A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


Saskia Noort is een populaire Nederlandse schrijfster, journaliste en columniste. Vele van haar colums die verschenen in weekbladen zoals Marie Claire en Linda werden later in boekvorm uitgegeven. Haar romans vallen onder het genre Literaire thriller. Haar boeken worden ook vertaald, reeds in een 13-tal landen zijn ze te koop. ‘De eetclub’, ‘Terug naar de kust’ en ‘De verbouwing’ werden verfilmd.

Deel en serie Deel 1 - De eetclub
Titel De eetclub
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2004 bij Anthos
Genre Literaire thriller

Korte omschrijving

Op een koude winternacht gaat een kapitale villa in vlammen op. Evert Struyk, gelukkig getrouwd, vader van twee kinderen en succesvol zakenman, komt daarbij om het leven, zijn vrouw en kinderen weten ternauwernood te ontsnappen. Hun vriendenclub, 'de eetclub', is geschokt en verbijsterd.

Karen vangt haar vriendin bij haar thuis op, maar al spoedig komt zij tot de ontdekking dat de vriendschappen binnen de eetclub niet zo onvoorwaardelijk zijn als zij leken. Langzaam maar zeker wordt het voor Karen duidelijk dat bepaalde mensen belang hebben gehad bij de dood van Evert.


Deel en serie Deel 2 - De eetclub
Titel Debet
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2013 bij Anthos
Genre Literaire thriller

Korte omschrijving

Op een koude winternacht verongelukt Michel Brouwers, tvproducer. Met dit ongeluk komt er een einde aan alles waarin Karen, zijn echtgenote, geloofde. Het perfecte plaatje dat haar leven lijkt, blijkt een gruwelijke leugen wanneer alle spoken uit het verleden zich een voor een aandienen.

Tussen het rouwen en het opvoeden van haar twee puberdochters door probeert ze de waarheid boven tafel te krijgen. Daarvoor moet ze terugkeren naar de plek waar het allemaal begon: Bergen. Het dorp verkeert in de greep van de economische crisis, evenals Karen en de vriendengroep van toen, de eetclub.

Onder aanvoering van Simon, haar ex-minnaar, en zijn vrouw Patricia gaat de strijd om macht, geld en genot onverminderd door. Stap voor stap ontrafelt Karen eindelijk het ware geheim van de eetclub, met gevaar voor eigen leven.


Deel en serie Deel 3 - De eetclub
Titel De nazaten
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2023 bij The house of books
Genre Thriller

Korte omschrijving

Karen Brouwer leeft al tien jaar met haar twee dochters en haar zoontje Mik teruggetrokken op het Noord-Brabantse platteland. Toen haar man Michel overleed was er al niets meer dat haar nog bond in Bergen, aan het leven dat ze daar ooit had. En na de dood van eetclublid Simon Vogel - spil in al het duistere dat zich in het kustdorp afspeelde - en de rechtzaak die erop volgde, besloot Karen onder te duiken met het voornemen nooit meer boven te komen. Maar als ze op een ochtend samen met Mik wordt klemgereden, blijken er banden te zijn die niet zomaar verbroken kunnen worden...
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Titel Terug naar de kust
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2003 bij Anthos
Genre Literaire thriller

Korte omschrijving

Als Maria zwanger blijkt van haar derde kind, besluit ze het voortijdig te laten weghalen en de relatie met de vader te verbreken. Vlak daarna wordt ze met de dood bedreigd, kennelijk vanwege haar levensstijl en de gepleegde abortus: het is het begin van een zenuwslopend kat-en-muisspel, waarbij Maria er alles aan doet om zichzelf en vooral haar kinderen in veiligheid te brengen.

Ze besluit onder te duiken bij haar zus, die nog altijd in hun ouderlijk huis aan zee woont. Daar wordt ze geconfronteerd met jeugdherinneringen die ze liever zou vergeten, en beginnen haar dierbaren steeds meer aan haar geestelijke gezondheid te twijfelen. Ondertussen komt haar belager dichterbij...


Titel Een goed huwelijk
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2004 bij Sanoma Uitgevers
Genre Literaire trhiller

Korte omschrijving

Bestsellerschrijfster Susan van Doorn, getrouwd, twee kinderen, leeft nog bijna dagelijks met de angst die zij jaren geleden voelde voor haar dominante ex-vriend Ernst Scholten. Alles wat ze deed en waar ze voor stond was in zijn ogen minderwaardig. Zij op haar beurt aanbad hem. Toen Susan eindelijk uit zijn schaduw durfde te treden door hun relatie te verbreken, én net als hij te gaan schrijven, was hij woedend.”

