A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


Lisa Regan is de auteur van de bestseller serie over detective Josie Quinn. Ze woont in Philadelphia met haar man, dochter en hun bostonterriër, Mr. Philip.

Deel en serie Deel 1 - Josie Quinn serie
Titel Nu ben je van mij
Oorspronkelijke titel Vanishing girls
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2022 bij Boekerij
Genre Thriller

Korte omschrijving

Ze was dichtbij genoeg om te zien dat het meisje een woord op de muur had geschreven in helder, rood bloed. Of eigenlijk geen woord – een naam.

Alle inwoners van Denton zijn op zoek naar Isabelle Coleman, een tienermeisje dat al een week wordt vermist. Ook rechercheur Josie Quinn, die wegens haar schorsing eigenlijk thuis zou moeten zitten. Het enige wat de zoektocht tot dusver heeft opgeleverd, is Isabelles telefoon en de vondst van een ander meisje, June Spencer. Iedereen dacht dat June een jaar geleden van huis was weggelopen, maar nu is ze zwaar getraumatiseerd teruggevonden... met Isabelles tongpiercing in haar mond.

June weigert met de politie te praten over wat haar is overkomen. Het enige wat Josie uit haar krijgt is een naam: Ramona. Niet omdat June die hardop heeft gezegd, maar omdat ze die met haar eigen bloed op de muur heeft geschreven. Dat is het startsein van een razend spannende klopjacht naar de dader in een zaak die veel duisterder is dan Josie ooit had kunnen vermoeden. Wie is Ramona? Weet zij wat er met June en Isabelle is gebeurd? En zijn er misschien nog meer meisjes in gevaar?


Deel en serie Deel 2 - Josie Quinn serie
Titel De vrouw zonder naam
Oorspronkelijke titel The girl with no name
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2022 bij Boekerij
Genre Thriller

Korte omschrijving

Rechercheur Josie Quinn krijgt een schokkende zaak voorgeschoteld: een pasgeboren baby is uit de handen van haar moeder gerukt en ontvoerd. Er is wel een getuige: een vrouw die direct na de ontvoering op de vlucht sloeg. Josie weet haar te achterhalen, maar als ze de vrouw ondervraagt, blijkt die compleet in de war: ze weet niet hoe ze heet of waar ze vandaan komt. Het enige wat ze wel weet, is dat ze doodsbang is. Maar voor wie?

Als Josie dieper graaft, vindt ze een brief die de naamloze vrouw en de vermiste baby in verband brengt met een reeks recente moorden. Josie staat voor twee onmogelijke vragen: is de verwarde vrouw een getuige, een verdachte, of het volgende slachtoffer? En moet Josie het leven van een onschuldige baby riskeren om vele anderen te redden?


Deel en serie Deel 3 - Josie Quinn serie
Titel Haar moeders geheim
Oorspronkelijke titel Her mother's grave
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2022 bij Boekerij
Genre Thriller

Korte omschrijving

Wanneer twee jonge jongens menselijke resten aantreffen onder een boom bij een woonwagenkamp, haast rechercheur Josie Quinn zich ter plaatse. Ze speelde als kind in deze bossen, blij om buiten te zijn in plaats van bij haar gewelddadige moeder, Belinda Rose.

Uit het post-mortemonderzoek blijkt dat de resten toebehoren aan een tienerpleegkind dat dertig jaar geleden werd vermoord. Een meisje met de naam… Belinda Rose. Josies leven staat op zijn kop. Heeft haar moeder een connectie met het vermoorde meisje? Ze heeft haar al jaren niet gezien, maar zal haar nu moeten opsporen en ondervragen. Terwijl Josie zich voorbereidt, wordt er een tweede lijk gevonden, opnieuw met een persoonlijke link met Josie. Eén ding is duidelijk: de vondst onder de boom was pas het begin.


Deel en serie Deel 4 - Josie Quinn serie
Titel Haar laatste leugen
Oorspronkelijke titel Her final confession
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2023 bij Boekerij
Genre Thriller

Korte omschrijving

De politie is hard op zoek naar Gretchen Palmer, hun vermiste collega en een goede vriendin van rechercheur Josie Quinn. De schok is groot als op Gretchens oprit het lijk van een jonge student wordt gevonden, en Gretchen zelf weer opduikt en schuld bekent.

Josie kan niet geloven dat haar vriendin in staat is tot moord, maar waarom zou ze een valse verklaring afgeven? Ze graaft diep in Gretchens leven en ontdekt een verwoestend geheim dat haar onherroepelijk aan het slachtoffer bindt. Maar net als Josie denkt dat ze het allemaal doorheeft, vinden er nog twee moorden plaats. Moorden die Gretchen – in hechtenis - onmogelijk kan hebben gepleegd. Kan Josie de waarheid achterhalen, voor haar vriendin wordt veroordeeld tot een leven in de gevangenis – of zelfs de dood?


Deel en serie Deel 5 - Josie Quinn serie
Titel Diep onder de grond
Oorspronkelijke titel The bones she buried
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2023 bij Boekerij
Genre Thriller

Korte omschrijving

Ze gaat door tot haar armen pijn doen, net zo lang tot de ambulancebroeders arriveren en haar handen wegtrekken van het koude, kwetsbare lijk.

