A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


Lisa See is van kinds af aan gefascineerd door haar Chinese voorouders. Ze werd geboren in Parijs maar groeide op in Los Angeles.

Deel en serie Deel 1 - Red Princess Mystery
Titel De bloem van Beijing
Oorspronkelijke titel The flower net
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 1997 bij Bruna
Genre Thriller

Korte omschrijving

Op een ijskoude dag wordt in Beijing het lichaam van een westerse jongeman gevonden, vastgevroren in het ijs, de ogen in doodsnood opengesperd. Hij wordt geïdentificeerd als de zoon van de Amerikaanse ambassadeur... Als een paar dagen later ook de zoon van een hoge Chinese ambtenaar wordt vermoord en de twee moorden overeenkomsten blijken te hebben, besluiten China en de VS hun krachten te bundelen. Openbaar aanklager David Stark zal samenwerken met Liu Hulan, agente van de Chinese veiligheidsdienst...


Deel en serie Deel 2 - Red Princess Mystery
Titel Diep in het hart
Oorspronkelijke titel The interior
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2000 bij Bruna
Genre Thriller

Korte omschrijving

Op een snikhete dag doet Ling Suchee een gruwelijke ontdekking: in de schuur hangt het lichaam van haar enige dochter. Heeft Miaoshan zelfmoord gepleegd? Of is ze vermoord? Zonder aarzelen neemt Ling Suchee contact op met de enige persoon in de wereld die zij vertrouwt: Liu Hulan.


Nog niet vertaalde delen van de Red Princess Mystery serie:

Deel 3 - Dragon bonesLekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Deel en serie Deel 1 - May and Pearl
Titel De meisjes van Sjanghai
Oorspronkelijke titel Shanghai girls
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2010 bij Prometheus
Genre Roman

Korte omschrijving

Het Shanghai van 1937 is als het Parijs van Azië: een stad van welvaart en glamour. De zusjes Pearl en May leiden een onbezorgd leven tot de eerste Japanse bommen vallen en hun vader zijn kapitaal vergokt. Door deze geldproblemen worden de zusjes verkocht aan twee welvarende zoons in Los Angeles. Ondanks de enorme verschillen in karakter zijn de zussen onafscheidelijk. Ze houden van elkaar, maar weten ook precies waar ze de ander het hardst kunnen raken. De reis voert van kleine dorpen in het zuiden van China, via de vernedering van een detentiecentrum, naar het nieuwe, getrouwde leven in Amerika. De zussen komen voor onmogelijke keuzes te staan, brengen levensgrote offers en koesteren een allesoverheersend geheim, maar ondertussen houden zij vast aan wat ze zijn - de meisjes van Shanghai.


Deel en serie Deel 2 - May and Pearl
Titel Dromen van Joy
Oorspronkelijke titel Dreams of Joy
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2012 bij Prometheus
Genre Roman

Korte omschrijving

Dromen van Joy is een grootse roman, vol kleurrijke personages en vertelkunst, over liefde in een tijd van onderdrukking. Lisa See vertelt het verhaal van de zussen Pearl en May, die geconfronteerd worden met de onvermijdelijke gevolgen van hun geschiedenis.
Na het ontdekken van de verbijsterende waarheid over haar moeder Pearl ontvlucht Joy haar verleden en begint ze aan de moeizame zoektocht naar haar vader in China. Intussen verlaat ook Pearl Amerika en keert terug naar de plek die ze nu zo vreest, om het meisje te vinden dat ze heeft grootgebracht alsof het haar eigen dochter was. Pearl en Joy gaan beiden de strijd aan met hun door schuld geteisterde verleden.
Met het aangrijpende 'Dromen van Joy', dat zich afspeelt tegen de achtergrond van het communistische en intolerante China van de jaren zestig, voltooit Lisa See het verhaal dat ze met De meisjes van Sjanghai is begonnen.
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Titel Snow Flower en de geheime waaier
Oorspronkelijke titel Snow Flower and the secret fan
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2005 bij Archipel
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Lily groeit op in het China van de negentiende eeuw, een tijd waarin de vrouwen nog een zeer geïsoleerd leven leidden en hun voeten ingebonden werden. In de verafgelegen provincie Hunan, waar Lily woont, hebben de vrouwen echter een geheel eigen cultuur ontwikkeld, met een geheime taal, het Nushu, en zogenaamde laotongs: bijzondere verbintenissen tussen twee meisjes die een leven lang duren.
Op een dag ontvangt Lily een zijden waaier, waarop in het Nushu een gedicht is geschreven. Hij is afkomstig van Snow Flower, met wie Lily vanaf haar zevende een laotong krijgt. Via de waaier schrijven zij jarenlang naar elkaar in hun geheime taal en delen zij alles: verhalen over hun gearrangeerde huwelijken, het moederschap, eenzaamheid en geluk. Totdat er een misverstand ontstaat en hun levenslange vriendschap ten einde dreigt te komen.


Titel Droomvrouw
Oorspronkelijke titel Penny in love
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2007 bij Archipel
Genre Historische roman

Korte omschrijving

China, midden zeventiende eeuw: vele jonge vrouwen zijn helemaal geobsedeerd door een opera waarin een jonge vrouw sterft aan het verdriet om een onbeantwoorde liefde. Voor Peony, die uitgehuwelijkt is aan een man die ze nooit ontmoet heeft, vertolkt iedere regel van het libretto een van haar eigen verlangens en dromen. In de tuin van het landhuis van haar familie, omringd door de geuren van gember, groene thee en jasmijn, voert een klein theatergezelschap enkele operascènes op. Het wordt een waar spektakel waarbij de ongetrouwde meisjes door een scherm van het overige publiek worden gescheiden, zodat de mannen hen niet kunnen zien. Door de kieren vangt Peony een glimp op van een elegante, knappe man, en ze wordt halsoverkop verliefd.
Zo begint 'Droomvrouw', het onvergetelijke, op ware gebeurtenissen gebaseerde verhaal van Peony, een jonge vrouw die haar eigen leven probeerde te leiden toen alles, zelfs de liefde, voor vrouwen door anderen werd bepaald. Lisa See brengt het zeventiende-eeuwse China op meeslepende wijze tot leven, een tijd waarin traditie en rituelen uiterst belangrijk waren en waarin het hiernamaals een centrale rol in het dagelijks leven speelde.


Titel Het theemeisje van Yunnan
Oorspronkelijke titel The teagirl of Hummingbird Lane
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2017 bij The house of Books
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Li-yan woont met haar familie in de afgelegen Chinese bergen van Yunnan. Hun levens zijn al generaties lang afgestemd op tradities en het verbouwen van thee. Op een dag verschijnt er een vreemdeling in het dorp. Zijn komst is de eerste onverbiddelijke stap op weg naar het moderne leven. Li-yan gaat voor hem werken. Wanneer ze zwanger raakt, vertrekt ze naar de grote stad en besluit haar baby te laten adopteren.
Andere titels van deze auteur N.v.t.
Website lisasee.com


Home | Boekenkast S |