A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


Marion Pauw is een Nederlandse thrillerauteur, ze werd geboren in Tasmanië waar ze tot haar zesde woonde. Ze is journaliste, columniste en copywriter. De meeste van haar boeken zijn literaire thrillers. Inspiratie haalt ze uit het dagelijkse leven. Haar boek Daglicht werd in 2013 verfilmd met Angela Schijf en Monique van de Ven in de hoofdrollen.

Titel Villa Serena
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2005 bij Archipel
Genre Roman

Korte omschrijving

De ideale man, een moordenaar? Fyllis en Andrew zijn het ideale stel: jong, mooi en dolgelukkig met elkaar. Waarom probeert Andrew zijn vrouw dan te vermoorden tijdens hun huwelijksreis?

Ook al verklaart haar prettig gestoorde vriendin M. haar voor gek: Fyllis gaat toch terug naar de Dominicaanse Republiek, naar de plek waar haar huwelijksreis zo dramatisch eindigde. Vorig jaar was ze in dit hotel met haar kersverse echtgenoot die haar op handen droeg. Tot hij haar probeerde te vermoorden en ze ternauwernood het vege lijf kon redden. Andrew houdt vol dat stemmen hem tot zijn daad aanzetten, maar is dat wel zo? Andrew is inmiddels opgenomen in een inrichting en kan Fyllis' vragen niet meer beantwoorden.

Fyllis is vastbesloten in het idyllische Villa Serena met het verleden in het reine te komen en de draad van haar leven weer op te pakken. Dat lukt aardig als ze de knappe Manolo ontmoet die al haar behoeftes precies lijkt aan te voelen. Samen gaan ze op onderzoek uit en ontdekken de gruwelijke waarheid die de serene villa verbergt.


Titel Drift
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2006 bij Anthos
Genre Thriller

Korte omschrijving

Op het eerste gezicht lijkt het leven van Jill een droom. Haar vriend Simon, een jurist, is net door de prestigieuze trustmaatschappij Ubbink, Kauffman & Tobey op Aruba aangesteld en ze wonen in een prachtig appartement aan de turquoise zee. Toch gaat het niet goed met Jill. Haar relatie staat op springen en ze voelt zich verloren op het eiland waar iedereen vriendelijk doet, maar niemand haar echt kent.

Een duikcursus biedt afleiding. Maar als blijkt dat haar instructeur Edsel meer weet van de verdwijning van de Amerikaanse toeriste Christine Bird, en zelfs heeft vastgezeten vanwege vermeende betrokkenheid bij moord, pakken donkere wolken zich samen boven Jills hoofd. Als zij op een dag na een driftduik onder leiding van Edsel bovenkomt, is de boot weg. Het enige wat ze ziet is water...


Titel Daglicht
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2008 bij Anthos
Genre Thriller

Korte omschrijving

 

In Daglicht zien we Iris, een jonge succesvolle advocate, die worstelt met het combineren van haar carrière met de zorg voor haar moeilijk opvoedbare zoontje. En we hebben Ray, die is veroordeeld voor de moord op zijn buurvrouw en zijn straf uitzit in een tbs-kliniek. Hij houdt bij hoog en laag vol dat hij onschuldig is.

Op het eerste gezicht lijken Iris en Ray weinig met elkaar gemeen te hebben, maar dat verandert wanneer hun wegen zich schijnbaar toevallig kruisen. Iris is geneigd Ray te geloven en belooft hem te zullen helpen om herziening te krijgen in zijn zaak. Wanneer Iris op onderzoek uitgaat, komen er echter steeds meer feiten aan het licht die Ray als de dader lijken aan te wijzen.

* Girl in the dark - Meisje in het donker van Marion Pauw is de Amerikaanse remake van ‘Daglicht’, de internationale bestseller die tevens succesvol werd verfilmd.


Titel Lolliepop
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2009 bij B for Books
Genre Thriller

Korte omschrijving

In Lolliepop maakt de lezer kort maar krachtig kennis met twee vrouwen die dezelfde man willen, en die heel ver willen gaan om hem helemaal voor zichzelf te winnen. Verbazingwekkend ver...

Lolliepop is een uitgave uit de reeks Literaire Juweeltjes. Literaire Juweeltjes is een reeks die wordt uitgegeven door Uitgeverij B for Books als leesbevorderingsproject. Het zijn kleine hardcover boekjes en bevatten ca. 60 bladzijden.


