A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


Stephenie Meyer is een Amerikaanse Young Adult fictie schrijfster die het meest bekend is geworden door haar romantische vampierenserie The Twilight Saga. De serie was een wereldwijde hit met meer dan 100 miljoen verkochte exemplaren en 27 vertalingen.
De inspiratie voor Twilight kwam tot Stephenie in een droom op 2 juni 2003. Ze droomde over een menselijk meisje en een vampier die op dit meisje verliefd was maar tegelijkertijd verlangde naar haar bloed. Gebaseerd op deze droom besloot Meyer een draft te schrijven wat later hoofdstuk 13 werd in het eerste deel. Binnen drie maanden wist ze haar droom te transformeren tot een compleet boek. Meyer had niet de intentie een boek te schrijven, maar schreef puur voor haar lol. De reactie van haar zus op het boek was enthousiast dat deze pushte om het boek aan te bieden bij een uitgeverij. Binnen een maand na publicatie stond haar boek op nummer 5 in de New York Times Bestseller lijst en steeg later nog naar de eerste plek.

In 2008 werd Twilight verfilmd met Kristen Stewart en Robert Pattinson in de hoofdrollen. De film was een groot succes en won meer dan twintig prijzen. Eind 2012 kwam de laatste film van de Twilight saga in de bioscoop: Breaking Dawn Part 2. Ook haar boek The host werd verfilmd.

Deel en serie Deel 1 - Twilight serie
Titel Twilight
Oorspronkelijke titel Twilight
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2006 bij Sjaloom
Genre Vampierenroman

Korte omschrijving

Als Bella Swan naar het regenachtige Forks verhuist en de mysterieuze en aantrekkelijke Edward Cullen ontmoet, neemt haar leven een spannende wending.
Edward, met zijn krijtwitte huid, gouden ogen en betoverende stem, is zowel onweerstaanbaar als ongenaakbaar. Tot nu toe heeft hij zijn ware identiteit verborgen weten te houden, maar Bella is vastbesloten achter zijn geheim te komen. Wat Bella zich niet realiseert, is dat ze haar leven en dat van anderen in gevaar brengt naarmate ze hem beter leert kennen.
En misschien is het al te laat...


Deel en serie Deel 1.5 - Twilight serie
Titel Twilight & Leven en dood: Twilight herschreven
Oorspronkelijke titel Life and death: Twilight reimagined
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave van deze Jubileumeditie in 2015 bij Van Goor
Genre Vampierenroman

Korte omschrijving

Vier de tiende verjaardag van Twilight! Deze speciale jubileumeditie bevat naast het oorspronkelijke boek van Stephenie Meyer een verrassende, herschreven versie van Twilight: Leven en dood.

Deze prachtig vormgegeven jubileumeditie is een 'omkeerboek' van ruim zevenhonderd pagina's, gebonden met stofomslag. Lezers zullen vanuit een nieuw perspectief opnieuw geraakt worden door het iconische liefdesverhaal van Bella en Edward.


Deel en serie Deel 2 - Twilight serie
Titel Nieuwe maan
Oorspronkelijke titel New moon
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2007 bij Sjaloom
Genre Vampierenroman

Korte omschrijving

Voor Bella Swan is slechts één ding belangrijker dan het leven zelf: Edward Cullen. Maar verliefd zijn op een vampier is nog veel gevaarlijker dan ze ooit had kunnen denken. Edward heeft Bella al eens gered uit de klauwen van een slechte vampier, maar nu hun gewaagde relatie alles wat hen lief is bedreigt, komen ze pas in de problemen.


Deel en serie Deel 3 - Twilight serie
Titel Eclips
Oorspronkelijke titel Eclipse
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2009 bij Stephenie Meyer, Amsterdam
Genre Vampierenroman

Korte omschrijving

'Bella?' Achter me hoorde ik Edwards zachte stem. Hij trok me meteen in zijn armen en kuste me opnieuw. Deze kus maakte me bang. Er zat te veel spanning in, zijn lippen drukten te vurig tegen de mijne - alsof hij bang was dat we nog maar weinig tijd hadden.

Seattle wordt geplaagd door een serie mysterieuze moorden. Vampier Victoria zint nog steeds op wraak. Ze lijkt niet te stoppen. Bella is in groot gevaar. Daarnaast kampt Bella met een levensgroot dilemma. Ze moet kiezen tussen haar liefde voor Edward en haar vriendschap met Jacob. Door deze beslissing dreigt de eeuwenlange strijd tussen vampiers en weerwolven weer op te laaien. Na haar eindexamen staat ze voor een keuze, de belangrijkste in haar leven: die voor het leven, of voor de dood..


Deel en serie Deel 3.5 - Twilight serie
Titel Het korte tweede leven van Bree Tanner
Oorspronkelijke titel The short second life of Bree Tanner
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2010 bij Stephenie Meyer, Amsterdam
Genre Vampierenroman

Korte omschrijving

Ik keek hoe zijn lichaam veranderde. Hij dook in elkaar op het dak en greep met één hand de rand vast. Alle vreemde vriendelijkheid verdween en hij werd een jager. Dat herkende ik en ik voelde me er prettig bij, want dit begreep ik. Ik schakelde mijn hersenen uit. Tijd om te jagen. Ik haalde diep adem en snoof de geur op van het bloed in de mensen beneden. Nu was het te laat om nog van gedachten te veranderen.
Dit is het meeslepende verhaal van Bree Tanner, een jonge vampier die geïntroduceerd werd in Eclips.


