A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


Wereldberoemd en razend populair is de Engelse Joanne Rowling, en dat vooral sinds haar serie over de jonge tovenaar Harry Potter verfilmd werd. Niet alleen de jeugd, maar ook volwassenen zijn verknocht aan de serie, zowel aan de boeken als aan de films.
Ze schreef ook enkele kortere verhalen gesitueerd in de wereld van Harry Potter, boeken uit de bib van Hogwarts, waarvan de opbrengst geheel naar het goede doel ging.
Recentelijk schrijft ze ook detectiveromans onder haar pseudoniem Robert Galbraith.

Als J.K. Rowling

Deel en serie Deel 1 - Harry Potter serie
Titel Harry Potter en de steen der wijzen
Oorspronkelijke titel Harry Potter and the philosopher's stone
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 1998 bij De Harmonie & Standaard
Genre Jeugdboek

Korte omschrijving

Harry Potter is een doodgewone, maar ongelukkige jongen die sinds de dood van zijn ouders bij zijn saaie en hardvochtige oom en tante woont, in de bezemkast onder de trap.

Op een dag arriveert er een geheimzinnige brief voor hem. En daarna nog een, en nog een. De brieven veranderen Harry’s hele leven: hij wordt gered door een woest figuur op een vliegende motorfiets en hij komt erachter wie zijn ouders werkelijk waren.

Met een speciale trein die vertrekt van Perron 9¾ belandt hij op Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus Pocus, waar hij alles leert over bezemstelen, toverdranken en monsters. En uiteindelijk moet Harry het opnemen tegen zijn aartsvijand Voldemort, een levensgevaarlijke tovenaar.


Deel en serie Deel 2 - Harry Potter serie
Titel Harry Potter en de geheime kamer
Oorspronkelijke titel Harry Potter and the chamber of secrets
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 1999 bij De Harmonie & Standaard
Genre Jeugdboek

Korte omschrijving

Na een verschrikkelijke vakantie bij zijn gemene oom en tante gaat Harry Potter naar de tweede klas van Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus Pocus. Maar alleen al om daar te komen blijkt een ware heksentoer te zijn, waarbij een vliegende auto Harry en zijn vriend Ron uitkomst biedt.

Na alle avonturen van het vorig schooljaar denkt Harry zich rustig aan zijn lessen - Toverdranken, Transfiguratie, Bezweringen, Verweer tegen de Zwarte Kunsten - en zijn favoriete sport Zwerkbal te kunnen wijden. Maar dan hoort hij een mysterieuze stem, vinden er aanslagen plaats en ontdekt hij een wel heel bijzonder dagboek...


Deel en serie Deel 3 - Harry Potter serie
Titel Harry Potter en de gevangene van Azkaban
Oorspronkelijke titel Harry Potter and the prisoner of Azkaban
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2000 bij De Harmonie & Standaard
Genre Jeugdboek

Korte omschrijving

Voordat Harry Potter aan zijn derde jaar op Zweinstein kan beginnen, moet hij de zomervakantie bij zijn gemene oom en tante doorbrengen. Door een magisch ongeluk komt hij ‘s avonds laat op straat te staan. Dan blijkt dat Sirius Zwarts, een beruchte volgeling van Jeweetwel, uit de gevangenis van Azkaban is ontsnapt. Hij is op de vlucht en heeft het wellicht op Harry gemunt.

Er volgt een enerverend schooljaar met nieuwe vakken als Dreuzelkunde en Zorg voor Fabeldieren, spannende Zwerkbalwedstrijden en griezelige voorspellingen. De school wordt bewaakt door Dementors, de gevreesde bewakers van Azkaban, en Harry zal zijn lessen Verweer tegen de Zwarte Kunsten hard nodig hebben.


Deel en serie Deel 4 - Harry Potter serie
Titel Harry Potter en de vuurbeker
Oorspronkelijke titel Harry Potter and the goblet of fire
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2000 bij De Harmonie & Standaard
Genre Jeugdboek

Korte omschrijving

Harry kan niet wachten tot hij terug mag naar Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus, om aan zijn vierde schooljaar te beginnen. Maar voor het zover is, wordt hij door de familie Wemel op spectaculaire wijze bij de Duffelingen opgehaald, om mee te gaan naar de finale van het WK Zwerkbal!

