A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


Nikola Scott groeide op in Duitsland, na haar universiteitsstudies Duits en Engels werd ze redacteur van fictie in New York en Londen. Momenteel woont ze terug in Duitsland met haar echtgenoot en twee zoons.

Titel De schaduw van mijn moeder
Oorspronkelijke titel My mother's shadow
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2018 bij HarperCollins
Genre Roman

Korte omschrijving

Hoe ontdek je de waarheid over het verleden als de enige persoon die erbij was niet meer leeft?

1958. De jonge Elizabeth wordt naar het landgoed van de rijke familie Shaw gestuurd, zodat ze de laatste dagen van haar zieke moeder niet hoeft mee te maken. Daar wordt ze verliefd, zonder iemand in de buurt om haar te waarschuwen voor haar naïviteit.

Tientallen jaren later denkt Addie dat ze, ondanks hun moeizame relatie, alles weet over haar recent overleden moeder Elizabeth. Wanneer er een vreemde vrouw voor de deur staat die beweert dat ze Addie’s zus is, is ze verbijsterd. Is Addie’s hele leven dan één grote leugen?

Addie moet zien te achterhalen wat er tijdens die ene zomer is gebeurd, die zonovergoten zomer waar haar moeder nooit over sprak, en de nacht die het leven van een jong meisje voor altijd veranderde.

* In 2019 ook verschenen als HQN Roman 226.


Titel Zomer vol geheimen
Oorspronkelijke titel Summer of secrets
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2019 bij Harpercollins
Genre Roman

Korte omschrijving

Augustus 1939
Op het vreedzame familielandgoed Summerhill probeert de zestienjarige Maddy zich afzijdig te houden van alle geruchten over oorlog. Dan keert haar flamboyante zus Georgiana terug van een lange reis, met in haar kielzog haar nieuwe vriend, Victor. Maddy heeft al snel het gevoel dat er iets niet klopt aan deze man, maar ze heeft geen idee welk gevaar hij met zich meebrengt.

Heden
Wanneer Chloe ontdekt dat ze zwanger is, zou ze eigenlijk dolblij moeten zijn. Maar dat is ze niet. Ze is bang voor de toekomst met een man die haar lijkt te adoreren, maar tegelijkertijd extreem bezitterig is. Wanneer het toeval haar naar Summerhill brengt, wordt ze meegezogen in een mysterie dat zijn oorsprong vindt in gebeurtenissen van decennia geleden.

* In 2019 ook verschenen als HQN Roman 257.


Titel De oogstmeisjes
Oorspronkelijke titel The orchard girls
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2021 bij Harpercollins
Genre Roman

Korte omschrijving

Somerset, 1940. Na een tragedie tijdens de eerste oorlogsdagen ontvlucht de zeventienjarige Violet Londen om zich aan te sluiten bij The Women’s Land Army. Als 'landmeisje' wordt ze tewerkgesteld op het landgoed Winterbourne Orchard. Ondanks het zware werk en een tirannieke baas sluit ze hechte vriendschappen met de andere meisjes, tot er op een avond iets verschrikkelijks gebeurt, wat voor altijd verborgen moet blijven en hun vriendschap zwaar op de proef stelt...

Londen, 2004. Journaliste Frankie heeft haar oma Violet, een beroemdheid in de societywereld, al jaren niet meer gezien. Maar dan krijgt ze de opdracht een reportage over Violet te schrijven en komt ze erachter dat bepaalde gebeurtenissen uit het verleden angstvallig door haar oma verborgen worden gehouden. Wat is er met Violet gebeurd in die zomer lang geleden?
Andere titels van deze auteur N.v.t.
Website nikolascott.com


Home | Boekenkast S |