A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


Wie van meeslepende verhalen, aangrijpende personages en verrassende wendingen houdt moet zeker de boeken van de Engelse Amanda Prowse lezen. Het zijn boeken die je in één ruk wilt uitlezen.

Deel en serie Deel 1 - No Greater Love serie
Titel Haar naam is Poppy Day
Oorspronkelijke titel Poppy Day
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2015 bij Aerial Media Company
Genre Roman

Korte omschrijving

‘Ik ben bang dat ik slecht nieuws heb,’ zei de officier. Even was hij stil en tuitte hij zijn lippen, denkend aan wat hij tijdens zijn opleiding had geleerd: breng de informatie langzaam over, in behapbare brokken. ‘We zijn hier omdat we nieuws over uw echtgenoot hebben, en het is geen goed nieuws. Het spijt me dat ik u moet vertellen dat Martin vermist is.’

‘Bedoelt u dood?’ vroeg ze met luide stem.

Poppy Day, kapster van beroep, is getrouwd met haar jeugdliefde en is heel gelukkig. Maar haar man Mart wordt opgeroepen om in Afghanistan te vechten en voor Poppy blijft er niets anders over dan de dagen af te tellen tot zijn terugkomst.

Dan krijgt ze het bericht dat Mart is gegijzeld en lijkt niemand iets te doen. Ze besluit zelf haar man te gaan zoeken maar al snel staat ze voor een enorm dilemma; welke prijs kan en wil je betalen om je geliefde veilig terug te krijgen?

Een aangrijpend verhaal over verlies, moed en onmacht van een auteur die weet wat het betekent om achter te worden gelaten.


Deel en serie Deel 2 - No Greater Love serie
Titel Wat heb ik gedaan?
Oorspronkelijke titel What have I done?
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2014 bij Aerial Media Company
Genre Roman

Korte omschrijving

Kathryn Brooker lijkt het prototype van de ideale echtgenote en moeder. Als je door het keukenraam naar binnen kijkt, naar de vier mensen aan tafel, zie je een gelukkig, zorgeloos gezin zitten. Je zou Kathryn benijden om haar perfecte leven.

Maar algauw blijkt alles volkomen anders te zijn. Kathryn zit gevangen in een nachtmerrie. En ze staat op het punt iets te doen om daar verandering in te brengen…


Deel en serie Deel 3 - No Greater Love serie
Titel Clovers kind
Oorspronkelijke titel Clover's child
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2015 bij Aerial Media Company
Genre Roman

Korte omschrijving

Als de achttienjarige Dot haar Sol ontmoet, heeft ze het gevoel dat ze eindelijk de ware liefde heeft gevonden…

Solomon Arbuthnott is een knappe soldaat van Saint Lucia. Dot is een verkoopster uit een arme buurt in Londen. Samen dromen ze van een gedeelde toekomst: leven onder een blauwe hemel met zonneschijn, vreugde en liefde.

Maar in 1961 is het niet gepast dat een East Endse meid verkering heeft met een jongen uit West-Indië, laat staan dat ze met hem het land verlaat. Ze gehoorzamen hun ouders en laten hun leven door hen bepalen. Ook al breekt het hun hart…


Deel en serie Deel 4 - No Greater Love serie
Titel Een beetje liefde
Oorspronkelijke titel A little love
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2014 bij Aerial Media Company
Genre Roman

Korte omschrijving

Pru Plum is de gevierde eigenaresse van de beroemde patisserie in het Londense Mayfair. Ze draagt Chanel en bezoekt de duurste kappers. Je zou niet zeggen dat deze elegante vrouw vorig jaar zesenzestig is geworden.

Maar Pru is niet de zelfverzekerde, succesvolle zakenvrouw die ze lijkt te zijn. Ze heeft beschamende dingen gedaan om haar huidige status te bereiken en schuwt geen enkel middel om de geheimen uit haar verleden te beschermen, zeker niet wanneer ze, voor het eerst in haar leven, eindelijk verliefd wordt...


