A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z
1941 - 11 december 2021 kruisAnne Rice, geboren als Howard Allen O’Brien is een Amerikaanse schrijfster, ze werd wereldbekend met het verfilmde ‘Interview with the vampire’ waarin Brad Pitt en Tom Cruise de hoofdrollen spelen. Gedurende een tiental jaar schreef ze enkel christelijke romans, maar momenteel heeft ze haar horror-fantasy reeks over vampier Lestat weer opgenomen.
Ook haar boeken 'Queen of the damned' en 'The feast of all saints' werden verfilmd.

Onder haar pseudoniemen Anne Rampling en A.N. Roquelaure schrijft ze erotische romans.

Als Anne Rice

Titel Bittere vruchten
Oorspronkelijke titel The feast of all saints
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 1982 bij Kern
Genre Historische roman

Korte omschrijving

De havens, de slavenmarkt, de bals, de opera, de pracht, de glorie en de schittering van dit leven, zo kortstondig en gedoemd tot de ondergang, bepalen de sfeer van de "Belle Epoque" van Amerika's Franse hoofdstad.

Op het toppunt van hun beschaving delen de 18.000 "gens de couleur" van New Orleans in elk geval een zegening met de rest van de mensheid: dat zij de toekomst niet kennen...


Titel De mummie of de vloek van Ramses*
Oorspronkelijke titel The mummy or Ramses the damned
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 1992 bij De Boekerij
Genre Thriller

Korte omschrijving

 

Ramses de Grote, de legendarische farao, is herrezen in het Edwardiaanse Londen, waar hij door het leven gaat als de egyptoloog dr. Ramsey. Zijn onsterfelijke ziel wordt voortgedreven door de zinderende herinnering aan zijn voorlaatste ontwaken, aan het hof van de legendarische Cleopatra.

Hoewel hij gaandeweg in de ban raakt van de beeldschone Julie Stratford, dochter van een invloedrijke scheepsmagnaat, blijft Cleopatra de vrouw naar wie hij intens verlangt.

Ooit dronk hij tegen beter weten in een levenselixer, dat hem maakte tot wie hij nu is: Ramses de Gedoemde, veroordeeld om eeuwig op aarde rond te dolen. Nu, gedreven door het onstilbare verlangen naar zijn verloren liefde, begaat hij een daad die zo gruwelijk is dat woorden tekortschieten...

* In 2000 heruitgegven met als titel: De mummie of Ramses de gedoemde.


Deel en serie Deel 1 - De vampierkronieken - The Vampire Chronicles
Titel Interview met de duivel*
Oorspronkelijke titel Interview with the vampire
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 1978 bij Luitingh
Genre Horror-fantasy

Korte omschrijving

 

In een hotelkamer in San Francisco houdt een journalist een interview met een bleke jongeman die beweert dat hij een vampier is. De man, Louis genaamd, vertelt hem een even angstwekkend als gepassioneerd verhaal over schoonheid en het eeuwige leven.

Zijn dood, en meteen zijn geboorte als onsterfelijke, zou hebben plaatsgevonden in het New Orleans van de 19e eeuw. Louis vertelt hoe Lestat, zijn mentor, hem alles leerde over zijn nieuwe gaven; zijn zwakheden en de ongeschreven wetten van de onsterfelijken.

* Dit boek werd meermaals heruitgegeven met een andere titel: in 1990 als 'De vampier vertelt' - in 1994 als 'Interview with the vampire De vampier vertelt' & in 2004 als 'Dagboek van een onsterfelijke'.


Deel en serie Deel 2 - De vampierkronieken - The Vampire Chronicles
Titel Mijn naam is Lestat
Oorspronkelijke titel The vampire Lestat
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 1991 bij De Boekerij
Genre Horror-fantasy

Korte omschrijving

Lestat is een echte aristocraat, een man van actie, overleven en genieten. Vrij van schaamte of schuldgevoel profiteert hij al eeuwen ten volle van de geneugten die een onsterfelijk leven kan bieden: Lestat is een vampier, een van de machtigste der aarde.

Na meer dan vijftig jaar in een comateuze toestand te hebben verkeerd, ontwaakt hij in de jaren ’80 door live rockmuziek op straat. Hij maakt contact met de muzikanten, die hem een paperback van Dagboek van een onsterfelijke geven. Dit zijn de memoires van de vampier Louis, waarin Lestat negatief wordt belicht. Om de misvattingen over hem recht te zetten, besluit Lestat tot een weerwoord.

Mijn naam is Lestat is een meeslepende geschiedenis, waarin de oudste vampiers der aarde een rol spelen en de mythische oorsprong van alle onsterfelijken uit de doeken wordt gedaan.


