A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


De Amerikaanse Regina Scott schrijft al verhalen sinds haar kindertijd. In 1998 werd haar eerste regency roman gepubliceerd. Bij ons werden in 2003 en 2004 twee boeken van haar vertaald in de Candlelight historisch romanreeks. Sindsdien niets meer, tot in 2020 uitgeverij De Parel haar opnieuw ontdekte. Deze verhalen, en alles wat ze publiceerde sinds 2011, zijn Christelijke historische romans.

Deel en serie Deel 1 - Wonderen van de natuur (American Wonders collection)
Titel Dwars door de wildernis
Oorspronkelijke titel A distance too grand
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2020 bij De Parel
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Meg Pero heeft haar vader geholpen met fotograferen sinds ze oud genoeg was om zijn uitrusting te dragen. Wanneer hij overlijdt, is ze daarom vastbesloten om zijn werk voort te zetten. Om te beginnen gaat ze mee met de legerexpeditie naar de North Rim van de Grand Canyon. Maar waar ze geen rekening mee heeft gehouden is dat de expeditieleider niemand anders is dan de man met wie ze jaren geleden weigerde te trouwen. En alsof dat nog niet genoeg is, verandert de expeditie al snel in een hachelijk avontuur midden in de wildernis…

Dwars door de wildernis is het eerste deel van de serie Wonderen van de natuur. Dit drieluik vertelt over de vroege geschiedenis van drie nationale parken van de Verenigde Staten – Grand Canyon, Yellowstone en Mount Rainier – en brengt de wondermooie natuur daar tot leven.


Deel en serie Deel 2 - Wonderen van de natuur (American Wonders collection)
Titel Een missie vol gevaar
Oorspronkelijke titel Nothing short of wondrous
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2020 bij De Parel
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Omdat het Congres hem een gids weigert, zit er voor luitenant William Prescott niets anders op dan hulp in te schakelen om zijn missie - Yellowstone beschermen tegen probleemschoppers op - uit te voeren. Hij vindt die hulp in de eigenaresse van het hotel Geyser Gateway, de weduwe Kate Tremaine, die het uitgestrekte park als geen ander kent en er alles voor overheeft om het veilig te houden. Ze slaan de handen ineen om het park te beschermen, maar het blijkt niet zonder gevaar, want onverwacht gebeurt het ondenkbare: Kates zoontje Danny wordt ontvoerd.

'Een missie vol gevaar' is het tweede deel van de serie 'Wonderen van de natuur'. Dit drieluik vertelt over de vroege geschiedenis van drie nationale parken van de Verenigde Staten – Grand Canyon, Yellowstone en Mount Rainier – en brengt de wondermooie natuur daar tot leven.


Deel en serie Deel 3 - Wonderen van de natuur (American Wonders collection)
Titel Een gewaagde beklimming
Oorspronkelijke titel A view most glorious
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2022 bij De Parel
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Zij moet de Mount Rainier op, maar kan het niet alleen. Hij is als berggids de juiste persoon om haar te helpen. Samen beginnen ze aan een beklimming die al snel gewaagd blijkt. Washington, 1893. Coraline Baxter verlangt naar een leven van betekenis en wil haar stempel op de wereld drukken. Als de plaatselijke suffragettegroep haar vraagt om de Mount Rainier te beklimmen om bekendheid te verwerven voor hun zaak, grijpt ze die kans dan ook met beide handen aan, ook al heeft ze totaal geen klimervaring. En wanneer haar moeder haar een ultimatum stelt - als Cora faalt, moet ze trouwen met de man die haar moeder op het oog heeft: Cash Kincaid - móét Cora het doen. Maar ze kan het niet alleen. De bekende berggids Nathan Hardee weigert in eerste instantie om Cora te helpen, maar hij verandert van gedachten als hij erachter komt wat er op het spel staat. Hij weet genoeg over de Cash Kincaid om te weten dat de koppige jonge vrouw niets met hem te maken zou moeten hebben, laat staan met hem trouwen. En dus besluit hij haar te helpen. De Mount Rainier beklimmen vergt al Cora's vastberadenheid en stelt haar danig op de proef. Helemaal als haar en Nathan onderweg een aantal onaangename verrassingen blijkt te wachten en het een gewaagde onderneming wordt.
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Titel Tussen de sterren
Oorspronkelijke titel Starstruck
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave als Candlelight Historische Roman 480
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Cassie Bentbrooke taalde niet naar omgang met de aristocratie waarvan ze door haar afkomst deel uitmaakte. De dochter van de bekende astronoom stelde zich tevreden met het bestuderen van de sterren door haar vaders telescoop - vooral ook omdat zijn wetenschappelijke succes nooit veel financieel gewin had opgeleverd. Maar Cassie had een pupil, Liza Kearney, die graag een seizoen wilde schitteren op de feestjes van de aristocratie, en Cassie had zich vast voorgenomen om haar dat te bezorgen. Dat was gemakkelijker gezegd dan gedaan.
Cassie's broer was namelijk teruggekeerd van het front om zijn erfenis op te eisen, en hij had de zeggenschap over het schamele uitgavenpatroon van de familie. Het vervullen van Liza's droom behoorde misschien tot de mogelijkheden, maar Cassie besefte al gauw dat het beschermen van haar hart tegen een zekere, buitengewoon knappe Fransman waarschijnlijk een onbegonnen zaak was - en dat de liefde onherroepelijk een spoor door haar leven zou trekken, veel feller nog dan dat van een komeet aan de donkere avondhemel.


Titel Harteloze lord
Oorspronkelijke titel Perfection
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave als Candlelight Historische Roman 519
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Toen de erfenis van Celia Rider gestolen bleek te zijn, verdacht ze onmiddellijk haar onverantwoordelijke stiefmoeder Patrice, die haar nauwelijks kende. Vastbesloten achter de waarheid te komen deed ze zich voor als gouvernante van de verwaarloosde zoon van Patrice, in de hoop op die manier bewijsmateriaal te vinden. Toen geruchten over de plotselinge verdwijning van Celia de kop opstaken, nam de verbijsterend aantrekkelijke en onverstoorbare Brandon Pellidore de onverkwikkelijke familiezaak in eigen handen.
Brandon vermoedde al snel dat de saaie kleding van de gouvernante niemand anders verborg dan de betoverende Celia. Nadat hij de schoonheid had ontmaskerd, betrok hij haar bij een gewaagd plan de dief van haar fortuin te vangen. Maar naarmate de passie tussen hen toenam, moest hij Celia wel op de hoogte brengen van de duistere familievloek die hem zijn twijfelachtige reputatie had bezorgd, en van de afschuwelijke keus die ze moest maken als ze van hem hield. Celia liet zich echter niet uit het veld slaan en zwoer haar hart te volgen, hoe pijnlijk dat ook zou kunnen zijn. Want alleen zó kon ze deze man opeisen, en de liefde die niets meer of minder dan volmaakt was.
Andere titels van deze auteur N.v.t.
Website reginascott.com


Home | Boekenkast S |