A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


Nele Neuhaus (1967), groeide op in Duitsland als Cornelia Löwenberg. In 1995 trouwde ze met Harlad Neuhaus en in 2010 brak ze als Nele Neuhaus door met de thriller 'Schneewittchen muss sterben'. Naast thrillers schrijft ze ook succesvolle jeugdboeken over amazones en paarden.
De eerste 8 delen van de Kirchhoff und Bodenstein reeks werden in Duitsland verfilmd tussen 2013 en 2018.

Deel en serie Deel 1 - Kirchhoff und Bodenstein
Titel Sneeuwwitje moet sterven
Oorspronkelijke titel Schneewittchen muss sterben
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2011 bij Q
Genre Thriller

Korte omschrijving

Op een donkere ochtend in november vinden bouwvakkers op een verlaten vliegveld van de Amerikaanse luchtmacht in Eschborn bij Frankfurt een menselijk skelet. Even later stort een vrouw van een voetgangersbrug op een voorbijrijdende auto. Een getuige denkt gezien te hebben dat de vrouw werd geduwd. Het onderzoek voert Pia Kirchhoff, assistente van hoofdcommissaris Oliver von Bodenstein, naar het verleden: vele jaren geleden verdwenen uit het kleine plaatsje Altenhain twee meisjes. De vermoedelijke dader, de twintigjarige Tobias Sartorius, keert na het uitzitten van zijn straf terug naar het dorp. Wanneer dan opnieuw een meisje verdwijnt, begint het verhaal van voren af aan.


Deel en serie Deel 2 - Kirchhoff und Bodenstein
Titel Diepe wonden
Oorspronkelijke titel Tiefe Wunden
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2013 bij Q
Genre Thriller

Korte omschrijving

De 92-jarige Holocaust-overlevende David Josua Goldberg wordt in zijn huis gevonden, gedood door een nekschot. Bij de lijkschouwing doet de arts een bijzondere ontdekking: Goldbergs arm draagt de resten van een bloedgroeptatoeage die bij de SS gebruikelijk was. Dan worden er nog twee moorden gepleegd, op de 88-jarige Anita Frings en op Hermann Schneider. Beiden zijn eveneens omgebracht door een nekschot. In de kelder van Hermann worden vele nazi-devotionalia aangetroffen.
Welk verband bestaat er tussen deze moordzaken? Veel sporen leiden naar de familie van de ondernemersweduwe Vera Kaltensee, terwijl het onderzoek Pia Korchoff en Oliver von Bodenstein ook voert naar Oost-Pruisen, januari 1945.


Deel en serie Deel 3 - Kirchhoff und Bodenstein
Titel Wie wind zaait
Oorspronkelijke titel Wer Wind Sät
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2013 bij Q
Genre Thriller

Korte omschrijving

In het kantoor van WindPro, een bedrijf dat windmolens exploiteert, wordt een nachtwaker dood aangetroffen. Als korte tijd later een boer vermoord wordt die voorzitter is van een burgerinitiatief tegen windmolenparken, gaat rechercheur Pia Kirchhoff op onderzoek uit. De boer blijkt zoveel vijanden te hebben dat bijna iedereen in zijn omgeving verdacht is. Elke verdachte heeft zijn eigen motief en niets is wat het lijkt. Tot er iemand moet boeten.
'Wie wind zaait' is een intelligente thriller over een actueel thema, waarin Nele Neuhaus opnieuw laat zien dat gewone mensen niet alleen heel gemakkelijk het slachtoffer van een ernstige misdaad kunnen worden, maar ook waartoe zijzelf in staat zijn.


Deel en serie Deel 4 - Kirchhoff und Bodenstein
Titel Boze wolf
Oorspronkelijke titel Böse Wolf
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2014 bij Q
Genre Thriller

Korte omschrijving

Op een warme dag in juni vindt een gropeje tieners het lijk van een meisje in de rivier de Main. Er wordt niemand met haar signalement vermist, en daarom valt haar identiteit niet vast te stellen. Wel is duidelijk dat er een drama van jarenlange zware mishandeling heeft plaatsgevonden. Mogelijk is er een verband met de tv-verslaggeefster die op het punt stond een grote onthulling te doen. Zij ontdekt dat ze met zeer gevaarlijke mensen te maken heeft. En dan is er nog Emma, die zich zorgen maakt om het bizarre gedrag van haar vijfjarige dochter. Nele Neuhaus laat de verschillende verhaallijnen meesterlijk samenkomen. Boze wolf is een ingenieuze en intelligente thriller, een pageturner over gruwelijke misdaden die soms al te dichtbij plaatsvinden.


