A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


Elizabeth Massie schreef in samenwerking met Michael Hirst twee delen van de Tudor reeks. Het eerste deel werd geschreven door Anne Gracie. Elizabeth Massie schrijft niet enkel historische verhalen, ook in het horror genre is ze goed thuis.

Deel en serie Deel 2 - The Tudors
Titel The Tudors Koning schaakt koningin
Oorspronkelijke titel The Tudors King takes Queen
Uitgever Karakter - 2008
Genre Historische Roman

Korte omschrijving

De onrust in Engeland neemt toe door de op handen zijnde Reformatie. Henry VIII -nog steeds verblindt door zijn liefde voor Anne Boleyn- weet hem eindelijk tot zijn vrouw en koningin van Engeland te maken. Alle sporen die terugvoeren naar zijn huwelijk met Katherine van Aragon worden uitgewist en het enige wat Henry's geluk nog in de weg staat is het uitblijven van een mannelijke troonopvolger.

Als Anne het leven schenkt aan prinses Elisabeth, de toekomstige koningin van Engeland en Katherine van Aragon sterft, lopen de spanningen in het land door nieuwe regels en wetgevingen hoog op. Op verraad van de koning komen strenge straffen te staan en als het ongeduld van Henry bij het uitblijven van een zoon groeit, vreest Anne de consequenties. Niet alleen voor haar huwelijk, maar ook voor haar leven...


Deel en serie Deel 3 - The Tudors
Titel The Tudors Uw wil geschiede
Oorspronkelijke titel The Tudors Thy will be done
Uitgever Karakter - 2010
Genre Historische Roman

Korte omschrijving

Anne Boleyn is dood en in het noorden komen de katholieken in opstand. Henry VIII is pas tevreden als de koppen van de opstandige leiders rollen.

De deugdzame en beeldschone nieuwe koningin van Engeland, Jane Seymour, zegent Henry met het enige wat zijn andere vrouwen hem niet konden geven - een zoon. Jane overleeft de geboorte niet en ten einde raad sluit Henry zich op in het paleis.

De raadsheren van de koning, die Engelands bongenootschappen met lede ogen zien tanen, overtuigen hem ervan in het huwelijk te treden met de huiselijke Anne van Kleef. Maar Henry haalt weinig voldoening uit deze politieke verbintenis, tot hij een jonge, kokette nieuwe minnares met de naam Katherine ontmoet...


Ander deel van The Tudors serie:

Deel 1 - The Tudors De koning, de koningin en de maîtresse - The Tudors The King, the Queen and the Mistress door Anne Gracie

Voor de boekenkastpagina van Anne Gracie klik hier.


Titel Versailles
Oorspronkelijke titel Versailles
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2017 bij Xander
Genre Historische Roman

Korte omschrijving

Versailles, 1667. Na een serie burgeroorlogen komt Lodewijk XIV op achtentwintigjarige leeftijd aan de macht. Om zijn toekomst veilig te stellen, begint hij aan de bouw van het grootste paleis ooit. Met luxe en glamour wordt de adel verleid om het bruisende Parijs te verlaten en aan het hof neer te strijken.

Het paleis groeit, kanalen worden gegraven, tuinen worden aangelegd en Lodewijk XIV geniet, bedriegt en manipuleert. Maar terwijl hij alles op alles zet om zijn absolute macht te laten gelden, speelt de adel ook een slinks spel waarbij ze Lodewijks macht proberen te ondermijnen. Versailles verandert in een web van verraad, geheimen, doortrapte politieke strategieën, dodelijke samenzweringen, schandalen, intrige, rijkdom en seks.
Andere titels van deze auteur * Buffy the Vampire Slayer: Overtuigingskracht - Power of persuasion
Website www.elizabethmassie.com


Home | Boekenkast M |