Deel en serie Deel 5 - No Greater Love serie
Titel Een eenzame kerst?
Oorspronkelijke titel Christmas for one
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2015 bij Aerial Media Company
Genre Roman

Korte omschrijving

Meg is een alleenstaande moeder en is gelukkig met haar zoontje Lucas. Maar tijdens de periode voor Kerstmis begint het altijd te kriebelen. De versierde straten, de winkels vol met kerstcadeautjes en de supermarkten die alle soorten feestmaaltijden aanprijzen. Meg droomt al jaren van een heel gezellige en sfeervolle kerst. Met een echte kerstboom, versieringen in huis en cadeautjes bij de open haard. Maar er mist toch iets in haar leven. Voor wie zou ze eigenlijk het hele huis in kerstsfeer brengen? Alleen voor haar zoontje?
Zal ze weer alleen zijn deze Kerst of verandert alles door een ontmoeting met een onbekende?


Deel en serie Deel 6 - No Greater Love serie
Titel Vergeet mij niet
Oorspronkelijke titel Will you remember me?
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2015 bij Aerial Media Company
Genre Roman

Korte omschrijving

Poppy is wederom de hoofdpersoon in dit boek. We maakten al kennis met haar in 'Haar naam is Poppy Day'. Na de turbulente gebeurtenissen met haar gegijzelde man is de rust weergekeerd. Poppy is nu 32, gelukkig getrouwd en fulltime moeder van haar 2 kinderen. Ze zijn verhuisd naar het platteland en genieten van het plattelandsleven en elkaar. Poppy zorgt voor iedereen en vergeet zichzelf daarbij wel eens. Ze merkt niet dat er iets in haar lichaam verandert en ontdekt pas laat het knobbeltje in haar borst. Maar Poppy is er van overtuigd dat ze kan genezen en vecht vastbesloten om deze ziekte te overwinnen. Ze heeft tenslotte wel voor hetere vuren gestaan.


Deel en serie Deel ? - No Greater Love serie
Titel Het spel
Oorspronkelijke titel The game
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2016 bij Aerial Media Company
Genre Kort verhaal

Korte omschrijving

Gemma is zestien jaar oud en heeft alles wat haar hartje begeert. Ze is gelukkig. Ze heeft liefhebbende ouders, hele leuke vrienden en vriendinnen en op school gaat het ook goed. Misschien dat haar ouders af en toe te overbezorgd zijn maar is dat niet altijd zo met tienerdochters?
Maar dan, op de avond van de toneelvoorstelling, verdwijnt Gemma. Niemand heeft haar nog gezien. Ze is spoorloos. waar is ze gebleven? Waarom heeft ze gelogen tegen haar ouders en komt ze ooit nog thuis?

'Het spel' is ideaal om kennis te maken met Amanda Prowse. Een heerlijk kort verhaal in de vlotte schrijfstijl van de auteur en met personages die de lezer niet meer loslaten. Verder bevat dit boek enkele korte introducties van een aantal van haar succesvolle boeken.


Deel en serie Deel ? - No Greater Love serie
Titel Iets heel bijzonders
Oorspronkelijke titel Something quite beautiful
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2016 bij Aerial Media Company
Genre Kort verhaal

Korte omschrijving

Drie jongemannen worden veroordeeld voor moord en komen terecht in een gevangenis in het hoge noorden van het ruige Schotland. Het is niet zomaar een gevangenis. Hier worden de gevaarlijkste criminelen met de heftigste misdaden op hun geweten opgesloten. Aan het hoofd van deze gevangenis staat Edwina, een 60-jarig vrouw die denkt dat ze god is en als een ijzeren dame regeert. Er zijn slechts zes regels waaraan de gevangenen zich moeten houden en doen ze dat niet, dan volgt opsluiting in een isoleercel, of erger... De laatste vier jaren telde de gevangenis 330 gevangen en ondanks het feit dat er geen sterfgevallen zijn geregistreerd en niemand de gevangenis heeft mogen verlaten, is het aantal gedaald naar 288... Er moet toch iets heel bijzonders aan de hand zijn.

'Iets heel bijzonders' is ideaal om kennis te maken met Amanda Prowse. Een heerlijk kort verhaal in de vlotte schrijfstijl van de auteur en met personages die de lezer niet meer loslaten. Verder bevat dit boek enkele korte introducties van een aantal van haar succesvolle boeken.