Deel en serie Deel 5 - Kirchhoff und Bodenstein
Titel De levenden en de doden
Oorspronkelijke titel Die Lebenden und die Toten
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2015 bij Q
Genre Thriller

Korte omschrijving

Rechercheur Pia Kirchhoff staat op het punt om op huwelijksreis te gaan als een sluipschutter een slachtoffer maakt. Pia besluit de reis uit te stellen en haar baas Oliver von Bodenstein te hulp te schieten bij deze zaak. Er vallen al snel meer doden en het lukt de politie niet een verband te ontdekken. De druk in het politiekorps om resultaten te boeken neemt toe. Langzaam maar zeker ontstaat de indruk dat iemand met een uiterst doelgerichte wraakneming bezig is.


Deel en serie Deel 6 - Kirchhoff und Bodenstein
Titel Een onbeminde vrouw
Oorspronkelijke titel Eine unbeliebte Frau
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2016 bij Q
Genre Thriller

Korte omschrijving

Door een lading hagel uit zijn eigen jachtgeweer komt de Frankfurtse hoofdofficier van justitie op een snelle, maar weinig fraaie manier om het leven. Een mooie jonge vrouw wordt levenloos onder aan een uitkijktoren in de Taunus gevonden. Ze lijkt van de toren te zijn gesprongen. Hoofdinspecteur van de recherche Oliver von Bodenstein en zijn nieuwe collega Pia Kirchhoff zijn het met elkaar eens: bij de eerste dode was het zelfmoord, bij de tweede was het moord. Algauw wemelt het van motieven en verdachten. Maar wat heeft de officier van justitie de dood in gedreven?


Deel en serie Deel 7 - Kirchhoff und Bodenstein
Titel Moordvrienden
Oorspronkelijke titel Mordsfreunde
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2016 bij Q
Genre Thriller

Korte omschrijving

Een gruwelijke vondst in de dierentuin in de Taunus: in het olifantenverblijf ligt een menselijke hand. Rechercheur Oliver von Bodenstein en zijn collega Pia Kirchhoff vinden het bijbehorende lijk in een weiland tegenover de dierentuin. Het slachtoffer was docent en een charismatische milieuactivist, die door zijn leerlingen op handen werd gedragen – en door de gegoede burgers van de stad intens werd gehaat. Intens genoeg om hem te vermoorden?


Deel en serie Deel 8 - Kirchhoff und Bodenstein
Titel Het woud
Oorspronkelijke titel Im Wald
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2017 bij Q
Genre Thriller

Korte omschrijving

Midden in de nacht gaat in het bos in de buurt van Ruppertshain een caravan in vlammen op. Oliver von Bodenstein en Pia Sander van de recherche worden opgeroepen om onderzoek te doen naar brandstichting. Dat wordt al snel ook onderzoek naar moord – in de uitgebrande resten van de caravan wordt een stoffelijk overschot aangetroffen.
Kort daarna wordt een doodzieke oude vrouw vermoord in een hospice. Bodenstein is ontzet; hij kende de vrouw al zijn hele leven. Het onderzoek leidt hem en Pia terug naar de zomer van 1972, toen Bodensteins beste vriend Artur spoorloos verdween. Een trauma dat hij nooit los heeft kunnen laten – en voor velen uit Ruppertshain te pijnlijk is om te willen bespreken. Het blijft niet bij twee doden. Rust er een vloek op het dorp?


