A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


Richelle Mead is een Amerikaanse fantasy schrijfster, bekend om haar young adult boekenserie van het verfilmde Vampire Academy en van de spin-off Bloodlines (de Alchemisten).

Deel en serie Deel 1 - Academicus Vampyrus serie (Vampire Academy)
Titel Academicus Vampyrus
Oorspronkelijke titel Vampire Academy
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2010 bij Full Moon
Genre Young Adult

Korte omschrijving

 

Lissa Dragomir, prinses van de Moroi, is een sterfelijke vampier die onlosmakelijk verbonden is met de magie van de aarde. Ze moet te allen tijde beschermd worden tegen de Strigoi: de onsterfelijke vampiers die ongelooflijk wreed en gevaarlijk zijn.

Rose, de beste vriendin van Lissa, is een dhampier. Zij leidt een gevaarlijk leven dat in dienst staat van het beschermen van Lissa tegen de Strigoi. Die zijn namelijk vastbesloten om haar een van hen te maken.

Twee jaar nadat ze uit angst zijn weggelopen van de diep in de wouden verscholen Academie van St. Vladimir worden Rose en Lissa opgepakt en daarnaartoe teruggebracht.

Zowel binnen als buiten de ijzeren hekken van de academie blijven Rose en Lissa in de greep van de angst. Ze dienen de verleidingen van verboden liefdes het hoofd te bieden en altijd op hun hoede te zijn, want anders maken de Strigoi Lissa voor altijd een van hen...


Deel en serie Deel 2 - Academicus Vampyrus serie (Vampire Academy)
Titel Ijskoud
Oorspronkelijke titel Frostbite
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2010 bij Full Moon
Genre Young Adult

Korte omschrijving

Rose worstelt met serieuze problemen op het gebied van relaties. Haar aantrekkelijke mentor heeft een oogje op iemand anders, haar vriend Mason lijkt meer voor haar te voelen dan zij voor hem en Rose vindt het op zijn zachtst gezegd nogal vervelend dat Lissa meer tijd aan haar vriend Christian besteedt dan aan haar.

Nadat de Strigoi in de buurt een bloederige aanval hebben gepleegd, staat de academie van Sint-Vladimir op scherp. De hele school wordt in de kerstvakantie op een verplichte skitrip gestuurd. Maar het schitterende winterlandschap en het chique skiresort leveren slechts de illusie van veiligheid.

Wanneer drie leerlingen het resort verlaten om het op te nemen tegen de Strigoi, gaan Rose en Christian achter hen aan. Maar als ze de drie gevonden hebben en op de terugweg zijn, worden ze gekidnapt... door de Strigoi.


Deel en serie Deel 3 - Academicus Vampyrus serie (Vampire Academy)
Titel Schaduwkus
Oorspronkelijke titel Shadow kiss
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2010 bij Full Moon
Genre Young Adult

Korte omschrijving

Rose weet dat een relatie met een andere hoeder onmogelijk is, want Lisa komt altijd op de eerste plaats. Maar haar liefde voor de aantrekkelijke Dimitri Belikov, die tevens haar leraar is, is steeds moeilijker te onderdrukken...

Rose wordt overvallen door vreemde, grimmige stemmingen en spookachtige figuren wijzen op onheil dicht bij de ijzeren hekken van de academie. De onsterfelijke Strigoi willen wraak op Rose voor de doden die zij op haar geweten heeft.

In een bloedstollende strijd moet Rose kiezen tussen leven, liefde en de twee personen die voor haar het belangrijkst zijn... Maar betekent haar keuze dat slechts één van hen zal overleven?


Deel en serie Deel 4 - Academicus Vampyrus serie (Vampire Academy)
Titel Bloedbelofte
Oorspronkelijke titel Blood promise
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2011 bij Full Moon
Genre Young Adult

Korte omschrijving

Rose staat na de slachting op Academicus Vampyrus voor de grootste uitdaging in haar leven. Nu Mason naar de andere wereld is vertrokken, moet ze Dimitri Belikov, de liefde van haar leven, opsporen en... vermoorden.

Zal zij hiertoe in staat zijn nadat ze de hele wereld heeft afgereisd om hem te vinden? Of is het nu eindelijk tijd om zich bij hem te voegen?


Deel en serie Deel 5 - Academicus Vampyrus serie (Vampire Academy)
Titel Geestesband
Oorspronkelijke titel Spirit bound
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2011 bij Full Moon
Genre Young Adult

Korte omschrijving

Na een hartverscheurende reis naar Siberië keert Rose eindelijk terug naar St. Vladimir en haar beste vriendin Lissa. Ze zijn geslaagd en de meiden kunnen niet wachten tot het 'echte leven' begint.

Hoewel het leven lonkt, verlangt Rose nog steeds naar Dimitri. Toen ze hem vond, was ze niet in staat om hem te vermoorden en wat erger is... hij heeft haar bloed geproefd.


Deel en serie Deel 6 - Academicus Vampyrus serie (Vampire Academy)
Titel Offergave
Oorspronkelijke titel Last sacrifice
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2012 bij Full Moon
Genre Young Adult

Korte omschrijving

Rose heeft altijd geleefd volgens haar eigen regels. Ze brak de wet door met haar beste vriendin Lissa weg te lopen van St. Vladimir, versloeg koningin Tatiana en werd verliefd op haar mentor Dimitri.

