A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


De Amerikaanse Karen Robards begon haar carrière als historische romans schrijfster. Er zijn twee van deze vertaald naar het Nederlands in de CL serie, deze vind je terug op het onderste gedeelte van deze pagina. Later schakelde ze succesvol over naar romantische suspense en thrillers. Daar zijn er vier van vertaald in de jaren '90. Tot op heden schrijft ze nog steeds, maar de Nederlandstalige uitgevers lijken haar vergeten te zijn...

Titel Verboden verlangens
Oorspronkelijke titel One summer
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 1994 bij Zuid-Hollandsche U.M.
Genre Thriller

Korte omschrijving

Als de lieftallige, dromerige Rachel Grant de ruige, maar zeer aantrekkelijke Johnny Harris van de bus haalt, voelt zij de blikken van de dorpsbewoners op haar rug branden. Johnny heeft elf jaar in de gevangenis gezeten, veroordeeld voor de gruwelijke moord op zijn vriendin. Niet iedereen is blij dat Johnny terugkomt... Johnny trekt zich echter niets aan van het vijandige gefluister achter zijn rug om. Rachel vindt het vreselijk. Ze is ervan overtuigd dat hij onschuldig is en doet haar uiterste best vriendschap te sluiten met de fascinerende, eigengereide Johnny. Rachel is dolgelukkig als hun voorzichtige vriendschap in korte tijd uitgroeit tot een zinderende en hartstochtelijke liefdesaffaire waar iedereen schande van spreekt. Dan wordt opnieuw het lijk van een jonge vrouw gevonden. Zij is op dezelfde afschuwelijke wijze vermoord als het schoolmeisje elf jaar geleden. De beschuldigende vingers wijzen direct naar de ex-bajesklant. En terwijl Rachel wanhopig vecht voor haar prille geluk lopen de haatgevoelens en de spanningen steeds hoger op. Tot Rachel zich realiseert dat ze opzettelijk in de val worden gelokt. Als een getergde tijgerin stort ze zich vol overgave op het onderzoek naar de gevaarlijke killer...


Titel Een sluier van tranen
Oorspronkelijke titel Maggy's child
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 1995 bij Van Reemst
Genre Thriller

Korte omschrijving

oor Maggy verandert een zorgeloos avondje uit met haar vriendinnen in een ware nachtmerrie... Plotseling ziet ze hem staan. Nick King, haar eerste grote liefde, de man aan wie zij de afgelopen twaalf jaar altijd is blijven denken. Geschokt en eenzaam keert Maggy terug naar huis, terug naar haar duistere privé-wereld. Veel vrouwen zijn jaloers op Maggy, met haar rijke man en haar knappe zoon. Maar achter de gesloten deuren van hun luxe villa spelen zich hartverscheurende taferelen af. Lyle Forrest, die zijn mooie echtgenote in het openbaar als een koningin behandelt, schept er genoegen in haar 's nachts te mishandelen. Maggy heeft gezworen dit tragische geheim nooit te zullen onthullen. Want als zij dat wel doet, zo dreigt Lyle, loopt het leven van de elfjarige David - een zoon die niet van Lyle is - gevaar. Ook Nick is diep geraakt door die toevallige ontmoeting met Maggy. Hij heeft de hoop nooit opgegeven ooit weer met haar te worden herenigd. Nu dat eindelijk is gebeurd, wil Nick Maggy voor geen prijs meer laten gaan. Maar in de gevangenis van haar slaapkamer beseft Maggy dat zoiets onmogelijk is. Als de meedogenloze Lyle zou ontdekken wie de echte vader is van David, zou zij niet alleen haar zoontje verliezen, maar ook de man van wie zij altijd is blijven houden.


Titel Echo van een zomer
Oorspronkelijke titel Walking after midnight
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 1996 bij Van Reemst
Genre Thriller

Korte omschrijving

De mooie en eigenwijze Summer McAfee heeft haar leven weer in eigen hand. Na de beëindiging van haar rampzalige huwelijk met Lem Rosencrans en het einde van haar succesvolle carrière als Newyorks lingeriemodel, heeft ze in Tennessee een eigen zaak opgezet. Nu, maanden later, begint die eindelijk zijn vruchten af te werpen. Maar Summers nieuwe bestaan wordt wreed verstoord wanneer ze opeens wordt gegijzeld door de ex-politieagent Steve Calhoun. Deedee, de levenslustige vriendin van Steve, heeft maanden geleden zelfmoord gepleegd. Steve is ervan overtuigd dat Deedee vermoord werd en gaat op zoek naar de waarheid. Vanaf dat moment wordt hij achtervolgd door huurmoordenaars en corrupte politieagenten. Wanneer hem opeens de koppige en eigenzinnige Summer voor de voeten loopt, is Steve er zeker van dat ook zij een van zijn achtervolgers moet zijn. Hij besluit haar onschadelijk te maken en haar mee te nemen op zijn vlucht. De wanhoop nabij probeert Summer contact op te nemen met de buitenwereld. Maar tijdens de avontuurlijke en gevaarlijke tocht door het wilde landschap van Tennessee raakt Summer steeds meer gefascineerd door Steve. Met zijn kneuzingen en blauwe plekken is hij echter allesbehalve de man van haar dromen. En uiteindelijk leert Summer dat dromen toch werkelijkheid kunnen worden. Ook al is de verpakking soms minder mooi.


