A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


Mindy is een vrouw die thuis is op vele markten. Haar leven als zangeres en stand-up comedian gaf ze op om te gaan schrijven. Ze schreef musicals, software handleidingen, korte verhalen en godsdienstelijk geïnspireerde boeken met een vleugje humor.
Samen met Leslie Gould schreef ze een serie over het wel en wee van de Amish. En samen met haar echtgenoot John Campbell Clark schreef ze een verhaal over Titanic. Ook met Susan Meissner vormde ze een schrijversduo.

Titel Schaduw over Lancaster County
Oorspronkelijke titel Shadows of Lancaster County
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2010 bij Voorhoeve
Genre Thriller

Korte omschrijving

Anna Bailey dacht dat ze haar traumatische Amish jeugd achter zich had gelaten: met een valse naam heeft ze een nieuw leven opgebouwd, ver weg van Lancaster County. Tot nu.

Wanneer haar schoonzus smeekt om hulp nu haar man wordt vermist, voelt Anna zich verplicht haar broer te zoeken. Ze ontdekt dat het eenvoudige boerenleven van haar familie slechts de dekmantel is voor een hightech topgeheim rondom DNA-onderzoek… en moet al snel vrezen voor haar eigen leven.


Titel De roep van het moeras
Oorspronkelijke titel Whispers of the Bayou
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2011 bij Voorhoeve
Genre Roman

Korte omschrijving

Miranda Miller is een vrouw zonder verleden. Toen ze vijf was, werd ze door een tante weggehaald uit Louisiana en elders in het land opgevoed. Nu roept het drassige water van de bayou haar terug.

Miranda herinnert zich niets van haar kindertijd, maar allerlei mysterieuze gebeurtenissen dwingen haar om uit te zoeken welke tragedie ze precies heeft meegemaakt. Eenmaal terug op haar geboortegrond doet een man op zijn sterfbed een drastische onthulling en haalt haar leven overhoop.


Titel Echo's van de Titanic
Oorspronkelijke titel Echoes of Titanic
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2013 bij Het zoeklicht
Genre Roman

Korte omschrijving

Kelsey Tates overgrootmoeder Adele heeft de ramp met de Titanic overleefd en is veilig in Amerika aangekomen. Daar is ze niet alleen doorgegaan met haar leven, maar ook behoorlijk succesvol geworden. Een paar generaties later is Kelsey de rijzende ster bij Brennan & Tate, het bedrijf dat Adele honderd jaar geleden heeft opgericht.

Nu staat het bedrijf echter voor een vijandige overname en de oorsprong wordt ter discussie gesteld als er nieuwe feiten boven water komen over Adeles gedrag tijdens die tragische laatste nacht van de Titanic. Kelsey probeert het bedrijf te verdedigen en haar overgrootmoeder die ze altijd zo bewonderd heeft, maar de inzet wordt hoger als iemand uit haar nabije omgeving dood wordt gevonden en de politie niet wil zeggen of het zelfmoord was of moord.

Kelsey moet hulp zoeken bij Cole Thornton, de man van wie ze ooit hield en die ze verloor vanwege haar mentaliteit om ten koste van alles succes te willen najagen. Ze onderzoekt mysteries uit het heden en verleden. Geholpen door Cole en versterkt door het geloof dat ze door haar carrière op een laag pitje had gezet, zet Kelsey een race tegen de klok in om haar familie-erfgoed, haar bestaan en uiteindelijk haar leven te redden.

Dit spannende nieuwe mysterie is een com binatie van een fascinerende hedendaagse intrige vermengd met het ontroerende verhaal van de rampzalige reis van de Titanic.

* Geschreven samen met John Campbell Clark.
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Deel en serie Deel 1 - Een miljoenenmysterie
Titel Je geld of je leven
Oorspronkelijke titel A penny for your thoughts
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2004 bij Voorhoeve
Genre Thriller

Korte omschrijving

Callie werkt als privé-detective voor de J.O.S.H.U.A.-Stichting, een fonds dat grote sommen geld schenkt aan liefdadigheidsorganisaties. Het is Callies taak om uit te zoeken of die organisaties bonafide zijn, en hen vervolgens het geld persoonlijk te brengen. Het werk geeft haar veel voldoening en helpt haar om de draad van het leven op te pakken na de dood van haar man, drie jaar geleden.

