A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


Esther Verhoef is een succesvolle Nederlandse schrijfster van psychologische thrillers en romans, haar romans hebben psychologische diepgang en een ijzersterk plot.

Esther Verhoef schrijft ook actiethrillers samen met haar man Berry Verhoef onder de naam Escober. De titels Onrust en Onder druk, deel 1 en 2 van de Sil Maier serie, zijn zowel verschenen onder de naam Esther Verhoef als onder het pseudoniem Escober. Het 3de deel is alleen onder de naam Escober uitgegeven.

Ze schreef ook vele populair wetenschappelijke informatieve boeken over (huis)dieren.

Als Marique Maas schrijft Esther erotische romans.

Esther Verhoef/Escober

Deel en serie Deel 1 - Sil Maier
Titel Onrust
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2003 bij Karakter
Genre Literaire Thriller

Korte omschrijving

 

Een internationaal opererende criminele organisatie wordt keer op keer bezocht door een uiterst gewelddadige overvaller. Het is een eenling, niemand kent zijn gezicht en niemand weet wie hij is, maar zijn werkwijze is koel, berekenend en uiterst professioneel. En terwijl de klok doortikt, dunt de organisatie steeds verder uit. Alles wordt op alles gezet om de identiteit van de vernietigende indringer te achterhalen.

Natuurfotografe Susan Staal heeft haar eigen problemen. Ze heeft al een tijdlang een intense, maar platonische relatie met Sil Maier, die haar gevoelens weliswaar deelt, maar toch zijn vrouw Alice niet in de steek wil laten.

Alice is op haar beurt bezeten door de ambitie presentatrice te worden bij het succesvolle televisieproductiebedrijf Programs4You, waarvoor ze bereid is zeer ver - misschien wel té ver - te gaan.


Deel en serie Deel 2 - Sil Maier
Titel Onder druk
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2004 bij Karakter
Genre Literaire Thriller

Korte omschrijving

 

Net als Sil Maier heeft besloten zijn oude leven de rug toe te keren, wordt het kind van zijn vriend Sven Nielsen ontvoerd. Er zijn aanwijzingen die naar Frankrijk leiden. Samen met de nerveuze dierenarts gaat hij naar Parijs, vastbesloten de ontvoerders het mes op de keel te zetten.

Maar hoe verder Maier doordringt in het criminele netwerk, hoe sterker zijn gevoel wordt dat er meer aan de hand is. Wordt het kind inderdaad gebruikt als pressiemiddel door een internationale drugsbende, of speelt er meer? En is de dierenarts wel het slachtoffer dat hij lijkt te zijn? En wat is de connectie met de Colombiaanse ex-commando die ineens opduikt bij Susan Staal, Maiers vriendin?

In een adembenemende race tegen de klok wordt duidelijk dat elke speler zijn eigen verborgen agenda heeft, en niets is zoals het lijkt.


Deel en serie Deel 3 - Sil Maier
Titel Ongenade
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2008 bij Anthos
Genre Literaire Thriller

Korte omschrijving

Het moest een reden hebben dat hij hier nu was. Hij had het lang genoeg genegeerd. Als hij nog iets van zijn leven wilde maken, dan moest hij eerst de fundamenten ervan vinden. Anders viel er niets op te bouwen.

In Ongenade gaat Sil Maier - die gebroken heeft met zijn vriendin Susan - terug naar zijn geboortestad München, in de hoop er een verklaring te vinden voor zijn destructieve gedrag.

Bij aankomst in de stad die hij sinds zijn jeugd als de pest heeft gemeden, blijkt het verleden springlevend en beseft hij dat dit nog maar het begin is van zijn worsteling...

