A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


De Britse Nicola May is bij ons vooral bekend om haar Cockleberry Bay serie, een romantische komedie reeks die zich afspeelt in Devon, Engeland.

Deel en serie Deel 1 - Cockleberry Bay serie
Titel Het winkeltje in Cockleberry Bay
Oorspronkelijke titel The corner shop in Cockleberry Bay
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2020 bij Zomer & Keuning
Genre Feelgoodroman

Korte omschrijving

Het zit hoofdpersoon Rosa Larkin niet mee. Haar leven in Londen is een complete puinhoop. Als ze een vervallen winkel erft in een dorpje in Devon, denkt ze eerst aan verkopen. Het geld kan ze goed gebruiken om de boel op orde te krijgen. Helaas voor haar zit er een clausule bij de erfenis waarin bepaald is dat het winkeltje niet verkocht mag worden. Ze mag het alleen nalaten aan iemand die het verdient. Rosa besluit het een kans te geven en vertrekt met haar teckel Hot naar Devon. Ze zet alles op alles om het winkeltje in Cockleberry Bay tot een succes te maken. Maar ze kan het niet alleen. Gelukkig zijn er genoeg locals die haar een handje willen helpen... of tegenwerken.

Nicola May stopt in 'Het winkeltje in Cockleberry Bay' lekker veel kleurrijke personages en allerlei twists. Je leeft van begin tot eind met Rosa mee en waant je echt in Engeland.


Deel en serie Deel 2 - Cockleberry Bay serie
Titel Ik zie je in Cockleberry Bay
Oorspronkelijke titel Meet me in Cockleberry Bay
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2020 bij Zomer & Keuning
Genre Feelgoodroman

Korte omschrijving

In deel 2 van de Cockleberry Bay-serie door Nicola May, 'Ik zie je in Cockleberry Bay', is de voltallige cast uit deel 1 weer van de partij.
Natuurlijk hoofdpersoon Rosa en haar trouwe teckel Hot, maar ook haar nieuwe vrienden en kennissen én haar kersverse echtgenoot. Rosa heeft alles wat haar hartje ooit begeerde. Ze runt een eigen winkeltje en heeft de liefde leren kennen. Maar liefde kent ups en downs, en dat ontdekt ook Rosa al snel. Ze heeft reden om te geloven dat haar man een affaire heeft en gaat daar bijna aan onderdoor. Het is hoog tijd om zichzelf bij elkaar te rapen en minder afhankelijk te worden van een man, en vooral om zich niet te laten meeslepen door angst en jaloezie. Rosa maakt in 'Ik zie je in Cockleberry Bay' een karaktergroei door die met veel humor en gevoel is geschreven door Nicola May.


Deel en serie Deel 3 - Cockleberry Bay serie
Titel Een nieuwe kans in Cockleberry Bay
Oorspronkelijke titel The gift of Cockleberry Bay
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2020 bij Zomer & Keuning
Genre Feelgoodroman

Korte omschrijving

Alle favoriete karakters (natuurlijk inclusief hond Hot) van de Cockleberry Bay-serie keren nog een laatste keer terug in 'Een nieuwe kans in Cockleberry Bay', het slot van de populaire serie van Nicola May. Rosa runt een succesvol café en ze wil graag een eigen gezinnetje beginnen. Ze denkt er daarom over na om haar geërfde winkeltje te verkopen, maar dat gaat niet zomaar. In het contract is een clausule opgenomen dat ze de winkel alleen mag nalaten aan iemand die het verdient. Wie kan ze kiezen? En hoe weet ze of het de juiste beslissing zal zijn?


Deel en serie Deel 4 - Cockleberry Bay serie
Titel Winter in Cockleberry Bay
Oorspronkelijke titel Christmas in Cockleberry Bay
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2020 bij Zomer & Keuning
Genre Feelgoodroman

Korte omschrijving

Het is winter in Cockleberry Bay. Nu het winkeltje en het café van het dorp in goede handen zijn, is Rosa op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ze besluit zich te focussen op Neds Nieuwe Kans, het goede doel dat is opgezet in de nagedachtenis van Rosa’s overgrootvader. Om geld in te zamelen besluit ze een kerstconcert te organiseren voor het hele dorp. Maar nu Rosa zelf moeder is geworden is dat veel werk. Gelukkig staat ze er niet alleen voor.
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Deel en serie Deel 1 - Ferry Lane serie
Titel Welkom in Ferry Lane
Oorspronkelijke titel Welcome to Ferry Lane Market
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2021 bij Zomer & Keuning
Genre Feelgoodroman

Korte omschrijving

Het dorpje Hartmouth in Cornwall is het decor van 'Welkom in Ferry Lane' het eerste deel van de Ferry Lane-feelgoodserie van Nicola May, de Britse hitauteur van de Cockleberry Bay-serie. De 33-jarige Kara droomt van een opleiding tot bloemist. Ze kan haar alleenstaande vader echter niet in de steek laten en dus kiest ze voor the next best thing: bloemen verkopen op de markt. Als er meerdere dingen gebeuren die Kara’s leven op z’n kop zetten, ontdekt ze dat je er niet voor anderen kunt zijn als je er niet in de eerste plaats voor jezelf bent.


