A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


Liane Moriarty is een Australische romanschrijfster. Als L.M. Moriarty schrijft ze kinderboeken. Het schrijven zit bij de Moriarty’s in de genen, want ook haar zussen Jaclyn Moriarty en Nicola Moriarty zijn schrijfsters.

Titel Drie wensen
Oorspronkelijke titel Three wishes
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2005 bij De Kern
Genre Roman

Korte omschrijving

De Kettle-drieling heeft weer een genante vertoning van zichzelf gemaakt. Aan hun verjaardag, die met een overdaad aan champagne in een chic restaurant wordt gevierd, komt een abrupt einde wanneer één van de zussen de ander in haar zwangere buik prikt met een fonduevork...

Wie was deze keer de aanstichtster? Boze, gekrenkte Cat, die nog steeds aan het bijkomen is van de 'spaghetti-avond'? Of Lyn, succesvol in alles, althans, zo lijkt het aan de buitenkant? Of misschien dromerige en vergeetachtige Gemma, degene die nooit een geheim kan bewaren, behalve het belangrijkste van allemaal?

Eén ding is zeker, het leven van de drie zussen, die niet mét, maar zeker ook niet zonder elkaar kunnen, zal er totaal anders uitzien vóór hun volgende verjaardag...


Titel Nog één keer feest
Oorspronkelijke titel The last anniversary
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2006 bij De Kern
Genre Roman

Korte omschrijving

Sophie erft van de tante van een ex-vriendje(!) een huis op Scribbly Gum Island, een eilandje voor de kust van Sydney. Ze gooit het roer radicaal om en besluit er te gaan wonen.

Er is een vreemd soort charme aan het eiland: er is in 1932 een baby gevonden, van wie de ouders spoorloos zijn verdwenen. Dit Baby-Munro mysterie houdt inmiddels hele generaties in de greep, en wordt levend gehouden met rondleidingen in het Munro-huis (een fluitende ketel op het vuur, en een nog warme cake op het aanrecht) en jaarlijks een groot feest (op de dag van de verdwijning). Baby Munro zelf is inmiddels een oude dame en het mysterie is nooit opgelost.

Op het eiland valt Sophie als een blok voor de aantrekkelijke Callum. Even later ontmoet zij ook zijn vrouw... de mooie Grace. Sophie en Grace worden vriendinnen, maar Sophie kan zo nog moeilijker om Callum heen.

Grace, die vecht met haar gevoelens voor haar pasgeboren baby, ziet in Sophie de oplossing voor haar probleem. Want zij heeft besloten dat na het jaarlijkse feest niks meer hetzelfde zal zijn... en dat blijkt ook te gelden voor het Baby-Munro mysterie.


Titel Onvergetelijk!
Oorspronkelijke titel What Alice forgot
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2009 bij De Kern
Genre Roman

Korte omschrijving

 

Ze dreef met haar armen wijd, het water zachtjes over haar lichaam klotsend, en ademde de zomerse geur van zout en kokos in. In haar mond hing een prettige nasmaak van een goed vullend ontbijt; gebakken spek en koffie en misschien iets van een croissantje. Ze tilde haar kin op en de ochtendzon scheen zo fel op het water dat ze haar ogen moest dichtknijpen om haar voeten door de glinstering te kunnen zien. De nagels van haar tenen hadden allemaal een andere kleur. Rood. Goud. Paars. Grappig.

Wanneer Alice ontwaakt uit een heerlijke droom en erachter komt dat ze in de sportschool een val heeft gemaakt, weet ze dat er iets helemaal mis is. Ze haat sportscholen, dus hoe kan ze daar zijn? Alice' eerste zorg is haar baby, want ze is hoogzwanger. Ze wil ook graag naar haar echtgenoot Nick. Hij zal zich zeker zorgen maken.

Maar Alice ís niet zwanger en Nick is verre van bezorgd. Alice is moeder van drie kinderen en de vijandige Nick is onlangs een echtscheidingsprocedure gestart.

Alice is tien jaar uit haar geheugen kwijt. In de dagen die volgen komt het verleden stukje bij beetje weer boven en Alice is gedwongen enkele onaangename kanten van zichzelf onder ogen te zien. Haar geheugenverlies is in ieder geval onvergetelijk!

* 'Onvergetelijk' werd in 2018 heruitgegeven als 'Wat Alice vergat' bij Uitgeverij De Kern.


Titel Alles voor jou
Oorspronkelijke titel The hypnotist's love story
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2013 bij De Kern
Genre Roman

Korte omschrijving

Ellen weet dat mensen gekke dingen doen voor de liefde. Ze hoort er alles over in haar praktijk als hypnotherapeut. Dus als haar nieuwe vriend Patrick haar vertelt over zijn stalker Saskia, is Ellen eerder geïntrigeerd dan bezorgd. Wat ze niet weet is dat Saskia zich bij haar heeft gemeld als patiënt, om zo meer te weten te komen over Patricks nieuwe liefde.
Daarmee komen de levens van de twee vrouwen wel heel dicht bij elkaar te liggen, en een confrontatie is onvermijdelijk...