Deel en serie Deel 3 - De vampierkronieken - The Vampire Chronicles
Titel Moeder aller vampiers
Oorspronkelijke titel The Queen of the damned
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 1992 bij De Boekerij
Genre Horror-fantasy

Korte omschrijving

 

Het geheime genootschap, de Talamasca, heeft afdelingen in Amsterdam, Londen en Rome. Het rekruteert al sinds de 8e eeuw mensen om paranormale zaken te bestuderen.

Jesse, die niet weet dat ze is opgevoed door vampiers, wordt door de Talamasca benaderd om onderzoek te doen naar het onsterfelijke ras. Ze komt hierdoor opnieuw in aanraking met haar mysterieuze 'tante Maharet' en andere machtige vampiers als de bekende popster Lestat, en de Egyptische koningin Akasha, die wel 'de moeder aller zielen' wordt genoemd.

Akasha is de oorsprong van alle vampiers, en staat op het punt de volledige mensheid te vernietigen. Maar daar is niet iedereen het mee eens: een bloederige strijd breekt los. Jesse ziet zich hierdoor steeds meer gedwongen een keuze te maken tussen de Talamasca en haar hervonden familie...

* Dit boek werd in 2004 heruitgegeven met als titel: Moeder aller zielen.


Deel en serie Deel 4 - De vampierkronieken - The Vampire Chronicles
Titel De sterfelijke vampier
Oorspronkelijke titel The tale of the body thief
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2005 bij Uitgeverij M
Genre Horror-fantasy

Korte omschrijving

De sterfelijke vampier is het verhaal van Lestat, oppermachtig, eenzaam en verveeld, volledig uitgekeken op het vampierenbestaan. Als hij de kans krijgt om twee dagen lang van lichaam te wisselen met de sterfelijke Raglan James, grijpt hij die meteen.

Zijn ervaringen met dit sterfelijke lichaam vervullen hem met afschuw en walging, maar ook met verwondering en blijdschap.

Als James op het afgesproken moment niet terug is met zijn vampierenlichaam, moet Lestat actie ondernemen. Hij komt bij David Talbot terecht en samen gaan ze op pad om de bedrieger James in het lichaam van Lestat op te sporen en te dwingen weer van lichaam te ruilen.


Deel en serie Deel 7 - De vampierkronieken - The Vampire Chronicles
Titel De Mayfair heks
Oorspronkelijke titel Merrick
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2001 bij eXperience Meulenehoff-M
Genre Horror-fantasy

Korte omschrijving

Anne Rice brengt de verhaallijnen van haar twee meest bejubelde reeksen, The Vampire Chronicles en Lives of the Mayfair Witches bijeen met een bloedstollend resultaat.

Vampier Louis de Pointe du Lac's geweten knaagt: door zijn toedoen werd het vampiermeisje Claudia vernietigd (zie Interview with the vampire) en nu voelt hij de niet aflatende drang haar weer tot leven te wekken.

Vampier David gaat op Louis' verzoek te rade bij de sensuele jonge heks Merrick Mayfair en raakt vervolgens geheel in haar ban. Maar tot ongenoegen van David worden Louis en Merrick verliefd op elkaar.

Uiteindelijk loopt de situatie zo uit de hand dat de machtige vampier Lestat hulp moet bieden.


Nog niet vertaalde delen van de Vampierkronieken:

Deel 5 - Memnoch the devil
Deel 6 - The vampire Armand
Deel 8 - Blood and gold
Deel 9 - Blackwood farm
Deel 10 - Blood canticle
Deel 11 - Prince Lestat
Deel 12 - Prince Lestat 2Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Deel en serie Deel 1 - De geschiedenis van de Mayfair-heksen - Lives of the Mayfair Witches
Titel Het heksenuur
Oorspronkelijke titel The witching hour
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2002 bij Uitgevrij M
Genre Horror-fantasy

Korte omschrijving

In de archieven van de Talamasca, een geheim genootschap dat onderzoek doet naar paranormale activiteit, nemen de kronieken van de heksen van Mayfair een voorname plaats in. Hier bevindt zich de drie eeuwen omvattende familiegeschiedenis van twaalf generaties Mayfair-heksen en hun wedervaringen. Hun verhaal begint in de hooglanden van Schotland met de eerste heksenverbrandingen, hun migratie naar New Orleans en de totstandkoming van het Mayfair-huis aan First Street.

Hier opent het verhaal met de dood van Deirdre, de twaalfde Mayfair-heks, die wordt opgevolgd door Rowan, de dertiende en machtigste Mayfair die ooit leefde. Ook haar wacht nu een confrontatie met de boosaardige entiteit Lasher, van wie al eeuwen wordt beweerd dat hij de duivel in eigen persoon is. Want zo staat geschreven in de kronieken van de heksen van Mayfair.