Harry weet dan nog niet dat er dat jaar op Zweinstein een nog groter en spannender evenement zal plaatsvinden. Ondanks alle opwinding en magische gebeurtenissen, probeert hij zich toch op zijn lessen te concentreren. Ondertussen zijn er allerlei tekenen die er op wijzen dat Voldemort, met behulp van Duistere tovenaars, weer aan kracht begint te winnen. De angst dat Hij Die Niet Genoemd Mag Worden opnieuw zal toeslaan, wordt steeds groter...


Deel en serie Deel 5 - Harry Potter serie
Titel Harry Potter en de orde van de feniks
Oorspronkelijke titel Harry Potter and the Order of the Phoenix
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2003 bij De Harmonie & Standaard
Genre Jeugdboek

Korte omschrijving

Harry’s verplichte zomervakantie bij oom Herman en tante Petunia op de Ligusterlaan is dit keer nog erger dan alle voorgaande jaren: niet alleen wordt hij door de Duffelingen weer vreselijk behandeld, ook zijn beste vrienden lijken hem deze zomer totaal te negeren. Harry vindt dat hij iets moet doen, maakt niet uit wat, om zo snel mogelijk te kunnen terugkeren naar Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus.

Maar dan krijgt de vakantie een onverwacht einde en wordt het zelfs onzeker of Harry nog wel aan zijn vijfde schooljaar op Zweinstein mag beginnen. Vreemde gebeurtenissen stapelen zich op en Harry doet ontdekkingen die het hem onmogelijk maken kalm te blijven...


Deel en serie Deel 6 - Harry Potter serie
Titel Harry Potter en de halfbloed prins
Oorspronkelijke titel Harry Potter and the half-blood prince
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2005 bij De Harmonie & Standaard
Genre Jeugdboek

Korte omschrijving

Het land wordt geteisterd door vreemde rampen en aanslagen en hoewel het hartje zomer is hangt er een hardnekkige, onheilspellende mist.

In de Ligusterlaan zit Harry Potter ’s avonds laat ongeduldig op de komst van professor Perkamentus te wachten. Wat kan er zo belangrijk zijn dat Perkamentus hem bij de Duffelingen op komt zoeken en dat niet wachten kan tot Harry’s terugkeer naar Zweinstein? Zou het iets te maken hebben met de oude profetie die Harry aan het eind van zijn vijfde schooljaar gehoord heeft?

Harry's zesde jaar op Zweinstein begint ongebruikelijk, als Voldemort opnieuw aan kracht wint en de werelden van Dreuzels en tovenaars zich steeds meer met elkaar vermengen...


Deel en serie Deel 7 - Harry Potter serie
Titel Harry Potter en de relieken van de dood
Oorspronkelijke titel Harry Potter and the deadly hallows
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2007 bij De Harmonie & Standaard
Genre Jeugdboek

Korte omschrijving

Harry staat voor een duistere, gevaarlijke en haast onmogelijke taak: hij moet de overgebleven Gruzielementen van Voldemort opsporen en vernietigen. Nooit eerder voelde Harry zich zo eenzaam en onzeker over zijn toekomst.

Maar het is aan hem om de kracht te vinden om de zware taak goed te volbrengen. Om zonder angst of aarzeling aan zijn lange, zware reis te beginnen, moet Harry eerst zijn veilige omgeving verlaten...
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Deel en serie Deel 1 - Hogwarts Library
Titel Fabeldieren en waar ze te vinden
Oorspronkelijke titel Fantastic beasts and where to find them
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2001 bij De Harmonie
Genre Jeugdboek

Korte omschrijving

Fabeldieren en Waar Ze Te Vinden is in vrijwel ieder toverhuishouden te vinden. Nu hebben ook Dreuzels, met deze eenmalige editie, de kans om erachter te komen waar de Quintapad leeft, wat de Pulkerik eet en waarom je geen schoteltje melk buiten moet zetten voor een Knarl.


Deel en serie Deel 2 - Hogwarts Library
Titel Zwerkbal door de eeuwen heen
Oorspronkelijke titel Quidditch through the ages
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2001 bij De Harmonie
Genre Jeugdboek

Korte omschrijving

Als u zich ooit heeft afgevraagd waar de Gouden Snaai vandaan komt, hoe Beukers zijn ontstaan en waarom de Wigtown Wanderers een afbeelding van een hakmes op hun gewaad hebben, moet u Zwerkbal Door de Eeuwen Heen lezen. Deze beperkte oplage is een facsimile van het boek uit de schoolbibliotheek van Zweinstein, dat vrijwel dagelijks door jonge Zwerkbalfans wordt geraadpleegd.


