A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


Ook Mary Jo Putney is een schrijfster "uit de stal" van de Candlelight HR-reeks. En laat nou net één van die boekjes de beste Putney zijn die ik tot nu toe heb gelezen. De hardcovers vind ik goed, maar niet van het niveau van die ene Candlelight (CL 153 - Verleidelijke bedriegster).

Helaas bestaat de neiging een schrijfster af te zetten tegen het beste werk dat je ooit van haar hebt gelezen en verwacht je telkens weer dezelfde kick. Zo werkt dat natuurlijk niet. Als een schrijfster alleen maar dezelfde typetjes neer zou zetten, dan zou het ook snel gaan vervelen.

Mary Jo Putney's boeken zijn een plezier om te lezen en ik hoop er in de toekomst nog vele onder ogen te krijgen.

Deel en serie Deel 1 - De Bride trilogie
Titel Als een wilde roos
Oorspronkelijke titel The wild child
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2001 bij The house of books
Genre Historische roman

Korte omschrijving

De Engelse graaf van Greyley, Anthony Elliot, is ten einde raad. Van het ene moment op het andere is hij opgezadeld met vijf onhandelbare weeskinderen. En de enige die hem kan helpen is Anna Thraxton, gouvernante extraordinaire uit Londen.

Maar Anthony kan Anna niet uitstaan. Zij is veel te onbeleefd en koppig naar zijn zin. Een vrouw, zijn toekomstige bruid, zou bescheiden, gedwee en blond moeten zijn - niet zoals die irritante, roodharige verleidster.

Vanaf het moment dat ze één voet over de drempel heeft gezet, voelt Anna dat er ellende in de lucht hangt. Die leuke kinderen kan ze wel temmen. Anthony is het probleem. Hij is belachelijk arrogant, knap en veel te rijk naar haar zin. Iemand zal hem moeten leren zich behoorlijk te gedragen tegen vrouwen.


Deel en serie Deel 2 - De Bride trilogie
Titel De eenzame bruid
Oorspronkelijke titel The China bride
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2002 bij The house of books
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Nooit heeft Brandon St. John een vrouw zo hartstochtelijk het hof gemaakt. Lady Verena Westforth is weliswaar beeldschoon en verleidelijk, maar zij heeft ook een waardevol document in haar bezit dat hij ten koste van alles in handen wil krijgen. Brandon gooit al zijn charmes in de strijd.

Zonder het document zou Verena alles verliezen wat haar dierbaar is. En nu is deze heerlijke man haar leven binnengedrongen - op een bijzonder ongunstig tijdstip. Lady Verena laat zich niet zomaar veroveren, ook al zou zij het liefst in zijn sterke armen smelten. Hoe kan ze Brandon ervan overtuigen dat alleen ware liefde hun levenslot zal bepalen?


Deel en serie Deel 3 - De Bride trilogie
Titel Slavin van de liefde
Oorspronkelijke titel The batered bride
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave 2003 bij The house of books
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Om haar familie van de ondergang te redden heeft Harriet Ward een verloofde verzonnen, een rijke zeekapitein. Maar nu wil de bank bewijzen zien dat de man ook echt bestaat. Harriet is de wanhoop nabij - tot het lot een mysterieuze vreemdeling in haar armen achterlaat. Durft ze het aan om deze verontrustend knappe man, die aan geheugenverlies lijdt, te misleiden?

Chase St. John weet heel goed wie hij is. Nadat hij Londen verliet werd hij overvallen en voor dood achtergelaten. Nu is hij wakker geworden in het huis van de familie Ward. Verbaasd hoort hij aan hoe Harriet brutaal verkondigt dat hij haar verloofde is. Chase besluit het spelletje mee te spelen. Want Harriet maakt vele gevoelens bij hem los.
Overzicht van de pockets Series

De Fallen Angels serie

 1. Thunder and roses
 2. Schuldgevoelens - Petals in the storm (CL 142)
 3. Verleidelijke bedriegster - Dancing on the wind (CL 153)
 4. Het aanzoek - The bargain (CL 294)
 5. Geheime idylle - Angel rogue (CL (150)
 6. Shattered rainbows
 7. River of fire
 8. Getemd door een amazone - The rake (CL 608)
 9. One perfect rose

De Davenport serie

 1. The diabolical baron
 2. Getemd door een amazone - The rake (CL 608)
 3. Sunshine for Christmas

De Lost Lords serie

 1. Jij kwam als geroepen - Loving a lost Lord (CL 964)
 2. Op jou wil ik wachten - Never less than a Lady (CL 982)
 3. Ontembaar verlangen - Nowhere near respectable (CL 1059)
 4. Duistere engel - No longer a gentleman (CL 1072)
 5. Op avontuur met jou - Sometimes a rogue (CL 1149)
 6. Heerlijke verzoening - Not quite a wife (CL 1202)
 7. Not always a saint

Losse titels

* De begeerde gevangene - Uncommon vows (CL 612)
* Gevaarlijk in de omgang - Mad, bad and dangerous to know (in CL Zomerspecial Veroverde harten)
* De betovering - Dangerous gifts (in CL Zomerspecial Als een sprookje)
* Harlequin Historische special 36 - Orchideeën als bruidsboeket - The wedding of the centuryDe Candlelight historische romans Candlelight Series en losse nummers
Website maryjoputney.com


Home | Boekenkast P |