De eerste Harlequin Historische Roman in deze versie werd uitgegeven in 2001, de laatste, het nummer 71, verscheen in 2006.

Volgens de Harlequin redactie nemen deze verhalen u mee naar een romantisch verleden voor een ontmoeting met een onverschrokken, gepassioneerde heldin of een echte gentleman. Ook in andere tijden, met andere gewoonten, is het de liefde die zegeviert, al lijkt het nog zo hopeloos.

Het zijn vrij 'moderne' verhalen, als ik ze zo mag noemen. Helemaal niet te vergelijken met de oubollige Bouquet Historische romans. Het zijn verhalen die ietsje verder gaan dan wat kussen, de koppels belanden meestal ook in bed, maar verwacht geen uitgebreide stomende scnes, het blijft over het algemeen nogal braafjes.

Als een boek deel uitmaakt van een serie staat er een * naast het nummer. Je vindt de reeks en eventuele andere boeken van de auteur terug op de pagina: Harlequin series en losse nummers.


Nummer 71*
Schrijver Miranda Jarrett
Titel Dame als inzet
Oorspronkelijke titel Rakes wager
Korte omschrijving

Mijnwerkerszoon Richard Blackley heeft zijn fortuin gemaakt en wil nu wel eens gaan leven als een echte heer, met een fraai landhuis en een adellijke echtgenote. Maar voor hij kan trouwen en zijn huis - gewonnen bij het kaartspel - kan betrekken, moet het vervallen onderkomen eerst grondig onder handen worden genomen. Omdat geen enkele architect zich aan die klus waagt, wendt Richard zich tot Cassia Penny, een van de drie zusters die in Londen een gerenommeerd speelhuis beheren, geheel ingericht naar Cassia's ideen.
Richard is zeer onder de indruk van haar talenten op decoratief gebied... en van haar vurige aard, maar Cassia gaat pas met hem mee naar Greenwood Hall wanneer hij ook hr weet te winnen in het spel!


Nummer 70*
Schrijver Margaret Moore
Titel Een ridder verliefd
Oorspronkelijke titel In the Kings service
Korte omschrijving

Er wordt gefluisterd dat Sir Blaidd Morgan elke vrouw kan krijgen die hij maar hebben wil. Niemand kijkt er dus van op wanneer hij een poging gaat wagen om de schone, maar ongenaakbare Lady Laelia van Throckton Castle te veroveren. Wat echter weinigen weten, is dat het charmeren van Lady Laelia slechts een dekmantel is voor de werkelijke reden van Blaidds bezoek aan Throckton: de koning heeft hem opgedragen onderzoek te doen naar een mogelijk complot tegen de kroon.
Maar Blaidd is nog niet op het kasteel, of hij ziet zijn missie in het water vallen. En dat alles door een onbeschaamde meid die eerst probeert hem de toegang tot het slot te ontzeggen en daarna doodleuk zijn hart binnendringt!


Nummer 69
Schrijver Helen Kirkman
Titel Het hart van de vijand
Oorspronkelijke titel A moments madness
Korte omschrijving

Terwijl om haar heen de stad in vlammen opgaat, vlucht Sigrid voor de haar achtervolgende Saksische plunderaars en brandschatters - direct in de armen van hun aanvoerder. Tot het uiterste gedreven, neemt ze een besluit: omdat hij haar laatste kans is om te overleven, vraagt ze zijn bescherming. Ze is echter zeer verbaasd als hij haar inderdaad onder zijn hoede neemt.
Maar ook al is ze voorbereid op het ergste, toch lijkt zij Liefwin heel wat minder te interesseren dan de losprijs die ze hem beloofd heeft. Ofschoon ze gezworen vijanden zijn, raakt ze gefascineerd door deze staalharde, mysterieuze krijgsheer, die in niets is wat ze had verwacht. Wat hij echter zal doen als hij haar geheimen ontdekt, is minstens even onvoorspelbaar...


Nummer 68
Schrijver Gail Whitiker
Titel Anonieme ontmoetingen
Oorspronkelijke titel A most unsuitable bride
Korte omschrijving

Het liefst zou Diana op het platteland zijn gebleven, waar ze een rustig leven leidt. Maar haar nichtje gaat haar debuut maken, en zij lijkt de aangewezen persoon om het jonge meisje te vergezellen bij haar eerste Seizoen in Londen. Waarom Diana ertegen opziet naar de stad te gaan - voor het eerst na haar eigen debuut, vier jaar geleden - houdt ze liever voor zich.
Graaf Edward Thurlow is een van de meest begeerde vrijgezellen, maar tot teleurstelling van vele dames houdt hij zich afzijdig van alle hofmakerij. Hij verwacht meer van een vrouw dan de geijkte dienstbaarheid en uiterlijke perfectie. Wat hij zoekt, vindt hij in de geheimzinnige gesluierde dame met wie hij heimelijke tochtjes maakt door het park...


