A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


Dat de omslag van een boek heel bedrieglijk kan zijn, bewijzen de boeken van Penelope Williamson. Aan de covers van haar boeken kun je bepaald niet zien dat het hier gaat om historische romans van een zeer goede HR-schrijfster. Hetzelfde geldt overigens ook voor de oorspronkelijke, Amerikaanse covers. bedrieglijk, nietwaar?

Penelope Williamson was al bekend van de zeer vroege Candlelights, maar wordt vanwege het succes van haar boeken al jaren op persoonlijke titel uitgegeven. Haar oeuvre is niet bijzonder groot, maar wat er is, is het meer dan waard om gelezen te worden.

Williamson beschrijft haar karakters met een droog gevoel voor humor waardoor haar dialogen niet knallen en knetteren, maar wel sprankelen. Haar verhalen zijn niet echt 'luchtig' en spelen zich merendeels af in het Amerika van de 19e eeuw. Mijns inziens is deze schrijfster een absolute aanrader.

Ik heb begrepen dat Williamson nu ook het genre thriller aan het uitproberen is. Hopelijk is ze daar niet al te succesvol in, want het zou enorm zonde zijn wanneer deze schrijfster voor het HR-genre verloren gaat (en goede thriller-schrijvers zijn er tenslotte al genoeg).

Titel De weg van het hart
Oorspronkelijke titel Heart of the West
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 1995 bij De Boekerij
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Boston, 1879. Haar hele jonge leven lang heeft de zeventienjarige Clementine gezucht onder het juk van haar strenge en vrome vader. Ze mijmert over vrijheid en ruimte, over een leven vol liefde en passie. Wanneer ze de ruige, vrolijke Gus ontmoet, lijken al haar dromen uit te komen. Ze onvlucht met hem haar ouderlijk huis en Gus neemt haar mee naar zijn ranch in het verre, onherbergzame Montana.

In het ongerepte Westen wordt Clementine geconfronteerd met het zware leven van de pioniers, waar vrouwen weinig te zeggen hebben en waar de wet van de vuist heerst. Ze kan niet bevroeden dat ze haar hart zal verliezen aan Zach, de onberekenbare, lastige maar onweerstaanbare broer van Gus.

De weg van het hart schildert een onvergetelijk panorama van de weidse verten van het ruige land, waarin een trotse jonge vrouw zich een weg moet banen in een wereld die niet de hare is. En waar zij moet besluiten welke weg ze met haar hart wil inslaan.


Titel Een lied van het hart
Oorspronkelijke titel The outsider
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 1996 bij De Boekerij
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Op een ijzige winterdag strompelt een aantrekkelijke vreemdeling op het huis van Rachel Yoder af. Hij heeft een schotwond in zijn zij en is op sterven na dood.

De jonge weduwe Rachel snelt hem te hulp. Maar wie is hij? Wat heeft hij op zijn kerfstok? En hoe raakte hij bij haar huis verzeild? Ze weet dat ze hem nooit zal kunnen vertrouwen. Maar zal ze hem kunnen weerstaan?

Uit mededogen opende ze haar deur, een gebaar dat haar leven ingrijpend zal veranderen.


Titel Vurig is het hart
Oorspronkelijke titel The passions of Emma
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 1998 bij De Boekerij
Genre Historische roman

Korte omschrijving

1890: voor de Amerikaanse welgestelden is het leven een aaneenschakeling van uitbundige feesten en wervelende bals in schitterende landhuizen. De mooie, jonge Emma Treymane verlooft zich met haar jeugdvriend Geoffrey Alcott. Hoewel ze niet verliefd op hem is, is een verbintenis tussen de twee gegoede families meer dan gewenst.

Dan komt Emma, tijdens de laatste vossenjacht van het jaar, oog in oog te staan met een mysterieuze Ierse immigrant, die het levenloze lichaam draagt van een zesjarig kind, omgekomen in de textielfabriek van Emma's verloofde.

Daarmee begint de grote kentering in Emma's leven...
Overzicht van de pockets Losse nummers

* Candlelight HR 20 - Het visioen - Keeper of the dream
* Candlelight HR 36 - Onder een blauwe maan - Once in a blue moon
* Candlelight HR 52 - Wild verlangen - A wild yearning

Zie Candlelight Series en losse nummersWebsite N.v.t.


Home | Boekenkast W |