A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


Jojo Moyes is een Engelse schrijfster en journaliste. Ze heeft vele succesvolle titels op haar naam staan. Met de boeken Foreign fruit en The last letter from your lover won ze de Romantic novel of the year award. Haar boek 'Voor jou' werd verfilmd als 'Me before you'.

Titel Paradijs op aarde
Oorspronkelijke titel Sheltering rain
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2001 bij Van Holkema & Warendorf
Genre Roman

Korte omschrijving

 

De Engelse Joy woont met haar ouders in de kroonkolonie Hongkong. Hoewel haar dagen gevuld zijn met feesten en partijen vindt ze het maar een uitzichtloos bestaan. Als Joy in contact komt met Edward, een Ierse marineofficier, weten beiden maar één ding zeker: ze willen trouwen, ook al kennen ze elkaar nog maar één dag. Na de bruiloft verhuizen Joy en Edward naar Ierland, waar ze de paardenfokkerij van Edwards ouders overnemen. Voor de buitenwereld vormen ze een familie met aanzien.

Veertig jaar later. Sabine, de 16-jarige kleindochter van Joy en Edward, wordt door haar moeder Kate naar haar grootouders in Ierland gestuurd. Kate wil wat tijd voor zichzelf om in alle rust een punt achter haar zoveelste relatie te zetten.

Sabine voelt zich niet thuis in Kilcarrion House en tussen haar en haar grootmoeder botert het niet. Een doos vol foto's van vroeger waarin Sabine heeft zitten snuffelen, geeft haar een andere kijk op haar oma's leven en zorgt voor een onverwachte toenadering tussen grootmoeder en kleindochter. Ook het huwelijk van Sabine's grootouders is niet altijd een paradijs op aarde geweest, maar zij beseft dat elke liefde haar eigen prijs en waarde kent.

* Dit boek werd in 2020 opnieuw uitgegeven bij De Fontein met als titel 'Drie vrouwen'.


Titel Verboden vruchten
Oorspronkelijke titel Foreign fruit
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2004 bij De Kern
Genre Roman

Korte omschrijving

In het rustige Engelse kuststadje Merham in de jaren '50, groeien Celia Holden en Lottie, die in de oorlog liefdevol door de familie werd opgenomen, als zussen op. Wanneer Celia haar verloofde Guy meeneemt, is het voor Lottie meteen duidelijk dat Guy de liefde van haar leven is.

De drie vrienden voegen zich bij een groep kunstenaars die Arcadia, een grote art deco villa aan de kust, betrekt. Daar wordt een prachtige wandschildering gemaakt, die de verhoudingen binnen de groep haarfijn vastlegt. Wanneer Guy het schilderij ziet, realiseert hij zich dat hij verloofd is met de verkeerde vrouw. Maar het lot beschikt anders...

Nu, bijna vijftig jaar later, wordt Arcadia verkocht aan een lastige, trendy Londense clubeigenaar. Hij neemt de jonge, gescheiden binnenhuisarchitect Daisy Parker in de arm om de villa in haar oude glorie te herstellen. Hun samenwerking verloopt stroef, tot Daisy kennismaakt met Lottie, inmiddels een oudere vrouw; door haar komt het roemruchte verleden van Arcadia weer tot leven.


Titel Passie en parelmoer
Oorspronkelijke titel The Peacock emporium
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2005 bij De Kern
Genre Roman

Korte omschrijving

 

Suzanna Peacock is opgezadeld met de erfenis van haar oogverblindend mooie, maar spoorloos verdwenen moeder, Athene. Ze leeft op gespannen voet met zowel haar vader, stiefmoeder als ook met haar echtgenoot. Wanneer Suzanne terugkeert naar haar geboorteplaats, ontdekt ze dat de geest van Athene nog steeds de gemoederen doet verhitten.

Er is één plek waar Suzanna zich thuis voelt: het Peacock Emporium, een klein curiosawinkeltje annex café, dat ze als bouwval kocht en helemaal heeft opgeknapt; samen met haar trouwe assistente Jessie is het hun lust en hun leven. Al snel trekt de plek allerlei mensen aan, voor een espresso, een mooie ketting of wat aanspraak.

Ook Alejandro, op de vlucht voor zijn herinneringen aan Argentinië, komt steeds vaker langs. Maar een reeks tragische gebeurtenissen en herinneringen aan het verleden dwingen Suzanna om haar lang verborgen gevoelens onder ogen te zien. Zo ontdekt ze dat de sleutel tot haar geluk misschien wel dichterbij is dan ze denkt.

* Dit boek werd in 2020 heruitgegeven bij De Fontein met als titel: Suzanna's wereld.