Nu heeft de arm der wet haar ingehaald en zit ze in de gevangenis voor een misdaad die ze niet eens heeft gepleegd. De tijd dringt en Rose verkeert in levensgevaar. De grote vraag is: als je leven in het teken staat van het redden van anderen, wie redt jou dan?
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Deel en serie Deel 1 - De Alchemisten serie (Bloodlines)
Titel Bloedverwanten
Oorspronkelijke titel Bloodlines
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2012 bij Moon
Genre Young Adult

Korte omschrijving

Sydney is een alchemist. Haar soort weet alles van de vampierwereld en gaat tot het uiterste om de mensheid te beschermen tegen deze verdorven levensvorm. Maar nadat Sydney een verdacht dhampier-meisje heeft helpen ontsnappen, twijfelen de alchemisten aan haar loyaliteit. In hun ogen heeft Sydney geheuld met de vijand: erger kan bijna niet.

Sydney worstelt met de sympathie die ze voelt voor de vampiers waarmee ze omgaat. Als ze ontdekt dat ze de persoonlijke lijfwacht wordt van de Moroi Jill Mastrano springt ze dus geen gat in de lucht. Jill loopt gevaar en is door het hof weggezonden naar Palm Springs, een plek zo zonnig dat vampiers zich er doorgaans verre van houden.

Sydneys taak, Jill beschermen, lijkt eenvoudig, maar intrige, afleiding en verboden liefde liggen op de loer. Nu ze ondergedoken zitten, begint het drama pas echt.


Deel en serie Deel 2 - De Alchemisten serie (Bloodlines)
Titel De gouden lelie
Oorspronkelijke titel The golden lily
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2013 bij Moon
Genre Young Adult

Korte omschrijving

Liefde en loyaliteit zijn sterker dan familiebanden...

Sydney is een alchemist. Al honderden jaren lang beschermen de alchemisten de grenzen tussen de mensen en de vampiers. Sydney krijgt de lastige taak Jill Dragomir, een vampierprinses die is ondergedoken op een mensenschool, te beschermen. Ook heeft ze Sonya en Adrian onder haar hoede, twee vampiers met speciale magie. Sydney voelt zich erg aangetrokken tot Adrian, maar als alchemist mag ze natuurlijk niet verliefd worden op een vampier.

Dan worden Sydney en Sonya aangevallen door de Strijders van het Licht. Zij vinden dat alle vampiers uitgeroeid moeten worden en hebben de jacht op de vampiers geopend. En iemand in Sydneys directe omgeving is één van hen...


Deel en serie Deel 3 - De Alchemisten serie (Bloodlines)
Titel De indigo bezwering
Oorspronkelijke titel The indigo spell
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2015 bij Moon
Genre Young Adult

Korte omschrijving

Zal ze door liefde alles verliezen dat haar dierbaar is?

Sydney is een alchemist. Al eeuwenlang vormen alchemisten een geheim genootschap dat vampiers verborgen houdt van de mensenwereld. Sinds Sydney zich aangetrokken voelt tot een vampier, heeft ze er steeds meer moeite mee om de scheidslijn tussen beide werelden te bewaken.

Ze ontmoet de aantrekkelijke en rebelse Marcus Finch, een voormalig alchemist die op de vlucht is. Hij wil Sydney laten zien welke geheimen de alchemisten voor haar verborgen houden. Maar als hij haar dwingt om in opstand te komen tegen de mensen die haar opgevoed hebben, beseft Sydney dat het moeilijker is om zich van hen los te maken dan ze dacht...


Nog niet vertaalde delen van de Alchemisten serie (Bloodlines):

Deel 4 - The fiery heart
Deel 5 - Silver shadows
Deel 6 - The ruby circleLekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Deel en serie Deel 1 - Glittering Court
Titel The glittering court
Oorspronkelijke titel The glittering court
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2017 bij Young and Awsome
Genre Young Adult - historisch

Korte omschrijving

We hoorden opgefokte stemmen.
De koetsier haastte zich naar het portier met twee poortwachters in zijn kielzog. ‘Ze inspecteren iedereen die de stad verlaat. Zoeken een of ander meisje.’
‘Niet zomaar een meisje,’ corrigeerde een van de wachters hem ruw. ‘Een jonge edelvrouw. Zeventien jaar oud. Een gravin.’
Ik hield mijn adem in.

Adelaide moet trouwen om te voorkomen dat haar familie in geldproblemen raakt. Ten einde raad neemt ze de plaats in van een dienstmeisje dat is uitgekozen voor The Glittering Court, een bedrijf dat meisjes van lage komaf een stoomcursus geeft tot nette jongedame. Adelaide laat alles achter zich, zelfs haar naam.
De kans op ontdekking is levensgroot. Maar ze heeft alles over voor een kans om controle te krijgen over haar eigen leven…


Deel en serie Deel 2 - Glittering Court
Titel Midnight jewel
Oorspronkelijke titel Midnight jewel
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2018 bij Young and Awsome
Genre Young Adult - historisch

Korte omschrijving

Geen geheim is veilig voor mij.
Mira is op de vlucht, op zoek naar een nieuw thuis. Ze heeft geleerd te overleven en niemand te vertrouwen. Ze meldt zich aan voor The Glittering Court, waar meisjes van lage komaf worden opgeleid tot nette jongedames, klaar om te trouwen. Mira heeft andere plannen. Tot ze de mysterieuze Grant Eliot ontmoet... Durft ze haar toekomst op het spel te zetten voor de meest onvoorspelbare man die ze ooit heeft ontmoet?


Nog niet vertaalde delen van de Glittering Court serie:

Deel 3 - The emerald seaAndere titels van deze auteur - Omnibus Academicus Vampyrus bevat delen 1, 2 en 3
- Omnibus Academicus Vampyrus bevat delen 4, 5 en 6
- Zonneschijn : kort verhaal in de omnibus Verliefd op een vampier - Kisses from hell.
Website richellemead.com


Home | Boekenkast M |