Als Esther Verhoef

Titel De perfecte partner*
Uitgever Nederlandse uitgave in 2008 bij B for Books
Genre Literaire thriller - Kort verhaal

Korte omschrijving

Dit jaar verschijnen naar verwachting de Engelse en Duitse vertalingen van de thrillers Rendez-vous en Close-up waarmee Esther Verhoef, na een imposante carrière als dierenboekenauteur, doorbrak als thrillerschrijfster. 'Oestrogeenthrillers' worden de uiterst succesvolle boeken van Verhoef en collegaschrijfsters Saskia Noort en Simone van de Vlugt wel genoemd, omdat er anders dan in typische mannenthrillers (die nooit 'testosteronthrillers' werden genoemd) minder nadruk op actie en veel meer op psychologie ligt.

Juist de psychologie is van groot belang in het verhaal De perfecte partner, de spanning loopt langzaam op en het plot krijgt aan het einde ook nog een heel verrassende wending. Maar er vloeit beslist ook heel wat bloed...

* Dit verhaal is ook verschenen in de bundels: De perfecte partner en andere verhalen & Nouveau riche.


Titel Rendez-vous
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2006 bij Anthos
Genre Literaire Thriller

Korte omschrijving

Wie heeft niet de droom te emigreren naar het zuiden van Frankrijk waar het klimaat beter, de mensen minder gehaast, de omgeving weidser, de natuur meer aanwezig, en de algehele stemming vrolijker is?

Ontmoet Simone, een 34-jarige vrouw die de stap waagt om in het zuiden van Frankrijk een nieuw leven te beginnen. Samen met haar man en twee kinderen koopt ze een bouwvallig landhuis om op te knappen, erin te wonen en een deel ervan te verhuren als chambres d'hôtes.

De werkelijkheid haalt de droom in. Waar haal je goede werklui vandaan in een vreemd dorp waar je nog niet eens de bakker weet te vinden? Hoe stel je je kinderen gerust die de taal nog niet machtig zijn en al hun vriendjes hebben moeten achterlaten? Hoe houd je je relatie opwindend terwijl de stress van de verbouwing steeds zwaarder op je schouders drukt?

Terwijl de hectiek in en om het huis steeds groter wordt vlucht Simone - die er genoeg van heeft haar leven continu aan dat van haar man aan te passen - in een hartstochtelijke affaire met de aantrekkelijke twintigjarige Michel. Ze raakt daarbij echter langzaam maar zeker de controle over haar eens zo georganiseerde leven kwijt.


Titel Close-up
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2007 bij Anthos
Genre Literaire Thriller

Korte omschrijving

De tweeëndertigjarige Margot Heijne heeft een nare scheiding achter de rug. Ze probeert haar leven op orde te krijgen en haar zelfvertrouwen terug te winnen.

Haar nieuwe leven komt in een gevaarlijke stroomversnelling terecht als ze Leon Wagner ontmoet, een mysterieuze, dominante man met een bijzondere vriendenkring, die wel erg veel invloed op haar krijgt...


Titel Wonen op vakantie - Een leven in Frankrijk
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2007 bij Anthos
Genre Reisverhaal

Korte omschrijving

Het begint met een vluchtige blik in de etalage van een Franse makelaar tijdens een heerlijke vakantie. En als je dan weer thuis bent wil dat beeld van dat prachtige middeleeuwse huis aan dat idyllische riviertje maar niet van je netvlies verdwijnen. Je betrapt jezelf erop dat je in je hoofd rekensommen zit te maken en probeert te bedenken hoe het zou zijn om daar te wonen Maar hoe vergaat het mensen die hun dromen in daden weten om te zetten?
Esther Verhoef schrijft in Wonen op vakantie op een vermakelijke manier over het leven van haar gezin in Frankrijk. Een bundeling ontroerende en vermakelijke columns, recepten, Frankrijk-tips én een kort verhaal.


Titel Alles te verliezen
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2008 bij Anthos
Genre Literaire Thriller

Korte omschrijving

In 'Alles te verliezen' draait alles om de aantrekkelijke Claire, een vrouw van in de dertig. Ze woont op een van de meest idyllische plekken in Nederland, in een prachtig gerenoveerde boerderij, samen met haar man, de succesvolle makelaar Harald van Santvoort. Samen hebben ze twee dochters.

