A     B     C     D     E     F     G     H     I     J     K     L     M     N     O     P     Q     R     S     T     U     V     W     X Y Z


De Amerikaanse Persia Woolley schreef slechts 3 romans, over King Arthur en Guinevere, haar andere boeken zijn non-fictie en werden niet in het Nederlands vertaald.

De Guinevere trilogie werd in 1994 verfilmd als 'Guinevere' met Sheryl Lee, Sean Patrick Flannery en Noah Wylie in de hoofdrollen.

Deel en serie Deel 1 - Guinevere trilogie
Titel Dochter van het noorderlicht
Oorspronkelijke titel Child of the northern spring
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 1988 bij Van Holkema & Warendorf
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Het dagelijks leven in de vroege middeleeuwen, gezien door de ogen van de jonge prinses Guinevere.

De Keltische prinses Guinevere heeft in het noorden van Engeland een gelukkige jeugd doorgebracht, ondanks de vroege dood van haar moeder.

Als zij op huwbare leeftijd is gekomen telt, tegen de gewoonte, haar oordeel over de huwelijkskandidaten. Uiteindelijk verlooft zij zich met de jonge Engelse Arthur.

Op reis naar hem toe hoort zij hoe hij koning is geworden, en dat hij tegenstanders heeft. Hun huwelijk moet met spoed worden voltrokken omdat Arthur met zijn leger naar Ierland moet vertrekken.

Deze kroniek van Guineveres jeugd en haar huwelijk met Arthur is een mengeling van mythische feiten en geschiedkundige speculaties.

Het biedt een frisse kijk op de bekende karakters, terwijl de grondtoon die zo belangrijk is voor elke versie van de Arthur-sage, behouden is gebleven. Dit is een Arthur-epos vol romantiek, avontuur en authentieke historische details.


Deel en serie Deel 2 - Guinevere trilogie
Titel Vrouwe van Camelot
Oorspronkelijke titel Queen of the summer stars
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 1990 bij Van Holkema & Warendorf
Genre Historische roman

Korte omschrijving

In Vrouwe van Camelot verhaalt Guinevere over de eerste tien jaar van haar huwelijk met Arthur en over Arthurs veldslagen tegen de Saksen, de opbouw van het verenigd koninkrijk en de Ridders van de Ronde Tafel.

Ondanks tegenslagen en de veelvuldige afwezigheid van Arthur vanwege de veldslagen tegen de Saksen, hebben zij een uitstekende en hechte relatie.

Maar toch groeit er een diepe liefde tussen Guinevere en een van de edelste en trouwste ridders van Arthurs Tafelronde, Lancelot. Door zijn loyale en ridderlijke gedrag leidt hun liefde echter niet tot een relatie.


Deel en serie Deel 3 - Guinevere trilogie
Titel Het lot van Guinevere
Oorspronkelijke titel Guinevere: the legend in autumn
Uitgever 1ste Nederlandse uitgave in 1997 bij Van Holkema & Warendorf
Genre Historische roman

Korte omschrijving

Eerst was zij een jonge prinses uit het Keltische noorden die werd voorbereid voor een leven als koningin door Igraine, de moeder van Arthur. Nu staat Guinevere voor haar laatste jaren op Camelot als Eerste Koningin van Brittannië.

Moedig, integer en eerlijk probeert zij, omringd door vriend en vijand, de dramatische gebeurtenissen het hoofd te bieden: haar veroordeling tot de brandstapel wegens overspel, samenzwering tegen haar man en hoogverraad; haar kortstondige idylle met Lancelot op zijn slot Joyous Gard en de onvermijdelijke confrontatie tussen Arthur en zijn zoon Mordred, een vernietigende strijd die zelfs zij niet kan voorkomen, ondanks haar grootste opoffering.
Website persiawoolley.wordpress.com


Home | Boekenkast W |