Nummer 67
Schrijver Margo Maguire
Titel Door onschuld verleid
Oorspronkelijke titel The virtuous knight
Korte omschrijving

Al woont Lucy Kendal sinds haar jeugd in een klooster, het is altijd haar wens geweest om de wijde wereld in te trekken. Een reis naar een andere orde ziet ze dan ook als een kans te ontsnappen aan het kloosterleven. Tijdens deze tocht worden haar reisgenoten en zij overvallen, en Lucy blijft als enige overlevende achter.
Sir Alexander Breton vindt de ontredderde Lucy en neemt haar onder zijn hoede. Deze galante kruisridder is, verteerd door verdriet om zijn overleden vrouw en zoontje, van plan de gelofte af te leggen en monnik te worden. Eerst moet hij echter nog een ereschuld inlossen voor een goede vriend. Tot die taak is volbracht moet de vrome Alexander weerstand bieden aan de onschuldige charme van de jonge Lucy...


Nummer 66
Schrijver Anne Herries
Titel Gestolen hartstocht
Oorspronkelijke titel The abducted bride
Korte omschrijving

Op zoek naar een geschikte huwelijkskandidaat, neemt Sir Edward Stirling zijn dochter Deborah Ann mee naar het hof. Daar, onder de kroonluchters van koning James I, wordt haar een aanzoek gedaan via de persoonlijke bediende van Don Manola, een Spaanse edelman die een vrouw zoekt voor zijn zoon Miguel. Verheugd stemmen vader en dochter in met een ontmoeting - maar niet voordat Deborah een korte doch verhitte aanvaring heeft met de notoire markies De Vere.
Deze schurk, die een persoonlijke vete heeft uit te vechten met de bepaald niet brandschone Miguel, besluit haar te schaken om haar aanstaande uit zijn tent te lokken. Deborah valt als een blok voor de charmes van de hartstochtelijke De Vere. Maar wat als dat allemaal bij zijn wraakplan hoort?


Nummer 65*
Schrijver Elizabeth Lane
Titel Ongetemd hart
Oorspronkelijke titel Wyoming wildcat
Korte omschrijving

Molly Ivins is nog maar een kind wanneer ze haar ouders voor haar ogen vermoord ziet worden. Zelf heeft ze het geluk gered te worden door een Cheyenne-medicijnman en vervolgens liefdevol te worden opgenomen in zijn stam. Jaren later houden Molly - die nu als Moon Hawk door het leven gaat - en haar stamgenoten zich schuil in een afgelegen ravijn. Zij zijn de laatste vrije indianen; de rest van het trotse Cheyenne-volk leeft nu in reservaten.
Het noodlot lijkt toe te slaan als Moon Hawk in de sneeuw een knappe blanke man vindt, die meer dood dan levend is. Ondanks het risico neemt ze hem mee naar haar tipi, waar ze hem liefdevol verzorgt. Wel maakt ze zich zorgen. Wat doet deze man hier? En zelfs hij kan haar niet verder helpen. Wanneer hij bijkomt is hij zijn geheugen kwijt...


Nummer 64
Schrijver Ann Elizabeth Cree
Titel Lady Julia's gevangene
Oorspronkelijke titel My ladys prisoner
Korte omschrijving

Al drie jaar rouwt Lady Julia Carrington om haar vermoorde echtgenoot, Thomas. Officieel is hij bij een beroving om het leven gekomen, maar daar gelooft zij niets van. Hoezeer ze echter ook haar best doet te achterhalen wat er werkelijk is voorgevallen, de waarheid blijft voor haar verborgen. Dan ziet ze overwacht Thomas' ring aan de vinger van Nicholas Chandler, de arrogante burggraaf van Thayne.
Ze vermoedt dat de ring haar naar de moordenaar kan leiden, maar ziet zo gauw niet hoe ze een machtig man als de burggraaf kan overreden haar het sierraad te geven, of haar te vertellen wat hij weet over Thomas' dood. Er lijkt maar n oplossing mogelijk: hem ontvoeren naar haar afgelegen hofstede...


Nummer 63*
Schrijver Nicola Cornick
Titel Boze tongen
Oorspronkelijke titel The notorious marriage
Korte omschrijving

De Londense salons, met hun intriges, schandalen en geheime liaisons, zijn het strijdtoneel van een eeuwenlange vete tussen de adellijke families Trevithick en Mostyn. Of geldt dat misschien toch niet voor alle telgen van deze huizen?

