A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


Kate Mosse (1961) is een van de oprichters van de Baileys Women's Prize for Fiction (voorheen de Orange Prize for Fiction). Ze woont met haar gezin in West-Sussex, Engeland en Carcassonne, Frankrijk. Haar boeken, waaronder 'Het verloren labyrint' en 'De vergeten tombe', zijn grote bestsellers.

Titel De eskimokus
Oorspronkelijke titel Eskimo kissing
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 1997 bij De Kern
Genre Roman

Korte omschrijving

Een 18-jarig geadopteerd Engels meisje, wier tweelingzusje een jaar geleden is verongelukt, begint een zoektocht naar haar natuurlijke ouders waarbij ze voor pijnlijke verrassingen komt te staan.

De beste kus is de eskimokus, vindt Sam, 'omdat hij voor iedereen is, moeders, vaders, vrienden en zusters'.

Sam, een gewone tiener, haar leven gekleurd door vriendschap, de speciale band met haar tweelingzus, door huiswerk en uitgaan. Sam houdt van haar zus, van haar moeder en van haar vader. Een gelukkige, veilige wereld.

Zo lijkt het, want dit is een verhaal over adoptie, over identiteit en gestolen geschiedenissen. Over toeval, de band van het bloed, over goede en slechte liefde, en over vergeving.


Titel De wintergeest
Oorspronkelijke titel The winter ghosts
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2009 bij Van Holkema & Warendorf
Genre Thriller

Korte omschrijving

In de winter van 1928 reist de jonge Frederick Abraham door een verlaten gebied in Frankrijk. Al jaren wordt hij achtervolgd door de dood van zijn broer, die is omgekomen in de loopgraven van Vlaanderen. Nu heeft hij zelf de leeftijd bereikt waarop zijn broer stierf en is hij op de vlucht voor zijn verleden.
Als Frederick in een sneeuwstorm terechtkomt, zoekt hij onderdak in een klein dorpje. Ondanks de ijzige kou hebben de dorpelingen zich in traditionele klederdracht gehuld en maken ze zich op voor een jaarlijks dorpsfeest. Frederick voelt zich aangetrokken tot een prachtige vrouw, met wie hij zich eindelijk weer gelukkig voelt.
Maar als de volgende dag aanbreekt is de vrouw verdwenen. Frederick besluit naar haar op zoek te gaan in de bergen, langs paden die al eeuwen worden bewandeld door de dood, op plekken waar het verleden nog lang niet voorbij is...


Titel De bruidskist en andere verhalen
Oorspronkelijke titel The mistletoe bride and other haunting stories
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2013 bij Van Holkema & Warendorf
Genre Korte verhalen

Korte omschrijving

Geïnspireerd door de traditionele folklore uit Engeland en Frankrijk schreef Kate Mosse een sfeervolle, spookachtige verhalenbundel over dolende zielen die op wraak zinnen, vrouwen die zich verliezen in verdriet en mannen die hun onvermijdelijke lot proberen te aanvaarden. In elk verhaal toont Mosse zich een meester in het bespelen van alle facetten van de menselijke emotie en een groot kenner van de decors die ze kiest, zoals de robuuste landschappen van Sussex, Bretagne en de Languedoc.


Titel De nacht van de vogels
Oorspronkelijke titel The taxidermist's daughter
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2015 bij Boekerij
Genre Thriller

Korte omschrijving

Engeland, Sussex, 1912. Een kustgebied in de ban van storm en springtij, waar bijgeloof nog een grote rol speelt. Volgens lokale folklore is één nacht per jaar op het kerkhof te zien wie zal sterven. Bij de eerste slag van de kerkklok richten alle blikken zich op de kerk. Niemand ziet dat er een stuk ijzerdraad opgeraapt wordt. Als de laatste slag wegsterft, ligt er een vrouw dood op de grond.