Titel Zee van verlangen
Oorspronkelijke titel The ship of brides
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2006 bij De Kern
Genre Roman

Korte omschrijving

India, 2002 - De Engelse Jennifer is met haar oma op wereldreis. In het broeierige India komen ze bij de beruchte stranden waar afgedankte schepen gedemonteerd worden. Daar wordt haar oma geconfronteerd met het vliegdekschip waarop ze lang geleden van Australië naar Engeland reisde.

Side, 1946 - Aan boord van de Victoria met duizend marineofficieren en meer dan 600 andere vrouwen, delen Maggie, Alice, Jean en Frances een hut.

Maggie is de vrolijke, sociale dochter uit een groot gezin, die tot aller verdriet naar Engeland vertrekt, zwanger en al. Zij smokkelt haar hond mee aan boord, uiteraard streng verboden. Alice is de arrogante dochter van een industrieel uit een rijk maar benauwend milieu, die pas vele zeemijlen later over de schok heen komt dat zij niet op een cruiseschip reist. Jean is pas 16 jaar, nogal ordinair en grof in de mond. Zij kan de verleidingen van zoveel mannen moeilijk weerstaan. De kalme Frances is de meest intrigerende van de vier. In de oorlog was ze verpleegster en nu voelt ze zich verantwoordelijk voor haar hutgenoten, tot haar duistere verleden haar inhaalt.

In weerwil van alle strenge regels raken de levens van de tijdelijk bewoners van de Victoria steeds verder verstrengeld, en groeit er een diepe liefde.


Titel Walvisbaai
Oorspronkelijke titel Silver Bay
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2007 bij De Kern
Genre Roman

Korte omschrijving

 

Projectontwikkelaar Mike Dormer vertrekt vanuit Londen om in een klein Australisch kustplaatsje een aantal hotels uit de grond te stampen. Maar Silver Bay blijkt niet een doorsnee ingeslapen stadje en de bewoners van het bouwvallige Silver Bay Hotel weten al snel Mikes gehaaide ideeën te temperen.

Door mensen als de intrigerende Liza McCullen, die vijf jaar geleden een dochtertje verloor, en haar legendarische tante Kathleen, die lang geleden de grootste haai ooit in Silver Bay heeft gevangen, begint Mike te twijfelen. Wie heeft eigenlijk het meeste recht op deze unieke baai?

De tegengestelde belangen van Liza en Mike leiden onvermijdelijk tot een onherstelbare botsing, met dramatische gevolgen.

* Dit boek werd in 2020 heruitgegeven bij De Fontein met als titel 'Dicht bij jou'.


Titel Nachtmuziek
Oorspronkelijke titel Night music
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2008 bij De Kern
Genre Roman

Korte omschrijving

Toen ik klein was, dacht ik dat een huis gewoon een huis was... maar later begreep ik dat het bezitten van een huis - niet meer dan wat stenen, hout en misschien een stukje grond - kon uitgroeien tot een obsessie.

Het Spaanse huis staat al jaren op instorten als Isabel Delancey, weduwe en moeder van twee kinderen, het erft. Omdat ze in Londen nauwelijks de eindjes aan elkaar kan knopen zonder haar kostbaarste bezit te verkopen, zit er niets anders op dan met haar zoontjes te verhuizen naar het verlaten krot op het platteland.

Als Matt McCarthy, buurman en handige klusser, aanbiedt om haar te helpen met reparaties, maakt ze daar dankbaar gebruik van. Maar Matt heeft een verborgen agenda, al meer dan tien jaar aast hij op dit huis, evenals zijn vrouw Laura die hoopt met dit huis haar gezin te kunnen redden.

Hun levens kruisen elkaar op dramatische wijze, met het Spaanse huis als inzet...


Titel De laatste liefdesbrief
Oorspronkelijke titel The last letter from your lover
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2011 bij De Kern
Genre Roman

Korte omschrijving

Als de jonge journaliste Ellie door de archieven van de krant snuffelt op zoek naar een goed verhaal, stuit ze op een brief uit 1960 waarin een man aan zijn geliefde vraagt haar echtgenoot voor hem te verlaten. Het raakt een gevoelige snaar bij Ellie - zelf verwikkeld in een relatie met een getrouwde man - en ze gaat op zoek naar het verhaal achter deze brief.

In 1960 wordt Jennifer wakker in een ziekenhuis na een auto-ongeluk. Ze kan zich niets herinneren, van haar man, haar vrienden, wie ze was. Als ze thuiskomt ontdekt Jennifer een verborgen liefdesbrief en ze begint een zoektocht naar de man voor wie ze alles wilde opofferen...