Wanneer de jonge Eleonor Trevithick onder invloed van haar moeder uitgehuwelijkt dreigt te worden aan een man die slechts haar afschuw opwekt vlucht ze in de armen van Kit Mostyn. Het overhaaste huwelijk tussen deze twee brengt de tongen al danig in beroering, maar als Kit dan ook nog eens spoorloos verdwijnt, valt Eleanor ten prooi aan de vuigste roddels en dreigt ze haar reputatie te verliezen...Nummer 62
Schrijver Debra Lee Brown
Titel Te vuur en te zwaard
Oorspronkelijke titel Ice Maiden
Korte omschrijving

Een hevige storm is er de oorzaak van dat George Grant schipbreuk lijdt en zijn schip met man en muis ziet vergaan. Als enige spoelt hij - meer dood dan levend - aan op een met sneeuw en ijs overdekt eiland. Even denkt hij in het Walhalla te zijn wanneer een rijzige jonge vrouw met ijsblauwe ogen en lange blonde haren zich over hem heen buigt. Tot ze met een stem zo koud als de ijzige omgeving de woorden 'hij is perfect' uitspreekt en haar metgezellen de opdracht geeft hem mee te nemen.
Hij blijkt de gijzelaar van deze Vikingvrouw te zijn, en Rika, zoals ze heet, is pas bereid hem te laten gaan als hij op haar absurde voorstel ingaat...


Nummer 61*
Schrijver Nicola Cornick
Titel Ontmoeting incognito
Oorspronkelijke titel Lady Allerton's wager
Korte omschrijving

De Londense salons, met hun intriges, schandalen en geheime liaisons, zijn het strijdtoneel van een eeuwenlange vete tussen de adellijke families Trevithick en Mostyn. Of geldt dat misschien toch niet voor alle telgen van deze huizen?

Om voor n keer uit het keurslijf van de Londense society te ontsnappen, vergezelt Lady Beth Allerton haar broer incognito naar het scandaleuze Cyprian's Ball. Daar trekt ze de aandacht van de graaf van Trevithick, Marcus, die haar verleidt tot het aangaan van een weddenschap. De impulsieve Beth ziet haar kans schoon om haar liefste wens in vervulling te laten gaan, maar zal ze de inzet die hij vraagt ook willen betalen?Nummer 60*
Schrijver Ruth Langan
Titel Stem van verzoening
Oorspronkelijke titel The knight and the seer
Korte omschrijving

Deel 3 van de Trilogie Magic Highlands.

In een idyllisch koninkrijk in de Schotse Hooglanden hebben de drie zusjes Allegra, Kylia en Gwenellen een veilig thuis gevonden, waar hun bijzondere gaven worden gewaardeerd en gerespecteerd. Het lot dwingt hen echter n voor n tot een gevaarlijke reis...

Na een korte afwezigheid treft Lord Ross zijn kasteel verwoest aan, de bewoners vermoord. Ook stuit hij in de puinhopen op Gwenellen Drummond, een schone maagd die beweert dat zij met de overledenen kan spreken en hem zo kan vertellen wat er is gebeurd. Ondanks zijn wantrouwen kan hij zijn nieuwsgierigheid niet bedwingen - noch haar betoverende charme weerstaan.Nummer 59
Schrijver Diversen
Titel Ontwapenende liefdes
Oorspronkelijke titel Diversen
Korte omschrijving

Een deugdzame weduwe (The virtuous widow) van Anne Gracie:
Weduwe Ellie Carmichael aarzelt even bij het zien van de gewonde onbekende man voor haar deur, maar besluit dan hem in haar cottage te verzorgen. Wanneer hij de volgende ochtend wakker wordt, blijkt hij zijn geheugen kwijt en beweert hij haar man te zijn!

Een onschuldig hersenspinsel (My darling echo) van Mona Gay Thomas:
Al lange tijd is Arabella Simmons als voorlezer in dienst bij de blinde graaf van Huntingdon. Een baan die haar prima bevalt en waarmee ze in het onderhoud van haar zoontje en tante kan voorzien. Dan zet de graaf haar leven op zijn kop door een verstandshuwelijk voor te stellen...

Geschaakt in de nacht ( Word of a gentleman) van Lyn Stone:
Om haar erfenis veilig te stellen heeft debutante Clarissa Fortesque een man nodig. Haar oog valt op Hugh Richfield, die ze nog van vroeger kent en die een veilige keus lijkt. Ze trekt de stoute schoenen aan en vraagt hem haar te schaken. Tot haar vreugde - en schrik - zegt hij ja!Nummer 58*
Schrijver Ruth Langan
Titel Het verradelijke hart
Oorspronkelijke titel The betrayel
Korte omschrijving

Deel 2 van de Trilogie Magic Highlands.

