A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


Mariëtte Middelbeek (1983) studeerde journalistiek in Utrecht. In 2005 behaalde ze haar diploma en is sindsdien werkzaam als freelance journaliste voor diverse tijdschrijften. Vanaf haar zeventiends schrijft ze tijdschriftromans. 'Twee is teveel' is haar debuutroman. Naast romans schrijft Mariëtte bundels met waargebeurde verhalen en jeugdthrillers. Flashback is haar debuut in het thrillergenre.

Mariëtte Middelbeek maakte in 2022 bekend dat zij de auteur is achter bestsellerschrijfster Linda van Rijn. De boeken van Linda van Rijn vind je HIER.
Als Sandrine Jolie schrijft ze erotische thrillers.

Titel Twee is teveel
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2006 bij Zomer & Keuning
Genre Roman

Korte omschrijving

Tessa is de enige van haar uit drie personen bestaande vriendinnengroepje die niet elke week een andere man heeft. Sterker nog, eigenlijk heeft ze elke week geen man. Als ze hoort van een workshop 'flirten', trekt ze de stoute schoenen aan en geeft ze zich op. Die actie heeft direct gevolgen en de ontmoetingen laten dan ook niet lang op zich wachten. Josh is een leuke, knappe man die grote indruk op haar maakt. Een tijdschrift wil een artikel schrijven over haar flirtcursus-ervaringen en als dit met een grote foto verschijnt, geeft dat aanleiding voor de nodige verwikkelingen. Is Josh wel de man die ze in eerste instantie ontmoette? Is hij echt de ware? Haar vriendinnen hebben er zo hun eigen gedachten over!


Titel Revanche in New York
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2006 bij Zomer & Keuning
Genre Roman

Korte omschrijving

Als de 27-jarige Isabelle van Brunswijk naar New York vertrekt voor een werktripje, is ze een enigszins losbandige dame, die volop van het leven geniet. Als ze terugkomt, is ze praktisch getrouwd. Ze heeft nog nét geen ja gezegd, maar is hevig verliefd op een knappe Nederlander, Richard. Terug in Nederland mist ze hem enorm en ze wil ze geen zes weken wachten om hem te zien. Ze vertrekt opnieuw naar The Big Apple om Rich te verrassen.
Die gebeurtenis loopt uit op een complete ramp. Thuisgekomen en uitgehuild zint ze samen met haar vriendinnen op wraak… En wie wordt er nu verrast..?!


Titel Sterrenstatus
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2007 bij Zomer & Keuning
Genre Roman

Korte omschrijving

Voice recorder,check, Agenda, check Routebeschrrijving, check. Rode lippenstift... ah, check. Autosleutels. Autosleutels?! Oh, nee!! Ze kan nog net een deel van de sleutelhanger uit de bek van Bram, haar hond, redden.
Te laat en gestrest begint Cécile Brugman, sterredacteur bij het glossy tijdschrift Ins & Outs, aan het interview met zanger Steven van den Boogaard. De artiest gedraagt zich al na één simpel hitje onuitstaanbaar. Het wordt een nachtmerrie en de ramp is compleet als de ongekuiste versie in het blad verschijnt.
Iedereen is laaiend. maar haar redding komt uit onverwachte hoek: Steven belt haar voor een afspraak! Daarna is ze verloren. want Steven blijkt de leukste man op aarde en al snel verschijnen foto's van Céline en Steven in 'de bladen.'
Haar vriendinnen zijn stikjaloers, maar zoals vaker in showbizzland, kan het zo gedaan zijn met de sterrenstatus...


Titel Dior & Dennenbomen
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2007 bij Zomer & Keuning
Genre Roman

Korte omschrijving

Als Suzanne van Wiligem van Kleiloo van het ene op het andere moment alles kwijt raakt: haar baan, haar vriend, haar huis en haar complete garderobe, lijkt dat allemaal geen probleem voor iemand met haar achternaam – geld zat! Maar als papa deze keer weigert te betalen, moet Suzanne écht aan het werk. Noodgedwongen en zeer tegen haar zin, wordt ze leidster bij een kinderzomerkamp in de Ardennen. Haar grootste nachtmerrie: tenten, enge beesten en een gebrek aan kledingwinkels komen uit en ze ziet het absoluut niet meer zitten. Maar dan verschijnt 'haar redding' in de vorm van Chris Bos, collega en een ongelooflijk lekker ding. Maar Chris moet niets weten van dit Dior-meisje met haar fratsen en hippe schoentjes. Suzanne zal dus een paar bergschoenen en een afritsbroek moeten zien te scoren om indruk te maken. Maar, hoever ga je voor de man van je dromen?