Een spannend verhaal van de koningin van de Nederlandse thriller. In Een goed huwelijk zint een bedrogen echtgenote op wraak. Een goed huwelijk is een kort verhaal van Saskia Noort.


Titel Nieuwe buren
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2006 bij Anthos
Genre Literaire thriller

Korte omschrijving

Eva, een kleuterjuf, en Peter, chef-sportredactie bij een regionale krant, betrekken zonder veel enthousiasme hun pas opgeleverde villa in Vinex-wijk De Zonnepolder. Beiden rouwen om het verlies van hun dochtertje Lieve, dat na acht maanden zwangerschap levenloos ter wereld kwam. Samen zoeken ze naar een nieuwe invulling van hun leven, te midden van de modelgezinnetjes die De Zonnepolder bevolken.

Tijdens een buurtborrel leren ze hun nieuwe buren kennen: het vrijgevochten stel Stef, ex-Dutchbatter en motoragent, en Rebecca, een sensuele thuiskapster, en hun zoontje Sem. Beide echtparen zijn op hun eigen manier op zoek naar geluk, dat in de maakbare samenleving om de hoek lijkt te liggen. Gezamenlijk verleggen ze hun grenzen, totdat ze erachter komen dat er geen weg terug meer is...


Titel Afgunst
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2007 bij CPNB
Genre Literaire thriller

Korte omschrijving


'Het is hem. Ernst Scholten. Ik zie hem meteen bij binnenkomst. In zijn zwarte motorjack, dat hij al sinds mensenheugenis draagt en bijna nooit uittrekt. Hij is dikker geworden. Heeft inhammen boven zijn slapen. Het haar dat over is, is donker, kort en stekelig. Dezelfde priemende blik in zijn gitzwarte ogen, de kaken gespannen, de mond een strenge streep. Angst dringt zich als een oude bekende op. Het irriteert me dat hij die na vijftien jaar nog steeds in me opwekt.'

Afgunst is een bloedstollend verhaal over dominantie en onderwerping, en over de vernietigende kracht van afgunst.

Afgunst is een uitgave van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek ter gelegenheid van de maand van het Spannende Boek 2007 en bevat 94 pagina's.


Titel De verbouwing
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2009 bij Anthos
Genre Literaire thriller

Korte omschrijving

Mathilde, succesvol plastisch chirurg, opent haar privékliniek. Ze lijkt aan de vooravond te staan van wat een glansrijk vervolg van haar carrière moet worden. Mathilde is als vrouw in elk opzicht geslaagd te noemen: ze is slim, combineert een groot zakelijk inzicht met een hoge morele standaard, is gelukkig getrouwd en heeft een intelligente puberzoon.

Maar schijn bedriegt. Haar huwelijk wankelt en de verbouwing van hun huis, die geleid wordt door haar echtgenoot en een 'groene' aannemer, dreigt uit te lopen op een ramp. Dan accepteert Mathilde, wanhopig als ze is, de helpende hand van een oud vriendje. Daarmee manoeuvreert ze zich in een positie waaruit geen uitweg meer mogelijk lijkt.


Titel Koorts
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2011 bij Anthos
Genre Literaire trhiller

Korte omschrijving

Dorien is vijfendertig, redactrice bij het vrouwentijdschrift Eva en ze staat op het punt zich te settelen en aan kinderen te beginnen. Dan ontmoet ze Ellen, styliste en bruisende single, en wordt ze geconfronteerd met de voorspelbaarheid van haar leven. Ze beëindigt haar relatie en vertrekt met Ellen voor een week naar Ibiza, het eiland waar de vrijheid dagelijks gevierd wordt.

Ibiza voldoet aan al hun verwachtingen en de twee vriendinnen storten zich in het feestgedruis. Tot één van hen plotseling verdwijnt. Vanaf dat moment begint een koortsachtige zoektocht over het zonnige, vredig ogende eiland, langs de mooiste maar ook de lelijkste plekken die Ibiza rijk is - en een gruwelijke waarheid komt aan het licht.