In een idyllisch koninkrijk in de Schotse Hooglanden hebben de drie zusjes Allegra, Kylia en Gwenellen een veilig thuis gevonden, waar hun bijzondere gaven worden gewaardeerd en gerespecteerd. Het lot dwingt hen echter n voor n tot een gevaarlijke reis.

Overtuigd dat er zich een verrader onder zijn volk bevindt, roept Lord Grant MacCallum de hulp in van Kylia en vraagt hij haar in de harten van zijn mensen te kijken om zo de afvallige te ontmaskeren. Kylia, die weet dat zij is voorbestemd hem te helpen, honoreert zijn verzoek en trekt met hem de wereld in. Maar zal zij ooit kunnen doordringen in zjn ondoorgrondelijke hart?Nummer 57*
Schrijver Gayle Wilson
Titel De dame in het spel
Oorspronkelijke titel My lady's dare
Korte omschrijving

Gezond verstand behoort niet tot de deugden van de graaf van Dare, moed en romantiek des te meer. Als spion tijdens de oorlog tegen Napoleon stelt hij vele malen zijn leven in de waagschaal en schroomt hij niet, waar nodig, eigenhandig wraak te nemen. Ook voor een vrouw zou hij dat zonder meer doen - zeker voor een vrouw als Elizabeth Carstairs, die hij wint tijdens een kaartspel van de beruchte Franse gokbaas Bonnet, maar van wie overduidelijk is dat ze er niet thuishoort.
Wat heeft een ontwikkelde vrouw ertoe bewogen om als een opgeverfde sloerie in een gokhuis te gaan werken? Zelf laat ze niets over haar verleden los, beweert ze slechts de hoer van Bonnet te zijn. Dare zal echter niet rusten voor hij haar geheim heeft ontraadseld.


Nummer 56*
Schrijver Ruth Langan
Titel De ziel van het zwaard
Oorspronkelijke titel Highland Sword
Korte omschrijving

Deel 1 van de Trilogie Magic Highlands.

In een idyllisch koninkrijk in de Schotse Hooglanden hebben de drie zusjes Allegra, Kylia en Gwenellen een veilig thuis gevonden, waar hun bijzondere gaven worden gewaardeerd en gerespecteerd. Het lot dwingt hen echter n voor n tot een gevaarlijke reis.

In een laatste wanhoopspoging het leven van zijn doodzieke zoon te redden, ontvoert Lord Merrick MacAndrew de goedhartige Allegra uit haar geliefde koninkrijk. Temidden van de duistere intriges die zich op zijn kasteel afspelen, wendt zij haar gave aan om de kleine Hamish te genezen. Maar wie geneest hr van het magische effect dat de lord op haar heeft?Nummer 55
Schrijver Nicola Cornick
Titel De berooide bruid
Oorspronkelijke titel The penniless bride
Korte omschrijving

Om zijn niet onaanzienlijke erfenis in handen te krijgen, moet graaf Robert Selborne voldoen aan de voorwaarden die zijn overleden vader in zijn testament heeft gesteld: trouwen met een van de dames die aanwezig zullen zijn op de bruiloft van Roberts nichtje. Het enige meisje dat hem evenwel echt interesseert, is Jemima Jewell, de dochter van de schoorsteenveger!
Als hij haar de dag na de bruiloft een tijdelijk huwelijkscontract aanbiedt, is Jemima volledig overrompeld, maar aangezien het haar kans is om te ontsnappen aan haar gewelddadige vader, stemt ze toe. Geen sinecure, zo'n verstands-
huwelijk, want het valt niet mee om te verbergen dat ze niet van adel is - en dat haar gevoelens voor haar echtgenoot met haar verstand niets te maken hebben.


Nummer 54
Schrijver Elizabeth Lane
Titel Gejaagd door het lot
Oorspronkelijke titel Navajo sunrise
Korte omschrijving

Wat heeft een keurige verloofde jongedame in 's hemelsnaam te zoeken in de woestijn van New Mexico? Miranda's vader, de zwijgzame, grimmige legercommandant Howell, zit zeker niet op haar bezoek aan Fort Sumner te wachten. Hij heeft immers zijn handen vol aan de bewaking van de duizenden Navajo's die vanuit hun thuisland naar deze troosteloze plek zijn gedreven.
Na n blik op de armoedige indianenkinderen besluit Miranda dat het haar taak is hen te helpen. Helaas wordt ze daarbij op alle mogelijke manieren gedwarsboomd door Ahkeah, de trotse aanvoerder van de Navajo's, die ervan overtuigd is dat elke blanke zijn vijand is. Toch komen ze elkaar steeds weer tegen, en er laait een gevaarlijke passie tussen hen op, die beiden uit alle macht trachten te beteugelen.