Titel Lovalicious
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2008 bij Zomer & Keuning
Genre Roman

Korte omschrijving

Vintage is helemaal hot en Saskia Jongeman is er verzot op. Maar in het dagelijks leven moet de succesvolle reclamemaakster trendy zijn en daar past zo'n mode-uitspatting niet bij!

Saskia Jongeman heeft een trendy leven, waarbij ze in contact komt met leuke mannen, die graag met haar flirten. Maar ze heeft ook een andere kant, die totaal niet past bij haar status als rijzende ster van een reclamebureau: ze is gek op rommelmarkten. Als ze in Antwerpen op een markt een oude bestekset ziet, is ze verkocht. Thuisgekomen vindt ze onder de lade een foto en twee oude brieven en Saskia gaat op zoek naar het verhaal achter haar vondst. Ze ontmoet Björn, die de achterkleinzoon van de brievenschrijfster blijkt, maar leuk is anders. Björn blijkt een eigenwijs en erg zelfingenomen type, maar voor wat hoort wat en ze gaat in op zijn geflirt, met alle gevolgen.

Als ze elkaar opnieuw treffen, heeft Saskia een belangrijke presentatie voor een nieuwe klant van het reclamebureau en wat is er erger dan recht in het gezicht van Björn te kijken. Ze is nog lang niet van hem af!


Titel Hex!
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2008 bij Zomer & Keuning
Genre Roman

Korte omschrijving

Na een mislukte wereldreis keert Daphne terug naar Nederland. Tijdens haar afwezigheid blijkt haar vriendje Julian de banden met zijn bloedmooie ex-vriendin Annette te hebben aangehaald en het is hoog tijd voor Daphne om orde op zaken te stellen. Maar hoe moet ze dat aanpakken als Annette niet alleen Julians collega is, maar ook nog eens deel uitmaakt van het damesvoetbalteam dat hij traint? Daphne is boos en ontroostbaar en vertrekt, om haar wereldreis toch af te maken, naar Zuid-Afrika. Kan ze daar toch haar geluk vinden?


Titel Single & Sexy
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2009 bij Strengholt United Media
Genre Roman

Korte omschrijving

Charlotte van Rhijn ziet als een berg op tegen haar 29e verjaardag. Niet alleen heeft haar grote liefde Kars haar zojuist verlaten, maar iemand blijkt ook al haar bank- en spaarrekeningen te hebben geplunderd. Met haar baan als kleuterjuf kan Charlotte haar rekeningen niet betalen, en al snel krijgt ze vaker bezoek van de deurwaarder dan van haar vriendinnen Eva en Natasja.
Ze kan niet meer shoppen, ze kan niet meer stappen - zelfs wasmiddel kan ze zich eigenlijk niet meer veroorloven. Dan bedenkt ze een geweldig plan: via Marktplaats verhuurt ze zichzelf als date. 'Lot', zoals ze zich tijdens deze betaalde afspraakjes laat noemen, is binnen de kortste keren de populairste date van de stad. Ze heeft de tijd van haar leven en denkt zelfs in een van haar klanten de liefde van haar leven gevonden te hebben. Maar dan begint ze griezelige sms'jes te ontvangen. Hebben al haar gezellige en goedbetalende dates wel het beste met haar voor?
Single en sexy is een geestig en spannend verhaal over vriendschap en vertrouwen - en over het vinden van de vamp in jezelf.

* Ook verschenen als 'Single en sexy'.


Titel Turbulentie
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2009 bij Marmer
Genre Roman

Korte omschrijving

Sara Doesburg leidt een behoorlijk glamour leven. Als stewardess vliegt ze de hele wereld over, waakt ze met harde hand over haar maat 36 en heeft ze de mannen voor het uitzoeken.
Ze heeft geen enkele behoefte om ook maar iets aan haar leven te veranderen. Totaal onverwacht hoort ze dat bij haar twee jaar oudere zus borstkanker in een vergevorderd stadium is geconstateerd. Sara is de enige in de familie die haar vierjarige neefje Max onder haar hoede kan nemen. Weg vrijheid, weg luxe leventje! De overgang is voor Sara enorm groot, ze zit totaal niet op een kind te wachten en heeft dan ook grote moeite zich aan te passen. Ze probeert er het beste van te maken, want je doodzieke zus laat je niet in de steek... Maar kan Sara ook deze turbulentie aan?


