A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


Paullina Simons werd in Rusland geboren, in Leningrad. Ze emigreerde toen ze 10 was samen met haar familie naar Amerika waar ze nu nog steeds woont. Al sinds haar jeugd in Rusland droomde ze ervan schrijfster te worden, maar moest die noodgedwongen tijdelijk opzij zetten. Ze moest immers eerst Engels leren. Tot op heden heeft ze een 15-tal boeken geschreven die moeilijk in één genre te catalogeren zijn.

Titel Tully
Oorspronkelijke titel Tully
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 1995 bij De Boekerij
Genre Roman

Korte omschrijving

Tully is een onstuimige persoonlijkheid, het is niet altijd even gemakkelijk om van haar te houden. Haar eigenzinnige karakter is even onbuigzaam als het koren op de graanvelden van Kansas waar zij is opgegroeid. Zelfbewust en ongenaakbaar bekt Tully iedere jongen af die het lef heeft de sleutel van haar hart een kwartslag te draaien.

Maar als Tully eenmaal haar vriendschap geeft, is het onvoorwaardelijk. Haar band met de verlegen, teruggetrokken Jennifer en de vrolijke, liefdevolle Julie lijkt onverbrekelijk en oneindig.

Tully, Jennifer en Julie: drie jonge vrouwen uit Kansas, eind jaren zeventig. Vechtend om een plaats in het leven en dromend van de toekomst. Onafscheidelijk tot de dag dat een dramatische gebeurtenis hun jeugd voorgoed afsluit...


Titel Kristina
Oorspronkelijke titel Red leaves
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 1997 bij Areopagus
Genre Thriller

Korte omschrijving

Het geheim van haar dood is het mysterie van haar leven...

Op de campus van een kleine universiteit wordt het naakte, bevroren lichaam van Kristina Kim gevonden. Ze ligt er al dagen en is bedekt met een dikke laag zachte sneeuw.

De dood van het sprankelende en oogverblindende mooie studente plaatst de politie voor raadsels. Waarom ging Kristina zonder enige beschermende kleding de kou in? En hoe kan het dat geen van haar vrienden Kristina als vermist heeft opgegeven?

Al snel blijkt dat het leven van de jonge studente nog geheimzinniger was dan haar dood. Kristina en haar beste vrienden Jim, Conni en Albert genoten met volle teugen van het leven. Zij waren onafscheidelijk en deelden alles... dachten ze. En toch hadden ze geheimen voor elkaar.

Wist Kristina te veel of was zijzelf bondgenoot in een spel van jaloezie en obsessieve liefde...?


Titel Elf uur lang
Oorspronkelijke titel Eleven hours
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 1999 bij De Boekerij
Genre Thriller

Korte omschrijving

Didi Wood was op weg naar het winkelcentrum toen haar zwangere buik zich begon te spannen. Haar gezicht vertrok van de pijn. Deze wee was veel krachtiger dan de voorgaande. Misschien was het beter om niet te gaan winkelen...

Didi Wood, in de negende maand van haar zwangerschap, wil nog een paar laatste boodschappen doen voordat ze zal bevallen. Er is een hittegolf gaande in Dallas, Texas, en het winkelcentrum is heerlijk koel. Didi voelt zich echter niet goed. Ze heeft valse weeën – denkt ze. En ze kan de opdringerige jongeman die haar achtervolgt maar niet van zich afschudden...

Op de parkeerplaats gaat het helemaal mis. De man sleurt Didi in zijn auto en ontvoert haar. Terwijl ze de verwarde verhalen van haar kidnapper aanhoort, beseft Didi hoe weinig kans zij heeft deze gruwelijke beproeving te overleven.

Ondertussen probeert Didi's wanhopige echtgenoot Rich de politie ervan te overtuigen dat zijn hoogzwangere vrouw verdwenen is.