Claire is hulpouder op school en zorgt voor haar allenstaande moeder. Maar Claire is niet zo smetteloos als ze zich voordoet. Niemand weet waarmee zij in het verleden haar geld verdiende en dat zij een verre van gezonde relatie onderhield met de beruchte crimineel Marius. Dat wil ze zo houden, koste wat kost. Maar laat Marius nu na tien jaar cel weer op vrije voeten komen en Claire traceren...


Titel De lunchroom van de weduwen
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2008 bij Anthos
Genre Literaire Thriller - Korte verhalen

Korte omschrijving

Weduwe Marianne heeft van het geld dat haar echtgenoot haar heeft nagelaten een lunchroom gekocht. Opvallend veel stellen van middelbare leeftijd bezoeken de zeer goed lopende zaak. Op een dag verschijnt er een politieagente, die bezig is met een onderzoek. Verschillende mannen zijn overleden, nadat ze eerder op de dag de lunchroom hebben bezocht...

'De lunchroom van de weduwen' is een uitgave in het kader van de Maand van het Spannende Boek juni 2008 en bevat korte verhalen van René Appel, Lieneke Dijkzeul, Escober, Nicci French, Camilla Läckberg, Denise Mina, Marion Pauw en Esther Verhoef (Onvoltooid verleden).


Titel Erken mij
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2009 bij SCPNB
Genre Literaire Thriller - Kort verhaal

Korte omschrijving

Erken mij speelt zich af in Parijs. Daphne, een vrijgezelle vrouw van 28, is een halfjaar in therapie geweest bij psycholoog Etienne Segers voor een burn-out. Als de therapie ten einde loopt lukt het Etienne niet om afscheid nemen van zijn cliënte. Hij nodigt haar uit voor een romantisch weekend in Parijs, de stad waar hij is geboren. Maar de wankele idylle wordt al op hun eerste avond ruw verstoord...

Erken mij is een uitgave van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek ter gelegenheid van de maand van het spannende boek 2009.
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Titel Déjà vu
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2010 bij Anthos
Genre Literaire Thriller - Kort verhaal

Korte omschrijving

Hoe ver ga jij voor je idealen?

Als de 27-jarige Eva Lambregts haar baan als journaliste bij de krant kwijtraakt, besluit ze om uit te huilen bij haar beste vriendin. Dianne heeft een half jaar eerder alle schepen achter zich verbrand en zich teruggetrokken in een afgelegen gehucht in Frankrijk. Bij aankomst treft Eva echter een verlaten huis aan.

Ze vertrouwt erop dat haar grillige vriendin snel van zich zal laten horen en neemt haar intrek in het huis. Maar Dianne geeft taal noch teken. In het dorp gebeuren vreemde dingen. Wie sluipt er 's nachts door de bossen rond de woning, en waarom reageren de dorpelingen zo vijandig?

Eva wil weten wat er met Dianne is gebeurd en ze gaat op onderzoek uit. En dat had ze beter niet kunnen doen...


Titel Is uw man al af?
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2010 bij Anthos
Genre Gebundelde colums

Korte omschrijving

Ik wil het deze keer eens met u hebben over de ideale man. Hiermee doel ik met name op het type dat onze eierstokken beroert: mannelijk, zelfstandig, zelfverzekerd, een tikje mysterieus, ongrijpbaar en toch met het hart op de juiste plek, misschien rijdt hij motor of gaat hij graag kajakken in Noorwegen. In elk geval drinkt hij zijn koffie zwart, heeft hij twee rechterhanden en zit hij gezond en vooral lekker in zijn vel. Heeft u een beeld?

Zulke mannen zijn schaars, inderdaad. En ik weet waarom. Het is onze eigen schuld! Want wat doen we als zon smakelijk mannetjesdier bij ons intrekt, of wij bij hem? Juist. We slaan meteen aan het sleutelen. We willen hem temmen, verbeteren. Het wordt een Project.

'Is uw man al af?' is een bundeling van culumns uit het tijdschrift Margriet (op vier na), ze handelen over het gezinsleven, schrijven & andere passies.


