A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


Mary Alice Monroe is een fervent liefhebber van de natuur, die ook altijd een prominent rol heeft in haar romans, net als de liefde en hechte familiebanden.

Deel en serie Deel 1 - Het strandhuis (The Beach House)
Titel Terug naar het strandhuis
Oorspronkelijke titel The beach house
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2020 bij Karakter Uitgevers
Genre Roman

Korte omschrijving

Caretta heeft al jaren geen contact meer met haar familie, tot ze een brief ontvangt van haar moeder, waarin ze haar dochter vraagt terug naar huis te komen. De brief komt voor Caretta op het goede moment: ze heeft het gevoel dat ze de controle over haar leven aan het kwijtraken is.

Op het eiland waar ze opgroeide voelt ze zich als herboren. Het strand, de zee, haar thuis... Caretta besluit zich te ontfermen over de bedreigde schildpadden van het eiland en zoekt contact met mensen die ze verloren dacht te hebben. Maar haar belangrijkste levensles leert zij door het hernieuwde contact met haar moeder – hoewel liefde altijd offers vraagt...


Deel en serie Deel 2 - Het strandhuis (The Beach House)
Titel Dromen van het strandhuis
Oorspronkelijke titel Swimming lessons
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2021 bij Xander
Genre Roman

Korte omschrijving

Toy ontworstelde zich aan een gewelddadige relatie en voedt haar dochtertje nu in haar eentje op. In het zee-aquarium waar ze werkt vindt ze een nieuwe uitdaging als ze samen met haar aantrekkelijke baas Ethan een ziekenhuis voor zeeschildpadden begint. Er springt een voorzichtige vonk over tussen hen, maar Toys ex maakt het haar ondertussen niet makkelijk.

Hoewel Toy sterk is, blijft ze bang voor verandering en houdt ze niet van risico's. Met hulp van haar vriendinnen Caretta, Florence en Emmaline probeert Toy toch haar angsten onder ogen te zien en haar dromen waar te maken.


Deel en serie Deel 3 - Het strandhuis (The Beach House)
Titel Herinneringen aan het strandhuis
Oorspronkelijke titel Beach house memories
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2022 bij Xander
Genre Roman

Korte omschrijving

Niemand schrijft mooier over de natuur, de zoektocht naar jezelf en de kracht van de liefde dan Mary Alice Monroe. Laat je in Herinneringen aan het strandhuis meevoeren naar de Amerikaanse kust en de jaren zeventig.

1974. Olivia ‘Lovie’ Rutledge zoekt steeds vaker haar toevlucht in het strandhuis van haar familie. Daar is ze even weg van haar sociale verplichtingen, overheersende echtgenoot en zijn affaires. Op het strand is ze de ‘turtle lady’, die zorgt voor de zeeschildpadden die ’s nachts aan land komen om hun eieren te leggen.

Als ze de bevlogen bioloog Russell ontmoet kan ze niet anders dan hartstochtelijk verliefd op hem worden. Ze delen dezelfde passie, en bij hem kan ze volledig zichzelf zijn. Lovie staat voor een verschrikkelijk dilemma: kiest ze veilig voor haar bekende leven of voor de liefde, met het risico haar reputatie, rijkdom en kinderen te verliezen?


Nog niet vertaalde delen van de 'Het strandhuis' serie (The Beach House):

Deel 4 - Beach house for rent
Deel 5 - Beach house reunion
Deel 6 - On Ocean Boulevard
Deel 7 - The summer of lost and foundAndere titels van deze auteur N.v.t.
Website maryalicemonroe.com


Home | Boekenkast M |