Titel Status OK
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2010 bij Marmer
Genre Roman

Korte omschrijving

Femke van Wetering weet het zeker: arts worden is haar missie. Ze staat aan het begin van haar tweede jaar coschappen en vindt zichzelf al behoorlijk ervaren, maar op de harde werkvloer van het ziekenhuis komt ze erachter dat ze nog heel veel te leren heeft. Ze moet dealen met jaloerse medecoassistenten, onbetrouwbare specialisten en verpleegkundigen from hell. En wat te denken van ruzie op de operatiekamer, bevallende BN'ers en avances van zeer aantrekkelijke collega-artsen. Femke werkt dag en nacht om haar doel te bereiken: de beste arts worden. Maar dan zet een onverwachte gebeurtenis haar hele leven op z'n kop. Ze wordt gedwongen in te zien dat een ziekenhuis niet alleen een plek is waar je carrière kunt maken, maar dat het ook een plaats is waar de emoties over leven en dood heel dicht bij elkaar liggen.


Titel Big deal
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2010 bij Zomer & Keuning
Genre Roman

Korte omschrijving

'Big deal' is een dubbelroman bestaande uit 'Revanche in New York' en 'Sterrenstatus'.

In 'Revanche in New York' gaat Isabelle voor haar werk naar New York. Daar wordt ze verliefd op Richard. Eenmaal thuis mist ze hem enorm, dus vertrekt ze opnieuw naar The Big Apple. De verrassing pakt anders uit dan gehoopt: Rich ligt in bed met een ander. Dat laat ze niet over haar kant gaan!

Cecile interviewt in 'Sterrenstatus' Steven van den Boogaard, een omhooggevallen zanger. Ze schrijft een tekst waarin ze hem neersabelt - die per ongeluk in het blad terechtkomt. Iedereen valt over Cecile heen, behalve Steven zelf. Hij wil met haar daten! Maar wat betekent die sterrenstatus nou echt?


Titel Crash
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2011 bij Marmer
Genre Roman

Korte omschrijving

Daphne en Maarten zijn nog maar net getrouwd als Maarten door een ongeluk om het leven komt. Voor Daphne breekt een zware tijd aan. Niet alleen is het verdriet om Maarten erg groot, ze wordt ook gedwongen te verhuizen en moet een nieuwe baan zoeken. Daphne besluit het dorp en de boerderij, waar ze zo gelukkig met Maarten woonde, achter zich te laten en trekt naar Amsterdam. Maar net als ze haar leven weer wat op orde heeft, doet Daphne een wel heel verrassende ontdekking.


Titel Moederhart
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2013 bij Uitgeverij Marmer
Genre Roman

Korte omschrijving

Anna is net negen weken zwanger als ze samen met haar man Luca het blije nieuws aan haar moeder gaat vertellen, haar vader is kort daarvoor overleden. Anna zit vol met vragen over de zwangerschap van haar moeder en haar eigen bevalling. Maar als haar moeder haar uitlegt dat ze nooit zwanger is geweest, komt het leven van Anna op zijn kop te staan: de twee mensen tegen wie ze al haar hele leven papa en mama zegt, zijn niet haar biologische ouders.

Anna heeft tegengestelde gevoelens, ze houdt veel van haar moeder en mist haar vader, maar ze is ook boos en verdrietig en voelt zich ontworteld. Ineens klopt niks meer. Waar komt ze vandaan? Wie is ze eigenlijk? En kan ze wel een goede moeder zijn, als ze afstamt van iemand die haar zomaar kon weggeven? Alleen een ontmoeting met haar biologische moeder kan antwoorden geven op haar vragen, en Anne begint aan een zoektocht waarvan ze niet weet wat die haar zal brengen.