Titel Nouveau riche & andere spannende verhalen
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2011 bij Anthos
Genre Literaire Thriller

Korte omschrijving

'Nouveau riche & andere verhalen' bevat vier verhalen van Esther Verhoef: Nouveau Riche, Worst case scenario, De ontmoeting en De perfecte partner.

Een ontmoeting met oude vrienden waarbij nog niet alle rekeningen vereffend te zijn, een eerste date die niet helemaal loopt zoals gepland, een prachtig liefdesverhaal en een plastisch chirurg die wonderen lijkt te kunnen verrichten: deze spannende verhalenbundel staat garant voor een aantal heerlijke uren leesgenot.


Titel Tegenlicht
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2012 bij Anthos
Genre Roman

Korte omschrijving

Vera Zagt heeft het niet gemakkelijk gehad als kind. Haar moeder zat vaker in een psychiatrische inrichting dan dat ze thuis was, haar autoritaire vader behandelde haar alsof ze een van zijn rekruten was en gepest worden op school was ook eerder regel dan uitzondering. Als volwassene heeft Vera nog altijd een bschadigd zelfbeeld. Ze is inmiddels twintig jaar samen met Lucien Reinders, een succesvol ondernemer. Haar huwelijk, haar werk als dierenfotografe en haar huis - 't Fort - zijn de drie wankele pijlers waarop haar leven steunt. Wanneer de relatie met Lucien onder druk komt te staan, raakt Vera in paniek en vlucht in een buitenechtelijke verhouding. Dan gebeuren er meer dingen waardoor ze langzaam maar zeker de controle verliest. Om zich te kunnen ontplooien zal Vera zich moeten losmaken van haar traumatische ervaringen en haar zorgvuldig opgebouwde muren moeten afbreken: Vera moet leren leven en vertrouwen krijgen. Maar is het daarvoor niet te laat?


Titel De kraamhulp
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2014 bij Anthos
Genre Literaire Thriller

Korte omschrijving

Als Didi na een zware bevalling van haar eerste kindje aan bed is gekluisterd, is ze dolgelukkig met de hulp van de kraamhulp. De baby is lief en gezond, maar Didi's herstel gaat langzaam.

Miriam, werkzaam bij de politie Rotterdam, kan de plotselinge dood van haar broer niet verwerken. Ze vermoedt kwade opzet van zijn mooie weduwe Hennequin. Tijdens haar zoektocht naar Hennequins verleden groeit bij Miriam de overtuiging dat ze te maken heeft met een levensgevaarlijke psychopate. En juist deze vrouw heeft zich onmisbaar gemaakt in het jonge, kwetsbare gezin...

De kraamhulp beschrijft tien beslissende dagen uit het leven van drie jonge vrouwen. Kwetsbaarheid, wilskracht en moordlust vinden elkaar in een beklemmende, ontroerende pageturner: Esther Verhoefs engste thriller ooit.


Titel Lieve mama
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2015 bij Prometheus
Genre Thriller

Korte omschrijving

Je denkt dat je je grenzen kent. Maar als je gezin in gevaar is, hoe ver ga je dan?

Verpleegkundige Helen is getrouwd met Werner, een succesvol horeca-ondernemer. Samen hebben ze drie kinderen van dertien, vijftien en zeventien.

De achttienjarige Ralf woont nog bij zijn ouders. Zijn leven draait om zijn auto, zijn vrienden en geld verdienen. Hij laat zich meesleuren in een crimineel plan: een overval op de woning van Helen en Werner.

