meisjes door de winter heen moet helpen, wordt al gauw duidelijk dat hij andere, duistere bedoelingen heeft.

Nog erger is dat een van de zussen verliefd wordt op een wezen uit het Andere Koninkrijk, wat ongehoord, onfatsoenlijk en onacceptabel is. En zo heeft Jena opeens meer problemen omhanden dan goed voor haar is.


Deel en serie Deel 2 - Wildwood
Titel Cybele's geheim
Oorspronkelijke titel Cybele's secret
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave 2008 bij Luitingh Fantasy
Genre Fantasy

Korte omschrijving

Nauwelijks zeventien jaar is Paula als ze met haar vader Teodor, een reizende koopman, naar Istanbul reist om daar te proberen een eeuwenoud artefact - dat bekendstaat als Cybele's geschenk - in handen te krijgen.

Dat zit zo. Paula's liefste wens, de weg terugvinden naar het Andere Rijk, het geheimzinnige rijk dat zij in haar jeugd met haar zussen bezocht, heeft inmiddels plaatsgemaakt voor de wens een beroemd handelaar in oude boeken en manuscripten te worden. Maar de beweegredenen van het Andere Rijk zijn onvoorspelbaar. Hints en gefluisterde woorden maken Paula duidelijk dat ze aan een magische queeste is begonnen, die best wel eens gestuurd zou kunnen worden door haar spoorloos verdwenen zus Tati.

Eenmaal onderweg worden ze geconfronteerd met puzzels, raadsels en krachtproeven die het uiterste van hen vragen en die hun loyaliteit op het scherp van de snede testen. Maar ze moeten doorzetten, want falen betekent een vrijwel zekere dood.


Deel en serie Deel 1 - De Verboden magie serie (Shadowfell series)
Titel Verboden magie
Oorspronkelijke titel Shadowfell
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2012 bij Luitingh Fantasy
Genre Fantasy

Korte omschrijving

In het koninkrijk van Alban gaat het volk gebukt onder een tirannieke koning. Het gebruik van magie is verboden en elk contact met een van de vele magische wezens die het land rijk bevolken, wordt met de dood bestraft. De vijftienjarige Neryn is samen met haar vader op de vlucht voor de tiran, en dan gebeurt het...

Voor ze er goed en wel erg in heeft, wordt ze door haar vader verspeeld in een dobbelspel en rest haar geen andere keuze dan haar vlucht voort te zetten met de mysterieuze man die haar gewonnen heeft.

Maar er is nog een sprankje hoop, want Neryn ontdekt dat zij beschikt over een unieke gave, een onvermoed talent dat haar het doelwit maakt van verschillende partijen, onder wie de trawanten van de koning. Nu ze het vluchten zat is, besluit Neryn terug te vechten.


Deel en serie Deel 2 - De verboden magie serie (Shadowfell series)
Titel Ravenvlucht
Oorspronkelijke titel Raven flight
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave 2013 bij Luitingh Fantasy
Genre Fantasy

Korte omschrijving

Nu Neryn eindelijk de rebellen gevonden heeft bij Schaduwrots, is het haar taak zo snel mogelijk de ondergedoken Hoeders te bezoeken. Of ze de geheimzinnige wezens kan vinden is de vraag, maar het is wel van groot belang voor haar training als Ontbieder.

De vier krachtige wezens hebben echter al jaren een slechte relatie met de mensheid en het is aan Neryn om eerst hun vertrouwen terug te winnen voordat zij überhaupt aan haar training kan beginnen. Ze heeft de hulp van de Hoeders hard nodig bij haar gave, zeker als het gaat om haar strijd tegen de duistere koning Keldec, die elke vorm van magie verboden heeft.

Neryn gaat op reis, maar een romance met Flint brengt haar al snel onnodig in gevaar als blijkt dat hij niet helemaal te vertrouwen is. Flint heeft informatie in handen van de koning die hun kansen in de strijd kan doen keren. Maar het is maar de vraag met wie hij die informatie zal delen...


Deel en serie Deel 3 - De verboden magie serie (Shadowfell series)
Titel De ontbieder
Oorspronkelijke titel The caller
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave 2015 bij Luitingh Sijthoff
Genre Fantasy

Korte omschrijving

Niet veel meer dan een jaar geleden leerde Neryn voor het eerst haar krachten kennen en was de rebellenbasis van Schaduwrots nog slechts een vage droom. Nu is zij het geheime wapen geworden van de rebellen, en hun enige hoop op overleven in de geplande hinderlaag van koning Keldec bij Zomerfort.
Het lot van Alban ligt in Neryns handen, maar voordat ze klaar is voor de bloedige strijd die gaat volgen, moet ze eerst op zoek naar de twee Hoeders die haar meer over haar krachten kunnen leren.
Ondertussen wekt Flint, als spion aan het hof van de koning, achterdocht op de verkeerde plekken. En deze keer staat er extra veel op het spel, waaronder de kans voor Flint en Neryn om eindelijk samen te zijn.


Deel en serie Deel 1 - Meidoorn & Grim serie (Blackthorn & Grim)
Titel Dromerspoel
Oorspronkelijke titel Dreamer's pool
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave 2016 bij Luitingh Sijthoff
Genre Fantasy

Korte omschrijving

In ruil voor de hulp bij haar ontsnapping aan een lange en onrechtvaardige opsluiting, belooft de verbitterde genezeres Meidoorn geen wraak te nemen op de man die haar achter de tralies deed belanden.

Achtervolgd door haar celmaat, de stille reus Grim, trekt ze richting het noorden. Waar ze aan de rand van een mysterieus bos de komende zeven jaar iedereen moet helpen die om hulp vraagt. Zonder uitzonderingen. Als vervolgens ook de prins van het gebied hoort van haar talenten als genezeres, neemt het rustige leventje van Meidoorn al snel een onverwachte draai.


Nog niet vertaalde delen van de Meidoorn & Grim serie (Blackthorn & Grim):

Deel 2 - Tower of thorns
Deel 3 - Den of wolvesAndere titels van deze auteur N.v.t.
Website www.julietmarillier.com


Home | Boekenkast M |