Deze keer is haar opdracht echter anders dan anders. Haar mysterieuze baas Tom stuurt haar naar Philadelphia met een cheque van 250.000 dollar voor zijn oude vriend Wendell Smythe. Maar voordat ze Wendell de cheque kan geven, wordt hij vermoord. Door wie? Op Toms verzoek blijft Callie in Philadelphia om de moord te onderzoeken. Daarmee brengt ze zichzelf in groot gevaar. De familie Smythe heeft geheimen die niet aan het licht mogen komen... Als Callie niet snel ontdekt wie de moordenaar is, zal zijzelf het volgende slachtoffer zijn.


Nog niet vertaalde delen van Een miljoenenmysterie:

Deel 2 - Don't take any wooden nickles
Deel 3 - A dime a dozen
Deel 4 - A quarter for a kiss
Deel 5 - The buck stops hereLekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Deel en serie Deel 1 - De vrouwen van Lancaster County
Titel De vroedvrouw van de Amish
Oorspronkelijke titel The Amish midwife
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2012 bij Het Zoeklicht
Genre Roman

Korte omschrijving

Een bekentenis op een sterfbed... Een stoffig gegraveerd kistje met twee haarlokken... Een eeuwenoude brief over eeen landgoed in Zwitserland... VerLoskundige Lexie Jaeger krijgt hier allemaal mee te maken. Het ontsteekt in haar een vurig verlangen om haar biologische familie op te zoeken. Gedrongen door een persoonlijke ontdekkingsreis, belandt Lexie vanuit Oregon in het hart van het Arnish gebied in Pennsylvania.

Daar ontmoet ze Marta Bayer, een mysterieuze vroedvrouw zonder papieren, die misschien wel de sleutel tot Lexies verleden bezit. Maar Marta weigert iets te zeggen, vooral nu ze zelf al genoeg problemen heeft door het overlijden van een Arnish patiënt tijdens de bevalling. Terwijl Lexie tijdelijk Martas praktijk overneemt en intussen haar zoektocht naar haar biologische familie voortzet, vormt een knappe plaatselijke arts een welkome afleiding. Maar zal het haar ook afleiden van James, de man die thuis liefdevol wacht op haar terugkeer?

Van haar Amish patiënten leert Lexie de betekenis van het woord 'demut' in het Pennsylvania Dutch, namelijk 'loslaten'. Zal deze vrouw die alle touwtjes zelf in handen wil houden, ooit leren om volkomen afhankelijk van God te leven? Of zal haar koppigheid om tegen elke prijs de geheimen van het verleden te willen ontrafelen, haar alleen maar verder losscheuren van haar pas gevonden familie?

Een adembenemend verhaal over een zoektocht naar identiteit en de kunst om het leven in Gods handen te leggen: het verleden, het heden en de toekomst.

* Geschreven samen met Leslie Gould.


Deel en serie Deel 2 - De vrouwen van Lancaster County
Titel Het kindermeisje van de Amish
Oorspronkelijke titel The Amish nanny
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave 2012 bij Het Zoeklicht
Genre Roman

Korte omschrijving

Een rots achter een waterval ... Een bekentenis ... Een geheime overeenkomst die een eeuw lang verborgen is gebleven ...

Ada Rupp die als Amish is opgevoed, weet niets van deze zaken uit het verleden van haar familie. Haar ogen zijn voor het eerst in haar leven gericht op de toekomst. Nu ze een ernstige ziekte de baas is geworden, wil ze graag haar door God gegeven talenten gebruiken als onderwijzeres en trouwen met Will Gundy, een knappe weduwnaar op wie ze als kind al verliefd was. Maar als deze beide verlangens niet vervuld lijken te worden, wordt Ada's hart overspoeld door verdriet.

Dan ontmoet ze Daniel, een aantrekkelijke Mennonitische wetenschapper die een verrassend verzoek heeft. Hij heeft haar hulp nodig om een belangrijk historisch monument te behoeden voor de ondergang. Ada, een vriendin van de familie en een jong meisje gaan naar Zwitserland om een belangrijke kwestie op te lossen en ervoor te zorgen dat hun religieuze erfgoed behouden blijft.

Om daarin te slagen, moeten Ada en Daniel geheimen uit het verleden ontrafelen. Maar is er ook een toekomst voor hen samen weggelegd of zal Ada's hart voor altijd Will toebehoren, de enige man die ze ooit heeft gewild?

Een fascinerend verhaal over de reis van een jonge vrouw: een reis naar Zwitserland, een geloofsreis en uiteindelijk een reis naar de liefde van haar leven.

* Geschreven samen met Leslie Gould.


Deel en serie Deel 3 - De vrouwen van Lancaster County
Titel De bruid van de Amish
Oorspronkelijke titel The Amish bride
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave 2013 bij Het Zoeklicht
Genre Roman

Korte omschrijving

Een lang verloren gewaand schilderij ... Een dagboek met een geheime code ... En de mysterieuze terugkeer van een vader ...

