A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


Ik heb 'De witte roos' van Janet Paisley zelf (nog) niet gelezen, maar dit op ware feiten gebaseerde boek heeft op Amazon.com zeer lovende kritieken gekregen. Die lovende kritieken zijn wat in tegenstrijd met wat onze forumleden ervan vinden. Zij vinden dat het verhaal veelbelovend begint maar daarna neemt het een heel andere wending.
Om één van de forumleden te citeren: Het is een historisch avontuur waar niet alleen de vonken vanaf springen, maar vooral de lichaamsdelen... .

Er zijn plannen om het boek te verfilmen, dus wie geen zin heeft om het boek te lezen, kan altijd nog op de film wachten.

Titel De witte roos
Oorspronkelijke titel White rose rebel
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in
Genre Historisch

Korte omschrijving

Anne Farquharson is een prachtige rebel, een vrouwelijke Braveheart, die bereid is haar leven te geven voor haar land en voor haar koning.

Terwijl de Schotse Hooglanden lijden onder de wrede onderdrukking van de Engelse koning George, gaan er geruchten dat Bonnie Prince Charlie terugkeert uit Franse ballingschap om met zijn leger de troon te claimen. Anne sluit ondertussen een verbond met de rivaliserende Schotse krijgsheer Agnus Mackintosh door zijn huwelijksaanzoek te accepteren.

Maar de bloedige strijd escaleert en Anne en haar echtgenoot komen tegenover elkaar op het slagveld te staan. Nu moet Anne bewijzen dat de sekse van een vrouw geen zwakte is, maar een wapen.
Andere titels van deze auteur N.v.t.
Website janetpaisley.com


Home | Boekenkast P |