A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z
kruis 1913 - 2002

Roberta Jean Mountjoy is één van de pseudoniemen van Jerry Sohl, een man die het meest bekend was vanwege zijn science fiction boeken en zijn werk voor tv-series als Star Trek en The Twilight Zone.

Of deze invloeden ook hebben doorgewerkt in zijn twee in het Nederlands vertaalde boeken zou ik u niet kunnen zeggen, want ik heb ze nog niet gelezen.

Totdat ik u iets meer kan vertellen over deze boeken, kan ik u echter wel verwijzen naar de hilarische beoordeling van Sammy op de pagina Beoordelingen (hierbij herinner ik u er toch maar even aan dat één mening slechts één mening is, maar de beoordeling van Sammy is alleszins de moeite van het lezen waard en daar wilde ik u beslist even op wijzen).

Deel en serie Deel 1 - Pau'tami/Nachtwind
Titel In de ban van de regengodin
Oorspronkelijke titel Night Wind
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 1981 bij Tiebosch
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Pau'tami is de lieveling van Moeder Aarde. Zij is tevens de dochter van opperhoofd Tagis-wei en voorbestemd eens het trotse doch vreedzame indianenvolk van de Chalanui te leiden.

Marcus Opalgate komt samen met zijn broer Richard uit Londen naar de wouden waar de indianen leven om er zijn fortuin te zoeken. Ontberingen en teleurstellingen wisselen elkaar af en al spoedig zoekt Richard vergetelheid in de whiskey, die hem uiteindelijk noodlottig zal worden. Marcus is uit ander hout gesneden en zet door.

Als Pau'tami's vader een gewelddadige dood sterft, wordt haar naam tot Nachtwind omgedoopt en wordt zij tijdens een uitputtend en duister ritueel ingewijd als regenmaakster en stamhoofd. De Chalanui aanbidden haar en zij aanbidt... Marcus Opalgate, de man die als geen ander een bedreiging vormt voor het voortbestaan van haat stam en zijn eeuwenoude beschaving.

De kleine, beeldschone, atletische, donkere indiaanse vrouw en de robuuste, roodharige, Engelse fortuinjager: een liefde die niet zou mogen bestaan; een liefde die niet kan standhouden; een liefde waarop een taboe rust.


Deel en serie Deel 2 - Pau'tami/Nachtwind
Titel De nacht viel over haar volk
Oorspronkelijke titel Black Thunder
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 1986 bij Phoenix
Genre Historische roman

Korte omschrijving

De Chalanni vormen een vreedzaam indianenvolk. Eeuwenoude tradities bepalen hun dagen en ze leven in volkomen harmonie met de natuur.

Nachtwind is de dochter van het opperhoofd en voorbestemd om eens het Chalanni-volk te leiden. Haar schoonheid en edelmoedigheid dwingen bij iedereen eerbied en bewondering af en ze wordt door haar volk op handen gedragen.

Niemand vermoedt welke bittere strijd zij tegen zichzelf moet voeren. Niemand weet van de twijfel die haar hart verscheurt. Niemand weet van haar brandende liefde voor Marcus Opalgate, een van de gezworen vijanden van haar volk.

Niemand... behalve Xanta, de medicijnvrouw van de Chalanni. Xanta koestert een alles verterende haat tegen de blanke indringers. Ze weet door welke gevoelens Nachtwind gekweld wordt en neemt zich voor om de blanke indringer in het verderf te storten.
Andere titels van deze auteur N.v.t.
Website N.v.t.


Home | Boekenkast M |