Deel en serie Deel 2 - De geschiedenis van de Mayfair-heksen - Lives of the Mayfair Witches
Titel Het heksenkind
Oorspronkelijke titel Lasher
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2003 bij Uitgeverij M
Genre Horror-fantasy

Korte omschrijving

In de drie eeuwen omvattende familiegeschiedenis van twaalf generaties Mayfair-heksen speelt het verdoemde, machtige en onweerstaanbare wezen Lasher een bepalende rol. Deze geest, die al eeuwen op de familie parasiteert, maar hen ook onderhoudt, heeft eindelijk lichamelijk gestalte gekregen.

Lasher komt ter aarde als het heksenkind van Rowan Mayfair, het hoofd van de familie. Lasher groeit als kool en ontpopt zich als haar wrede minnaar. Hij neemt Rowan mee op zijn zoektocht door tijd en ruimte, van de moderne wereld, tot in het Italië van de 16e eeuw en de Schotse hooglanden, langs de bewogen levens van de Mayfair-heksen.


Deel en serie Deel 3 - De geschiedenis van de Mayfair-heksen - Lives of the Mayfair Witches
Titel De heksenmeester
Oorspronkelijke titel Taltos
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2004 bij Uitgeverij M
Genre Horror-fantasy

Korte omschrijving

In de archieven van de Talamasca, een geheim genootschap dat onderzoek doet naar paranormale activiteiten, nemen de kronieken van de Mayfair-heksen een voorname plaats in. Hier bevindt zich de drie eeuwen omvattende familiegeschiedenis van twaalf generaties Mayfair, waarin het mysterieuze ras van ‘taltos’ een grote rol speelt.

Ashlar is zo’n taltos. Hij ziet er uit als een mens, maar is al duizenden jaren oud. In alle eenzaamheid leeft hij, nu al vijfenzeventig jaar, boven in een monumentale wolkenkrabber in New York, waarin een poppenmuseum wordt gehuisvest.

Op een dag krijgt hij verontrustend nieuws: een lid van de Talamasca is corrupt. Dit betekent dat taltos zoals hij, maar ook de Mayfair-heksen in groot gevaar zijn. Een verborgen strijd begint, waarbij Ashlar zijn duizendjarige leven niet meer zeker is.


Deel en serie Deel 1 - Jezus - Christ the Lord
Titel Uit Egypte geroepen
Oorspronkelijke titel Out of Egypt
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2009 bij Merweboek
Genre Historisch

Korte omschrijving

'Uit Egypte geroepen' concentreert zich op de visie van de schrijfster op de jonge Jezus die op 7-jarige leeftijd uit Egypte vertrekt en terugkeert naar Palestina nadat de kwaadaardige koning Herodes is gestorven.

Het opmerkelijke aan het verhaal is dat het in de 'ik-vorm' is verteld zodat de jonge Jezus zelf voortdurend aan het woord is. Hoewel het duidelijk is dat hij een bijzonder jongetje is, is het nog steeds een jongen van 7 jaar die gewoon een van de vele kinderen is in zijn uitgebreide familie. Langzaam leert hij over zijn afkomst, bijvoorbeeld dat Jozef niet zijn echte vader is - en ontdekt hij dat hij bijzondere dingen kan doen.

De schrijfstijl is de spreekstem van een 7-jarige. Een fascinerende kijk op het leven van Jezus, met veel inzicht in het Joodse milieu waarin hij opgroeide.


Nog niet vertaalde delen van de Jezus serie:

Deel 2 - The road to CanaAls Anne Rampling

Titel Ketenen van satijn
Oorspronkelijke titel Exit to Eden
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 1986 bij De sfinx & Standaard
Genre Erotische roman

Korte omschrijving

Een exotisch eiland ergens in de Caribische Zee, waar de lichten nooit worden gedoofd en de champagne dag en nacht vloeit; een paradijs waar welgestelde genotzoekers de gelegenheid wordt geboden hun stoutste erotische fantasieën te verwezenlijken. Een eiland met tropische tuinen en een ideaal klimaat, waar de liefde wordt bedreven tussen zijde en satijn en waar in strak leer geklede goden en godinnen elke denkbare (en ondenkbare) wens in vervulling doen gaan.

Hier vonden zij elkaar en hier groeide een liefdesverhouding die zo stormachtig was dat het voortbestaan van de lusthof er door werd bedreigd.

Lisa, jong, betoverend, mooi, de verleidelijke strenge meesteres, de perfectioniste, die lichamelijk genot tot levensdoel koos en

Elliott, de oorlogsfotograaf die getuige was van de gruwelijkste gewelddaden, de slaaf, die uitweek naar het eiland om zijn erotische fantasieën te peilen en uit te leven.

Ketenen van satijn is een schitterende roman over intieme relaties, onderwerping en genot, en teglijkertijd een loflied op de erotiek in al haar verschijningsvormen.
Andere titels van deze auteur Het uur van Dracula: nieuwe gruwelverhalen van meestervertellers - The ultimate Dracula (Omnibus met korte verhalen van diverse auteurs).
Website annerice.com


Home | Boekenkast R |