Titel Gestrand
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2015 bij Uitgeverij Marmer
Genre Roman

Korte omschrijving

Een van de dingen waar Laura na haar scheiding het meest tegenop ziet, is om als single moeder op vakantie te gaan. Maar haar zoontjes Rick en Tim zien zo'n Turks allinclusiveresort wel zitten en Laura besluit te boeken.

Na een onverwachte tussenlanding met verplichte overnachting in Istanbul, komen ze aan in Antalya. Rick en Tim hebben het enorm naar hun zin en ook Laura begint langzamerhand te ontspannen. Dat verandert als een van de andere gasten avances maakt, Laura moet niets hebben van getrouwde mannen die hun vrouw bedriegen. Of doet ze zichzelf daarmee tekort?


Titel Flashback
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2018 bij Uitgeverij Marmer
Genre Thriller

Korte omschrijving

De vriendschap van Ilona, Sanne, Bregje en Anouk die op de middelbare school zo hecht was, is in de loop der jaren verwaterd. Maar als in de duinen bij Bloemendaal het lichaam wordt gevonden van Céline Landgraaff – de vijfde vriendin uit het groepje, die net na het eind¬examen verdween – komt Bregje met het idee een reünie te organiseren. Voor het zover is slaat het noodlot echter ongenadig toe. Want het verleden mag dan ver weg lijken, sinds de vondst van Céline blijkt het ineens dichterbij dan ooit.


Titel Revanche
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2019 bij Uitgeverij Marmer
Genre Thriller

Korte omschrijving

Als haar driejarige dochter Bibi wordt ontvoerd, begint voor Lena een verschrikkelijke nachtmerrie. Wie kan ze nog vertrouwen?

Lena en Robbert hebben het goed: een mooi huis, allebei een leuke baan en twee heerlijke kinderen. Aan dat geluk komt plotseling een einde als hun driejarige dochter Bibi wordt ontvoerd. De politie werkt met man en macht aan de zaak, maar tast in het duister over de daders. Hoewel Lena en Robbert niet extreem rijk zijn, hebben Lena’s ouders wel een kapitaal opgebouwd. Is dat het geld waar de ontvoerders op uit zijn? Lena heeft er, net als Robbert, alles voor over om Bibi terug te krijgen. Maar net wanneer ze daar dichtbij lijken te zijn, loopt niets meer zoals gepland. Onvermijdelijk dringt zich de vraag op wie Lena eigenlijk echt kan vertrouwen.
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Deel en serie Deel 1 - Vrouwen van Vechtlust
Titel Anna
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2011 bij Van Holkema & Warendorf
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Het is 1819. Anna, dochter van graaf en gravin van Thoringen, is als jongste van vier kinderen opgegroeid op het prachtige landgoed Vechtlust, dat al sinds jaar en dag in de familie is. Nu ze achttien jaar is, is ze klaar om te trouwen en er heeft zich zelfs al een gegadigde gemeld. De zeer vermogende Simon graaf Bentinck is geïnteresseerd in Anna, maar zelf gruwelt ze van het idee haar leven te moeten delen met deze zelfingenomen en arrogante man. Dan breekt brand uit in een vleugel van het landhuis waar Anna met haar ouders, broer en grootmoeder woont. Hoewel het vuur gelukkig snel wordt ontdekt, kan grote schade niet worden voorkomen. Daags na de brand loopt Anna verdrietig rond op de plek des onheils en er valt haar een trap op die ze nooit eerder heeft gezien. Via een deur komt ze terecht in een kelder waar oude spullen zijn opgeslagen. Daar doet ze een ontdekking die haar hele bestaan doet wankelen.
Andere titels van deze auteur Jeugdboeken
* Boyzzz (2014 Marmer)
* Ooggetuige (2014 Marmer)
* Strandwacht (2014 Marmer)
* Mazzel (2015 Marmer)
* Selfie (2017 Marmer)

Non-Fictie
* Verhalen uit de ambulance (2009 bij Marmer)
* Redders langs de kust : verhalen uit de reddingboot (2010 bij Marmer)
* Verhalen uit het kinderziekenhuis (2016 Marmer)
* Verhalen van de brandweer (2016 Marmer)
* De weg terug (2017 Marmer)

Favoriet Tijdschrijftromans
* Diverse titels in de 'Lidy van de Poel' en 'Dr. Anne Maas' reeks.

Website mariettemiddelbeek.com


Home | Boekenkast M |