A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


Jet Nijland (1979) werd geboren op de Veluwe en verhuisde voor haar studie naar de Randstad. Met haar man Jochem en kan Maus woont ze in een klein dorp vlakbij Leiden. In haar vrije tijd leest en reist ze graag. Tijdens een vakantie in Sevilla inspireerde het prachtige Casa de Pilatos haar tot het schrijven van haar debuut Zwaluwdans.

Titel Zwaluwdans
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2022 bij Ellessy
Genre Roman

Korte omschrijving

Sevilla, een kleurrijke stad, een dansende zwaluw en een verboden liefde...
Als Elisa na bijna dertig jaar een mysterieuze brief krijgt van haar Spaanse vader, komt haar leven volledig op zijn kop te staan. Er staat in dat ze een huis in Sevilla erft. Ze laat haar saaie bestaan in Nederland achter zich en vertrekt naar de stad van palmbomen, paleizen en de flamencomuziek. Daar komt ze meer te weten over de onvoltooide liefdesgeschiedenis van Nando en Neva. Ze werden verliefd op elkaar tijdens de Spaanse Burgeroorlog, maar hun status en de politieke verdeeldheid maakten hun toekomst onmogelijk. Kan hun liefde de haat en de verdeeldheid alsnog overwinnen?


Titel Als de sterren fonkelen
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2023 bij Loft Books
Genre Roman

Korte omschrijving

Liz is vastberaden om erachter te komen wat haar opa tijdens de Tweede Wereldoorlog meegemaakt heeft. Op zijn sterfbed laat hij Liz achter met een op het oog onbenullig geel boekje en een stapel ansichtkaarten. Liz duikt in het verleden van haar opa en ontdekt het verhaal van twee jonge mensen: Bram en Saar. Ze worden vlak voor de oorlog verliefd op elkaar. Dan wordt Bram naar Duitsland gestuurd om te werken voor de vijand... Is de liefde sterk genoeg om de oorlogsjaren te overleven? Als Liz in haar zoektocht naar haar familiegeschiedenis hulp krijgt van een knappe wielrenner, wordt haar reis ook steeds meer een zoektocht naar haarzelf en naar de liefde.
Andere titels van deze auteur * Lentekriebels Valentijnbundel 2022 (2022 Ellessy) 18 korte verhalen van diverse auteurs
Website jetnijland.nl


Home | Boekenkast N |