Titel Vier plus één
Oorspronkelijke titel The one plus one
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2014 bij De Fontein
Genre Roman

Korte omschrijving

Jess is een alleenstaande moeder van twee kinderen. Haar dochtertje Tanzie is briljant in wiskunde, haar stiefzoon Nicky wordt genadeloos gepest. Hoezeer Jess ook probeert de eindjes aan elkaar te knopen, het lukt elke keer net niet. Als Tanzie mee mag doen aan een wiskundewedstrijd in Schotland met een flinke prijzenpot, grijpt Jess de mogelijkheid om haar daarmee naar een betere school te sturen met beide handen aan. Maar als hun auto het begeeft, lijkt ook die kans verkeken. Tot Ed langsrijdt, en stopt, en hun een lift aanbiedt.


Titel Dans met mij
Oorspronkelijke titel The horse dancer
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2016 bij De Fontein
Genre Roman

Korte omschrijving

In een vergeten hoekje van Londen leert de 14-jarige Sarah op haar geliefde paard Boo te rijden alsof zij samen dansen. Hun leermeester is Sarahs opa Henri, die zelf heeft gestudeerd aan le Cadre noir, een van de meest prestigieuze rijscholen in Frankrijk. Hij hoopt dat het Sarah een kans in het leven zal geven. Maar als het noodlot toeslaat staat Sarah er weer alleen voor.

Natasha is advocate Jeugdrecht en raakt vaak te nauw betrokken bij haar zaken. Ze leeft gescheiden van haar bijna ex-man Mac, maar nu komt hij tijdelijk weer wonen in het huis dat nog van hen beiden is. Als ze bij toeval Sarah ontmoet en haar een helpende hand biedt, zet dit haar leven pas echt op z'n kop.

* 'Dans met mij' werd ook uitgegeven door Reader's Digest: Het Beste Boek 268, in een sterk ingekorte versie en met als titel: 'De paardendanser'.


Titel Jij en ik & andere verhalen
Oorspronkelijke titel Paris for one and other stories
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2017 bij De Fontein
Genre Korte verhalen

Korte omschrijving

Nell is 26 en ze is nog nooit in Parijs geweest. Eigenlijk is ze nog nooit een romantisch weekendje weggeweest. Reizen is… niet echt haar ding. Dat gaat veranderen, heeft ze besloten: ze gaat met haar vriend Pete naar de lichtstad. Maar dan laat Pete haar zitten op de dag van vertrek – en Nell besluit iedereen (en vooral zichzelf) te bewijzen dat ze een zelfstandige en avontuurlijke jonge vrouw is door alsnog op die trein te stappen. Eenmaal alleen in Parijs, ontdekt Nell een kant van zichzelf waarvan ze niet had durven vermoeden dat zij die had…

In de novelles ‘Jij en ik’, ‘Een week in Parijs’ en nog 9 nieuwe, niet eerder verschenen verhalen ziet de lezer Jojo Moyes op haar best.


Titel Sterrengever
Oorspronkelijke titel The giver of stars
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2019 bij De Fontein
Genre Roman

Korte omschrijving

Kentucky, 1937. Wanneer Alice hoort dat de bibliotheek vrouwen zoekt om te paard afgelegen huizen te bezoeken met boeken, besluit ze zich aan te melden. Ze is een prima ruiter, en dit biedt haar een ontsnapping uit het benauwende huis van haar man en schoonvader. Onder leiding van de vrijgevochten Marge vormen vijf vrouwen al snel een hechte groep, maar hun vriendschap wordt op de proef gesteld als een deel van het dorp én de wet zich tegen hen keren…
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Deel en serie Deel 1 - Voor jou
Titel Voor jou
Oorspronkelijke titel Me before you
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2013 bij De Kern
Genre Roman

Korte omschrijving

Louisa's wereld is klein. Ze werkt in een café om de hoek en woont nog bij haar ouders, en hoewel ze ergens wel weet dat haar vriend Patrick niet de liefde van haar leven is, passen ze goed genoeg bij elkaar. Lekker overzichtelijk. Wills wereld is ook klein. Vroeger had hij alles wat hij zich kon wensen - een goede baan, avontuurlijke vakanties, een mooie vriendin - maar door een ongeluk zit hij in een rolstoel, verlamd vanaf zijn nek. Door de chronische pijn en zijn wanhoop ziet hij maar één uitweg.

Wanneer Louisa haar baan kwijtraakt, gaat ze aan de slag als Wills verzorger, en het duurt niet lang voor de tegenpolen botsen. Als ze ontdekt wat Will voor ogen heeft, besluit Louisa alles op alles te zetten om hem van gedachten te doen veranderen. Maar hoe overtuig je iemand dat er nog zo veel avonturen te beleven zijn, als je zelf de wereld niet durft te ontdekken?