Deel en serie Deel 8 - No Greater Love serie
Titel Een tweede kans
Oorspronkelijke titel Second chance cafe
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2015 bij Aerial Media Company
Genre Roman

Korte omschrijving

'Had je al gezien dat er een brief voor je is gekomen? Een echte, met de hand geschreven brief, uit Schotland? Ik ben zo benieuwd wat erin staat.' Kim zwaaide met de crèmekleurige envelop en legde hem op het aanrecht. 'Hij werd bezorgd toen je weg was. Als ik genoeg tijd had gehad had ik hem opengestoomd en gelezen.' Bea is 55 jaar oud, woont in Sydney en is weduwe. De gedachte dat ze moet accepteren dat ze waarschijnlijk de rest van haar leven alleen zal zijn, is moeilijk voor haar. Ze verdringt de gedachte door zich vol op haar werk te storten en haar eetcafé trekt veel gasten. Al is het alleen al om haar overheerlijke gebak. Maar als ze een brief uit Edinburgh ontvangt vertrekt ze toch naar het winterse Schotland. Is het een geheime liefde die haar trekt? Een liefde die ze lang geleden probeerde te vergeten?


Nog niet vertaalde delen van de No Greater Love serie:

Deel 7 - The Christmas cafeLekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Deel en serie Deel 1 - No Greater courage serie
Titel Verhaal van een moeder
Oorspronkelijke titel A mother's story
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2015 bij Aerial Media Company
Genre Roman

Korte omschrijving

Jessica’s trouwdag was net een sprookje. In haar met kristallen bezaaide bruidsjurk was ze het stralende middelpunt. Haar vader overwon zijn zenuwen en hield een toespraak die iedereen raakte, en haar prachtige echtgenoot Matthew verklaarde dat hij de gelukkigste man op aarde was.

Samen hebben Jessica en Matthew het gevoel dat ze de hele wereld aankunnen.

Maar als hun mooie kindje is geboren, wordt Jessica gegrepen door paniek en angst. Ze kan aan niemand vertellen hoe ze zich voelt, zelfs niet als het uit de hand begint te lopen.

Dit is haar verhaal. Het verhaal van Jessica, een moeder.


Deel en serie Deel 2 - No Greater courage serie
Titel De ideale dochter
Oorspronkelijke titel The perfect daughter
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2016 bij Aerial Media Company
Genre Roman

Korte omschrijving

Ooit had Jacks een droom. Ze droomde van een succes­volle carrière en wilde verre reizen maken. Ze wilde een prachtig huis aan de kust en ’s avonds met haar man op het strand naar de sterren turen. Maar het liep anders. Eerst kwam haar dochter Martha, en toen haar zoon Jonty. En als er bij Jack's moeder Altzheimer wordt geconstateerd, nemen ze haar in huis om te verplegen. Nu is hetkleine huisje vol en zijn Jack's dromen niet uitgekomen. Ze hoopt nu dat ze haar dochter wel een fijnere toekomst kan geven.


Deel en serie Deel 3 - No Greater courage serie
Titel Een andere liefde
Oorspronkelijke titel Another love
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2016 bij Aerial Media Company
Genre Roman

Korte omschrijving

In een van de meest gewilde trendy woonwijken van Bristol woont Romilly. Ze heeft met haar man dag en nacht gewerkt om hier te kunnen wonen. Ze is gek op haar prachtige dochter en haar zorgzame echtgenoot. Kortom, een perfect gezin. Maar het zijn altijd drukke, hectische dagen. Na zo'n lange dag maakt een glaasje wijn veel goed. Als er plots wat dingen misgaan, sluipen onzekerheden in haar leven. En steeds vaker maakt ze zich zorgen. En één glas wijn wordt een fles. En één fles worden er twee. Haar gezin was haar enige liefde maar na jarenlang in het geheim te drinken moet ze uiteindelijk toch toegeven dat ze verslaafd is geraakt aan 'een andere liefde'.


Nog niet vertaalde delen van de No Greater courage serie:

Deel 4 - My husband's wifeAndere titels van deze auteur * Warme chocolademelk - ? (Kort verhaal)
* Mijn mooiste kerstcadeau - ? (Kort verhaal)
Website amandaprowse.org


Home | Boekenkast P |