A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


Tamara McKinley is bekend om haar Australische romans, zowel historische als romans die zich afspelen in de jaren 1920-'30 en na WOII.
Ze is geboren in Tasmanië en groeide daar op, haar opleiding voltooide ze in Engeland waar ze nog steeds woont. Ze keert regelmatig terug naar Australië voor onderzoek voor haar romans.
Sinds 2011 schrijft ze ook onder het pseudoniem Ellie Dean. Deze boeken vind u HIER.

Deel en serie Deel 1 - Australië trilogie
Titel Het land achter de horizon
Oorspronkelijke titel Lands beyond the sea
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2008 bij De Kern
Genre Historische roman

Korte omschrijving

1768. Al duizenden jaren leven de Aboriginals, de tot dan toe enige bewoners van Australië, in harmonie met het land. Maar in de achttiende eeuw verandert alles: grote boten met witte 'geestmensen' verschijnen aan de horizon en de kust wordt op brute wijze veroverd.

Een van de opvarenden aan boord van de Endeavour is de rijke avonturier Jonathan Cadwallader. Hij kan zijn geluk niet op dat hij op ontdekkingsreis is, weg van het saaie leven in Cornwall. Zijn achtergebleven geliefde, Susan Penhalligan, is ontroostbaar, nog onwetend dat ook haar lot zal liggen in het land achter de horizon.

Voor Billy Penhalligan ligt het anders. Als veroordeelde is hij op transport gezet naar Australië en het enige dat hem op de been houdt, is de vage belofte van een nieuw begin.

Maar voor alle drie zal het nog lang duren voor ze hun geluk kunnen beproeven...


Deel en serie Deel 2 - Australië trilogie
Titel De verre kolonie
Oorspronkelijke titel A kingdom for the brave
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2009 bij De Kern
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Wanneer George Collinson de intrigerende Eloise in Sydney ontmoet, is het liefde op het eerste gezicht. Maar Eloise is getrouwd met Edward Cadwallader, in alles de tegenpool van George en in staat tot gruwelijke daden. Edward zou nooit toestaan dat Eloise hem zou verlaten.

Kilometers verderop staat de jonge Mandawuy, de laatst overgeblevene van zijn Aboriginal stam, voor een beslissing die zijn leven zal bepalen: voegt hij zich bij de blanken of sluit hij zich aan bij Aboriginal strijders, die een oorlog tegen de blanken voorbereiden?


Deel en serie Deel 3 - Australië trilogie
Titel De erfgenamen van het land
Oorspronkelijke titel Legacy
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2010 bij De Kern
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Ruby treedt in de voetsporen van haar grootouders wanneer ze samen met haar man James de onontgonnen Australische outback in trekt. Een reis die gepaard gaat met gevaren, maar het echte gevaar komt uit een onverwachte hoek wanneer James de verleiding van de gold rush niet kan weerstaan. Ruby wordt op zichzelf teruggeworpen en de enige manier waarop ze kan overleven is door toenadering te zoeken tot Kumali, een Aboriginalmeisje.

Intussen arriveren aan de Australische kust een Haïtiaanse vrouw met een mysterieus verleden, een jonge schooljuf en een jongeman van adel. Allen zijn nog onwetend dat hun levens met elkaar vervlochten zullen worden in een land waarnaar ze met zo veel verwachtingen zijn afgereisd.
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Titel Matilda's laatste dans
Oorspronkelijke titel Matilda's last waltz
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2000 bij Van Buuren
Genre Roman

Korte omschrijving

Na de dood van haar moeder probeert Matilda geheel in haar eentje de verafgelegen schapenfarm Churinga in New South Wales, Australië, draaiende te houden. Ze put kracht uit de nagedachtenis aan haar moeder en haar liefde voor de ongerepte, betoverende natuur van de Australische binnenlanden. Een natuur, die naast een overweldigende schoonheid ook ontelbare gevaren in zich herbergt - stormen, bosbranden, droogten en overstromingen. Gevaren die Matilda steeds weer weet te trotseren.

Haar zorgen en angsten vertrouwt ze toe aan haar dagboek. Op aangrijpende wijze vertelt haar dagboek hoe haar beschermde jeugd eindigde en hoe een tragische liefde uiteindelijk tot haar ondergang leidde.

Jenny Sanders, bekend kunstenares in Sydney, verliest op tragische wijze haar man en kind bij een auto-ongeluk. Van de notaris hoort ze dat haar man haar postuum Churingafarm heeft geschonken.

Nieuwsgierig naar wat ze daar zal aantreffen vertrekt Jenny naar wat eens Matilda's Farm was en vindt daar tientallen jaren later Matilda's dagboeken. Op Churinga Farm raakt Jenny in de ban van de ruwe schoonheid van de natuur en Matilda's noodlot. Maar, een donker geheim dat als een vloek op de farm lijkt te rusten, dreigt haar hervonden geluk weer in gevaar te brengen.


