A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


Als je een naam hebt als 'Linda Miller', dan begrijp je wel dat je naam niet erg zal blijven hangen bij de mensen. Maar als je er iets aparts aan toevoegt of, zoals in dit geval, tussenvoegt, dan heb je ineens een heel ander soort naam, eentje die wel blijft hangen. Linda Lael Miller... ik vind het briljant gevonden. Van deze schrijfster zijn vier boeken in het Nederlands uitgegeven. In twee van deze boeken gaat de heldin van het verhaal aan het 'tijdreizen' en daar ben ik nu eenmaal niet zo'n fan van (een aantal geweldige juweeltjes van o.a. Jude Deveraux daargelaten).

Naar mijn mening schrijft LLM boeken van wisselende kwaliteit, maar een zekere humor en prachtige erotische scenes zijn haar wel toevertrouwd en die vind je dan ook terug in al haar boeken. Haar boeken zijn in ieder geval romantisch, betreffen de liefde tussen twee personen (en geen hele volksstammen zoals bij Beatrice Small vaak het geval is) en het loopt altijd goed af.

Ik vind de boeken van Linda Lael Miller zeker een aanrader, al vond ik Als een regen van sterren persoonlijk geen al te best boek. Nu weet ik het zeker daarentegen heeft een heel apart thema (voor een historische roman) en dat is in dit boek prima uitgewerkt.

De McKettrick en de Stone Creek serie, uitgegeven door Harlequin, zijn echte 'must reads' geworden. Beide series beginnen in het verleden en deze delen zijn dan ook historische romans. Daarna gaat het verder in de tijd tot in het heden met de hedendaagse romans. Omdat Harlequin Holland de delen kriskras door elkaar uitgeeft is de volgorde van verschijnen dan ook verschillend met de leesvolgorde.

Klik hier om naar Harlequin pagina van LLM te gaan met meer info over de vervolgdelen.

Titel Als een regen van sterren
Oorspronkelijke titel Pirates
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 1997 bij Areopagus
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Phoebe Turlow is pas gescheiden. Om even haar eenzaamheid te vergeten, vertrekt ze voor een paar dagen naar de Cariben. Als Phoebe wist wat haar op Paradise Island te wachten stond, zou zij waarschijnlijk nooit zijn vertrokken...

Duncan Rourke staat bij geschiedkundigen bekend als een beruchte zeerover, die zich tegen zijn familie keerde om de Amerikaanse revolutie te steunen. Hij is al twee eeuwen dood - of dat zou hij moeten zijn. Tot Phoebe uit een krakende hotellift stapt... en middenin zijn wereld belandt.
Rourke neemt aan dat deze bekoorlijke, jonge vrouw, met haar ongewone uiterlijk en haar vreemde spraak, een Britse spionne is. Waarom zou zij anders zo brutaal in zijn wijnkelder rondscharrelen?
Phoebe begrijpt niet wat er nu precies is gebeurd. Zij weet alleen dat ze een brug heeft geslagen in de tijd en samen met de knappe piraat in een fantastisch en sensueel avontuur is beland.


Titel Als een tedere belofte
Oorspronkelijke titel Knights
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 1998 bij Areopagus
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Al op haar zevende is Gloriana, Lady van Kenbrook, uitgehuwelijkt aan Dane St. Gregory en sindsdien heeft ze haar echtgenoot nooit meer gezien. Als Gloriana twintig is, hoort ze dat Dane eindelijk terugkeert naar huis en kan ze haar geluk niet op. Maar het langverwachte weerzien loopt uit op een drama. In plaats dat Dane haar liefdevol in zijn armen sluit, heeft hij de beeldschone Mariette de Troyes aan zijn zijde, met wie hij nu van plan is te trouwen.

Gloriana voelt zich diep gekwetst, maar peinst er niet over haar echtgenoot zomaar uit handen te geven en zelf haar dagen in een klooster te slijten, zoals Dane voor ogen heeft. Bovendien is er iets in de resolute, arrogante Dane, dat haar mateloos intrigeert.
Zonder ook maar iets van haar waardigheid te verliezen, stort Gloriana zich vol overgave in de strijd om haar echtgenoot. Dane, die inmiddels verscheurd wordt door zijn gevoelens voor de twee vrouwen, raakt hoe langer hoe meer in de ban van zijn knappe, moedige echtgenote.

Op een avond wordt Gloriana ontvoerd naar de toren van het kasteel, waar ze tot haar ontzetting ook Dane aantreft. Opgesloten en overgeleverd aan elkaar en hun onderdrukte, maar brandende verlangens, vinden de geliefden elkaar tenslotte in een betoverende, adembenemende nacht.
Maar dan slaat het noodlot genadeloos toe. Dane moet lijdzaam toezien hoe zijn vrouw op onverklaarbare wijze verdwijnt. Zullen ze elkaar ooit nog terugzien op Kenbrook Hall?


