A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


Na een carrière als apotheker besluit Sarah Sundin haar hart te volgen en te gaan schrijven - met de serie Wings of Glory als resultaat. 'Een verre melodie' is haar debuut. Sundins oudoom was piloot bij de Achtste Luchtmacht tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Deel en serie Deel 1 - Wings of Glory
Titel Een verre melodie
Oorspronkelijke titel A distant melody
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2011 bij Mozaïek
Genre Oorlogsroman

Korte omschrijving

Het is 1942 als de jonge Allie Miller, op een bruiloft van haar vriendin, luchtmachtpiloot Walter Novak ontmoet. Allie is verloofd en Walter Novak staat op het punt gestationeerd te worden in Engeland. Omdat het klikt tussen de twee besluiten ze elkaar te blijven schrijven.
Terwijl de brieven heen en weer gaan tussen de primitieve luchtmachtbasis in Engeland en Allies herenhuis op een landgoed in Californië, verandert de wereld drastisch. Allie, die niet werkeloos wil blijven toekijken, besluit uit haar beschermde leventje te stappen. Ze meldt zich aan bij het Rode Kruis. Met ingrijpende gevolgen, ook voor Walter Novak...

'Een verre melodie' is het eerste deel van Sarah Sundins trilogie 'On wings of glory', die het leven van de drie gebroeders Novak beschrijft. Zij waren tijdens de tweede wereldoorlog als piloot van een Amerikaanse bommenwerper in Engeland gestationeerd.


Deel en serie Deel 2 - Wings of Glory
Titel Op zilveren vleugels
Oorspronkelijke titel A memory between us
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2012 bij Mozaïek
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Ruth Doherty werkt in een militair hospitaal in Engeland. Ze verzorgt vliegeniers die Europa proberen te bevrijden. Ruths broers en zusjes zijn na de dood van hun ouders in Amerika achtergebleven, en het is Ruth alles waard om zo veel mogelijk geld te sparen.
Als piloot Jack Novak gewond raakt en in het militaire hospitaal terechtkomt, is hij direct van Ruth gecharmeerd. Maar Ruth wil haar hart niet verliezen, aan welke man ook.
Te midden van het gevaar en de spanning van de Tweede Wereld-oorlog zullen Jack en Ruth elkaar echter meer dan ooit nodig hebben.

'Op zilveren vleugels' voert de lezer mee van het Engelse platteland naar het levensgevaarlijke luchtruim boven Frankrijk. Onderweg spelen liefde, vergeving en opoffering een grote rol.


Nog niet vertaalde delen van de Wings of Glory serie:

Deel 3 - Blue skies tomorrowLekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Titel Sterren in de schemering
Oorspronkelijke titel When twilight breaks
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2021 bij KokboenkenCentrum
Genre Oorlogsroman

Korte omschrijving

'Sterren in de schemering' van Sarah Sundin is een hartslagverhogende oorlogsroman voor de fans van Melanie Dobson en Tricia Goyer die zich afspeelt in München in het jaar 1938. De Amerikaanse journalist Evelyn Brand is vastbesloten haar vaderland op de hoogte te stellen van de groeiende tirannie in nazi-Duitsland. Maar ze moet voorzichtig zijn om geen argwaan te wekken bij de regering én bij haar baas, die vindt dat ze als vrouw minder grote klussen zou moeten doen.


Titel De boekhandel van het verzet
Oorspronkelijke titel Until leaves fall in Paris
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2022 bij KokboenkenCentrum
Genre Oorlogsroman

Korte omschrijving

In ‘De boekhandel van het verzet’ van Sarah Sundin neemt de Amerikaanse ballerina Lucie haar favoriete Engelstalige boekhandel over, zodat de Joodse eigenaren kunnen ontsnappen. Ze helpt het verzet door geheime boodschappen tussen de bladzijden van de boeken te verstoppen.

Als ze landgenoot Paul Aubrey ontmoet, bloeit er iets moois op. Lucie denkt alleen dat Paul onder een hoedje speelt met de Duitsers... en hij kan haar het werkelijke doel van zijn missie niet vertellen.
Andere titels van deze auteur N.v.t.
Website sarahsundin.com


Home | Boekenkast S |