Titel Huidpijn
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2016 bij Anthos
Genre Literaire trhiller

Korte omschrijving

Ieder mens heeft een duistere kant. Zo ook Anne, Nederlands populairste televisiepresentatrice en journaliste. Als ze haar grote liefde en daarmee haar droom dreigt te verliezen, en het verdriet hierover breed wordt uitgemeten in de pers, moet ze alles op alles zetten om niet ook nog door haar vrienden, familie en eigen verstand in de steek gelaten te worden.

Huidpijn is het meest rauwe, pijnlijke en schurende boek van Saskia Noort tot nu toe, een boek dat je niet zomaar weglegt en dat nog dagen nadreunt. Saskia Noort weet opnieuw als geen ander een hedendaags tijdbeeld te vangen, met treffende beschrijvingen van onder andere het BN'erschap, het hebben van een kinderwens en het leven in de schaduw van een verslaafde.


Titel Stromboli
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2018 bij Lebowski Publishers
Genre Literaire thriller

Korte omschrijving

Ik wil dat het ophoudt. De repeterende gedachtes. Het voelen. Het niet-voelen. Het doven en het oplaaien. Ik ben zo moe. En het gaat niet voorbij. Het wordt niet beter. Mijn moeder zei me dat gek zijn betekent dat je dezelfde hel steeds opnieuw beleeft.
“Ik wil dat het ophoudt. De repeterende gedachtes. Het voelen. Het niet-voelen. Het doven en het oplaaien. Ik ben zo moe. En het gaat niet voorbij. Het wordt niet beter. Mijn moeder zei me dat gek zijn betekent dat je dezelfde hel steeds opnieuw beleeft.” Zo begint Stromboli, het verhaal van Sara Zomer.

Schrijversechtpaar
Elke week genieten honderdduizenden lezers van de column van Sara Zomer en Karel van Bohemen, een schrijversechtpaar dat - zo lijkt het tenminste - openhartig verslag doet van hun gezinsleven. Maar de werkelijkheid is anders. Hun leven lijkt beeldig, maar na 20 jaar huwelijk is alle glans eraf. Hun dagen vullen zich met afgunst, wrok en zelfs geweld. Na de zoveelste nachtelijke uitbarsting neemt Sara een dapper besluit: het is genoeg, ze verlaat Karel.

Geheim
Maar dan staat Sara er alleen voor. Na de breuk wil niemand meer iets met haar te maken hebben. Sara wil de grip op haar leven terug en een vriendin brengt haar op een idee: een week lang naar het Italiaanse eiland Stromboli, voor de cursus From Fear to Love. met een zelfbenoemde lovegoeroe en een groep bijzondere medecursisten doet ze rollenspellen en oefeningen die steeds een stap verder gaan. De week op het vulkanische Stromboli had een nieuwe start moeten worden. Maar in plaats daarvan wordt het voor Sara een reis naar dat deel van haar verleden dat ze het liefst geheim had gehouden.


Titel Bonuskind
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2020 bij The house of books
Genre Thriller

Korte omschrijving

De vijftienjarige Lies wordt op een ochtend wakker met het gevoel dat haar moeder Jet iets is overkomen. Haar bed is niet beslapen en ze heeft haar mobiele telefoon thuis laten liggen. De vierentwintig uur die volgen ontvangt Lies geen enkel teken van leven. Haar vader en zijn nieuwe vriendin Laura schakelen de politie in, ze geloven dat het te maken heeft met haar mentale toestand: ze zou de scheiding nooit te boven zijn gekomen en heeft daarom besloten te verdwijnen. Of erger. Lies weet echter zeker dat ze dat nooit zou doen en gaat zelf op onderzoek uit. Met alle gevolgen van dien.
Andere boeken van deze schrijfster Non fictie
Jan & Saskia

  1. Jan & Saskia over seks en liefde
  2. Jan & Saskia de naakte waarheid

Losse titels

* De wondere wereld van het moderne moederen
* Babykoorts (heruitgave van 'De wondere wereld van het moderne moederen')
* Aan de goede kant van 30
* 40: over lijf en leven van een veertiger
* 50 So what
* 50: Dingen die ik blijf doen (en andere verhalen)
* Alle colums
* Hoe nu verder? (Gebundelde columns uit tijdschrift Linda)

Korte verhalen

* Dons: De beste erotische verhalen uit de Nederlandse en Vlaamse literatuur (meerdere auteurs)
* Afgunst & Een goed huwelijk: Omnibus, bevat tevens: De vrijgezellenavond, Het afscheid & Een vakantieliefdeWebsite saskianoort.nl


Home | Boekenkast N |