Titel Zondaarskind
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2009 bij Anthos
Genre Thriller

Korte omschrijving

De tachtigjarige Geertruida Amalia Langhout heeft altijd moeten vechten voor haar bestaansrecht. Op jonge leeftijd verliest ze haar ouders en ze groeit op bij de hardvochtige Zusters van de Liefde. Ze wordt, net als de andere kinderen, niet bij haar naam genoemd, maar aangeduid met een nummer.

Als ze als dienstbode bij een gegoede familie in Bussum komt te werken lijkt het tij te keren: ze wordt verliefd, raakt zwanger en heeft grootse plannen. Totdat Frédérique Vos haar pad kruist...

Vrouwen als Frédérique Vos gaan er geen seconde van uit dat de wereld niet om hen draait. Ze dartelen binnen op hun hoge hakken, pakken je man en kind af en nemen je geld. Zonder ook maar één vlek te maken op hun beeldige witte handschoentjes.

Is Amalia, oud en wijs geworden, eindelijk in staat om te doen wat ze al lang had moeten doen, namelijk wraak nemen op haar oude vijandin?


Titel Jetset
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2010 bij Anthos
Genre Thriller

Korte omschrijving

Alexander Zilver is een succesvol zakenman die het immense vermogen van honderd miljoen euro bij elkaar heeft verdiend. Om dat te vieren, nodigt hij zijn beste vrienden uit om een week op een megajacht in het Caribisch gebied door te brengen. Op de tweede dag wordt Alexander echter dood aangetroffen in zijn hut. Verstikt.

Als hoofdstewardess Lou op onderzoek uitgaat, ontdekt ze dat iedere passagier wel een motief heeft, zoals de vrouw van Alexanders golfmaatje met wie Alexander een affaire had, de ex-zakenpartner die nog een appeltje met hem te schillen had of de vriendin die niet wil dat een goed bewaard geheim uitkomt. De situatie op het jacht wordt steeds nijpender, vooral wanneer er een tweede dode valt.


Titel Gulzig en andere spannende verhalen
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2012 bij Anthos
Genre Korte verhalen

Korte omschrijving

Gulzig bevat alle recente spannende verhalen die niet eerder in boekvorm gepubliceerd zijn van Marion Pauw, een van Nederlands beste thrillerauteurs.

In 'Gulzig', het titelverhaal, voert een man zijn echtgenote een overdaad aan heerlijkheden. Een daad uit liefde of wreedheid?
In een ander verhaal benijden twee zussen elkaar, de ene de eeuwige minnares, de andere keurig getrouwd. Hun jaloezie neemt ziekelijke vormen aan.
En dan is er nog het verhaal waarin een jonge vrouw op de vlucht is voor de autoriteiten. Ze belandt op de bank van een man wiens motieven wellicht niet helemaal zuiver zijn.

Dit is een greep uit de spannende verhalen, waarin niets is wat het lijkt. Ze eindigen allemaal met een zogenaamde 'wicked twist' en zullen nog lang na blijven zinderen.


Titel De wilden
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2013 bij Anthos
Genre Thriller

Korte omschrijving

Nani leidde een volmaakt leven, maar een faux pas heeft alles op scherp gezet. Om haar gezin in kalmer vaarwater te brengen boekt ze voor zichzelf een reis naar Panama. Daar, diep in de jungle, neemt ze een tweede verkeerde beslissing die haar bijna het leven kost.

Ze heeft de moed al opgegeven als ze toch nog gered wordt en bij een indianenstam terechtkomt. Zonder geld, telefoons, ijskasten en stress leiden de indianen een leven dat in groot contrast staat met het Amsterdamse leven dat Nani kent. Met vallen en opstaan maakt ze zich de gebruiken van de stam eigen en leert ze wat geduld is, maar ook waarom ze niet in de schemering in de rivier moet gaan zwemmen. De enige die niet blij is met haar komst is de sjamaan van het dorp. In zijn jeugd werd hij meegenomen door de missionarissen en hij weet waartoe de "witte mensen" in staat zijn.

Terwijl Nani geleidelijk zijn vertrouwen wint, dient een nieuwe bedreiging zich aan: de beschaving rukt op, in de vorm van ambtenaren en bulldozers. Voor Nani tijd om te beslissen waar ze thuishoort en wat werkelijk de moeite waard is om voor te vechten. De wilden is een ontroerende en meeslepende roman over de botsing tussen verschillende culturen, over de beleving van tijd en over de vraag waar het in het leven om draait.


