A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z
kruis ? - 2003

Een boek dat met grote regelmaat te koop wordt aangeboden op internet, is het boek Olivia & Jai van Rebecca Ryman, pseudoniem van Asha Bhanjdeo. Deze in India geboren en getogen schrijfster is in 2003 overleden en liet, voor zover ik kan nagaan, slechts drie boeken na.

De meningen over haar werk zijn sterk verdeeld; de een vindt haar fabelachtig goed, de ander juist gruwelijk slecht. Ik heb er helemaal geen mening over, want ik heb Olivia & Jai, haar enige in het Nederlands uitgegeven boek, nog niet gelezen.
Het boek werd in 2008 in het Duits verfilmd als Wer Liebe Verspricht.

Het vervolg op Olivia & Jai, The veil of illusion, dat betrekking heeft op het gezamenlijke leven van Olivia en Jai en hun kinderen, is niet in het Nederlands uitgegeven.

Deel en serie Deel 1 - Olivia and Jai
Titel Olivia & jai
Oorspronkelijke titel Olivia and Jai
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2011 bij Van Holkema & Warendorf
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Zij is mooi en wilskrachtig, roekeloos maar onschuldig. Haar geest smacht naar de uitdagingen van het vrije Amerika waar zij is opgegroeid. Toch wordt ze verleid door de overvloedige weelde van een vreemde en prachtige cultuur. Maar haar verleiding is pas compleet wanneer zij de man ontmoet die haar obsessie wordt.

Hij is een mysterieuze vreemdeling, een grimmige man zonder plaats in het 19e-eeuwse India. Als de geplaagde zoon van een onbekende Engelsman en een arm Indiaas meisje, heeft hij zich opgewerkt tot een machtige, meedogenloze zakenman. Zijn verboden liefde voor Olivia, waaraan hij niet wil en niet kan ontkomen, is van een ongekende vurigheid.

Samen ontdekken Olivia en Jai de exotische schoonheid van Calcutta. Hun grenzeloze liefde stijgt uit boven elke tijd en plaats. Hun tomeloze hartstocht drijft hen tot uitzonderlijke daden. Samen tarten zij elke conventie in een tijd van strenge maatschappelijke regels.

Onherroepelijk worden Olivia en Jai meegesleurd op een kolkende maalstroom van brandende passie, verscheurde trouw en brute wraak, die hen verandert van tedere geliefden tot onverbiddelijke vijanden. Doch liefde en haat zijn zo dicht met elkaar verbonden...


Nog niet vertaalde delen van de Olivia and Jai serie:

Deel 2 - The veil of illusionAndere titels van deze auteur N.v.t.
Website N.v.t.


Home | Boekenkast R |