Een horrorscenario ontvouwt zich op de bewuste avond. Maar al snel blijkt dat de nachtmerrie voor Helen nog maar pas is begonnen…


Titel Erken mij en andere wraakverhalen
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2016 bij Anthos
Genre Verhalenbundel

Korte omschrijving

Nieuwe spannende verhalenbundel van bestseller-auteur Esther Verhoef. Wraak is een geliefd thema, het appelleert aan ons rechtvaardigheidsgevoel. Maar wat in beginsel rechtvaardig lijkt, is dat zelden, waardoor het onderwerp wraak zich perfect leent voor uiteenlopende literaire genres. Esther Verhoef dacht al schrijvende na over alle nuances van schuld, onschuld, strafmaat en consequenties, en voert de lezer mee op haar ontdekkingstocht.Speciaal voor deze nieuwe bundel schreef Esther Verhoef een voorwoord over het thema wraak en heeft zij de oorspronkelijke teksten van ‘Erken mij’, ‘Offline’ en ‘Na sluitingstijd’ bewerkt en gereviseerd. Het verhaal ‘De stagiaire’ is nieuw en niet eerder gepubliceerd. Samen zorgen deze verhalen voor uren leesplezier.
Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour


Titel Nazomer
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2017 bij Ambo/Anthos
Genre Roman

Korte omschrijving

Modeontwerpster Vivian D staat op het hoogtepunt van haar carrière. Haar bedrijf floreert, ze wordt op handen gedragen. Vlak voordat ze op een groot evenement in Parijs de rode loper betreedt, krijgt ze echter schokkend nieuws. Het dwingt haar na te denken over haar turbulente levenspad en een ingrijpende gebeurtenis die ze al tientallen jaren verdringt...

In de haar kenmerkende meeslepende stijl beschrijft Esther Verhoef hoe de jonge Claudia opgroeit in een wereld die niet bij haar past en verandert in de succesvolle Vivian D. Welke offers heeft Claudia moeten brengen, en voor welke keuzes staat Vivian nu?


Titel De façade
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2019 bij Prometheus
Genre Literaire Thriller

Korte omschrijving

Hij leek zo aardig. Dat je hem ontmoette, was toeval. Of niet?

Twee jaar na haar pijnlijke scheiding komt jonge moeder Iris van der Steen eindelijk aan vakantie toe. Een roadtrip dwars door snikheet Europa met oldtimer Toet, en stapels cassettebandjes uit haar jeugd, moet haar dichter bij zichzelf en bij haar reislustige moeder in Portugal brengen. Wanneer ze de knappe, charismatische sportinstructeur Mischa de Jong laat instappen lijkt de reis een romantische wending te nemen. Maar Mischa is niet wie hij zegt te zijn.


Titel Labyrint - de verhalen
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2020 bij Ambo/Anthos
Genre Verhalenbundel

Korte omschrijving

In Labyrint – de verhalen komt alles van Nederlands succesvolste schrijfster Esther Verhoef samen. In dertien spannende, verrassende en meeslepende verhalen laat zij de lezer alle hoeken van het thrillergenre zien. Verhoef betreedt nieuwe paden met het mysterieuze 'Labyrint', waarin hoofdpersoon Hanna in een obscure onderwereld terechtkomt. 'Vuile handen' zoomt in op een eenzame tuinierster met een sinister geheim, en in de 'Dodemansrit' van failliet verklaarde ondernemer Aad blijft de spanning tot op het allerlaatst om te snijden.

Deze bundel bevat de volgende verhalen: Vuile handen, Offline, Dodemansrit, De perfecte partner, Onvoltooid verleden tijd, Worstcasescenario, Nouveau riche, Na sluitingstijd, De stagiaire, Erken mij, De ontmoeting, De genezing (Een liefdesverhaal) en Labyrint.


Titel De nachtdienst
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2021 bij Prometheus
Genre Literaire thriller

Korte omschrijving

Een mysterieuze patiënt verstoort je nachtdienst. Nu ben je nooit meer veilig.

Dierenarts Emma van Eerd woont met haar veertienjarige dochter boven de praktijk. Tijdens een nachtdienst dwingen twee gemaskerde mannen haar een levensreddende operatie uit te voeren op hun zwaargewonde vriend. Emma zet alles op alles, zich er niet van bewust dat dit nog maar het begin is.
Als Escober

Titel Chaos
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2006 bij Rothschild & Bach
Genre Thriller

Korte omschrijving

Geen mens die besefte dat de oorlog, die voor hun gevoel zover weg was, ook hun schijnveilige wereld binnendrong, via de geesten, dromen en daden van hen die er waren geweest.