Boeken algemeen

Nummer 53*
Schrijver Diverse schrijfsters
Titel Kerstmis & kastelen
Oorspronkelijke titel One Christmas night
Korte omschrijving

Gewond hart van Ruth Langan
Nadat Morgan MacLaren, zoon van een rijke en machtige lord, zwaargewond is geraakt in een gevecht, ontwaakt hij in de hut van de schone maagd Lindsay Douglas, die hem liefdevol verzorgt. Morgan valt als een blok voor Lindsay, maar durft zij hem te vertrouwen?

Liefde in overvloed van Jaqueline Navin
William, Lord van Thalsbury, is betoverd door een van zijn dienstmeisjes, een vrouw zo mooi en verfijnd dat ze in zijn ogen onmogelijk een bediende kan zijn. Hij is vastbesloten uit te vinden wie ze werkelijk is, maar het geheim dat zij met zich meedraagt geeft ze niet zomaar prijs...

Heimelijke ontmoeting van Lyn Stone
De opstandige Lady Juliana heeft gezworen nooit een man te zullen toebehoren. Als haar familie haar dreigt uit te huwelijken, verzint ze een list om de kandidaat af te schrikken en doet zich voor als een lichtekooi. Een list die niet zonder gevolgen blijft!Nummer 52
Schrijver Marie-Louise Hall
Titel Zoet verraad
Oorspronkelijke titel Sweet treason
Korte omschrijving

Richard Durrant, graaf van Heywood, heeft trouw gezworen aan Elizabeth Tudor. Als hij op het spoor komt van een samenzwering om de toekomstige koningin om het leven te brengen, stelt hij dan ook alles in het werk om haar te beschermen. Zelfs is hij bereid een gedwongen huwelijk aan te gaan met de leidster van het complot: de jonge weduwe Seraphina Carey.
Zodra hij haar ziet, verovert ze echter onmiddellijk zijn hart, met haar ogenschijnlijke onschuld en vuurrode haren. Hij moet zich dan ook voortdurend voor ogen houden dat ze niet zo onschuldig is als ze zich voordoet...
Desalniettemin wordt het een kwelling voor Richard zijn vrouw te moeten ontmaskeren als pleegster van hoogverraad. Zal hij haar kunnen redden van de guillotine?


Nummer 51
Schrijver Helen Dickson
Titel Op hoge zeen
Oorspronkelijke titel The pirate's daughter
Korte omschrijving

Als kapitein Stuart Marston op Barbados aan de helblonde, levenslustige Cassandra Everson wordt voorgesteld, beseft hij ogenblikkelijk dat hij hr wil, en geen andere vrouw. Om haar tot de zijne te maken, schrikt hij zelfs niet terug voor middelen waarvoor een echte gentleman zich zou moeten schamen. Nog geen week na hun ontmoeting zijn ze getrouwd en zeilen ze een gelukkige toekomst in Engeland tegemoet.
Maar Cassandra heeft iets voor Stuart verzwegen. Als dit geheim aan het licht komt, verkeert zijn hartstocht voor haar in afkeer en minachting. Tijdens het gedwongen samenzijn op zee wordt echter duidelijk dat hij haar nog steeds begeert, en op haar beurt besluit Cassandra hem op alle geoorloofde en ongeoorloofde manieren te overtuigen van haar onveranderde liefde voor hem.


Nummer 50*
Schrijver Ruth Langan
Titel Kitty: de onstuimige
Oorspronkelijke titel Badlands heart
Korte omschrijving

Wanneer hun grootvader overlijdt, trekken Gabe, Yale en Kitty Conover samen met hun moeder dwars door de wilde, ongetemde Badlands, op zoek naar een beter leven. Hoewel hun moeder sterft tijdens de barre tocht, zien de kinderen kans het stadje Misery te bereiken, waar ze alledrie op hun eigen manier weten te overleven.

Op de kleine ranch van Aaron Smiler en in het ruige land eromheen voelt Kitty zich volkomen op haar gemak. Met haar wilde lange lokken en kleren van ongelooid leer is ze een bekende verschijning. Regelmatig trekt ze eropuit om wilde mustangs te vangen, die ze temt en met veel handelsinstinct weet te verkopen. Wanneer deze vrije, onafhankelijke vrouw op een van haar tochten een mysterieuze vreemdeling het leven redt, raakt ze echter volkomen van slag.Nummer 49*
Schrijver Nicola Cornick
Titel Een slechte reputatie
Oorspronkelijke titel Wayward widow
Korte omschrijving

In de meedogenloze wereld van de High Society is cht liefhebben een gewaagde onderneming. Durven graaf Joss Tallant, zijn zusje Lady Juliana en zijn goede vriend Lord Adam Ashwick desondanks de ware liefde na te jagen?