Ella Bayer, die Mennonitisch is opgevoed, heeft twee dromen: haar eigen bakkerij en trouwen met haar Amish vriend Ezra Gundy. Ezra is ook dol op Ella, maar zijn familie wil dat hij met een meisje van hun eigen geloof trouwt.

In de hoop dat de romance enigszins zal bekoelen, stuurt Ezra's familie hem naar Indiana om daar op een melkveehouderij te gaan werken. Maar als Ella's vader, die ze nog nooit heeft gezien, opeens terugkeert naar Lancaster, gaat zij ook op weg naar Indiana. Ze komt terecht op een boerderij die te maken heeft met een gecodeerd dagboek van haar overgrootmoeder. Bij het ontcijferen van de code krijgt ze hulp van Luke Kline, een knappe Amish boerenknecht.

Terwijl Ella zich steeds beter thuis voelt op deze plek, wordt ze gedwongen om af te rekenen met het verleden en vragen te stellen bij de toekomst. Zal zij Ezra's bruid worden? Of heeft God iets anders in gedachten voor de trotse en koppige jonge vrouw die gewend is om haar eigen gang te gaan?

* Geschreven samen met Leslie Gould.


Deel en serie Deel 4 - De vrouwen van Lancaster County
Titel De naaister van de Amish
Oorspronkelijke titel The Amish seamstress
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave 2014 bij Het Zoeklicht
Genre Roman

Korte omschrijving

Een prachtig buitenbeentje... Een knappe, jonge filmmaker... Een schokkend familiegeheim dat tweehonderd jaar verborgen is gebleven...

Izzy Mueller komt uit een Amish-gezin. Ze is graag op zichzelf en dagdroomt veel. Ze past niet echt binnen het gezin en de gemeenschap. De enige die Izzy door en door kent, is haar beste vriend, Zed Bayer, die in een Mennonieten-gezin is opgegroeid. Maar hij vertrekt naar een hogeschool honderden kilometers verderop, om daar te studeren. En hij heeft totaal niet door dat zij verliefd op hem is.
Izzy werkt als verzorgster, een baan die goed bij haar vriendelijke en zachtaardige karakter past. Ze is ook een naaister met veel talent en zit vaak rustig bij haar patiënten te handwerken, terwijl ze praten over het verleden. Izzy vindt het altijd heerlijk om naar hun verhalen te luisteren, tot ze op een dag een niet zo mooi verhaal over een van haar voorouders te horen krijgt. Izzy gaat op zoek naar de waarheid achter het verhaal en begint na te denken over haar leven: haar creatieve inslag, haar relaties en haar erfgoed. Ze raakt betrokken bij Zeds familie als ze zijn grootmoeder gaat verzorgen.
Kan Izzy iets leren van het verleden en de fouten van anderen? Of moet ze een stap doen in geloof en haar eigen toekomst zeker stellen?

* Geschreven samen met Leslie Gould.


Deel en serie Deel 5 - De vrouwen van Lancaster County
Titel De quiltster van de Amish
Oorspronkelijke titel The Amish quilter/td>
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave 2018 bij Het Zoeklicht
Genre Roman

Korte omschrijving

Een begaafde jonge quiltster... een succesvolle kunstenaar... de levensveranderende onthulling die hen uit elkaar lijkt te drijven.

Linda Mueller leeft een overzichtelijk, onbewogen bestaan, en is er tevreden mee om haar tijd te verdelen tussen het maken van de mooie quilts waar ze om bekend staat, en het werken bij een Englische stoffenwinkel.

Linda is overdreven idealistisch en heeft daarom nog nooit een man gevonden die ze de moeite waard vond om mee te trouwen - tot ze Isaac Mast ontmoet. Hij is een nieuwkomer in Lancaster County en een getalenteerd schilder. Terwijl ze door hun respectievelijke vaardigheden nader tot elkaar komen, wordt Linda aangetrokken tot Isaacs vriendelijke manier van doen, zijn nederige houding en intrigerende persoonlijkheid, en al snel beginnen de naden van haar zorgvuldig geconstrueerde wereld los te raken.

Met Isaacs hulp onderzoekt ze het verhaal van haar overleden grootmoeder, ook een getalenteerd kunstenaar. Maar wanneer een verbijsterende waarheid aan het licht komt, moet Linda een belangrijke beslissing nemen. Eén die elke hoop op een toekomst met Isaac kan verwoesten. Zullen hun dromen van een leven samen volledig ontrafelen? Of kan ze een manier vinden om hun leven weer aan elkaar te naaien?