Wanneer Alex Fisher, Brits militair, terugkeert na zijn uitzending in Bosnië, blijkt dat de oorlog hem nog niet wil loslaten. Black-outs, nachtmerries en ongecontroleerde geweldsuitspattingen zijn het gevolg. De demonen in zijn hoofd drijven Fisher en zijn jeugdliefde Helen uit elkaar.

Als het hem niet lukt om zich weer in het dagelijkse leven in te passen, vlucht hij naar Mexico om letterlijk afstand te nemen en alles van zich af te zetten. In Mexico komt hij op onorthodoxe wijze in aanraking met de mysterieuze Angela, oogverblindend mooi, gepassioneerd - en gevaarlijk. Alex komt opnieuw in levensbedreigende situaties terecht, maar nu is hij niet langer alleen voor zichzelf op de vlucht...


Titel Overkill
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2013 bij Anthos
Genre Literaire Thriller

Korte omschrijving

In korte tijd worden een verkrachter, een moordenaar en een pedofiel bruut vermoord. Eén overeenkomst: justitie heeft ze niet gestraft. Maar wie dan wel?

Ex-militair Ronny leeft op zijn intuïtie, op de rand van goed en fout. Zo kiest hij zijn vrouwen en opdrachtgevers. Aan de andere kant staat Reinier: rechter-commissaris, vader en echt genoot, gevangen in zijn eigen leven. Ondertussen worden in rap tempo criminelen afgeslacht en staat rechercheur moordzaken Mark voor ingrijpende beslissingen. Drie mannen in de kracht van hun leven, één moordenaar die zich niet laat stoppen.
Als Marique Maas

Deel en serie Deel 1 - Muren van glas
Titel De ontmoeting
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2013 bij Ambo/Anthos
Genre Erotische roman

Korte omschrijving

De erotische reeks Muren van glas van Marique Maas is het Nederlandse antwoord op de Vijftig tinten-trilogie. Met Muren van glas schreef Marique Maas een zinderende, erotische roman, waarin glitter, glamour en seksuele fantasieën de boventoon voeren. Muren van glas. De ontmoeting is het eerste deel in de reeks.

Wanneer de Brabantse Nadine de jonge succesvolle en beroemde ontwerper Daniel ontmoet springt de vonk over. Overweldigd door zijn charme en extravagante levensstijl verliest ze geleidelijk de grip op haar leven. Gaandeweg begint de vraag te rijzen: is dit liefde, of alleen maar lust?


Deel en serie Deel 2 - Muren van glas
Titel Harde grenzen
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2013 bij Ambo/Anthos
Genre Erotische roman

Korte omschrijving

Nadine heeft gebroken met Daniel. Hij is echter niet van plan om haar op te geven. Gaandeweg wordt ze geconfronteerd met de waarheid over haar verslavende minnaar. Hierdoor moet ze nu definitief een keuze maken. Kan ze Daniel en zijn seksuele verlangens aan? Zal ze haar grenzen verleggen?


Deel en serie Deel 3 - Muren van glas
Titel De bestemming
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 2015 bij Ambo/Anthos
Genre Erotische roman

Korte omschrijving

In Muren van glas - De bestemming neemt de nog altijd even aantrekkelijke als sensuele Daniel Holland Nadine de Jong mee in een wereld die ze tot dan toe niet voor mogelijk had gehouden. Nadine ontdekt dat er geen grenzen aan genot zijn, maar zal ook uit moeten vinden of er grenzen aan haar relatie met Daniel zitten...
Andere titels van Esther Verhoef * Stil in mij - Overleven bij de nonnen (Non-fictie, geschreven in 2014 samen met Daniëlle Hermans)
* Meer dan 40 non-fictie werken over (huis)dieren: gidsen, handboeken en encyclopedieën
Website estherverhoef.nl


Home | Boekenkast V |