Deel en serie Deel 2 - Voor jou
Titel Een leven na jou
Oorspronkelijke titel After you
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2016 bij De Fontein
Genre Roman

Korte omschrijving

Na zes heftige maanden met Will geleefd te hebben, is Lou Clark is niet langer een doorsneepersoon met een doorsneeleven. Maar als een bizar ongeluk haar dwingt terug bij haar familie in te trekken, heeft ze het gevoel dat ze weer net zo vastgeroest zit als vóór Will haar wereld overhoophaalde.
In een poging zichzelf te dwingen uit haar veilige wereldje te stappen, meldt ze zich aan voor een groepscursus rouwverwerking. Haar medecursisten – vooral de aantrekkelijke Sam – helpen haar een nieuw perspectief te vinden. Tot iemand uit Wills verleden haar leven binnen stormt en opnieuw alles anders blijkt dan ze dacht. Kan Lou zich opnieuw uitvinden terwijl het lijkt of de hele wereld zijn best doet om haarzelf, haar familie en Wills familie vast te houden in het verleden?


Deel en serie Deel 3 - Voor jou
Titel Voor mij
Oorspronkelijke titel Still me
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2019 bij De Fontein
Genre Roman

Korte omschrijving

In 'Voor mij' heeft Louisa Clark besloten de stap te wagen: ze is alleen afgereisd naar New York, ervan overtuigd dat haar prille relatie met Sam dit avontuur zal overleven. In haar nieuwe baan wordt ze meteen in het diepe gegooid, want het leven van haar werkgevers, de rijke familie Gopnik, speelt zich af in de hoogste sociale kringen. Het geld en de luxe ten spijt blijkt hun leven niet bepaald een sprookje.
Als Lou op een society-event de charmante Joshua Ryan ontmoet, lijken heden en verleden door elkaar te gaan lopen. Lou’s hart ligt in Engeland, maar intussen speelt haar leven zich af in New York. Het wordt steeds moeilijker om de kloof te overbruggen. Zal Lou erin slagen om zichzelf niet te verliezen tussen deze twee werelden?
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Deel en serie Deel 0.5 - The girl you left behind
Titel Een week in Parijs
Oorspronkelijke titel Honeymoon in Paris
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2015 bij De Fontein
Genre Korte roman

Korte omschrijving

'Een week in Parijs' is een heerlijke, korte roman over Sophie en Liv, de hoofdrolspelers uit Jojo Moyes' 'Portret van een vrouw'. Twee vrouwen beleven een eeuw na elkaar hun wittebroodsweken in Parijs - maar hun tijd daar blijkt niet zo romantisch als de setting zou doen vermoeden...

In het Parijs van de belle époque brengt Sophie de eerste romantische weken na hun trouwen door met haar geliefde, de schilder Edouard Lefèvre. Het is een opwindende tijd, hoewel het leven aan de zijde van een arme kunstenaar ook zijn schaduwkanten kent...

Meer dan een eeuw later komen Liv en David aan in Parijs voor hun huwelijksreis. De stad is prachtig, maar de romantiek is ver te zoeken, vooral doordat Liv steeds alleen is omdat David de ene zakelijke afspraak na de andere heeft. Heeft Liv de fout van haar leven gemaakt?

* 'Een week in Parijs' is ook verschenen in de bundel 'Jij en ik & andere verhalen'.


Deel en serie Deel 1 - The girl you left behind
Titel Portret van een vrouw
Oorspronkelijke titel The girl you left behind
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2015 bij De Fontein
Genre Roman

Korte omschrijving

Terwijl de Eerste Wereldoorlog Frankrijk verscheurt en haar grote liefde Edouard vecht aan het front, is Sophie de steun en toeverlaat van haar familie. Wanneer in 1916 de Duitsers hun intrek nemen in het familiehotel dat Sophie runt met haar zus, raakt de Kommandant gefascineerd door Sophie en door het schilderij dat Edouard van haar maakte vóór de oorlog. Maar de aandacht van een Kommandant zet Sophie's leven en reputatie op het spel...

Bijna een eeuw later krijgt Liv een schilderij van haar man David, vlak voor zijn plotselinge dood. Het betekent alles voor haar, want dit portret van een jonge vrouw is een herinnering aan hun gelukkige, korte samenzijn. Maar dan komt de donkere en door passie verscheurde geschiedenis van het schilderij aan het licht, en opeens dreigt Liv opnieuw alles kwijt te raken...
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour
Andere titels van deze auteur N.v.t.
Website N.v.t.


Home | Boekenkast M |