A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


Valérie Perrin (1967) groeide op in de Bourgogne en verhuisde daarna naar Parijs. Ze is auteur en fotograaf, en schrijft samen met haar echtgenoot scenario’s. Ze won al verschillende prijzen voor haar romans.

Titel De bijzondere levens van Violetten
Oorspronkelijke titel Changer l'eau des fleurs
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2021 bij Xander
Genre Roman

Korte omschrijving

 

Violette Toussaint is de beheerder van een begraafplaats, waar ze in haar kleine huisje steun en een luisterend oor biedt aan iedereen die het kan gebruiken. Ze is bevriend met de grafdelvers, uitvaartmedewerkers en de priester, kent alle vaste bezoekers en houdt een nauwkeurig archief bij van alle begrafenissen die plaatsvinden. Maar als op een dag de knappe politiechef Julien voor haar neus staat met de mededeling dat hij de as van zijn moeder op het graf van een onbekende man wil zetten, verandert Violettes leven voorgoed. Haar zorgvuldig opgebouwde muur tegen de buitenwereld brokkelt langzaam af, en ze wordt gedwongen haar verleden en haar eigen gevoelens eindelijk onder ogen zien.

* Dit boek werd in 2023 opnieuw uitgegeven met de titel: Vers water voor de bloemen.
Andere titels van deze auteur N.v.t.
Website N.v.t.


Home | Boekenkast P |