A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z
kruis 1968 - 2006Melissa Nathan was een chicklit schrijfster, ze stierf op 37 jarige leeftijd aan borstkanker. Haar laatste boek 'Persuading Annie' werd postuum uitgebracht. Ze schreef zes romans.

Titel De nanny
Oorspronkelijke titel The nanny
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2003 bij The house of books
Genre Chicklit

Korte omschrijving

Jo Green wil een flitsend leven, weg van huis, weg van haar saaie verloofde Shaun.

Ze gaat als kindermeisje bij een deftige familie in Londen werken. Maar haar enthousiasme slaat al gauw om in totale verbijstering. Jo kan haar nieuwe leven bij de Fitzgeralds nauwelijks omschrijven - het is één grote cultuurshock.

De heer en mevrouw Fitzgerald zijn het meest tegenstrijdige stel sinds Tom en Jerry, en hun kinderen - de superondeugende Cassandra, de bloeddorstige Zak en de verlegen kleine Tallulah - gedragen zich raadselachtig. Jo verlangt stiekem terug naar huis.

Door schade en schande krijgt ze tenslotte toch de smaak te pakken van de moderne levensstijl in de grote stad. Tot Josh opduikt, een nieuwe huisgast.

Hij is een ware lust voor het oog, maar heeft een humeur om op te schieten. En al helemaal wanneer Jo's verloofde Shaun onverwacht op bezoek komt...


Titel Kus me Kate
Oorspronkelijke titel The waitress
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2005 bij The house of books
Genre Chicklit

Korte omschrijving

Kate Simmonds barst van de ambities en dromen. Ze wil graag filmregisseur worden. Of bloemiste. Of schrijfster.

En als dat allemaal niet kan, zou ze het liefste haar eigen restaurant in Londen beginnen. Ze weet zeker dat ze niet altijd serveerster zal blijven. Maar voorlopig moet het toch maar.

Opgejaagd door kribbige klanten, slecht betaald, en opgezadeld met de 'boss from hell' probeert Kate er toch nog wat van te maken.

En net wanneer ze denkt dat het niet slechter kan, wordt het Grand Café waar ze werkt overgenomen door de laatste man ter wereld die ze ooit nog wilde zien.

Zijn naam is Dan. Hij was haar meest rampzalige date ooit. Maar hij heeft lange benen, messcherpe jukbeenderen en bruine vlekjes in zijn o zo blauwe ogen...


Titel Ik zal je leren
Oorspronkelijke titel The learning curve
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2002 bij The house of books
Genre Chicklit

Korte omschrijving

Nicky wil graag hoofd van de school worden waar ze lesgeeft. Haar ex-verloofde Rob heeft helaas ook belangstelling voor die baan. Een lastige situatie, want Nicky heeft nog steeds gevoelens voor haar rivaal.

Er is nog een man die het haar knap lastig maakt: Mark Samuels, de vader van haar lievelings-leerling, de tienjarige Oscar. Zij vindt Mark een harteloze workaholic die zijn zoontje verwaarloost, hij vindt haar een grote bemoeial.

Maar als ze tenslotte oog in oog komen te staan, springt er direct een knetterend vonkje over. Is het mogelijk dat twee mensen die elkaar zo vervelend vinden toch verliefd op elkaar kunnen worden?


Titel Vergeet het maar
Oorspronkelijke titel Persuading Annie
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2009 bij The house of books
Genre Chicklit

Korte omschrijving

Soms is wraak zoveel fijner dan vergeving...

Annie Markham is meestal lief en aardig. Maar ze kan ook scherp uit de hoek komen. Dat komt door haar eerste vriendje Jake. Zeven jaar geleden betekende hij alles voor haar, tot ze hem op aanraden van haar pleegmoeder keihard dumpte. Het enige betrouwbare aan mannen is dat ze volstrekt onbetrouwbaar zijn, aldus Annie.

Nu is Jake terug in haar leven. Hij is de enige die het noodlijdende familiebedrijf kan redden. Annie weet niet dat Jake nog altijd een zwak voor haar heeft, al is hij haar wrede behandeling destijds nooit vergeten. Dit is de perfecte gelegenheid voor wat sommigen 'afsluiten' noemen. Jake noemt het liever 'wraak'.
Andere titels van deze auteur N.v.t.
Website melissanathan.com


Home | Boekenkast N |