Titel Nu weet ik het zeker
Oorspronkelijke titel The vow
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 1999 bij Areopagus
Genre Historisch

Korte omschrijving

Nevada 1878. Jaren geleden is Annabel woedend weggelopen bij haar man Gabe, ervan overtuigd dat hij haar wel terug zou komen halen. Maar ook al brak Gabes hart toen hij haar onverwacht niet meer thuis trof, hij was veel te koppig om haar achterna te gaan.

Nu is Annabel weer terug in het dorp dat ze destijds halsoverkop verlaten heeft, en is ze nog even begeerlijk en vrijgevochten als Gabe zich herinnert. Helaas komt hij er sneller dan hem lief is achter waarom ze is teruggekomen - ze wil hem haar vrijheid terugvragen.

Gabe is te trots om Annabel zijn ware gevoelens te tonen en haar te smeken om te blijven en zijn bed weer te delen. Daarom probeert hij haar langzaam weer te veroveren op de enige manier die hij kan verzinnen: met zijn gepassioneerde kussen en sensuele aanrakingen. Annabel zal al snel merken dat de man met wie ze definitief wil breken wel zeer moeilijk te weerstaan is.


Deel en serie Deel 2 - Quaid serie
Titel Als een wilde melodie
Oorspronkelijke titel Taming Charlotte
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 1996 bij Areopagus
Genre Historisch

Korte omschrijving

Ontvoerd en gevangen gehouden in een harem - dat is geen prettig einde van een vakantie voor de drieëntwintigjarige Charlotte Quade. Op de terugreis van Europa naar Washington, valt zij in handen van een woeste piraat, die haar tijdens een pokerspel prompt verliest aan zeekapitein Patrick Trevarren. Het is in zijn kajuit dat de mooie Charlotte spiernaakt uit een zak wordt geschud.

Kapitein Patrick Trevarren heeft een afkeer van onafhankelijke vrouwen. En hij geniet er dan ook van deze rebelse, Amerikaanse jongedame genadeloos te plagen.
Onder de indruk als zij is van Patricks duizelingwekkende charmes, geeft Charlotte tenslotte toe aan de stem in haar hart. Maar dan moet Patrick zijn zeereis vervolgen en hij brengt Charlotte zolang onder in de harem van zijn goede vriend, de sultan Khalif.
Zou Patrick ooit nog terugkomen om Charlotte met zijn schip de Enchantress op te halen? Ondertussen leert Charlotte in de harem hoe zij haar kapitein kan betoveren en behagen.

Niet vertaalde delen van de Quaid serie:
Deel 1 - Yankee Wife
Deel 3 - Princess Annie
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Deel en serie Deel 1 - Mojo Sheepshanks
Titel Vergeten verleden
Oorspronkelijke titel Deadly gamble
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave bij Harlequin Holland als IBS Thriller 4
Genre Historisch

Korte omschrijving

 

Eerst is er kou. Daarna een stem. En dan dringt tot Mojo Sheepshanks door dat ze geesten kan zien. Het bewijs? Nick, haar overleden ex, ligt naast haar in bed. En hij lijkt zo levend als wat. Hoewel ze aanvankelijk niets van hem - of van geesten sowieso! - wil weten, is ze toch blij met zijn aanwezigheid, als hij haar vlak daarna redt van een aanval door een verknipte vrouw. Maar al snel blijkt dat die dame niet de enige is die het op haar leven gemunt heeft. En Mojo heeft geen flauw idee door wie ze nog meer wordt bedreigd en waarom. Omdat het antwoord op die vragen vermoedelijk in haar verleden ligt - een verleden dat ze na de moord op haar ouders volledig is vergeten - besluit ze samen met knipperlichtminnaar/politieagent Tucker Darroch naar boven te gaan halen wat er in haar geheugen begraven is...

* Later heruitgegeven als IBS Thriller 106.


Deel en serie Deel 2 - Mojo Sheepshanks
Titel Tussen leven en dood
Oorspronkelijke titel Deadly deceptions
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave bij Harlequin Holland als IBS Trhiller 12
Genre Historisch

Korte omschrijving

 

Privédetective Mojo Sheepshanks heeft een gave waarvan ze zelf de koude rillingen krijgt: ze kan met de doden communiceren. Op de gekste momenten duiken ze op. Zo heeft ze geregeld contact met Gillian, een meisje dat is ontvoerd en vermoord en dat bij hoog en laag beweert dat de verkeerde daarvoor in de gevangenis zit. Aan Mojo de taak - althans, dat vindt ze zelf - om uit te zoeken wie het dan wel gedaan heeft.

