A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


Al sinds 1975 is Margaret A. Hudson een bestseller-auteur. Ze schreef onder de pseudoniemen Margaret Pemberton, Carris Carlisle, Maggie Hudson en Rebecca Dean. Stápels boeken heeft ze geschreven, waarvan een deel historische romans.

Maalstroom der liefde is een vrij onbekend boek, maar toch echt een heuse historische roman. Hoewel de erotiek wat minder expliciet is, moet je bij dit boek meer denken aan Bertrice Small dan aan bijvoorbeeld Stephanie Laurens. De heldin van het verhaal moet nogal wat ellende meemaken voor ze het ware geluk aan de zijde van haar held mag beleven. En al ben ik niet zo'n fan van het BS-genre, al met al is dit toch een aardig boek.

Voor de boeken van Rebecca Dean klik hier

Titel Maalstroom der liefde
Oorspronkelijke titel Some distant shore
Uitgever Tiebosch - 1981
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Christina Haworth wordt geboren aan het diepblauwe water van de Middellandse Zee. Haar moeder is een warmbloedige zigeunerin, haar vader een robuuste zeekapitein. In de grote en exotische havensteden van de wereld groeit zij op tot een bevallige schoonheid.

Dan, door een vreemde schikking van het lot, wordt haar avontuurlijke, vrije leven wreed verstoord en het duurt niet lang of de jonge Christina wordt gedwongen een karig loon te verdienen tussen het rode pluche en de vergulde lampenkapjes van Liverpools meest exclusieve en beruchte bordeel, waar zij de geliefde prooi van talloze mannen wordt. Als zij danst kolkt het zigeunerbloed door haar aderen en kijken de mannen ademloos toe. Haar ravenzwarte lokken, haar brandende ogen en haar lange blote benen roepen de wellust op in iedereen die het geluk, of het ongeluk, heeft Christina te zien dansen.

Niemand kan echter haar vurige verlangens bevredigen... totdat zij op abrupte wijze wordt geconfronteerd met de knappe en hoogmoedige kapitein Devlin O'Connor. Doch de valsheid en de leugenachtigheid van een rivale die eveneens haar oog op de aantrekkelijke kapitein heeft laten vallen vernietigen de broze, nauwelijks ontloken liefde tussen de twee jonge mensen en Christina keert met een gebroken hart terug naar zee om te proberen troost te vinden.
Andere titels van deze auteur * Toverkracht der liefde - The Lion of th Langeudoc (Bouquet historische roman 74)
* Een ongekende zoetheid - Pioneer Girl (Bouquet historische roman 100)
Website N.v.t.


Home | Boekenkast P |