Titel Het geheim van mijn man
Oorspronkelijke titel The husband's secret
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2015 bij Bruna Uitgevers
Genre Roman

Korte omschrijving

Mijn lieve Cecilia, als je dit leest, ben ik dood...

Stel je voor dat je man een brief aan je heeft geschreven, om te openen na zijn dood. Stel je voor dat die brief zijn diepste, meest donkere geheim bevat, die niet alleen het leven van jullie samen kan kapotmaken, maar ook dat van anderen. En stel je dan eens voor dat je deze brief toevallig vindt terwijl je man nog springlevend is. Cecilia Fitzpatrick is een succesvolle zakenvrouw, staat voor iedereen klaar en is een toegewijde echtgenote en moeder. Maar die brief gaat alles veranderen, en niet alleen voor haarzelf.


Titel Grote kleine leugens
Oorspronkelijke titel Big little lies
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2016 bij Bruna Uitgevers
Genre Roman

Korte omschrijving

Op de pittoreske basisschool Pirriwee Public eindigt het jaarlijkse ouderfeest in een chaos. Met gillende sirenes. Schreeuwende mensen. Een verbijsterde schooldirecteur. En een van de ouders: dood. Is er sprake van moord, een tragisch ongeluk of van een vreselijk ontspoorde ruzie? Wat de ouders van Pirriwee Public zullen leren is dat soms de kleinste leugens het aller gevaarlijkst zijn…


Titel Bijna echt gebeurd
Oorspronkelijke titel Truly, madly, guilty
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2016 bij A.W. Bruna uitgevers
Genre Roman

Korte omschrijving

Sam en Clementine hebben een mooi, maar druk leven: twee jonge dochters, een verantwoordelijke baan voor Sam en de hectiek van een belangrijke auditie voor Clementine, die celliste is. Van jongs af aan is Clementine bevriend met Erika. Een enkele blik tussen hen kan een complete conversatie vervangen. Maar hun vriendschap is gecompliceerd.

Als Clementine en Sam op bezoek gaan bij Erika en haar man Oliver, en hun buren iedereen onverwachts uitnodigen voor een barbecue, zegt Clementine dan ook snel ja. Het gezelschap van de levenslustige buren lijkt haar een welkome afleiding.

Twee maanden later vragen Clementine en Sam zich steeds weer af: wat als we nooit naar die barbecue waren gegaan?


Titel Negen volmaakte vreemden
Oorspronkelijke titel Nine perfect strangers
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2018 bij A.W. Bruna uitgevers
Genre Roman

Korte omschrijving

Negen gasten verzamelen zich in een exclusief wellnessresort. Sommigen zijn hier om af te vallen, anderen proberen hun leven een gezonde draai te geven, en een enkeling is er nog niet aan toe om de precieze reden van het bezoek onder ogen te zien. Ondanks alle luxe, meditatie en mindfulness is iedereen zich ervan bewust dat ze ook flink aan het werk moeten. Maar niemand kan zich voorstellen hoe zwaar de komende tien dagen zullen worden.

Frances Welty, een voormalig succesvol romanschrijfster, arriveert bij Tranquillum House met een pijnlijke rug en een gebroken hart. Ze is direct gefascineerd door haar medegasten. De meesten van hen zien er totaal niet uit alsof ze een detoxkuur nodig hebben. Maar degene die haar nog het meest betovert is de eigenaresse van het resort. Kan deze vrouw werkelijk alle antwoorden hebben waarvan Frances niet eens wist dat ze die zocht? Moet Frances haar twijfels overboord gooien en zich volledig overgeven aan het bijzondere programma dat Tranquillum House aanbiedt – of moet ze maken dat ze wegkomt? Het duurt niet lang voordat iedere gast in Tranquillum House zich dit begint af te vragen...


Titel Appels vallen niet
Oorspronkelijke titel Apples never fall
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2021 bij A.W. Bruna uitgevers
Genre Roman

Korte omschrijving

Zo op het eerste oog zijn de Delaneys een gezin om jaloers op te zijn. De voormalige tennisleraren Joy en Stan winnen nog altijd elk toernooi waaraan ze meedoen, en nu ze hun familiebedrijf verkocht hebben, is er alle tijd om te leren 'ontspannen'. Hun vier volwassen kinderen hebben ieder hun eigen drukke leven, en hoewel het de vraag is of zij daar alles uit halen, wordt dit nooit hardop gezegd. Maar dan verdwijnt Joy Delaney. En de kinderen bekijken het huwelijk van hun ouders en hun eigen verleden met nieuwe, geschrokken ogen. Heeft haar verdwijning misschien te maken met die mysterieuze logee, een jaar geleden? Was alles wel zo’n rozengeur en maneschijn in huize Delaney...?
Andere titels van deze auteur N.v.t.
Website lianemoriarty.com


Home | Boekenkast M |