Titel Hulp in de huishouding
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2014 bij B for Books
Genre Thriller

Korte omschrijving

Voordat we wisten dat de NSA alles van ons weet wisten sommigen van ons nog niet dat er nog iemand is die alles van ons weet: de werkster. Marion Pauw buitte dit listige gegeven uit in een speciaal voor de serie Literaire Juweeltjes geschreven verhaal, waarin een nieuwe echtgenote van een chique mijnheer te maken krijgt met zijn zeer, zeer vindingrijke hulp in de huishouding...


Titel Hemelen
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2014 bij Ambo/Anthos
Genre Thriller

Korte omschrijving

'Hemelen' is de nieuwe literaire thriller van schrijfster Marion Pauw. Ron Casper heeft in zijn leven een spoor van ongelukkige mensen achtergelaten en geniet op zesenzeventigjarige leeftijd nog volop van een hedonistische levensstijl. Zijn drie volwassen kinderen uit twee huwelijken kampen nog iedere dag met de gevolgen van hun traumatische jeugd. Als hun vader dan ook nog in rap tempo het familiekapitaal erdoorheen jaagt in luxebordelen, kunnen zijn kinderen maar tot één conclusie komen: het wordt tijd dat pa gaat hemelen.


Titel Grijs gebied
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2015 bij CPNB
Genre Thriller

Korte omschrijving

Naomi fietst in het nachtelijke Amsterdam van haar werk naar huis, wanneer ze onder een viaduct van achter wordt vastgegrepen. De dader, een man met ijzingwekkend lichte ogen, randt haar op een verschrikkelijke en gewelddadige manier aan. Er is een getuige: een man die vanaf zijn balkon toekijkt. Waarom grijpt hij niet in?

Grijs gebied vertelt niet alleen over de jacht naar de dader van een gruwelijk misdrijf, het is ook een zoektocht naar de drijfveren van de mens: dader, slachtoffer of getuige.


Titel We moeten je iets vertellen
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2015 bij Ambo/Anthos
Genre Thriller

Korte omschrijving

De succesvolle Kathelijne valt voor de charmes van een oudere, getrouwde man en raakt zwanger van hem. Ze ondergaat een abortus. De dag erna vindt ze een huiveringwekkend verhaal op haar notitieblok, geschreven in haar eigen handschrift. Terwijl ze rouwt om haar ongeboren kind, gaat ze op onderzoek uit.


Titel Dwaze vrouwen
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2017 bij B for Books (Literaire juweeltjes)
Genre Korte verhalen

Korte omschrijving

Er zit heel wat boosaardigheid in de drie korte verhalen in dit Literaire Juweeltje met die vrolijke titel 'Dwaze vrouwen'. In het eerste verhaal heeft een doorgedraaide puber een halve sekte uitgeroeid; in het laatste wordt een aardige jonge vrouw grof verkracht door haar buren. Maar in het tweede verhaal vindt een 'dwaze vrouw' na alle scheidingsleed gelukkig troost bij een pony, dat is even iets minder gruwelijk. Krachtige korte verhalen over het kwaad in ons mensen, daar is Marion Pauw erg goed in!


Titel Een normaal leven
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2018 bij Ambo/Anthos (e-boek)
Genre Kort verhaal

Korte omschrijving

Melissa leeft met haar dochter in een cult, tot het moment dat een verschrikkelijke gebeurtenis hen scheidt. Melissa wordt publiekelijk vernederd en vergruisd. Maar kent iedereen de waarheid?

Melissa van der Sluis leeft met haar dochter Anandi in een cult, tot het moment dat ze door een verschrikkelijke gebeurtenis van elkaar gescheiden worden. Melissa wordt publiekelijk vernederd en vergruisd. Maar kent iedereen de waarheid?


Titel Marilyn
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2018 bij Ambo/Anthos (e-boek)
Genre Kort verhaal

Korte omschrijving

Bernard is de typische aantrekkelijke buurman: sportief, gespierd en charmant. Je probeert hem uit te dagen, gaat met hem sporten en loopt altijd nét langs als hij thuiskomt. Maar wat heb je ervoor over om hem echt te verleiden? Weet je wel waar je ja tegen zegt?