Als geen ander houdt Lady Juliana de roddelaars bezig. Nauwelijks heeft ze zichzelf naakt op een zilveren schaal als toetje laten opdienen bij het diner van een ex-minnaar, of ze is alweer bij een ander schandaal betrokken.
Martin Davencourt vindt dat alles absoluut niet amusant. Maar al keurt hij haar gedrag ten strengste af, hij mt weten wat er schuilgaat achter die behoefte te shockeren!Nummer 48
Schrijver Deborah Hale
Titel Krijgshaftig hart
Oorspronkelijke titel Border bride
Korte omschrijving

Dertien jaar is de zwervende bard Conwy ap Ifan niet in zijn thuisland Wales geweest, als hij bij zijn terugkeer Glyneira aandoet, de kleine burcht die beheerd wordt door zijn jeugdliefde Enid.
Glyneira ligt in het onrustige oorlogsgebied op de grens tussen Engeland en Wales, en Enid heeft slechts n doel: huis en haard veiligstellen.
Omdat haar echtgenoot is bezweken aan de verwondingen die hij in de strijd heeft opgelopen, hoopt ze in het huwelijk te treden met de ontzagwekkende Lord Macsen en zo Glyneira van diens bescherming te verzekeren.
In de vrees dat de aanwezigheid van haar oude liefde Lord Macsen zal afschrikken - en omdat zijn charmes haar niet onberoerd laten - bedenkt ze een list om Con te verjagen.


Nummer 47*
Schrijver Nicola Cornick
Titel Amoureuze avances
Oorspronkelijke titel The chaperon bride
Korte omschrijving

In de meedogenloze wereld van de High Society is cht liefhebben een gewaagde onderneming. Durven graaf Joss Tallant, zijn zusje Lady Juliana en zijn goede vriend Lord Adam Ashwick desondanks de ware liefde na te jagen?

Na een rampspoedig huwelijk wil Annis nooit meer trouwen, ook niet met Lord Ashwick, de knappe vrijgevochten avonturier die haar bij iedere ontmoeting het hoofd op hol brengt.

Koppig blijft ze zijn huwelijksaanzoeken afwijzen. Tot ze samen - buiten hun schuld - in een uiterst compromitterende situatie worden aangetroffen.Nummer 46*
Schrijver Ruth Langan
Titel Yale: de stoutmoedige
Oorspronkelijke titel Badlands legend
Korte omschrijving

Wanneer hun grootvader overlijdt, trekken Gabe, Yale en Kitty Conover samen met hun moeder dwars door de wilde, ongetemde Badlands, op zoek naar een beter leven. Hoewel hun moeder sterft tijdens de barre tocht, zien de kinderen kans het stadje Misery te bereiken, waar ze alledrie op hun eigen manier weten te overleven.

Het enige waar Yale nog om geeft, is poker. Spelen om een hoge inzet. En winnen.
Dan brengt het lot hem opnieuw in contact met zijn grote liefde, Cara McKinnon - nu Cara Evans - weduwe en moeder van twee zoontjes.

Het leven van Cara en haar kinderen wordt bedreigd door een bende outlaws, en Yale besluit hen te helpen. Hun gevaarlijke reis doet in hem het verlangen ontwaken naar iets wat hij ooit verachtte... een thuis.Nummer 45*
Schrijver Nicola Cornick
Titel Gegokt en gewonnen
Oorspronkelijke titel The Earl's prize
Korte omschrijving

In de meedogenloze wereld van de High Society is cht liefhebben een gewaagde onderneming. Durven graaf Joss Tallant, zijn zusje Lady Juliana en zijn goede vriend Lord Adam Ashwick desondanks de ware liefde na te jagen?