Titel Storm over Jacaranda
Oorspronkelijke titel Jacaranda vines
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2001 bij Van Buuren
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Storm over Jacaranda is het verhaal van een onvergetelijke familie in het zinderende Australië van de vorige eeuw.

De wijngaarden van Jacaranda behoorden eens tot de rijkste ondernemingen van Australië. Maar nu Joseph Witney - het tirannieke hoofd van de familie - overleden is, komt het bedrijf in de problemen.

Storm over Jacaranda is het verhaal van meerdere generaties van een bijzondere familie; van de Britse Sussex Downs in 1830 tot het hedendaagse, moderne Australië.


Titel Windbloemen
Oorspronkelijke titel Windflowers
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2003 bij Van Buuren
Genre Roman

Korte omschrijving

Australië, 1936. Elle wordt als 14-jarig weesmeisje dolend in de verzengende hitte van de outback gevonden door de tweeling Charlie en Joe. Ze brengen haar naar het enige familielid dat ze kent, tante Aurelia, op haar grote veehouderij Warratah. Hier groeien de drie op tot jonge volwassenen.

Dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit. Ellie heeft Joe in haar hart gesloten, maar het is de vileine Charlie die als enige terugkomt. Ondanks alles heet Ellie hem welkom maar Aurelia wantrouwt Charlies motieven, en niet ten onrechte...

Jaren later is het aan Ellie om aan haar inmiddels volwassen dochters de waarheid te vertellen over wat er destijds is gebeurd. Maar daarvoor moet ze wel enkele beschamende geheimen van Warratahs geschiedenis prijsgeven. Ellie hoopt dat haar dochters sterk genoeg zijn voor de naderende storm...


Titel Onderstromen
Oorspronkelijke titel Undercurrents
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2005 bij De Kern
Genre Roman

Korte omschrijving

Vlak na de Tweede Wereldoorlog keert Olivia Hamilton vanuit Engeland terug naar haar geliefde Australië, waar haar moeder pas is overleden. In haar geboortedorp Trinity hoopt ze de waarheid te vinden achter een aantal onthutsende documenten uit haar moeders nalatenschap.

Daarbij heeft ze de hulp nodig van haar verfoeide oudere zus lrene en een oude vriendin van haar moeder. Irene heeft Olivia van jongs af aan met verachting behandeld, en de jaren hebben haar haat niet verminderd. Kan het zijn dat de papieren van haar moeder daar iets mee te maken hebben?

Olivia is vastbesloten in haar zoektocht naar de waarheid. Ze heeft geen idee welke uitdagingen en passies voor haar in het verschiet liggen, maar ze komt er snel achter dat stille wateren niet alleen diepe gronden hebben, maar ook gevaarlijke onderstromen verbergen...


Titel Zomerstorm
Oorspronkelijke titel Summer lightning
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2005 bij De Kern
Genre Roman

Korte omschrijving

Om haar 75ste verjaardag te vieren, besluit Miriam Strong een familiereünie op haar landgoed Bellbird Station te houden. Ze ziet ernaar uit iedereen na lange tijd weer te ontmoeten. Maar wanneer ze het eerste bewijs in handen krijgt over de toedracht van haar gestolen erfenis, weet ze dat ze het voor een tweede keer moet opnemen tegen een oude vijand en pijnlijke herinneringen uit het verleden.

Dan ontmoet ze de gescheiden, hulpvaardige advocaat Jake Connor. Samen met hem begint Miriam haar zoektocht naar de waarheid; een zoektocht die het leven van velen om haar heen zal veranderen. Zeker dat van haar kleindochters Fiona en Louise, want de een zal de ware liefde vinden en de ander durft eindelijk de vrouw te zijn die ze altijd had willen worden.


Titel Droomvlucht
Oorspronkelijke titel Dreamscapes
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2007 bij De Kern
Genre Roman

Korte omschrijving

Catriona Summers' debuut op het toneel kwam al vroeg: haar vader, leider van een rondtrekkend theater in de Australische outback van de jaren '20, droeg Cat als pasgeboren baby al het podium op. Vanuit deze nederige achtergrond groeit Catriona uit tot een uniek zangtalent om uiteindelijk een wereldberoemde operadiva te worden.

Maar haar carrière en levensloop gaan gepaard met veel tegenspoed, en nu dreigt een oud, schandelijk geheim haar leven voorgoed te ontwrichten. Alles wat ze bereikt heeft, dreigt ineen te storten en niets zal meer hetzelfde blijven...