Titel Als in Casablanca
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2018 bij Ambo/Anthos (e-boek)
Genre Kort verhaal

Korte omschrijving

Ooit moet je in je leven een affaire hebben gehad met een man die Valentino Del Drago heet en in Turijn woont. Maar wat als Valentino plotseling niets meer van zich laat horen? En jij besloot hem op te zoeken, de dag voor kerst?


Titel Maria, een kerstverhaal
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2018 bij Ambo/Anthos (e-boek)
Genre Kort verhaal

Korte omschrijving

Het is de eerste kerst sinds haar scheiding en Maria is alleen. Haar kinderen zijn bij haar ex en zijn nieuwe vriendin in het grote landhuis van zijn ouders. Ze wil het niet, maar Maria kan het niet laten een kijkje te nemen.


Titel Happy ending
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2018 bij Ambo/Anthos (e-boek)
Genre Kort verhaal

Korte omschrijving

Karin Schuit heeft een slechte relatie met haar puberende dochter Mara. Wanneer ze op de parkeerplaats voor haar werk door een onbekende vrouw wordt lastiggevallen, neemt haar al onstabiele leven een onverwachte wending.


Titel De experimenten
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2019 bij Lebowski
Genre Thriller

Korte omschrijving

Ze hebben elkaar vijftig jaar niet gezien. Nu is het tijd voor een confrontatie. Met elkaar, maar vooral met het verleden.

Vijftig jaar lang hebben ze elkaar niet gezien of gesproken. Maar nu is Alma ziek en dit weekend is er niemand anders om voor haar te zorgen dan haar stiefdochter Charlie. Zodra ze terug is in het huis van haar jeugd weet Charlie weer waarom ze het al die jaren geleden voorgoed heeft verlaten. Maar dan begint Alma te vertellen: over hoeveel mensen er in een kolenwagon passen; de eeuwige honger; over de experimenten in Blok 10 van Auschwitz. Kan een gruwelijke getuigenis een levenslange verwijdering overbruggen?


Titel Stief
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2019 bij Kluitman
Genre Thriller

Korte omschrijving

De vijftienjarige Kiki woont bij haar moeder, Sigrid. Haar ­ouders zijn twee jaar geleden gescheiden en haar vader heeft inmiddels een nieuwe vriendin en een baby. Haar moeder heeft de breuk nog niet verwerkt. Kiki doet er alles aan om haar op te vrolijken. Als ze iets leuks met vriendinnen gaat doen, houdt ze zelfs dat geheim om haar moeder niet te kwetsen. Ook met haar vader heeft ze om die reden weinig contact. Als haar moeder een nieuwe vriend krijgt, wordt het weer gezellig in huis. Johan is altijd vrolijk en verwent Kiki en haar moeder met cadeautjes en leuke uitstapjes. Johan zegt dat hij in auto's handelt, maar Kiki komt er per toeval achter dat hij niet de waarheid spreekt. Wat moet ze met deze informatie, nu haar moeder eindelijk weer gelukkig is?


Titel Vogeleiland
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2021 bij The houe of books
Genre Thriller

Korte omschrijving

De opstandige Marianne haat haar ouders, school en de maatschappij. Ze loopt van huis weg en gaat met de oudere Berend op het onbewoonde Vogeleiland wonen. Ze leven een idyllisch leven totdat Marianne zwanger wordt en moet bevallen. Ze raakt in paniek en wil terug naar de bewoonde wereld. Berend realiseert zich dat hij in de cel zal belanden als hun verhaal naar buiten komt. Vanaf dat moment wordt Marianne zijn gevangene.
Jaren later kampt Nicole, het zusje van Marianne, nog steeds met het trauma van haar verdwijning. Een schokkende gebeurtenis doet de hoop oplaaien dat haar zus nog leeft.


Titel Black Friday
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2021 bij B for Books
Genre Korte verhalenbundel

Korte omschrijving

Krachtige verhalen over het kwaad in ons, mensen, daar is Marion Pauw erg goed in...
De schrijfster laat in Black Friday een dolgedraaide puber een halve sekte uitmoorden, ze laat een aardige jonge vrouw verkracht worden door haar bij nader inzien niet zo aardige buren, of, in een wat minder ijselijk verhaal, een gescheiden vrouw troost vinden bij een pony. Ook blijkt dat behalve Google nóg iemand alles van ons weet: de werkster - en die kan het leven van haar werkgeefster drastisch beïnvloeden... En in dit boeken hebben getrouwde mannen en vrouwen relaties met anderen dat het een lieve lust heeft, maar ze komen er niet allemaal mee weg! Vreemdgaan blijkt zelfs een digitale dimensie te kunnen hebben, en een moeder neemt op originele wijze wraak op de aanrander van haar dochter.


