A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


Juliet is een Engelse fantasy schrijfster, ze studeerde Griekse en Romeinse geschiedenis en literatuur. Ze is al van jongs af aan gefascineerd door fantasy verhalen, de boeken die ze schrijft staan dan ook bol van magie, tovenaars en zwaardvechters in door haarzelf gecreëerde werelden.

Deel en serie Deel 1 - Tales of Einarinn serie
Titel Livaks waagstuk
Oorspronkelijke titel The thief's gamble
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2000 bij Meulenhoff-M Fantasy
Genre Fantasy

Korte omschrijving

Livak is gokker van beroep, en als de nood aan de man komt tevens een behendig dievegge. Vertrouwend op haar scherpe verstand is het haar altijd gelukt grote problemen te ontlopen.

Op een dag vangt ze het gerucht op dat er veel geld betaald wordt voor een bepaald type antieke voorwerpen, en toevallig kent ze een edelman die een aantal van dergelijke stukken bezit. Het is een riskante onderneming, maar het vooruitzicht op een hoge winst doet haar besluiten de gok te wagen.

Wanneer ze echter het gestolen voorwerp, een drinkkan, probeert te verkopen, wordt ze ontmaskerd door een gezelschap magiërs, dat graag wil weten waarom zij juist dat voorwerp gekozen heeft. De drinkkan blijkt te stammen uit een periode in de geschiedenis van Einarinn waarover weinig bekend is, maar die van groot belang is voor de beoefenaars van magie.

Livak wordt voor de keuze gesteld: of aan het gezag overgeleverd worden, of zich bij het gezelschap aansluiten om nog meer voorwerpen voor hen te stelen. En voor ze het weet wordt ze meegesleurd in een heksenketel van avontuur, waarbij ze magische, griezelige en liefdevolle gebeurtenissen ondergaat, en machtige geheimen trotseert...


Deel en serie Deel 2 - Tales of Einarinn serie
Titel De eed van de zwaardvechter
Oorspronkelijke titel The swordman's oath
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2001 bij Meulenhoff-M Fantasy
Genre Fantasy

Korte omschrijving

Het zijn nog steeds woelige tijden op de wereld Einarinn. Het vreemde raas van de Eliëtimm is met behulp van hun vreemde en dodelijke magie het keizerrijk binnengedrongen.

Als de zwaardvechter Ryshad opdracht krijgt een magiër bij te staan in zijn strijd tegen de indringers, lijkt hem dat een uitstekende gelegenheid wraak te nemen voor de dood van zijn jarenlange vriend en medestrijder Aiten. En bovendien, het biedt hem de kans weer in contact te komen met Livak - gokker van beroep, dievegge uit noodzaak en bovenal, zijn ex-minnares.

Ondanks deze vooruitzichten zal Ryshad zijn persoonlijke belangen even terzijde moeten schuiven, want de dreiging van de Eliëtemm neemt bedenkelijke vormen aan. Eenmaal herenigd met Livak en de magiër Shivvalan, ontdekt Ryshad een lang verborgen geheim dat het Rijk kan redden. Gezamenlijk beginnen ze aan een lange en gevaarlijke missie, waarbij Ryshad zich voorneemt zijn eed gestand te doen, vertrouwend op het magische zwaard dat hem door zijn meester is geschonken.


Deel en serie Deel 3 - Tales of Einarinn serie
Titel Livaks fortuin
Oorspronkelijke titel The gambler's fortune
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2002 bij Uitgeverij M
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Livak heeft besloten dat ze lang genoeg voor andermans zaken heeft gevochten en dat het tijd wordt om het netwerk van machtige magiërs en prinsen dat ze aan haar avonturen heeft overgehouden, in haar eigen voordeel te gebruiken.

De dodelijke dreiging van de Eliëtimm, een gewelddadig en onberekenbaar volk dat gebruik maakt van de mysterieuze etherische magie en van plan lijkt het Tormalijnse rijk te veroveren, is verre van voorbij.

Livak weet dat elk beetje kennis over deze vorm van magie van grote waarde is voor de Aartsmagister Planir en ze is dan ook vastbesloten de geheimen te ontrafelen die verborgen liggen in een aantal eeuwenoude liederen en legenden. In deze oude teksten ligt de sleutel naar grote rijkdommen verborgen - maar ook een dodelijk gevaar.


Nog niet vertaalde delen van de Tales of Einarinn serie:

Deel 4 - The warrior's bond
Deel 5 - The assassin's edgeAndere titels van deze auteur N.v.t.
Website julietemckenna.com


Home | Boekenkast M |