Deel en serie Deel 9 - Kirchhoff und Bodenstein
Titel Moederdag
Oorspronkelijke titel Muttertag
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2019 bij Q
Genre Thriller

Korte omschrijving

In zijn huis wordt het lichaam van Theodor Reifenrath gevonden. Wanneer rechercheur Pia Sander en haar baas Oliver von Bodenstein het huis doorzoeken, stuiten ze vervolgens op menselijke botten, waarna drie vrouwenlichamen worden opgegraven.
Forensisch patholoog Henning Kirchhoff stelt al snel de identiteit van de vrouwen vast. Er zijn enkele opvallende overeenkomsten met een paar andere zaken, en Pia ontdekt dat de laatste decennia bijna elk jaar rond Moederdag een vrouw is verdwenen.
Het is bijna Moederdag, dus Pia en haar collega’s moeten alles op alles zetten om voor die tijd te achterhalen of Reifenrath achter deze moorden zat, of dat de moordenaar binnenkort zijn volgende slachtoffer zal maken. Productspecifica


Nog niet vertaalde delen van de Kirchhoff und Bodenstein serie:

Deel 10 - In ewiger FreundschaftLekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Deel en serie Deel 1 - Sheridan Grant serie
Titel Zomer van de waarheid
Oorspronkelijke titel Sommer der Wahrheit
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2015 bij Q
Genre Thriller

Korte omschrijving

 

De zestienjarige, geadopteerde Sheridan Grant leeft op een boerderij tussen de uitgestrekte maïsvelden van Nebraska. Ze is nieuwsgierig naar haar afkomst waar ze weinig van weet. De eentonigheid van het bestaan in Nebraska valt haar zwaar, en ze heeft veel te stellen met het strenge regime van haar stiefmoeder. Dan wordt ze voor het eerst verliefd. Bovendien ontdekt ze een geheim en ze wil proberen haar echte moeder te vinden. Tijdens Halloween gebeurt er iets vreselijks. Nu zal blijken wie Sheridan echt kan vertrouwen.

* Dit boek werd oorspronkelijk uitgegeven onder schrijversnaam Nele Löwenberg. In 2021 verscheen het bij uitgeverij Volt onder Nele Neuhaus.


Nog niet vertaalde delen van de Sheridan Grant serie:

Deel 2 - Straß e nacht Nirgendwo
Deel 3 - Zeiten des SturmsLekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Titel Tussen de haaien
Oorspronkelijke titel Unter Haien
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2018 bij Q
Genre Thriller

Korte omschrijving

Alex Sontheim is ambitieus, mooi en getalenteerd – ze maakt een bliksemcarrière op Wall Street. Wanneer ze een baan aangeboden krijgt bij een van de meest prestigieuze banken twijfelt ze geen moment. Ze wordt meerdere malen gewaarschuwd dat er duistere dingen schuilgaan achter de keurige façade van het bedrijf, maar Alex weigert om die geruchten te geloven. Ze laat zich helemaal meeslepen in de glitter en glamour van New York en geniet met volle teugen.
Wanneer Alex eindelijk inziet wat er om haar heen gebeurt, zit ze al vast in een complot met verstrekkende gevolgen. Alex weet niet meer wie ze kan vertrouwen, ze weet alleen dat de mannen die het op haar hebben gemunt tot het uiterste zullen gaan om haar voor altijd het zwijgen op te leggen.
Andere titels van deze auteur Jeugdboeken

Serie Charlottes droompaard (Charlottes Traumpferd)
1. Charlottes droompaard – Charlottes Traumpferd
2. Gevaar op de manege – Gefahr auf dem Reiterhof
3. Een onverwachte bezoeker – Ein unerwarteter Besucher
4. Eerste liefde, eerste wedstrijd – Erste Liebe, erstes Turnier
5. Vrienden voor altijd? – Wir sind doch Freunde
6. Door dik en dun – Durch dick und dünn

Serie Elena (Elena: ein Leben für Pferde)
1. Tegen alle hindernissen – Gegen alle Hindernisse
2. De beslissende zomer – Sommer der Entscheidung
3. Schatten über dem Turnier
4. Das Geheimnis der Oaktree-Farm
5. Ihr größ ter Sieg
6. Eine falsche Fährte
7. In letzter Sekunde

Website neleneuhaus.de


Home | Boekenkast N |