Tot haar grote verbijstering blijkt er op het lot dat miss Amy Bainbridge heeft gevonden dertigduizend pond te zijn gevallen.
Op zoek naar de rechtmatige eigenaar stuit ze al snel op graaf Joss Tallant, een lichtzinnige schavuit en een rokkenjager bovendien. Hoewel Amy hem verafschuwt, gaat ook zij door de knien zodra hij zijn charmes op haar loslaat.Nummer 44
Schrijver Lyn Stone
Titel De Lady en de Schot
Oorspronkelijke titel The Scot
Korte omschrijving

Zou Laird James Garrow zelfs maar hebben overwogen met Lady Susanna Childers te trouwen als hij haar geld niet zo hard nodig had gehad?
Hij had altijd gedacht een volgzame lass te huwen, geen vaatje buskruit!
En alsof het nog niet lastig genoeg is dat Susanna buitengewoon stijfkoppig is en geen blad voor de mond neemt, trekt ze ook nog met een schier eindeloze energie ten strijde tegen het onrecht dat vrouwen volgens haar wordt aangedaan.
Legde ze maar net zo veel enthousiasme aan de dag als liefhebbende echtgenote...
Maar hoe ze zich ook misdraagt, hij kan niet slecht over haar denken. Achter haar branie lijkt namelijk een groot hart schuil te gaan - en een hartstocht die de zijne evenaart.


Nummer 43
Schrijver Anne Gracie
Titel Belofte en schuld
Oorspronkelijke titel An honourable thief
Korte omschrijving

De elegante mr. Hugo Devenish heeft een belangrijke missie: hij moet voorkomen dat zijn neef met een ongeschikte jonge erfgename trouwt. Hoewel hij enigszins is afgeleid als hij aan deze intrigerende miss Kit Singleton wordt voorgesteld, stelt hij toch een onderzoek in naar haar dubieuze achtergrond.
Intussen is de stad in rep en roer wegens een reeks inbraken die wordt toegeschreven aan een man die De Chinese Inbreker wordt genoemd. Als Hugo vermoedt dat miss Singleton op een of andere manier gelieerd is aan dit heerschap, hoopt hij snel haar geheime verleden te kunnen ontrafelen - voor het te laat is en de bekoorlijke debutante zijn hart verovert.


Nummer 42*
Schrijver Ruth Langan
Titel Gabe: de rechtvaardige
Oorspronkelijke titel Badlands law
Korte omschrijving

Wanneer hun grootvader overlijdt, trekken Gabe, Yale en Kitty Conover samen met hun moeder dwars door de wilde, ongetemde Badlands, op zoek naar een beter leven. Hoewel hun moeder sterft tijdens de barre tocht, zien de kinderen kans het stadje Misery te bereiken, waar ze alledrie op hun eigen manier weten te overleven.

Sheriff Gabe Conover, streng en rechtvaardig als hij is, beroept zich erop dat hij nooit zijn emoties laat meespelen. Tot hij op een avond in de plaatselijke saloon een onbekend spichtig wicht uit de klauwen van een dronken gokker redt. Een eerzame jonge vrouw heeft natuurlijk niets te zoeken tussen wulpse deernen en dronken cowboys, maar Billie straalt zo'n onschuld uit dat de stugge Cabe er alles voor over heeft om haar te beschermen!Nummer 41
Schrijver Diversen
Titel Cupido's kuren
Oorspronkelijke titel The love match
Korte omschrijving

Verleiding als spel door Deborah Simmons:
De hertog van Penhurst, een berucht rokkenjager, gaat uit verveling een weddenschap aan met een van zijn vrienden. Zal het hem lukken de jonge voorvechtster van vrouwenrechten, Scholastica Hornsby, te veroveren?

Mysteries van het hart door Deborah Hale:
Als Ivy Greenwood de studeerkamer van de jonge geleerde Oliver Armitage binnenstormt met een waanzinnig voorstel, weet de arme man niet wat hem overkomt. Maar n ding is zeker: zij bezorgt hem het avontuur van zijn leven!

Pijl der liefde door Nicola Cornick:
De markies van Merlin wordt door zijn ouders ingeschakeld om het huwelijk van zijn neef met een fortuinjaagster tegen te houden. Als hij zelf niet ongevoelig blijkt voor haar charmes, doet hij haar een choquerend aanbod.Nummer 40
Schrijver Margo Maguire
Titel Vlucht van de havik
Oorspronkelijke titel Celtic bride
Korte omschrijving

Als een echte Engelse ridder voelt Marcus de Grant zich verplicht iedere vrouw in nood te beschermen. De Ierse Keelin O'Shea maakt echter veel hartstochtelijker gevoelens in hem los dan ridderlijkheid.
Helaas heeft Keelin verplichtingen die het haar onmogelijk maken de weg van haar hart te volgen. Hoewel Marcus de Grant heftige emoties in haar oproept, is het haar plicht de talisman van haar clan - een speer - veilig te stellen.
Bovendien heeft haar overleden vader al een echtgenoot voor haar uitgezocht van een andere clan.
Zij zal dus zo snel mogelijk moeten terugkeren naar Ierland, terwijl Marcus in Engeland moet blijven om zijn erfgoed te beheren.


