A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


Lidewij Martens is een Nederlandse roman- en thrillerschrijfster. Haar debuutroman Dubbelrood werd acht jaar later heruitgegeven met de titel 'Tot je valt'. Ze werkt ook als scenarioschrijver voor diverse Nederlands tv-series.

Titel Dubbel rood
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2012 bij Cargo
Genre Roman

Korte omschrijving

 

Een indrukwekkende roman over de onverbrekelijke band tussen vader en dochter.

Nico leeft op zijn veerboot een bestaan van 'oever tot oever'. Driemaal per uur, acht uur per dag, zet hij mensen over. De avonden brengt hij door met wijn en in stilte. Op een dag komt een jonge vrouw Nico's stuurhut binnen, die de eenzame cadans van zijn overtochten doorbreekt. Ze laat zich niet wegsturen en weet met haar vragen en stille aanwezigheid langzaam tot Nico door te dringen. De vriendschap die ontstaat roept herinneringen op aan Geesje, de dochter die besluit controle te nemen over haar lichaam, totdat ze lichter zal zijn dan de wind.

Lidewij Martens laat in 'Dubbel rood' op aangrijpende wijze zien hoe de levens van mensen beheerst kunnen worden door wilskracht en onmacht.

* In 2017 bij HarperCollins heruitgegeven als 'Tot je valt'.


Titel Een plek om te schuilen
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2017 bij HarperCollins
Genre Roman

Korte omschrijving

Op een zaterdagochtend in de vroege lente verdwijnt Emma's zeventienjarige dochter Pip. Emma slaat alarm, maar kan verder niets doen. Niets meer dan zoeken, door de stad fietsen en haar zien in elke wegfietsende meisjesrug, haar horen in elke verwaaide meisjesstem.
Want Emma is in haar hoofd met heel andere zaken bezig. In haar hoofd zit Luuk, de man die ze verliet om haar kinderwens in vervulling te laten gaan. En in haar hoofd zit een leegte, die koste wat kost altijd gevuld moet worden. Bovendien weet ze dat ze het vertrouwen van Pip al lange tijd geleden heeft verspeeld.


Titel Ondergronds
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2020 bij HarperCollins
Genre Thriller

Korte omschrijving

Dat Flo maar één meter zesenvijftig lang is, maakt haar gedrevenheid als rechercheur alleen maar noodzakelijker. Maar zelfs zij tast in het duister als er op elk station van de binnenkort te openen Amsterdamse Noord/Zuidlijn een gruwelijke moord wordt gepleegd. Er lijkt een verband te bestaan, maar elke aanwijzing leidt naar een andere dader.
Kenden de slachtoffers elkaar? Flo begint te vermoeden dat iemand een heel gevaarlijk spel speelt waarbij ook zij, haar zoon en haar trouwe hond Hunter doelwit zijn...

* In 2021 heruitgegeven als IBS Bestseller 204.


Titel Koningsdag
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2022 bij HarperCollins
Genre Thriller

Korte omschrijving

Amsterdam is net bekomen van de pandemie en maakt zich op voor een eerste uitbundige Koningsdag. In de aanloop ernaartoe krijgen rechercheur Flo en haar trouwe hond Hunter echter te maken met dreigende rellen in de onrustige stad. Er zijn geen betaalbare woningen meer te vinden en de gewone Amsterdammer wordt zijn stad uit gejaagd. Op meerdere locaties vinden incidenten plaats. In een garagebox wordt een man gevonden. Een pand gaat in vlammen op. Er gaat een bom af. Er lijkt geen enkel verband tussen de gebeurtenissen te bestaan, totdat een jonkheer zich meldt, die namens het Koningshuis zegt te spreken. Terwijl de dagen tot Koningsdag wegtikken, raakt Flo steeds dieper verstrikt in een web van macht, leugens en oplichterij...
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Deel en serie Deel 0.5 - Steigereiland
Titel Steigereiland - Wat eraan vooraf ging...
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2019 bij HarperCollins
Genre Kort verhaal

Korte omschrijving

Als een gestolen luxejacht wordt aangetroffen in een niet zo chique jachthaven in het Rotterdamse Delfshaven, wordt Lin, rechercheur bij de regio Rijnmond, erop afgestuurd. Zij heeft verstand van boten en varen, vanwege haar officieuze rol als ordebewaker op ‘haar’ woonbotengemeenschap Steigereiland, waar ze al haar hele leven woont. In een vriezer op het jacht wordt de romp van een vrouw aangetroffen. Wie was zij? En waarom wilde iemand haar laten verdwijnen? Gaat het om geld, om jaloezie? Lin zet alles op alles om de waarheid te achterhalen. Maar is ze op tijd om te voorkomen dat er meer doden vallen?

Woonbotengemeenschap Steigereiland biedt het decor voor een schrijnend en spannend politieverhaal, verteld in een directe, zintuiglijke stijl.


Deel en serie Deel 1 - Steigereiland
Titel Steigereiland
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2019 bij HarperCollins
Genre Thriller

Korte omschrijving

Lin moet altijd schipperen: tussen haar functie als rechercheur in de regio Rijnmond en haar officieuze rol als ordebewaker op Steigereiland, een kleine gemeenschap van woonbootbewoners waar zij al heel haar leven deel van uitmaakt. Als er een drugsvondst wordt gedaan, krijgt die zaak topprioriteit. Maar dan verdwijnt de vijftienjarige Sabine, Lins buurmeisje en zwemmaatje. Niet alleen wordt Lins ex daarmee in verband gebracht, ook brengt het Lin terug naar een noodlottig ongeval in het verleden. Is zij in staat Sabine op tijd te vinden of komt het allemaal te dichtbij?

Woonbootgemeenschap Steigereiland biedt het decor voor een schrijnende en spannende politieroman, verteld in een directe, zintuiglijke stijl.

* In 2020 heruitgegeven als IBS Bestseller 174.
Andere titels van deze auteur N.v.t.
Website N.v.t.


Home | Boekenkast B |