A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


Stephanie Schuster (geboren in 1967 als Stephanie Wagner) illustreerde jarenlang boeken van andere auteurs, voordat ze zelf begon te schrijven. Ze woont met haar gezin aan de Starnberger See in Beieren. Haar bestsellerserie, de Wondervrouwen trilogie, speelt zich hier af. Schuster verbeeldt het lot van vier indrukwekkende vrouwen in een panorama dat zich uitstrekt van de jaren vijftig tot zeventig in Duitsland. Ze schreef ook onder de namen Stephanie Wagner, Rebecca Abe, Ida Ding en Stephanie Fey.

Deel en serie Deel 1 - De Wondervrouwen (Wunderfrauen)
Titel Alles wat je hart begeert
Oorspronkelijke titel Alles was das Herz begehrt
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2022 bij Signatuur
Genre Roman

Korte omschrijving

Luise Dahlmann droomt van haar eigen kleine kruidenierswinkel. Het is 1953 en daar zou na jaren van schaarste alles wat je verlangt weer te koop moeten zijn. Ze ziet het al voor zich: de lange toonbank met grote snoeppotten erop, een koelsysteem voor verse producten, nylonkousen, boterkoekjes, verse broodjes op zondag. En het mooiste van alles: eindelijk onafhankelijk zijn. Drie vrouwen zal Luise daar steeds weer ontmoeten: Annabel von Thaler, de rijke doktersvrouw van hiernaast, de jonge student-verpleegkundige Helga Knaup en Marie Wagner die uit Pruisen is gevlucht. Nu er een nieuwe tijd is aangebroken, hebben ze allemaal één gemeenschappelijke wens: eindelijk weer gelukkig zijn.


Nog niet vertaalde delen van De Wondervrouwen (Wunderfrauen) serie:

Deel 2 - Vom allem nur das Beste
Deel 3 - Freiheit im Angebot
Deel 4 - Wünsche werden wahrAndere titels van deze auteur N.v.t.
Website leselieben.blogspot


Home | Boekenkast S |