Titel Geen weg terug
Oorspronkelijke titel Hunter's moon
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 1997 bij Van Reemst
Genre Thriller

Korte omschrijving

Als de adembenemend mooie Molly Ballard in een aanval van woede haar baan als paardenverzorgster opzegt, is ze ten einde raad. Haar salaris is de enige bron van inkomsten voor Molly, die sinds de dood van haar moeder verantwoordelijk is voor haar broertjes en zusjes. In paniek steelt ze geld van haar baas. Ze weet echter niet dat de FBI het doen en laten van alles en iedereen op de renbaan al een tijdje in de gaten houdt. Als Molly heeft bekend, zet FBI-agent Will Lyman haar onder druk om voor hem te gaan spioneren op de renbaan. Met haar rug tegen de muur kan Molly niet anders dan het voorstel accepteren. Maar wat haar het meest dwars zit, is dat ze zich moet voordoen als Wills vriendin om geen argwaan te wekken. Het onderzoek naar fraude in de paardenwereld van Kentucky verloopt moeizaam, evenals het contact tussen Molly en Will. Wantrouwen en koppigheid verhindert beide 'partners' toe te geven dat ze tot over hun oren verliefd op elkaar zijn geworden. Als hun gevoelens niet meer onder controle te houden zijn, verschuilt Molly zich krampachtig achter de zakelijke overeenkomst, totdat steeds meer paarden op duistere wijze worden verminkt en de zaak in een stroomversnelling raakt...
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Titel Een hemel op aarde
Oorspronkelijke titel This side of heaven
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave als Candlelight Supreme Historische Roman 139
Genre Historisch

Korte omschrijving

De mooie, uitdagende Caroline Wetherby stapte aan wal in een land dat zo wild en ruig was dat het haar bang maakte. Ze kwam hier om onderdak te vinden bij haar enig overgebleven familielid, maar haar zusje bleek dood te zijn. Wat haar hier wachtte waren stugge Puriteinen, beschilderde wilden, huilende wolven, een rommelig mannenhuishouden... en haar onvriendelijke zwager, Matt Mathieson. Caroline wilde Matt net zo haten als ze alle mannen haatte.
Na de dood van haar vader was ze Engeland ontvlucht. Maar als de dochter van een gokker en een zigeunerin was ze veel te vrijgevochten voor die degelijke kolonie in Connecticut. Bovendien wekte haar kennis van geneesmiddelen veel wantrouwen. En toen ze zich liet opnemen in het huis van die grote, kanppe vreemdeling, stelde ze zichzelf bloot aan grote gevaren... aan gevoelens die ze niet kon bedwingen, aan kussen die ze niet kon vergeten en aan een toekomst die haar kon ruïneren... of een reis naar de hemel op aarde kon zijn.


Titel Reddende engel
Oorspronkelijke titel Nobody's angel
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave als Candlelight Historische Roman 32
Genre Historisch

Korte omschrijving

In de kolonie Carolina werd Susannah Redmond, de niet bijzonder aantrekkelijke oudste dochter van de dominee, bewonderd door de gemeenschap. Haar kennis van geneeskrachtige kruiden maakte van haar een reddende engel, haar vastberadenheid hield de boerderij gaande, en met haar sterke wil kreeg ze wat ze wilde.
Ian Connely, de markies van Derne, was verraden, gebrandmerkt als misdadiger en geranseld. Nog altijd even onverzettelijk werd hij veroordeeld tot slavenarbeid en verscheept naar de kolonieën, waar een bazige, preutse vrouw hem kocht! Als enige zag hij haar sterke karakter, de gouden glans in haar bruine haar, en in haar ogen het vuur van langdurig onderdrukte begeerte.
Susannah was weliswaar de eigenaar van die magnifieke, knappe bandiet, maar alleen zijn hartstocht kon haar gekluisterde, eenzame hart bevrijden. Van het pioniersgebied in het zuiden tot de Londense adel, of de hel, zou ze hem aanbidden met haar lichaam en hem liefhebben met haar ziel.
Andere titels van deze auteur Het spook van het meer - Ghost moon : Dit is een verkorte versie van het boek, verschenen in 2001 in Reader's Digest Het Beste Boek 210.
Website karenrobards.com


Home | Boekenkast B |