A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


Lynn le Mon is weer zo'n mysterieuze schrijfster van wie op het internet zo goed als niets te vinden is. Het enige dat ik heb kunnen ontdekken is dat Lynn le Mon een pseudoniem is en dat haar werkelijke naam Lynette L. Wert luidt. Niet erg veel informatie dus.

Ze schijnt les te geven aan de Universiteit van Centraal Oklahoma (creative studies) en heeft samen met ene Pinky Tomlin nog een autobiografie geschreven (The object of my affection) en dat is dan dat.

Ik ga er dus maar vanuit dat Lynn le Mon een eendagsvlieg is die één boek in zich had en daarmee haar verhaal had verteld. Of het jammer is dat het bij dit ene boek is gebleven, mag u zelf bepalen. Ik ben er in ieder geval niet rouwig om, want Gedreven door hartstocht is naar mijn mening een saai, simpel geschreven en oninteressant boek.

Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat ik niet het hele boek heb uitgelezen, maar slechts drie hoofdstukken heb doorgeploeterd en toen heb opgegeven (ik heb nog wel even naar het einde gebladerd, maar aangezien dat ook niet boeide, ben ik ervan uitgegaan dat het in het tussenliggende gedeelte echt niet beter werd).

Titel Gedreven door hartstocht
Oorspronkelijke titel This rebel hunger
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 1985 bij Phoenix
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Surlina Defore is een trotse, ongenaakbare schoonheid met een bos wervelende, bruine krullen, vlammende ogen en het figuur van een Griekse godin. Ze is zesentwintig jaar oud, ze hunkert naar hartstochtelijke, allesverterende liefde, doch in weerwil van de roep van haar hart is ze nog steeds maagd.

Haar vader is een welgestelde reder, die erin geslaagd is in de verbeten strijd tussen de Noordelijken en Zuidelijken een neutrale positie te behouden, totdat... een pleziertochtje op de Mississippi ontaart in een nachtmerrie. Generaal Samuel Grant maakt zich met geweld meester van hun schip en neemt de opvarenden gevangen.

Surlina slaagt er echter in het schip onopgemerkt te verlaten en naar de oever te zwemmen. Haar vrijheid duurt niet lang. Ontsnapt aan de Noordelijken loopt zij regelrecht in de armen van de Zuidelijken, of preciezer, in de armen van de leider van een troep Zuidelijke rebellen, die zich Julian Rainbeau noemt.

De charmante verschijning van generaal Grant deed haar hart al enige malen overslaan van opwinding, doch de gespierde piraat met zijn getaande huid, zijn onbeschaamde charme en zijn goudblonde lokken, brengt haar hoofd volledig op hol.

Ondanks de uitputting en de drijfnatte kleding ziet ook Julian onmiddellijk de zeldzame schoonheid van Surlina. De schoonheid die ze in elkaar ontdekken trekt hen als een magneet naar elkander toe en het duurt niet lang voor Julian haar inwijdt in de oneindige genietingen van het liefdesspel.

Dan valt Sulina ten prooi aan twijfels die haar geen rust meer gunnen. Van hunkerende maagd werd zij in enkele maanden een warmbloedige, hartstochtelijke vrouw die zich vurig bemind weet door twee mannen, die bovendien gezworen vijanden zijn. Iedere keuze betekent het verlies van een dierbare minnaar, en toch is een keuze onvermijdelijk.
Andere titels van deze auteur N.v.t.
Website N.v.t.


Home | Boekenkast M |