A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


Jean E. Pendziwol is een Canadese schrijfster van prentenboeken voor jonge kinderen. 'The lightkeeper's daughters' is haar eerste roman voor volwassenen.

Titel In het licht van de vuurtoren
Oorspronkelijke titel The lightkeeper's daughters
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2017 bij HarperCollins
Genre Roman

Korte omschrijving

Een vuurtoren staat voor geborgenheid, verlichting en veiligheid, maar het leven is er ook geïsoleerd en onderhevig aan de grillen van het water. Dé plek om een familiegeheim jarenlang verborgen te houden.

Elizabeth is blind en zit al jaren alleen in een verzorgingstehuis. Het enige wat ze nog heeft zijn muziek en herinneringen, vooral aan haar geliefde tweelingzus Emily. Totdat per toeval de dagboeken van haar vader, de vuurtorenwachter van Porphyry Island (Lake Superior), worden ontdekt.

Morgan, een opstandige tiener - zwartgeverfde haren, veel kohlpotlood - moet een taakstraf uitvoeren. In het bejaardentehuis, de saaiste plek die er is. Tegen alle verwachtingen in worden Elizabeth en zij vrienden.

Pagina na pagina worden de vrouwen dieper het dagboek - en de geschiedenis - in gezogen en komen ze dichter tot elkaar. Hun beider lot blijkt verbonden aan het mystieke vuurtoreneiland.

* In 2019 heruitgegeven als HQN Roman 213.
Andere titels van deze auteur Op een koude winternacht - Once upon a northern night (Kinder prentenboek)
Website jeanependziwol.com


Home | Boekenkast P |