A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


Kate Moore, geboren in Californië, studeerde Engelse literatuur in Boston en keerde later terug naar haar thuisstaat om middelbare scholieren les te geven. Ondertussen schreef ze ook romans. Ze woont ten noorden van San Francisco met haar man en hun hond.

Deel en serie Deel 1 - Felix
Titel Felix de stationskat
Oorspronkelijke titel Felix the railway cat
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2021 bij HarperCollins
Genre Roman

Korte omschrijving

Het opmerkelijke verhaal van een heel speciale kat

Felix, ook wel 'Senior Ongediertebestrijder' genoemd, woont op het treinstation van Huddersfield in Engeland. De schattige kat heeft een bijzondere band met mensen en brengt pendelaars en stationsmedewerkers bij elkaar. 'Felix' aanwezigheid tovert een glimlach op ieders gezicht,' aldus een woordvoerder van het Huddersfield-station.

Toen Felix jaren geleden als kitten op het station aankwam, kon niemand vermoeden hoe belangrijk dit kleine pluisje zou worden. Felix bouwde een band op met iedereen, zelfs met de baas, die in eerste instantie tegen het idee van een kat was. Felix troost jonge weglopertjes, en is een vertrouwd gezicht voor terugkerende passagiers. Welk klein drama zich ook op het station ontvouwt, iedereen weet dat Felix de mensen weer bij elkaar brengt.


Deel en serie Deel 2 - Felix
Titel Felix & Bolt
Oorspronkelijke titel Full steam ahead
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2022 bij HarperCollins
Genre Roman

Korte omschrijving

De beroemde stationskat heeft nu een kittenleerling!

Sinds de dag waarop Felix het treinstation van Huddersfield binnen kwam lopen, maakt ze deel uit van de hechte gemeenschap. Inmiddels hebben lezers over de hele wereld de stationskat in hun hart gesloten. Nu Felix beroemd is, verdringen verslaggevers en fans zich om een glimp van haar op te vangen, waardoor ze steeds minder tijd heeft voor haar taken als hoofd Ongediertebestrijding.

Om Felix' werkdruk te verlichten rekruteren de stationsmedewerkers een jonge leerling: de superschattige kitten Bolt. Felix & Bolt is het waargebeurde verhaal over dit opmerkelijke duo. Het zit vol persoonlijke verhalen en grappige anekdotes van Felix' grootste fans, waardoor je de twee pluizige viervoeters direct in je hart sluit.
Andere titels van deze auteur N.v.t.
Website kate-moore.com


Home | Boekenkast M |