Constantia Gifford is tweeëntwintig en woont met haar vader in hun vervallen landhuis tussen de vergane glorie van zijn ooit wereldberoemde museum vol opgezette dieren. Na het incident op het kerkhop besluit ze op onderzoek uit te gaan. Wie is de geheimzinnige bezoeker die ongezien briefjes achterlaat bij het museum? En welk geheim ligt er in het huis verborgen, tussen de stolpen van Giffords werkplaats?
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Deel en serie Deel 1 - Languedoc trilogie
Titel Het verloren labyrint
Oorspronkelijke titel Labyrinth
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2005 bij Van Holkema & Warendorf
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Drie verdwenen boeken, twee vrouwen, één geheim, verborgen door het labyrint.

Juli 2005: Bij archeologische opgravingen in de Languedoc ontdekt Alice Tanner twee eeuwenoude skeletten in een tombe met een kwaadaardige sfeer. Op de wand is een labyrint gekerfd, en bij een van de skeletten vindt ze een ring met hetzelfde labyrint. Het bange besef dringt tot Alice door dat ze iets verstoord heeft dat verborgen had moeten blijven. Wanneer ook de politie zich met de vondst bemoeit, besluit Alice om op eigen houtje naspeuringen te doen en stuit ze op zeer merkwaardige zaken...

Juli 1209: In Carcassonne aan de vooravond van de gruwelijke kruistocht tegen de katharen, krijgt Alaïs een mysterieus boek van haar vader, dat volgens zijn zeggen het geheim van de heilige graal herbergt. Terwijl Carcassonne door de legers hermetisch afgesloten is, moet Alaïs proberen om het geheim van het labyrint veilig te stellen, tegen elke prijs, hoe hoog ook... Verlies, intrige, geweld en passie bepalen voortaan haar leven terwijl ze vecht tegen de ongebroken boze kracht van haar tegenstanders. Tot het noodlot haar, net als Alice, naar dezelfde grot voert, waar alles beslist zal worden...


Deel en serie Deel 2 - Languedoc trilogie
Titel De vergeten tombe
Oorspronkelijke titel Sepulchre
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2008 bij Van Holkema & Warendorf
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Een oude priester, op brute wijze om het leven gebracht. Een ontzield lichaam van een jonge man in de rivier de Aude. Een nerveuze vrouw in een kamer met damasten gordijnen. Een lachende man in de schaduw. Twee vrouwen uit verschillende tijden en plaatsen raken verwikkeld in het mysterie dat deze mensen samenbrengt: de tarotkaarten die zij in hun handen houden...

De vergeten tombe is een episch avontuur waarin de lezer wordt meegenomen van het hedendaagse Rennes-les-Bains naar het negentiende-eeuwse Rennes-le-Chateau, maar ook naar lang voorbije tijden waarin koningen werden begraven met hun schatten. Een intrigerend verhaal over spookachtige muziek, moordende hebzucht en eeuwenoude geheimen.


Deel en serie Deel 3 - Languedoc trilogie
Titel Citadel
Oorspronkelijke titel Citadel
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2012 bij Van Holkema & Warendorf
Genre Oorlogsroman

Korte omschrijving

Carcassonne, 1942. Terwijl talloze Franse soldaten aan het front hun leven geven om de Duitsers het hoofd te bieden, besluit de dappere jonge Sandrine haar eigen strijd te voeren. Onder de codenaam Citadel brengt ze een groep vrouwelijke verzetsstrijders bijeen en samen met hen riskeert ze alles wat haar lief is om een einde te maken aan de angst en het verdriet die de Duitse bezetting met zich meebracht.

Terwijl de oorlog het ene na het andere bloederige dieptepunt bereikt, raakt Sandrines lot verweven met dat van drie zeer verschillende mannen. Wie van hen is haar echte vijand? Wie vormt een ware bedreiging? En wie is de bewaarder van het eeuwenoude geheim dat aan de voet van de Pyreneeën verscholen ligt? De vrouwen van de Citadel-verzetsgroep zullen een veel ouder en duisterder gevecht moeten aangaan dan ze ooit hadden voorzien...