Titel Kind van de oceaan
Oorspronkelijke titel The ocean child
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2011 bij De Kern
Genre Roman

Korte omschrijving

Engeland, 1920. Lulu Pearson is een jonge, getalenteerde beeldhouwster. De toekomst ziet er rooskleurig voor haar uit met een grote tentoonstelling in Londen in het verschiet. Maar aan de vooravond van de opening ontvangt ze een mysterieuze brief van Joe Reilly, een trainer van renpaarden in Tasmanië.

Lulu blijkt de eigenaresse te zijn van een veelbelovend renpaard, Ocean Child. Op straffe van onterving door haar voogd, oudtante Clarice, reist Lulu af naar de andere kant van de wereld op zoek naar haar weldoener.

Daar wordt ze geconfronteerd met haar wraakzuchtige moeder en haar lieve vader, die nooit de kans heeft gehad haar te zien opgroeien. Langzaam maar zeker komt ze achter haar familiegeschiedenis, de vetes en de schandalen. Samen met Joe Reilly ontdekt ze echter dat het verleden haar niet langer kan raken.


Titel Morgenrood
Oorspronkelijke titel Morning glory
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2012 bij De Kern
Genre Roman

Korte omschrijving

Fleurs hart breekt als haar man Greg stelt nooit kinderen te willen, en dan wordt ze ook nog eens ontslagen. De onverwachte erfenis van een tante is dus een welkome aanleiding om de stad te ontvluchten. In Kingfi sher Bay aangekomen vindt Fleur de dagboeken van tante Annie uit de jaren dertig en ze ontdekt dat haar vader jarenlang dingen heeft verzwegen... Kunnen tachtig jaar oude fouten nu nog rechtgezet worden? En kunnen Fleur en Greg hun huwelijk nog redden?


Titel Woestijnwind
Oorspronkelijke titel Firestorm
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2013 bij De Kern
Genre Roman

Korte omschrijving

Australië, 1946. In het afgelegen dorp Morgan's Reach probeert Rebecca haar 10-jarige zoontje Danny alleen op te voeden. Haar man John is nog altijd niet teruggekeerd van het front, en er is weinig hoop meer. Ondertussen heeft Ben, de plaatselijke brandweercommandant, duidelijk gemaakt dat hij gevoelens voor Rebecca heeft, maar dat hij zal wachten op haar beslissing. Rebecca staat voor een dilemma: kan ze vasthouden aan haar hoop dat John bij haar terugkomt, of moet ze accepteren dat hij er niet meer is en doorgaan met haar leven? Wat is het beste voor haar en Danny? Al die overwegingen worden aan de kant geschoven als een allesverzengende 'bushfire' het dorp bedreigt en Danny door het vuur raakt afgesneden van het dorp...


Titel Stemmen uit het verleden
Oorspronkelijke titel Echoes from afar
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2016 bij De Fontein
Genre Roman

Korte omschrijving

Parijs, 1936. Als de hint van een schandaal genoeg is gebleken om haar carrière als verpleegkundige in de kiem te smoren, besluit Annabelle haar thuis in Londen te verruilen voor Parijs en een frisse start. Dan ontmoet ze twee jonge Baskische kunstenaars, de schilder Henri en de dichter Etienne, en de drie zijn al snel onafscheidelijke vrienden. Als de jongens besluiten te vechten in de Spaanse burgeroorlog, ziet Annabelle een mogelijkheid om met haar kennis het verschil te maken - de rebellen staan te springen om verpleegsters. Dan slaat het noodlot toe: ze worden geraakt door een bombardement...
Twintig jaar later komt Eugenie Ashton naar Parijs voor een uitwisselingsprogramma aan de Academie des Beaux-Arts. Eugenie hoopt door zelf naar Parijs te gaan een mysterie in haar moeders verleden te ontrafelen. Maar ze vindt in Parijs meer dan ze dacht te zoeken...


Titel Eiland in de wolken
Oorspronkelijke titel Spindrift
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2018 bij De Fontein
Genre Roman

Korte omschrijving

‘Het eiland in de wolken’ (‘Spindrift’) van Tamara McKinley neemt de lezer mee van Australië naar het Schotse eiland Skye.

Australië, 1905. Christy is 65 en besluit dat het tijd is om af te rekenen met spoken uit haar verleden. Daarom reist ze, samen met haar dochter Anne en kleindochter Kathryn, terug naar het Schotse eiland Skye, waar ze is opgegroeid. De gebeurtenissen van die tijd echoën nog altijd na in haar leven en in dat van haar familie. Christy hoopt met deze reis een pijnlijk hoofdstuk af te kunnen sluiten. Maar is het verleden ooit echt voorbij?

Tamara McKinley groeide op in Australië maar woont al lange tijd in Engeland. Ze heeft inmiddels dertien romans op haar naam staan, die wereldwijd zijn uitgegeven.
Andere titels van deze auteur N.v.t.
Website N.v.t.


Home | Boekenkast M |