Deel en serie Deel 3 - Hogwarts Library
Titel De vertelsels van Baker de Bard
Oorspronkelijke titel The tales of Beedle the Bard
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2009 bij De Harmonie & Standaard
Genre Jeugdboek

Korte omschrijving

De vertelsels van Baker de Bard is het boek dat Albus Perkamentus naliet aan Hermelien Griffel om Harry Potter te helpen bij het vernietigen van Voldemorts gruzielementen. Het zijn vijf toversprookjes die door Hermelien uit de oorspronkelijke runen zijn vertaald, geïllustreerd door J.K. Rowling. Professor Albus Perkamentus voorzag de vertelsels van uitgebreide aantekeningen.


Boeken algemeen


Deel en serie Deel 1 - Fantastic Beasts
Titel Fantastic beasts and where to find them: het complete filmscenario
Oorspronkelijke titel Fantastic beasts and where to find them: the original screenplay
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2017 bij De Harmonie
Genre Jeugdboek

Korte omschrijving

1926, New York. Newt Scamander, 's werelds eerste (en waarschijnlijk enige) magiezoöloog, bezoekt de stad vanuit Engeland. Zijn liefde voor fabeldieren en andere magische wezens is grenzeloos. Maar zijn strijd om deze te beschermen neemt een alarmerende wending als een aantal dieren uit zijn koffer ontsnapt en in de stad opduikt. Hij gaat naar ze op zoek, daarbij geholpen door Tina Goldstein, een jonge Amerikaanse (voormalige) Schouwer die werkt voor het Magische Congres van de VS, haar onbezonnen zusje Queenie dat gedachten kan lezen en Jakob Kowalski, een veteraan (en een No-Maj), die eigenlijk alleen maar een bakkerij wil openen, zodat hij zijn geliefde babka kan verkopen. Maar dan duikt er een duister magisch wezen op dat niet uit Newts koffer afkomstig is en een ravage veroorzaakt in de stad...


Deel en serie Deel 2 - Fantastic Beasts
Titel Fantastic beasts The crimes of Grindelwald: het complete filmscenario
Oorspronkelijke titel Fantastic beasts The crimes of Grindelwald: the original screenplay
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2018 bij De Harmonie
Genre Jeugdboek

Korte omschrijving

Na de eerste, spectaculaire film Fantastic Beasts and Where To Find Them volgt dit najaar Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald. Het verhaal speelt zich ook nu weer vijftig jaar voor de komst van Harry Potter af, en dit keer verschuift het decor van New York naar London en daarna Parijs. Aan het einde van Fantastic Beasts and Where to Find Them wordt met hulp van Newt Scamander de machtige duistere tovenaar Gellert Grindelwald gevangengenomen in New York. Grindelwald weet echter te ontkomen en verzamelt volgers om zich heen die geen enkel vermoeden hebben van wat zijn werkelijke doel is: de heerschappij van tovenaars over alle modderbloedjes en dreuzels. In een poging de plannen van Grindelwald te dwarsbomen, roept Albus Perkamentus nogmaals de hulp in van zijn voormalige leerling Newt Scamander. Zich onbewust van de gevaren zegt deze toe opnieuw zijn hulp te verlenen. In een steeds sterker verdeelde tovenaarswereld wordt loyaliteit en liefde op de proef gesteld, zelfs onder trouwe vrienden en familie.

Het filmscenario in boekvorm bevat het volledige script van Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald, met een scala aan zowel bekende als nieuwe magische dieren en personages.


Deel en serie Deel 3 - Fantastic Beasts
Titel Fantastic Beasts The secrets of Dumbledore / De geheimen van Perkamentus: Het complete filmscenario
Oorspronkelijke titel The secrets of Dumbledore: The original screenplay
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2022 bij De Harmonie
Genre Jeugdboek

Korte omschrijving

Professor Perkamentus weet dat de machtige duistere tovenaar Grindelwald zich voorbereidt om de macht te grijpen in de

Tovenaarswereld. In zijn eentje kan Perkamentus hem niet tegenhouden, dus vraagt hij magiezoöloog Newt Scamander voor een missie met een team van onverschrokken tovenaars, heksen en een dappere Dreuzelbakker.

Zij treffen onderweg oude en nieuwe Fabeldieren en gaan de strijd aan met Grindelswalds immer groeiende groep volgelingen. Hoe lang kan Perkamentus langs de zijlijn blijven toekijken...?

