A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


Het is ongelofelijk dat een schrijfster die bijna 30 jaar geleden historische romans schreef, al dit soort verhalen op papier wist te zetten. Ik denk dat Laurie McBain één van de baanbrekers van het genre HR waar wij zo van houden moet zijn geweest. De opbouw van haar verhalen, de thema's, de karakters, dat alles kun je tegenwoordig nog steeds terugvinden in een goede historische roman. Arrogante helden, tegendraadse heldinnen, leuke verhaallijnen, goed uitgewerkte karakters en mooie erotische scènes, dat verwacht je toch allemaal niet in HR's die zo lang geleden verschenen zijn, maar je krijgt het wel!

Alleen qua humor ontbreekt het wel enigszins in haar verhalen en dat haar hoofdrolspelers elkaar vaak pas laat in het verhaal ontmoeten vind ik ook een minpunt. Desalniettemin zijn haar boeken zeer leuk om te lezen en is Laurie McBain een echte aanrader.

Laurie McBain heeft in totaal zeven boeken geschreven waarvan er vier zijn uitgegeven in het Nederlands. Jammer genoeg zijn er sinds 1985 geen nieuwe boeken van haar hand verschenen. Het gerucht gaat dat zij haar boeken samen met haar vader schreef en dat ze sinds zijn dood is gestopt met schrijven. Dat doet je je wel afvragen.... was het soms een man die deze zeer goede en zeker in die tijd vooruitstrevende romans schreef?

Deel en serie Deel 1 - Dominick serie
Titel Liefde in de Hooglanden
Oorspronkelijke titel Moonstruck Madness
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 1978 bij Nieuwe Wieken/Omega Boek
Genre Historische roman

Korte omschrijving

In een tijd waarin struikrovers het leven van vele adellijke lieden zuur maken, ontwikkelt de jonge Sabrina zich tot een beeldschone vrouw én... tot een gewiekste struikrover.

Als Bonnie Charlie is zij lange tijd succesvol, totdat zij bij een overval tegenover Lucien, Graaf van Camareigh, komt te staan. In een gevecht van man tot 'man' moet zij in hem haar meerdere erkennen, maar door een vrouwelijke list weet zij te ontsnappen.

Dit is de eerste van vele schokkende ontmoetingen tussen de temperamentvolle Sabrina en de brute, arrogante Engelse graaf.


Deel en serie Deel 2 - Dominick serie
Titel Op golven van geluk
Oorspronkelijke titel Chance the winds of fortune
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 1980 bij De Sfinx
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Dit is het verhaal van Rhea, een jonge vrouw die door een wreed en wraaklustig familielid wordt ontvoerd en in het ruim van een schip wordt geworpen om in Amerika als dienstmeisje te worden verkocht.

Maar ver weg, aan de andere kant van de oceaan, valt zij in handen van kapitein Dante Leighton, de meest beruchte en meest onweerstaanbare zeerover van zijn tijd.

Lady Rhea Claire Dominick is een prille schoonheid met een overvloed aan goudblonde lokken, die is opgegroeid in de harmonische en idyllische beschutting van het gezin, doch die niettemin door het lot is voorbestemd tot een tomeloze liefde op de toppen der golven.

Kapitein Dante Leighton is een onbesuisde, onbevreesde avonturier, die zijn hoge adellijke geboorte aan zijn laars lapt, gehoor geeft aan de roep van de zee en piraat wordt. Op zijn plundertochten verovert hij scheepsladingen en harten met een zelfde gemak, doch hij beseft toch dat er iets aan zijn leven ontbreekt, totdat...


Niet vertaalde delen van de Dominick serie:

Deel 3 - Dark before the rising sun


Titel Als begeerte ontbrandt
Oorspronkelijke titel Devil's Desire
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 1977 bij Nieuwe Wieken
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Een gemeen pak slaag maakt Elysia Demarice voor het eerst echt duidelijk dat ze alleen staat in de strijd om het bestaan. Jong en mooi als ze als klein meisje al was, is Elysia plotseling wees geworden. Vanaf dat moment is ze jarenlang het weerloze slachtoffer van een rancuneuze tante. Een bruut gebrek aan liefde dwingt Elysia ten slotte te vluchten voor haar leven.

Zonder geld en moederziel alleen begint ze een gevaarlijke tocht over het Engelse platteland - om uiteindelijk verstrikt te raken in de armen van een man die wijd en zijd bekend staat als: De Duivel.

Lord Alex Trevegne, met zijn gitzwarte haardos en zijn gouden zigeunerogen, is gewend om vrouwen slechts als lustobject te beschouwen. Totdat hij kennismaakt met Elysia...


Titel Tranen van goud
Oorspronkelijke titel Tears of Gold
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 1980 bij Nieuwe Wieken
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Al menig man heeft zijn hart verloren bij het aanschouwen van de jonge Mara O'Flynn. Op haar eenentwintigste jaar is zij, de dochter van een Ierse actrice, een oogverblindende schoonheid en een begerenswaardige, rijpe vrouw.

Ook de jonge Lord Julian Waketon, raakt verstrikt in het web van haar charmes en hij achtervolgt haar met zijn attenties. Wanneer zij hem genadeloos afwijst, is het leven voor hem doelloos en pleegt hij zelfmoord. Bij zijn sterfbed zweert zijn oom Nicholas Chantale wraak te nemen op deze intrigante, die zijn neef ten gronde heeft gericht.

Onwetend van deze vervloeking reist Mara met haar broer Brendan berooid naar het beloofde land, de goudvelden van het jonge, ruwe Californië. Tijdens hun bootreis maakt Brendan zoveel speelschulden dat zij gedwongen zijn de oplossing van hun schuldeiser, Don Luis, te aanvaarden. Mara moet de rol spelen van Amaya, het nichtje van Don Luis, en de toekomstige bruid van Don Andrès, grootgrondbezitter in de omgeving van Sacramento. Haar ontvangst aldaar is zowel koel als hartelijk en het wordt haar spoedig duidelijk in welk wespennest zij zich heeft gestoken.

Haar stormachtige leven krijgt een nog dramatischer ontwikkeling als haar pad na twee jaar wordt gekruist door Nicholas Chantale.
Andere titels van deze auteur N.v.t.
Website N.v.t.


Home | Boekenkast M |