A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


De Duitse Maria Nikolai was als kind al gefascineerd door poëzie, proza en toneelstukken. Tijdens haar drukke dagelijkse leven - universiteit, baan, huwelijk en kinderen - vond ze de tijd om vijf boeken te schrijven met historische achtergrond. Haar zesde was 'Die Schokoladenvilla', het eerste deel van een prachtige familiesaga die zich afspeelt begin 20ste eeuw.

Deel en serie Deel 1 - De Chocoladevilla
Titel De Chocoladevilla
Oorspronkelijke titel Die Schokoladenvilla
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2022 bij Boekerij
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Stuttgart, 1903. Als dochter van een chocoladefabrikant leidt Judith Rothmann een bevoorrecht leven in de luxe villawijk Degerloch. Je zou kunnen zeggen dat ze alles heeft wat haar hartje begeert. Chocolade maken zit in haar genen: Judith brengt elke vrije minuut door in de fabriek van haar vader om recepten te ontwikkelen voor nieuwe lekkernijen. Ooit zal zij het familiebedrijf overnemen. Althans, dat was wat ze altijd dacht. Maar deze perfecte façade is bedrieglijk.

Haar vader blijkt andere plannen te hebben; hij heeft een geschikte huwelijkskandidaat voor haar op het oog – een man bij wie ze nooit iets tekort zou komen, maar van wie ze nooit zou kunnen houden. Dan kruist de charismatische Victor Rheinberger, die een nieuw leven wil opbouwen in Stuttgart, onverwacht haar pad. Werken voor het familiebedrijf betekent een leven zonder Victor. Kiest Judith voor haar dromen of voor de liefde?


Deel en serie Deel 2 - De Chocoladevilla
Titel Gouden jaren
Oorspronkelijke titel Die Schokoladenvilla - Goldene Jahre
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2022 bij Boekerij
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Stuttgart, 1926. De jonge, avontuurlijke Serafina trekt bij haar halfbroer Victor in op het prachtige landgoed van de familie Rothmann, de Chocoladevilla. Samen met de charmante Karl stort ze zich in het volle leven van de roaring twenties. Wanneer ze Karls stillere tweelingbroer Anton ontmoet, wordt ze halsoverkop stapelverliefd. En terwijl sabotage de chocoladeproductie van de Rothmanns bedreigt, raakt Serafina verstrikt in een duister hoofdstuk uit haar verleden.


Deel en serie Deel 3 - De Chocoladevilla
Titel Een langbewaard geheim
Oorspronkelijke titel Die Schokoladenvilla - Zeit des Schicksals
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2023 bij Boekerij
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Een onheilspellende tijd. Een familie-erfgoed in gevaar. Een liefde die geen grenzen kent.

Stuttgart, zomer 1936. De jonge chocolatière Viktoria moet haar stage in Frankrijk beëindigen omdat de plaatselijke chocoladefabriek haar steun hard nodig heeft. De tijden zijn onzeker en men wil de familie Rothmann uit het management van hun bedrijf dwingen.

Terwijl Viktoria en haar moeder Judith nog steeds met alle macht terugvechten, duikt chocolade-ondernemer Andrew Miller op in Stuttgart. De knappe Amerikaan gooit niet alleen Viktoria’s gevoelens overhoop, hij biedt de Rothmanns ook een uitweg. Maar is hij echt wie hij zegt dat hij is? Terwijl de gebeurtenissen elkaar in rap tempo opvolgen, wordt een lang bewaard familiegeheim onthuld.
Andere titels van deze auteur N.v.t.
Website marianikolai.de


Home | Boekenkast N |