Deel en serie Deel 2 - Ferry Lane serie
Titel De sterrenhemel boven Ferry Lane
Oorspronkelijke titel Starry skies in Ferry Lane Market
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2021 bij Zomer & Keuning
Genre Feelgoodroman

Korte omschrijving

Toen Star op zestienjarige leeftijd zwanger raakte, dacht ze dat haar leven over was. Nu is ze drieëndertig, moeder van Skye en de eigenaar van de succesvolle sieradenkraam op Ferry Lane Market en is ze dolgelukkig met haar leven.

Hoewel... Een paar maanden geleden ontmoette ze de Amerikaanse toerist Jack en Star durfde eindelijk haar hart weer open te stellen voor de liefde. Totdat Jack plotseling vertrok, zonder afscheid te nemen. Star doet er alles aan om hem te vergeten en de knappe en lieve Conor geeft haar wat afleiding. Maar dan staat Jack opeens weer voor haar neus...


Deel en serie Deel 3 - Ferry Lane serie
Titel De regenboog naar Ferry Lane
Oorspronkelijke titel Rainbows end in Ferry Lane Market
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2022 bij Zomer & Keuning
Genre Feelgoodroman

Korte omschrijving

In 'De regenboog naar Ferry Lane', het laatste deel van de Ferry Lane-serie van Nicola May, wordt de 39-jarige kunstenares Glanna door de liefde getroffen. En hard ook. Als ze de mysterieuze en fascinerende Isaac Benson ontmoet, vergeet ze spontaan haar gebroken hart en haar single status. Glanna runt de Hartmouth Gallery en organiseert een tekencursus waarbij naaktmodellen betrokken zijn, wat leidt tot de nodige roddels. Dan begint ze een serie kleurrijke berichten te ontvangen, afzender onbekend. Waar leidt deze regenboog toe?
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Titel Kerst met Evie
Oorspronkelijke titel Christmas Evie (aka Christmas spirit)
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2019 bij Z & K als e-boek
Genre Kort verhaal

Korte omschrijving

Een feelgood kerstverhaal van Nicola May vertelt in de novelle 'Kerst met Evie' het bijzondere verhaal van de Londense Evie. Twee dagen voor de kerst biecht haar vriend op dat hij een een affaire heeft en bij haar weggaat. Evies hart is gebroken en ze besluit haar verdriet te verdrinken met haar beste vriendin Bea. In de pub komt ze de vriendelijke Greg tegen, die toevallig hoort dat Evie geen plannen heeft voor de kerst. Hij runt een daklozenopvang en kan tijdens de koude wintermaanden een extra paar handen gebruiken. Evie besluit op zijna anbod in te gaan. Hier ontmoet ze Yves, een vriendelijke dakloze. Evie voelt zich meteen op haar gemak bij de man en ze spreken samen meerdere keren af in de decembermaand. Samen trekken ze door Londen, bezoeken ze bezienswaardigheden en praten ze over van alles en nog wat.


Titel Mr. Swipe Right
Oorspronkelijke titel Love me tinder
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2021 bij Zomer & Keuning
Genre Feelgoodroman

Korte omschrijving

'Mr. Swipe Right' is de sexy feelgoodroman van Nicola May, waarin de verlegen Cali besluit om na een verbroken huwelijk een profiel aan te maken op een datingapp. Als Tinder-maagd verkent ze haar opties en ze stapt steeds verder uit haar comfortzone. Cali heeft het erg leuk, maar ze is op zoek naar meer dan alleen een leuke tijd. En als ze dat vindt, durft ze haar gebroken hart dan opnieuw open te stellen?


Titel Een nieuwe start op Futtingbrook Farm
Oorspronkelijke titel The hub (aka Escape to Futtingbrook Farm)
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2023 bij Zomer & Keuning
Genre Feelgoodroman

Korte omschrijving

Misdaadschrijver August keert na een verbroken verloving terug naar het landelijke Wiltshire. Ze heeft een writer’s block en om haar flow weer terug te krijgen, besluit ze een werkplek te huren in een omgebouwde schuur. Daar treft ze een slecht uitgeruste gym, smakeloze catering en een bonte stoet andere huurders, genoeg inspiratie voor haar boek! Ook de knappe maar grillige Max – de eigenaar van het pand – trekt haar aandacht. Waarom doet hij zo geheimzinnig en wat heeft hij te verbergen?
Andere titels van deze auteur N.v.t.
Website nicolamay.com


Home | Boekenkast M |