Deel en serie Deel 4 - Twilight serie
Titel Morgenrood
Oorspronkelijke titel Breaking dawn
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2010 bij Stephenie Meyer, Amsterdam
Genre Vampierenroman

Korte omschrijving

Bella Swan heeft een roerig jaar vol verleidingen, verlies en strijd achter de rug en staat nu voor het ultieme keerpunt. Ze wordt verscheurd door haar intense passie voor Edward enerzijds en haar grote vriendschap met Jacob anderzijds. Kiest ze voor de duistere maar verleidelijke wereld van de onsterfelijken, of besluit ze toch een volledig menselijk en dus sterfelijk leven te leiden? Bella is de schakel geworden in het eeuwigdurende conflict tussen de weerwolven en de vampiers. Haar keuze bepaalt het lot van beide stammen.


Deel en serie Deel 5 - Twilight serie
Titel Midnight sun
Oorspronkelijke titel Midnight sun
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2020 bij Van Goor
Genre Vampierenroman

Korte omschrijving

Toen Edward Cullen en Bella Swan elkaar ontmoetten in Twilight werd er een iconisch liefdesverhaal geboren. Maar tot nu toe hebben fans alleen Bella's kant van het verhaal gelezen. Eindelijk kunnen lezers nu ook Edwards versie van het verhaal lezen. Dit onvergetelijke verhaal, verteld vanuit Edwards perspectief, krijgt een nieuwe en donkere twist. De ontmoeting met Bella is de meest zenuwslopende en intrigerende gebeurtenis die hij in zijn jaren als vampier heeft meegemaakt. Hoe meer fascinerende details we leren over Edwards verleden en de complexiteit van zijn gedachten, hoe meer we begrijpen waarom dit de meest bepalende strijd van zijn leven is. Hoe kan hij zijn hart volgen als dit betekent dat hij Bella in gevaar kan brengen?
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Titel Zielen
Oorspronkelijke titel The host
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2009 bij Mynx
Genre Science Fiction

Korte omschrijving

 

Drie zielen. Twee lichamen. Eén overweldigende liefde. Onze wereld is overgenomen door een onzichtbare vijand: er waren zielen rond die het lichaam van hun gastheer of gastvrouw overnemen, waarbij de oorspronkelijke ziel langzaam vervaagt. Het grootste deel van de mensheid heeft inmiddels een gastziel. Melanie, een van de laatste 'wilde mensen', wordt op een dag in bezit genomen door Wandelaar. Wandelaar wist al dat het moeilijk was om in een mensenlichaam te wonen - de overweldigende emoties, de levendige herinneringen - maar dit lichaam verzet zich hevig: de vorige bewoonster weigert haar geest te laten overnemen. Melanie vult Wandelaars gedachten met beelden van Jared, de jongen van wie ze houdt. Wandelaar kan zich niet verzetten tegen de herinneringen die Melanies lichaam haar laten zien en ze begint wanhopig te verlangen naar een man die ze nog nooit heeft ontmoet.

* In 2020 heruitgegeven met de titel: The host - Zielen Filmiditie.


Titel De chemicus
Oorspronkelijke titel The chemist
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2016 bij Boekerij
Genre Thriller

Korte omschrijving

Bijna niemand weet dat ze ooit voor de Amerikaanse regering werkte. Ze was de onbetwiste expert op haar vakgebied en vormde zelf een van de grootste geheimen van een dienst die zelf zo geheim is dat hij niet eens een naam heeft. Tot de dienst ineens besloot dat ze een te groot risico vormde en jacht op haar begon te maken.

Tegenwoordig blijft ze zelden lang op dezelfde plek en wisselt ze zo vaak mogelijk van naam. De enige persoon die ze durfde te vertrouwen is vermoord. En nog altijd beschikt ze over informatie die zo gevoelig is dat de dienst haar zo snel mogelijk wil liquideren. Als de dienst haar een uitweg biedt, beseft ze dat het haar enige kans op een normaal leven is. De nieuwe klus die ze moet aannemen in ruil voor haar leven betekent echter dat ze nog meer gevoelige informatie moet inwinnen – informatie die haar alsnog in levensgevaar zou kunnen brengen.

Ze besluit de klus aan te nemen en maakt zich klaar voor de gevaarlijkste missie ooit, die er niet gemakkelijker op wordt als ze valt voor een man die haar kansen alleen maar kan verkleinen. Ze zal al haar unieke vaardigheden moeten inzetten om in leven te blijven…
Andere titels van deze auteur Het officiële geïllustreerde boek bij de twilight saga (2011 - Uitgeverij Van Goor)
Website stepheniemeyer.com


Home | Boekenkast M |