Titel Liefde in tijden van corona
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2022 bij B For Books - Literaire Juweeltjes
Genre Korte verhalenbundel

Korte omschrijving

Een heel hoge politicus wiens voornaam met een M begint – moeten we nog meer zeggen? – is de hoofdpersoon in het snijdende korte verhaal over overspel, ‘Liefde in tijden van corona’. Is de getrouwde vrouw in het verhaal minnares of een risico? Is M een onschuldig, bijna seksloos wezen, of een keihard roofdier? “Zonder al te veel te zeggen rukte hij de kleren van mijn lijf en nam me op de eettafel met een gat in het midden. M had bij de aanschaf niet in de gaten gehad dat dit eigenlijk een tuintafel was met een opening voor een parasol. Dat ik dit soort dingen over hem wist, naast alle andere intieme details, maakte de affaire zonodig nog verslavender.”
In het verhaal ‘Roofdieren’ neemt een vrouw op bijzondere wijze wraak op de verkrachter van haar dochter. Een erg grappig verhaal is het, maar misschien niet zo voor mannen...


Titel Vier wandelaars & een Siciliaan
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2022 bij The house of Books
Genre Roman

Korte omschrijving

Vier vrouwen schrijven zich in voor een wandelvakantie in Italië. Onder leiding van de Italiaanse gids Vincenzo lopen ze door het ruige binnenland van Sicilië. De vrouwen hebben allemaal zo hun eigen motieven om deel te nemen aan de wandeltocht, allemaal ontvluchten ze het leven thuis. Lukt het ze om zich te ontdoen van de ballast uit het verleden en hun verwachtingen voor de toekomst bij te stellen?

Avontuur, botsende karakters, geheimen, ontluikende vriendschappen, diepe gesprekken en vele kilometers wandelen. Het wordt hoe dan ook een tocht die ze niet snel zullen vergeten.

Unieke roman geschreven door vier schrijfsters: Marion Pauw, Elle van Rijn, Roos Schlikker en Femmetje de Wind. Naar een idee van Elle van Rijn.


Titel Tijgerlelie
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2023 bij Ambo/Anthos
Genre Thriller

Korte omschrijving

Student Neva wordt door haar oom gevraagd om tijdens de wintermaanden op zijn hotel in de Pyreneeën te passen. Ondanks de hevige sneeuwval besluit ze er samen met zes studievrienden naartoe te reizen. Vlak voor vertrek sluit de verleidelijke Charlotte, een oud-klasgenoot van een van Neva’s vrienden, zich bij hen aan. Zij heeft nogal andere ideeën over hoe ze de tijd in het hotel gaan doorbrengen. Neva komt daardoor steeds meer buiten de groep te staan en na een uit de hand gelopen avond besluit zij te vertrekken. Eenmaal terug in de bewoonde wereld hoort ze dat er een dodelijk ongeval in het hotel heeft plaatsgevonden. Wanneer Neva jaren later weer wordt geconfronteerd met pestgedrag – haar vijftienjarige dochter heeft een groeiafwijking en wordt buitengesloten – is dat een trigger die oude wonden openrijt. Ze besluit haar studievrienden op te zoeken om te achterhalen wat er destijds in het hotel is gebeurd. Ze blijken allemaal een eigen verhaal te hebben gecreëerd om verder te kunnen met hun leven. Voor Neva is het genoeg geweest. Ze zint op wraak.
Andere titels van deze auteur * Zonde & berouw in 2011 bij Carrera culinair (kookboek) samen met Tom Kellerhuis.
* Stampvol spannende verhalen voor het goede doel: bundel met korte verhalen van diverse auteurs.
* Bruiloft op Ameland (Mini-thriller verschenen in Weekblad Libelle nummer 30 in 2010)
* Hotel Hartzeer - non fictie
* Wolfie - kinderboek
Website marionpauw.nl


Home | Boekenkast P |