* Geschreven samen met Leslie Gould.
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Deel en serie Deel 1 - De mannen van Lancaster County
Titel De bruidegom van de Amish
Oorspronkelijke titel The Amish groom
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave 2015 bij Het Zoeklicht
Genre Roman

Korte omschrijving

Tyler Anderson leeft tussen twee werelden, de Amish wereld en de Englische. Zijn moeder was ex-Amish en zijn vader Englisch. Hij is opgegroeid als kind van een militair tot zijn moeder overleed en zijn vader hem achterliet bij zijn Amish grootouders. Nu is hij 23 en hij weet dat het tijd is om lid te worden van de Amish kerk. Toch aarzelt hij, omdat hij niet zeker weet of hij daar wel echt thuishoort.

Rachel Hoeck wacht geduldig tot Tyler een keuze heeft gemaakt en haar echtgenoot wordt. Maar hoeveel Tyler ook van Rachel houdt, hij weet niet zeker of dit Gods plan voor zijn leven is. Hij verkeert in tweestrijd en bidt om leiding en vrede, maar voelt zicht sterk aangetrokken tot de buitenwereld. Tijdens een verblijf in het gezin van zijn vader in Zuid-Californië, ontmoet Tyler een vrijgevochten vrouw die Lark heet, waardoor zijn toekomst met Rachel nog verder op losse schroeven komt te staan. <)> De druk aan beide kanten neemt toe. Zal Tyler ervoor kiezen om bij Lark te blijven en Englischer te worden? Of zal hij de weg naar Rachel terugvinden en eindelijk haar Amish bruidegom worden?

* Geschreven samen met Susan Meissner.


Deel en serie Deel 2 - De mannen van Lancaster County
Titel De hoefsmid van de Amish
Oorspronkelijke titel The Amish blacksmith
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave 2016 bij Het Zoeklicht
Genre Roman

Korte omschrijving

Zes jaar geleden is de moeder van Priscilla Kinsinger omgekomen bij een tragisch ongeval. Het tienermeisje was daardoor zo van slag dat ze elders bij familie is ondergebracht. Nu keer Priscilla als volwassen vrouw terug naar Lancaster County in de hoop de dood van haar Mamm, waarvoor ze zich altijd verantwoordelijk heeft gevoeld, te kunnen afsluiten.
De getalenteerde paardenhandelaar Jake Miller, die stage loopt als hoefsmid bij de familie Kinsinger, ligt al snel overhoop met de mooie, maar emotioneel gecompliceerde Amanda Shetler, de jonge vrouw die hij het hof maakt. Maar zijn baas is de oom van Priscilla, dus als hij Jake en Amanda vraagt om zijn nicht te helpen weer in contact te komen met de jongeren in de gemeenschap, hebben ze eigenlijk geen andere keus dan aan dat verzoek te voldoen.
Verbazingwekkend genoeg voelt Jake, als hij tijd met Priscilla doorbrengt, zich tot haar aangetrokken. Zoals hij probleempaarden behandelt, zo wil hij ook haar 'behandelen' en haar ervan overtuigen dat ze geen schuld had aan haar moeders dood. Wat hij echter ontdekt, zet alles op zijn kop wat betreft zijn overtuigingen over diepgaande emoties, de reikwijdte van vergeving en de ware aard van liefde.

* Geschreven samen met Susan Meissner.


Deel en serie Deel 3 - De mannen van Lancaster County
Titel De klokkenmaker van de Amish
Oorspronkelijke titel The Amish clockmaker
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave 2016 bij Het Zoeklicht
Genre Roman

Korte omschrijving

De pasgetrouwde Matthew Zook wil de winkel van zijn familie gaan uitbreiden, maar een onenigheid over het eigendom van een stuk land zet alles op losse schroeven. Er rijzen nieuwe vragen over het mysterieuze verleden van deze plek.

Jaren geleden bevond zich in hetzelfde pand een klokkenwinkel die geleid werd door een jonge Amish klokkenmaker, Clayton Raber. Hij stond bekend om zijn korte lontje en werd gearresteerd voor de moord op zijn geliefde vrouw. Bijna iedereen, ook zijn eigen familieleden, dacht dat hij het ook daadwerkelijk had gedaan, zelfs toen de aanklachten werden ingetrokken. Geïsoleerd en veroordeeld door iedereen, brak Clayton met de kerk en verliet Lancaster County. Niemand had ooit nog iets van hem gehoord.

Nu kan Matthew de eigendomskwestie alleen oplossen als hij Claytons verblijfplaats achterhaalt. Maar komt hij hiermee een moordenaar op het spoor?

