A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


Sarah McCoy bracht haar jeugd in Duitsland door en studeerde aan Virginia Tech en Old Doninion University. Haar debuut 'De bakkersdochter' is internationaal zeer succesvol, en werd ook bij ons al meermaals herdrukt. Momenteel woont ze met haar echtgenoot en hond in North Carolina.

Titel De bakkersdochter
Oorspronkelijke titel The baker's daughter
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2012 bij Boekerij
Genre Roman

Korte omschrijving

Duitsland, 1945. De ergste oorlogsterreur is aan de jonge Elsie voorbij gegaaan. Zij en haar familie worden beshermd door een hooggeplaatste nazi die met haar wil trouwen. Maar als er in de kerstnacht een ontsnapt Joods jongetje op de stoep staat, weet Elsie dat ze alles wat ze liefheeft in gevaar brengt als ze de deur van de bakkerswinkel voor hem opent.

El Paso, Texas, zestig jaar later. Journaliste Reba Adams werkt aan een kerstartikel voor het plaatselijk blad en interviewt Elsie, de ouder eigenaresse van een bakkerij aan de andere kant van de stad. Elsie geeft haar verhaal maar moeilijk prijs. Reba's vragen zijn een nare herinnering aan een donker verleden: haar leven in Duitsland tijdens de oorlogsjaren.
Als de levens van de twee vrouwen steeds meer met elkaar verweven raken, worden ze gedwongen om de ongemakkelijke waarheid uit het verleden onder ogen te zien en de moed te vinden om te vergeven.


Titel Het afscheid
Oorspronkelijke titel Grand Central
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2014 bij Boekerij
Genre Roman

Korte omschrijving

Op zomaar een willekeurige dag passeren duizenden mensen het Centraal Station van New York. De fluistergallerij, het plafond vol sterren, het informatiehuisje en de enorme, vierzijdige klok: het is een plek waar mensen komen voor afscheid en weerzien. Elk van hen heeft een verhaal te vertellen.

Bestsellerauteurs Jenna Blum en Sarah McCoy hebben zich voor de verhalen in 'Het afscheid' laten inspireren door dit iconische New Yorkse station. Hun op elkaar aansluitende verhalen spelen zich af vlak na de Tweede Wereldoorlog, een tijd van hoop, onzekerheid, verandering en vernieuwing.

Dit boek bevat twee verhalen:
- De geluksvogel - The lucky one : geschreven door Jenna Blum
- De hazelaar - The branch of hazel : geschreven door Sarah McCoy


Titel Het oude huis
Oorspronkelijke titel The mapmaker's children
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2014 bij Boekerij
Genre Historische Roman

Korte omschrijving

West Virginia, 1859. Sarah Brown heeft de bijzondere gave landkaarten te tekenen, waarmee ze slaven helpt te ontsnappen. Het is een veelbewogen zomer: Sarah is na een ernstige ziekte onvruchtbaar geworden en de oktoberopstand doet de vonk in het kruitvat van de Burgeroorlog ontploffen. Maar voor Sarah speelt het belangrijkste conflict zich af in haar hart. Ze is hartstochtelijk verliefd op Freddy, maar hoe kan ze zijn aanzoek accepteren nu ze weet dat hun huwelijk kinderloos zal blijven?

2010. Jack en Eden Anderson verhuizen naar West Virginia om een gezin te stichten. Hoewel Eden alles heeft geprobeerd om zwanger te worden, wil het maar niet lukken. Op een dag vindt ze een vreemde pop in de kelder. Wanneer ze de herkomst ervan probeert te achterhalen, gaan heden en verleden steeds meer door elkaar lopen...


Titel Het gefluister van bladeren
Oorspronkelijke titel Pride and providence
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2018 bij Boekerij
Genre Historische Roman

Korte omschrijving

Hallie Erminie, die eind negentiende eeuw opgroeit in een plantersfamilie in Kentucky, is een wilskrachtige jonge vrouw die één grote passie heeft in haar leven: schrijven. Ze is vastbesloten een groot schrijfster te worden en laat zich niet tegenhouden door de conventies van haar tijd, die bepalen dat een vrouw hoort te trouwen en kinderen te krijgen. Met het manuscript van haar debuutroman in haar koffer reist ze af naar New York om een uitgever te zoeken. Daar leert ze de journalist Post Wheeler kennen, een overtuigd vrijgezel. Vrij van amoureuze verwachtingen ontwikkelt zich tussen hen een bijzondere vriendschap, gebaseerd op wederzijds respect.

Zo begint een spel van aantrekken en afstoten dat tien jaar zal duren en hen naar Europa, alle uithoeken van Amerika en zelfs Japan zal brengen. Steeds weer merken ze dat de aantrekkingskracht tussen hen groeit, maar het lot lijkt hen telkens uit elkaar te drijven. Durven ze elkaar uiteindelijk de liefde te verklaren?


Titel Marilla
Oorspronkelijke titel Marilla of Green Gables
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2019 bij Boekerij
Genre Historische Roman

Korte omschrijving

Prince Edward Island, Canada, 1837. Marilla Cuthbert is dertien jaar oud als haar leven voorgoed verandert. Haar moeder sterft in het kraambed, en van het ene op het andere moment krijgt Marilla de verantwoordelijke taak om het huishouden draaiende te houden op de boerderij waar ze woont met haar vader en haar broer. In Avonlea – een kleine, hechte boerengemeenschap – biedt het leven een meisje weinig keuzes, hoe slim en ambitieus ze ook is. Marilla’s enige connectie met de buitenwereld is tante Elizabeth, haar moeders zus. Deze sterke, ongetrouwde dame heeft het eiland verlaten en woont in de grootste stad van de provincie, waar ze haar eigen geld verdient als naaister.

Geïnspireerd door Elizabeth durft Marilla naarmate ze ouder wordt steeds meer te ondernemen. Door liefdadigheidswerk voor een weeshuis dat in het geheim dienstdoet als schuilplaats voor weggelopen slaven, raakt ze politiek betrokken. Daarmee brengt ze haar ontluikende romance met een jongen uit het dorp in gevaar – maar wil ze eigenlijk wel het ene boerenhuishouden voor het andere verruilen? Of durft ze haar dromen te volgen om een verschil te maken in de wereld?
Andere titels van deze auteur N.v.t.
Website sarahmccoy.com


Home | Boekenkast M |