Maar deze zaak is niet het enige wat haar bezighoudt. Haar zus Greer wordt namelijk al een tijd lang gechanteerd, en het is voor iedereen een raadsel door wie. Wanneer Greers echtgenoot dood wordt aangetroffen in de woestijn, besluit Mojo, bijgestaan door knipperlichtminnaar/politieagent Tucker Darroch, tot de bodem te gaan. Met al haar speurwerk ontrafelt ze echter geheimen die zelfs de doden liever niet ontrafeld zien...

* Later heruitgegeven als IBS Thriller 108.Overzicht van de pockets Series

De McKettrick serie

 1. High Country Bride
 2. Shotgun Bride
 3. Secondhand Bride
 4. Vrij voor altijd - McKettrick's Choice (HQN Roman 44)
 5. Kerst bij de McKettricks - A McKettrick Christmas (in Intiem 1778 & in HQN Roman 88)
 6. Sierra's thuiskomst - Sierra's Homecomming (Intiem 1706)
 7. Wilde prairieroos - McKettrick's Luck (HQN Roman 13 & Bookazine 2015-9 met als titel 'Een eigen plek')
 8. Warme avondzon - McKettrick's Pride (HQN Roman 15 & in Sunshine Collection 3 HQN Roman)
 9. Wuivend gras - McKettrick's Heart (HQN Roman 17)
 10. Trots en verlangen - The McKettrick Way (Intiem 1712)
 11. Tate - McKettricks of Texas: Tate (HQN Roman 48)
 12. Garrett - McKettricks of Texas: Garrett (HQN Roman 54)
 13. Austin - McKettricks of Texas: Autsin (HQN Roman 60)
 14. Een thuis voor kerst - A lawman's Christmas (Intiem 2086 & in HQN Roman 88)
 15. An Outlaw's Christmas

De Stone Creek serie

 1. De man uit Stone Creek - The man from Stone Creek (IBS 193 & HQN Roman 122)
 2. Vogelvrij - A wanted man (HQN Roman 4 & HQN Roman 154)
 3. Voor galg en rad - The rustler (HQN Roman 6 & HQN Roman 173)
 4. Sneeuw over Stone Creek - A Stone Creek Christmas (in Intiem 1778 & in HQN Roman 204)
 5. Verzegeld hart - The bridegroom (HQN Roman 20 & HQN Roman 249)
 6. Winter in Stone Creek - At home in Stone Creek (Intiem 1863 & in HQN Roman 204)
*HQN Roman 204 'Een sneeuwwitte winter' bevat: 'Sneeuw over Stone Creek' & 'Winter in Stone Creek'.

De Creeds van Montana

 1. Kerst bij de Creeds - A Creed country Christmas (Intiem 1934)
 2. Logan - Montana Creeds: Logan (HQN Roman 29)
 3. Dylan - Montana Creeds: Dylan (HQN Roman 34)
 4. Tyler - Montana Creeds: Tyler (HQN Roman 39)
 5. A Creed in Stone Creek
 6. Creed's honor
 7. The Creed legacy

De Big Sky serie

 1. Voor altijd thuis - Big Sky Country (HQN Roman 68 & Intiem 2210)
 2. Een weerzien op te zoenen - Big Sky Mountain (HQN Roman 78)
 3. Paradijs aan de rivier - Big Sky River (HQN Roman 84)
 4. Lied van liefde - Big Sky Summer (HQN Roman 93)
 5. Romantiek op de ranch - Big Sky Wedding (HQN Roman 103)
 6. In volle bloei - Big Sky Secrets (HQN Roman 113)

Brides of Bliss County

 1. Hadleigh - The marriage pact (HQN Roman 127)
 2. Melody - The marriage charm (HQN Roman 135)
 3. Becca - The marriage season (HQN Roman 143)
 4. Kerst in Mustang Creek - Christmas in Mustang Creek (Intiem 2237)

De Carsons van Mustang Creek

 1. Eens een cowboy - Once a rancher(Intiem 2259)
 2. Een echte ranchter - Always a cowboy (Intiem 2271)
 3. Altijd een held - Forever a hero (Intiem 2282)
 4. Sterren boven Mustang Creek - A snow country christmas (Feelgood 14)

Painted Pony Creek

 1. Harten in galop - Country strong (HQN Roman 263)
 2. Op eigen risico - Country proud (HQN Roman 298)
 3. Een onverwachte vonk - Country born (HQN Roman 331)

Losse titels

* Blijvend verlangen - Used-to-be-lovers (Intiem 329)
* Het risico waard - Only forever (Intiem 360)
* Vlammend verleden - Just Kate (Intiem 378)
* Gebonden hart - The leopard's woman (in Harlequin special 22 & in Jubileumspecial 5 - 45 jaar harlequin)
* Bedrieglijk verlangen - State secrets (in Baccara extra 14)Vervolgdelen Voor een beter overzicht van de Harlequin series: Klik hier om naar Harlequin pagina van LLM te gaan.
Website www.lindalaelmiller.com


Home | Boekenkast M |