* Geschreven samen met Susan Meissner.


Nog niet vertaalde delen van De mannen van Lancaster County serie:

Deel 0.5 - Lilies on a daybreak pondLekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Deel en serie Deel 1 - Schatten uit het verleden (Cousins of the dove)
Titel De kroon van mijn broer
Oorspronkelijke titel My brother's crown
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave 2016 bij Het Zoeklicht
Genre Roman

Korte omschrijving

Frankrijk, 1685
'De kroon van mijn broer' verhaalt over Catherine Gillet, die weet dat haar broer Jules haar wil beschermen tegen de onheilspellende bedreigingen van de Franse kroon. Maar Jules is betrokken bij een levensgevaarlijke onderneming die te maken heeft met een gecodeerd document. Als de hele familie erin betrokken wordt, is het maar de vraag of Catherine een uitweg vindt om hen te redden…

Virginia, vandaag
Renee Talbot, een directe afstammeling van Catherine, is buitengewoon gefascineerd door een document dat al meer dan drie eeuwen deel uitmaakt van de familie-erfenis. Het is zeker dat de pagina’s van het document verborgen tekens bevat. Als ze deze nader bekijkt, doet ze een schokkende ontdekking. Maar als trauma’s uit haar kindertijd opnieuw de kop opsteken, wordt ze gedwongen antwoorden van een geheel andere aard te vinden. Kan Renee, geïnsprieerd door het geloof en de moed van Catherine, de waarheid achterhalen en haar diepste angsten overwinnen?

* Geschreven samen met Leslie Gould.


Deel en serie Deel 2 - Schatten uit het verleden (Cousins of the dove)
Titel Het gebed van mijn zus
Oorspronkelijke titel My sisters prayer
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave 2017 bij Het Zoeklicht
Genre Roman

Korte omschrijving

Celeste Talbot is een verstandige jonge vrouw - totdat ze voor een Engelse soldaat valt die overgeplaatst wordt naar de koloniën. Ze laat haar hugenotenfamilie achter en vertrekt naar Amerika. Op de boot beseft ze dat haar jongere zus, Berta, is ontvoerd en gedwongen op hetzelfde schip zit. Wie kan Celeste vertrouwen? De zwierige soldaat? Of de waakzame timmerman die nog steeds aan hun zijde staat in de gevaarlijke nieuwe wereld?

Madeline 'Maddee' Talbot heeft haar handen vol wanneer ze instemt om haar jongere zus Nicole na een ernstig auto-ongeluk voor een poos in huis te nemen. De jonge vrouwen groeiden uit elkaar toen Nicole aan de drugs verslaafd raakte. Maddee hoopt dat dit het begin zal zijn van een beter leven voor haar zus. Als ze een trauma uit hun kindertijd onderzoeken, krijgt Maddee niet alleen met haar zus te maken, maar ook met een schimmig figuur die Nicole in de gaten houdt.

* Geschreven samen met Leslie Gould.


Deel en serie Deel 3 - Schatten uit het verleden (Cousins of the dove)
Titel De erfenis van mijn dochter
Oorspronkelijke titel My daughter's legacy
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave 2018 bij Het Zoeklicht
Genre Roman

Korte omschrijving

Virginia, 1864 - Therese Jennings is fel tegen het bezitten van slaven. Wanneer haar moeder, die weduwe is, een plantage erft, vlucht Therese naar Richmond. Daar werkt ze overdag als gouvernante en s'nachts als vrijwilligster in het hospitaal waar ze soldaten verzorgt die in de burgeroorlog gewond zijn geraakt. Maar kan ze haar verplichtingen matchen met haar geloof als de problemen binnen haar familie uit de hand lopen? En zal de liefde - of met een oude beau of met een knappe nieuwe aanbidder - ooit binnen haar gebroken wereld passen?

Virginia vandaag - Nicole Talbot heeft haar leven weer op de rit, na jaren van verslaving. Thuisgekomen van school voor de zomervakantie, kan ze eindelijk een schokkend geheim delen. Een geheim over een traumatische ervaring uit haar kindertijd dat alleen maar nieuwe vragen oproept. Maar wanneer de feiten die ze ontdekt de familie-erfenis in twijfel trekken, moet ze alles wat ze heeft opgebouwd- haar nieuwe start, haar vertrouwen in de familie en haar groeiende vriendschap met een nieuwe man- in de waagschaal stellen om de geheimen van het verleden boven tafel te krijgen.

* Geschreven samen met Leslie Gould.
Andere titels van deze auteur N.v.t.
Website mindystarnsclark.com


Home | Boekenkast S |