Citadel is een episch verhaal over moed, over mensen die hun leven op het spel zetten voor hun idealen en over de schokkende geheimen die diep in de tijd begraven liggen.
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Deel en serie Deel 1 - Tijden van vuur (Burning chambers) serie
Titel Tijden van vuur
Oorspronkelijke titel The burning chambers
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2018 bij Boekerij
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Carcassonne, 1562. De negentienjarige Minou Joubert ontvangt een anonieme brief in de boekhandel van haar vader. De brief is verzegeld met een opvallend familiewapen, en bevat slechts zeven woorden: Zij weet dat jij in leven bent.
Maar voordat Minou de geheimzinnige boodschap kan ont-cijferen verandert haar lot voor altijd door een ontmoeting met de jonge hugenoot Piet Reydon. Piet heeft een eigen -gevaarlijke missie, en hij heeft Minou’s hulp nodig om de Cité levend te ontvluchten.
Religie zorgt voor steeds meer verdeeldheid in de Midi. Oude vrienden worden aartsvijanden en zowel Minou als Piet komt vast te zitten in Toulouse. Overal in de hele stad laait de spanning op. Als een lang verborgen document boven water dreigt te komen, raakt de machtige en wrede Vrouwe van Puivert geobsedeerd door het document. Het geheim dat het bevat zou haar macht kunnen vernietigen – en dat wil ze koste wat kost voorkomen.


Deel en serie Deel 2 - Tijden van vuur (Burning chambers) serie
Titel Stad van tranen
Oorspronkelijke titel City of tears
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2020 bij Boekerij
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Augustus 1572. Minou Joubert en haar familie zijn in Parijs voor een koninklijke bruiloft. Het huwelijk tussen Margaretha, de zuster van de katholieke koning Karel IX, en de protestantse hugenoot Hendrik van Navarra is bedoeld om vrede te brengen in Frankrijk na een decennium van religieuze oorlogen. De hele stad loopt uit, en van heinde en verre zijn mensen gekomen om het feest mee te vieren.

Maar ook Vidal, een oude vijand van Minou, is naar de hoofdstad getrokken. En wat een week vol feestelijkheden had moeten worden mondt binnen enkele dagen uit tot een grote moordpartij, waarna de straat bezaaid is met duizenden doden. Minous familie slaat op de vlucht, en moet zich noodgedwongen verspreiden over de vier windstreken.

Een aangrijpende, adembenemende roman over wraak, onderdrukking en verlies. Het verhaal neemt ons mee naar Parijs, Chartres en naar de Stad van tranen zelf: Amsterdam.


Deel en serie Deel 3 - Tijden van vuur (Burning chambers) serie
Titel Schip der zielen
Oorspronkelijke titel The ghost ship
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2023 bij Boekerij
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Augustus 1621. Het Schip der Zielen dobbert geruisloos op het water, de bemanning dood of stervende in het ruim. Slechts twee mannen staan nog op het dek en verde­digen zich tegen de superieure vuurkracht van het Spaanse galjoen. Dit stuk oceaan langs de kust van Noord-Afrika is de thuisbasis van meer kapers dan waar dan ook, en dit schip – met zijn versplinterde romp en gescheurde zeilen – heeft nogal wat doorstaan.

Al maandenlang vaart de moedige bemanning uit Italië, Frankrijk, Nederland en de Canarische Eilanden over de onvoorspelbare oceaan, om hen die door zeerovers tot slaaf zijn gemaakt te bevrijden.
Maar de dingen zijn niet wat ze lijken.

De dappersten onder hen zijn in feite vrouwen die in vermomming leven. Hun commandant Louise Reydon-Joubert is op de vlucht voor een rechtelijke dwaling die haar naar de galg zal sturen. De vrouwen weten dat als ze worden gearresteerd, ze zullen worden berecht, veroordeeld en uiteindelijk opgehangen. Wat hen verder ook te wachten staat, hun ware identiteit moet en zal geheim blijven.
Andere titels van deze auteur Non Fictie:
* Een extra paar handen - An extra pair of hands (Over wat het betekent om te mantelzorgen voor de mensen om wie je geeft.)
Website www.katemosse.co.uk


Home | Boekenkast M |