Als rechercheur Josie Quinn toestemt om bij de ouders van haar partner Noah te gaan eten, kan ze niet vermoeden dat de avond een fatale wending zal krijgen. Compleet onverwacht treffen ze Noahs moeder Colette dood aan in de achtertuin, haar mond volgepropt met aarde. Ze doorzoeken de tuin en het huis van onder tot boven. Waarom waren er kralen van een rozenkrans bij het lichaam begraven? Wat moest Colette met een geheim dossier over een oude vermissingszaak? En was Colette inderdaad de laatste persoon die Noahs broer in leven heeft gezien voor hij jaren geleden verdronk?

Eén ding is duidelijk: er schuilde meer achter de stille, zachtaardige Colette dan iemand ooit voor mogelijk had gehouden. Josie moet de waarheid boven tafel halen voor het meer mensenlevens kost, maar zal haar relatie met Noah dit gespit in het verleden overleven?


Deel en serie Deel 6 - Josie Quinn serie
Titel Haar stille hoop
Oorspronkelijke titel Her silent cry
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2022 bij Boekerij
Genre Thriller

Korte omschrijving

Als de telefoon gaat, is het al te laat…

Als de zevenjarige Lucy Ross spoorloos verdwijnt, zet de hele stad zich in om haar te zoeken. Het is inspecteur Josie Quinn die de eerste aanwijzing vindt: Lucy’s rugzak, met daarin een briefje met een huiveringwekkende boodschap: Neem altijd op, anders zie je haar nooit meer terug.

De volgende dag krijgen Lucy’s ouders een telefoontje van de oppas. Ze hopen vurig dat zij Lucy heeft opgehaald en dat de hele verdwijning een misverstand blijkt, maar in plaats van de oppas krijgen ze een mannenstem aan de lijn. Josie snelt naar het appartement van de oppas en vindt haar levenloze lichaam in een wirwar van lakens op haar bed. En de telefoontjes blijven komen... Josie wordt geconfronteerd met de gevaarlijkste zaak uit haar carrière: elk nieuw telefoontje eindigt met de vondst van een lijk. Er is een gestoorde moordenaar aan het werk die pas stopt als de familie Ross compleet is vernietigd. Maar spreken de familieleden zelf wel de waarheid?


Deel en serie Deel 7 - Josie Quinn serie
Titel Haar koude hart
Oorspronkelijke titel Cold heart
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2022 bij Boekerij
Genre Thriller

Korte omschrijving

In het licht van de ochtendschemering ligt het jonge stel op hun rug bij het uitgedoofde kampvuur, hun handen in elkaar geklemd. Hun ogen zijn open, maar hun hart is koud...

Nadat een parkwachter de lichamen van Valerie en Tyler Yates vindt, is rechercheur Josie Quinn snel ter plaatse. Josie vermoedt dat er meer speelt dan alleen een accidentele vergiftiging en ze heeft gelijk: iemand stak een grof gesneden halsketting in Valeries keel voordat ze stierf. En er wordt een derde slaapzak ontdekt: is er nog iemand bij het kampvuur geweest? Was het een fortuinlijke ontsnapping? Een vermist slachtoffer? Of een verdachte op de vlucht? Het vinden van deze persoon is de sleutel tot het onderzoek...

Op zoek naar deze persoon stuit Josie op een boerderij die diep in het bos verborgen ligt. Daar ontmoet ze een jong meisje met bange ogen en verbonden polsen dat meer weet dan ze zegt. Maar de volgende dag wordt ze dood aangetroffen, verstikt met een halsketting die Josie bekend voorkomt.


Deel en serie Deel 8 - Josie Quinn serie
Titel Niet mijn zusje
Oorspronkelijke titel Find her alive
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2022 bij Boekerij
Genre Thriller

Korte omschrijving

Josie loopt zachtjes, voorzichtig om niet de perfecte stapel witte botten om te stoten die in het gras naast haar voeten ligt. Haar stem is niet meer dan gefluister.

‘Nee! Niet mijn zusje...’

Detective Josie Quinn heeft niets meer van haar zus gehoord sinds ze het huis uitstormde tijdens een ruzie drie weken geleden. Dus als er menselijke resten worden gevonden bij de afgelegen hut waar ze voor het laatst gezien is, kan Josie alleen maar het ergste vermoeden. Josie verzamelt haar team om zich heen en voelt een golf van opluchting als de onderzoeksgegevens overeenkomen met een ander lijk, namelijk dat van een vermiste alleenstaande moeder uit een naburig stadje. Maar nu is Josie niet het enige familielid dat wanhopig op zoek is naar antwoorden.

Onderzoek lijkt erop te wijzen dat Josies zus contact probeerde te leggen met een gevaarlijke seriemoordenaar die bekendstaat om het maken van sculpturen met de botten van zijn slachtoffers. Kan ze haar zus vinden zonder andere onschuldige levens in gevaar te brengen? En kan Josies team haar instincten vertrouwen in een zaak die zo persoonlijk is?


Nog niet vertaalde delen van de Josie Quinn serie:

Deel 9 - Save her soul
Deel 10 - Breath you last
Deel 11 - Hush little girl
Deel 12 - Her deadly touch
Deel 13 - The drowning girls
Deel 14 - Watch her disappear
Deel 15 - Local girl missing
Deel 16 - The innocent wife
Deel 17 - Close her eyes
Deel 18 - My child is missing
Deel 19 - Face her fear
Deel 20 - Her dying secretAndere titels van deze auteur N.v.t.
Website lisaregan.com


Home | Boekenkast R |