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore / De geheimen van Perkamentus is het derde filmscenario dat in de Fantastic Beasts filmreeks verschijnt. Naast het originele filmscript bevat deze editie de oorspronkelijke schetsen voor het concept van de film en biedt daarmee een uniek kijkje achter de schermen. Een must voor alle Harry Potterfans!
Geschreven met co-auteur Steve Kloves.


Boeken algemeen


Titel Een goede raad
Oorspronkelijke titel The casual vacancy
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2012 bij Boekerij
Genre Roman

Korte omschrijving

Een grote roman over een kleine gemeenschap

Wanneer Barry Fairbrother onverwacht sterft, zijn de bewoners van Pagford geschokt. Pagford lijkt een idyllisch Engels plattelandsdorp, met een charmant marktplein en een oude abdij, maar achter die fraaie façade gaan grote conflicten schuil. Rijk tegen arm, tieners tegen hun ouders, vrouwen tegen hun echtgenoten, leraren tegen hun leerlingen...

In Pagford is niets wat het lijkt. De lege stoel die Barry achterlaat in de gemeenteraad is de aanleiding tot de grootste strijd die het dorp ooit heeft gekend. Wie zal zegevieren in deze verkiezingen vol opportunisme, valsheid en verbijsterende onthullingen?

Een goede raad is de eerste roman voor volwassenen van J.K. Rowling. In dit bijzondere boek onderzoekt een van ’s werelds beste vertellers de grote vragen van onze tijd.


Titel De Ickabog
Oorspronkelijke titel The Ickabog
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2012 bij Boekerij
Genre Jeugdboek

Korte omschrijving

Zo groot als twee paarden. Met ogen als reusachtige lantaarns. Lange vlijmscherpe klauwen. De Ickabog komt eraan... Het koninkrijk Steenrijk was ooit het gelukkigste land ter wereld: goud in overvloed, een koning met de fraaiste snor die je je maar kunt voorstellen, en slagers, bakkers en kaasmakers wiens heerlijkheden iedereen deden huilen van vreugde. Alles was er perfect, behalve dan misschien de Zomphoek, de moerassige, mistige streek in het noorden waar de monsterlijke Ickabog woonde, althans volgens de legende. Iedereen met enig verstand wist dat de Ickabog een verzinsel was, bedoeld om kleine kinderen bang te maken. Maar het grappige van legendes is, dat ze een heel eigen leven kunnen gaan leiden.
De Ickabog is een sprookje over waarheid, hoop en vriendschap. Het verhaal is geïllustreerd met de 34 tekeningen van de winnaars van De Ickabog Tekenwedstrijd voor 7- tot 12-jarigen.
Als Robert Galbraith

Deel en serie Deel 1 - Cormoran Strike serie
Titel Koekoeksjong
Oorspronkelijke titel The cuckoo's calling
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2013 bij Boekerij
Genre Detective

Korte omschrijving

Als een getroebleerd supermodel een dodelijke val maakt vanaf een winters balkon in de Londense wijk Mayfair, wordt aangenomen dat het zelfmoord was. Haar broer twijfelt daaraan en roept de hulp in van privédetective Cormoran Strike.

Strike is een invalide oorlogsveteraan – met wonden die zowel fysiek als mentaal zijn – en zijn leven is een puinhoop. De opdracht lost zijn geldproblemen op, en zijn nieuwe assistente Robin blijkt een godsgeschenk. Maar naarmate Strike dieper graaft in de complexe modellenwereld, neemt alles een steeds duisterder wending – en loopt hij zelf steeds meer gevaar...

Een intrigerend, elegant mysterie met de atmosfeer van Londen: van de stille straten van Mayfair en de pubs in de steegjes van East End tot de drukte van Soho. Koekoeksjong is een klassieke Britse misdaadroman in de traditie van P.D. James en Ruth Rendell, en het begin van een unieke, moderne detectiveserie.


Deel en serie Deel 2 - Cormoran Strike serie
Titel Zijderups
Oorspronkelijke titel The silkworm
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2014 bij Boekerij
Genre Detective

Korte omschrijving

Als schrijver Owen Quine wordt vermist, besluit zijn vrouw Cormoran Strike in te schakelen. Quine is regelmatig een tijd van huis, maar deze keer is het anders. Strike komt er al snel achter dat de verdwijning alles te maken heeft met Quines laatste manuscript. Dit bestaat namelijk uit onthullende portretten van bijna al zijn vrienden en kennissen en het zou een ramp voor hen zijn als het ooit wordt gepubliceerd. Niet veel later wordt Quine vermoord teruggevonden. De omstandigheden van zijn dood zijn zeer verdacht en geven een verontrustend kijkje in de geest van de dader. Strike en Robin bevinden zich in een race tegen de klok om een moordenaar te vinden die een wel heel uniek profiel blijkt te hebben...