Titel Waar is Amy?
Oorspronkelijke titel The girl in times square
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2006 bij The house of books
Genre Roman

Korte omschrijving

Lily Quinn is vierentwintig en studeert in New York. Op een dag is haar huisgenote en beste vriendin Amy zomaar verdwenen. Lily schakelt de politie in. Inspecteur Spencer O’Malley doet wat hij kan, maar ook zijn pogingen blijven vruchteloos.

Dan doet Lily een schokkende ontdekking over haar eigen familie. De mensen van wie zij het meest houdt, blijken haar bedrogen te hebben. Heeft Amy’s mysterieuze verdwijning hiermee te maken?

Te midden van alle leugens en verraad ontmoet Lily volkomen onverwacht de liefde van haar leven, zo fragiel en puur dat haar hart langzaam ontwaakt.


Deel en serie Deel 1 - The bronze horseman trilogy
Titel Een liefde in Leningrad
Oorspronkelijke titel The bronze horseman
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2002 bij Areopagus
Genre Oorlogsroman

Korte omschrijving

Leningrad, 1941. In deze stad van vervallen grandeur, vroeger bekend als St. Petersburg, lijkt de oorlog in Europa ver weg. De jonge Tatiana Metanow woont samen met haar familie in een krap appartement. De harde realiteit van het communistische Rusland maakt het leven van alledag niet gemakkelijk. Maar wanneer Hitler zijn pact met Stalin verbreekt en het land binnenvalt, wordt de situatie vele malen ernstiger. Diep geschokt en volledig verrast proberen de Metanovs, zoals al hun landgenoten, te redden wat er te redden valt.

Tegen deze chaotische achtergrond van bombardementen, hongersnood en onzekerheid, ontmoet Tatiana de knappe Alexander, officier in het Rode Leger. Hij heeft een licht accent dat zij niet kan plaatsen en verbergt met zijn charmante zelfverzekerdheid een geheimzinnig verleden.

Wanneer de onbarmhartige winter en de blokkade van het Duitse leger de stad in hun greep krijgen, wordt de familie Metanov gedwongen tot wanhopige maatregelen om te overleven.

Daarom proberen Tatiana en Alexander hun onmogelijke liefde - even tragisch, ondraaglijk en verwoestend als de oorlog zelf - geheim te houden. Maar de aantrekkingskracht blijkt te sterk...


Deel en serie Deel 2 - The bronze horseman trilogy
Titel Tatiana & Alexander
Oorspronkelijke titel The bridge to holy cross
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2004 bij The house of books
Genre Oorlogsroman

Korte omschrijving

Ze ontmoetten elkaar ooit in Leningrad, Tatiana, het koppige tienermeisje, en Alexander, officier in het Rode Leger. De oorlog drijft ze uit elkaar, en Tatiana vlucht naar Amerika in de veronderstelling dat haar geliefde dood is.

Tatiana werkt in Amerika als verpleegster en brengt Alexanders kind ter wereld, maar ze wil terug naar Rusland om te weten te komen wat er met hem is gebeurd.

Alexander is gearresteerd door Stalins geheime politie, maar de herinnering aan Tatiana houdt hem op de been.


Deel en serie Deel 3 - The bronze horseman trilogy
Titel De zomertuin
Oorspronkelijke titel The summer garden
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2008 bij The house of books
Genre Roman

Korte omschrijving

Hun liefde begon in 1941 in Leningrad, toen Tatiana de charmante legerofficier Alexander Belov voor het eerst ontmoette. Na jaren van ontberingen en droefenis zijn Tatiana en Alexander weer herenigd en wonen nu in Amerika. Ze hebben een prachtige zoon, Anthony.

Maar er zijn duistere krachten aan het werk die hun intense liefde bedreigen. Kunnen Tatiana en Alexander ooit gelukkig worden in het land van hun dromen? Of zullen de geesten uit het verleden zelfs het lot van hun eerstgeborene aantasten?
Andere titels van deze auteur N.v.t.
Website paullinasimons.com


Home | Boekenkast S |