A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


Onder het pseudoniem Anna Mulder bracht de Nederlandse Diana Jong-Mulder haar debuutroman 'Godengeschenk' uit. Hieronder een reactie van de schrijfster zelf.

Onlangs heb ik onder het pseudoniem Anna Mulder mijn debuut uitgebracht: 'Godengeschenk'.
Het boek speelt zich af in het Oude Egypte. Dat lijkt een lastig onderwerp, maar de lezer hoeft niets van de cultuur te weten om het verhaal goed te kunnen begrijpen; al lezend ontdekt men het land in al zijn kleurrijke facetten, net zoals de hoofdpersoon.
Zoals uit de 'blurb' blijkt, is het een heerlijk romantisch verhaal vol ups en downs. Het is geen kinderachtig boek: 579 blz., en ik heb gedegen research gedaan om de historische feiten kloppend te krijgen. Daarom heb ik er meer dan 10 jaar over gedaan om het te schrijven.
Toen het manuscript klaar was, begon het leuren bij de uitgevers. Ik weet niet wat het is met Nederlandse uitgevers en historische romans, maar ze wilden er niet aan. Oh, het verhaal vonden ze hartstikke goed: “vlot geschreven en leest als een trein”, was het commentaar. Maar ze durfden het niet aan vanwege het onderwerp: het Oude Egypte. En toch is iedereen die het heeft gelezen laaiend enthousiast! Zelfs mannen vinden het boeiend.
Daarom ben ik ervan overtuigd dat er voor Godengeschenk wel degelijk een markt is – denk aan Dochter van de Dageraad en andere boeken van Pauline Gedge.

Het boek is inmiddels ook verkrijgbaar bij de online boekhandels.

Titel Godengeschenk
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2013 bij mijnbestseller.nl
Genre Historisch

Korte omschrijving

Megiddo, 1457 v. Chr. Het leven van Bint, dochter van een verpauperde wijnhandelaar, verandert dramatisch als de vorst van Egypte, Mencheperre Djehoetimes, bij de stad slag levert tegen de alliantie van Mitanni. Na een maandenlang beleg belandt zij in het Egyptische legerkamp, waar zij oog in oog komt te staan met de vorst. Hij neemt haar tot bijvrouw en brengt haar naar Egypte.

Maar hoe de vorst haar ook begeert en hoe vooraanstaand ook haar positie, ze haat haar nieuwe vaderland. Jarenlang houdt ze haar heer en echtgenoot op afstand, tot een verontrustende ontdekking haar tot een keuze dwingt die de verstandhouding tussen hen voorgoed verandert. Ze vieren de komst van nieuw leven, maar moeten ook de gevolgen van dood, politieke spanningen en menselijk falen trotseren. Net als haar leven in rustiger vaarwater lijkt te komen, duikt er echter een geest uit haar verleden op. Opnieuw wordt ze gedwongen afscheid te nemen van alles wat haar dierbaar is.

Liefde en oorlog, leven en dood vormen de rode draad in dit boeiende verhaal, dat de lezer door de kleurrijke wereld van Megiddo en het Oude Egypte voert, en met veel kennis van zaken is geschreven.
Andere titels van deze auteur N.v.t.
Website godengeschenk


Home | Boekenkast M |