Deel en serie Deel 3 - Cormoran Strike serie
Titel Het slechte pad
Oorspronkelijke titel Carreer of evil
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2016 bij Boekerij
Genre Detective

Korte omschrijving

Detective Cormoran Strike en zijn assistent Robin Ellacott staan voor een nieuw mysterie, en op een kruis punt in hun leven.

Als Robin Ellacott een mysterieus pakket opent, krijgt ze de schrik van haar leven: in de doos zit een afgehakt vrouwenbeen. Haar baas, privédetective Cormoran Strike, is niet zozeer verrast, maar meer op zijn hoede. Er zijn vier mensen uit zijn verleden die hij in staat acht tot zo’n gruwelijke daad.

De politie heeft al snel een van hen als verdachte aangemerkt, maar Strike denkt dat ze de verkeerde hebben. Dus besluit hij met Robin te graven in de duistere achtergrond van de andere drie. De dader laat dat echter niet op zich zitten…


Deel en serie Deel 4 - Cormoran Strike serie
Titel Witte dood
Oorspronkelijke titel Lethal white
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2019 bij Boekerij
Genre Detective

Korte omschrijving

Billy, een labiele jongen, denkt als kind een moord gezien te hebben. Hoewel hij zich geen concrete details kan herinneren, gaat hij toch met zijn verhaal naar privédetective Cormoran Strike. Die neemt hem direct serieus, maar voor hij verder kan vragen, ontvlucht Billy in paniek zijn kantoor.

Strike en Robin Ellacott – ooit zijn assistente, nu zijn partner bij het detectivebureau – proberen Billy’s verhaal tot op de bodem uit te zoeken. Het onderzoek leidt hen via de achterstraatjes van Londen naar de Houses of Parliament, en naar een fraai maar onheilspellend landhuis, ver weg op het platteland. Maar hun onderzoek verloopt verre van soepel: Strikes bekendheid als privédetective maakt het moeilijk om onopvallend te blijven werken, en zijn relatie met Robin staat onder hoogspanning.


Deel en serie Deel 5 - Cormoran Strike serie
Titel Kwaad bloed
Oorspronkelijke titel Troubled blood
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2020 bij Boekerij
Genre Detective

Korte omschrijving

Privédetective Cormoran Strike is op bezoek bij zijn familie in Cornwall wanneer hij benaderd wordt door een vrouw die meer wil weten over de vermissing van haar moeder, Margot Bamborough. In 1974 is zij onder mysterieuze omstandigheden verdwenen...

Strike heeft zich nog nooit op een cold case gestort, laat staan eentje van meer dan veertig jaar oud. Ondanks de kleine kans van slagen is hij geïntrigeerd door de vermissing en voegt hem toe aan de lange lijst van zaken waar hij en zijn zakenpartner, Robin Ellacott, op dit moment aan werken. Hoewel Robin niets liever doet dan hard werken, kan ze het extra werk er eigenlijk niet bij gebruiken – ze heeft al genoeg op haar bord door de scheiding, ongevraagde mannelijke aandacht en haar verwarrende gevoelens voor Strike.

Op het moment dat ze in het onderzoek duiken naar de vermissing van Margot, stuiten ze op een duivelse zaak met tarotkaarten, een psychopathische seriemoordenaar en onbetrouwbare getuigen. Al snel komen ze erachter dat zelfs cold cases van tientallen jaren oud dodelijk kunnen zijn.


Deel en serie Deel 6 - Cormoran Strike serie
Titel Inktzwart hart
Oorspronkelijke titel The ink black heart
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2022 bij Boekerij
Genre Thriller

Korte omschrijving

Een aangrijpend en duivels mysterie, Inktzwart hart is een echte tour de force
Het zesde deel van de meeslepende, veelgeprezen en internationale bestsellerserie, waarin het onweerstaanbare detective duo Cormoran Strike en Robin Ellacott verstrikt raken een nieuwe zaak.
Andere titels van deze auteur * Wat belangrijk is: over het belang van verbeelding en waarom fouten maken juist goed is (non-fictie)
Website jkrowling.com


Home | Boekenkast R |