Nummer 39*
Schrijver Sylvia Andrew
Titel Annabelle; Kerstmis op Temperley Manor
Oorspronkelijke titel Annabelle
Korte omschrijving

Sinds Rosabelles huwelijk, vier jaar geleden, heeft Annabelle haar tweelingzus niet meer gezien. Een bezoek wordt keer op keer uitgesteld. Met Pasen arriveert Rosa, inmiddels weduwe, dan eindelijk op Temperley Manor, totaal uitgeput en gebroken.
Temperley Manor heeft Rosabelle goedgedaan. Giles Stanton, Stephans erfgenaam, moet toegeven dat hij haar nieuwe strijdvaardige houding wel kan waarderen, maar hij vertrouwt haar niet. Alles wijst erop dat ze medeschuldig is aan de dood van haar man. Zijn onderzoek naar Stephans leven en vrienden leidt hem - via zijn gehate stiefmoeder Venetia Stanton - naar Julian Falkirk.
Dan ontdekt hij dat Venetia is vermoord, en dat zijn 'Rosabelle' in gevaar is.


Nummer 38*
Schrijver Sylvia Andrew
Titel Rosabelle; Kerstmis op Temperley Manor
Oorspronkelijke titel The Christmas Belles
Korte omschrijving

Sinds Rosabelles huwelijk, vier jaar geleden, heeft Annabelle haar tweelingzus niet meer gezien. Een bezoek wordt keer op keer uitgesteld. Met Pasen arriveert Rosa, inmiddels weduwe, dan eindelijk op Temperley Manor, totaal uitgeput en gebroken.
Philip, Lord Winbolt, kan er niet over uit. Zijn vrijgevochten buurvrouw, die hem de ene sneer na de andere gaf, schenkt hem ineens een lieftallige glimlach maar kan geen zinnig gesprek meer voeren over haar landgoed. Geen onaangename verandering, al is het wel raadselachtig.
Het wordt pas verontrustend wanneer zijn nieuwe 'Annabelle' op een feestje ene Julian Falkirk ontmoet en de doodsangst op haar gezicht te lezen staat.


Nummer 37*
Schrijver Paula Marshall
Titel De dandy gestrikt
Oorspronkelijke titel Lord Hadleigh's rebellion
Korte omschrijving

Russell, Lord Hadleigh, heeft alweer lang geleden zijn grote liefde verloren aan een geleerde op leeftijd en hij heeft nooit begrepen waarom. Sindsdien zoekt hij vergetelheid in zijn rol van verveelde rijkeluiszoon. Een rol die hij met verve vertolkt, want als erfgenaam van het familiekapitaal is het hem niet gegund een boeiende carrire op te bouwen. Op enige sympathie van zijn vader hoeft hij niet te rekenen, want al zo lang hij zich kan herinneren is zijn tweelingbroer Richie diens oogappel.
Nu stelt zijn vader ook nog eens de volkomen onredelijke eis dat hij binnen drie maanden zal moeten trouwen, wil hij zijn erfenis behouden. Teleurgesteld vertrekt hij naar het familielandgoed Eddington. Hij kan niet vermoeden dat hij daar zijn ware missie zal ontdekken.


Nummer 36
Schrijver Margo Maguire
Titel Schotse bruid
Oorspronkelijke titel Bride of the Isle
Korte omschrijving

Half Schotse, half Engelse is Christiane MacDhiubh door de vijandigheden tussen beide volken waarvan ze afstamt nergens meer welkom. Na de dood van haar ouders neemt de Engelse Lord van Bitterlee, Adam Sutton, haar mee naar zijn eiland als zijn toekomstige bruid.
Maar zij is veel te onbeschaafd en te Schots om een Engelse lady te kunnen worden. Tot groot verdriet van Adam, want zij is adembenemend mooi en haar Schotse aard past wonderwel bij de woeste natuur van Bitterlee. Christiane wil ook niets liever dan blijven; vanwege de zee, de wilde dieren en het stille dochtertje van de lord dat alleen zj uit haar schulp kan laten kruipen... en de knappe Adam, die haar direct zo ridderlijk in bescherming heeft genomen.


Nummer 35*
Schrijver Nora Roberts
Titel Verborgen goud
Oorspronkelijke titel Lawless
Korte omschrijving

Sarah reist vol verwachting naar het onherbergzame Westen, waar haar vader een goudader heeft aangeboord. Ze verheugt zich op het mooie huis dat hij heeft gebouwd en op het leven in de plaatselijke society.
Bij aankomst blijkt het plaatsje Lone Bluff echter een gat, en het huis niet meer dan een optrekje van zongedroogde klei. En tot haar ontsteltenis hoort ze dat haar vader is omgekomen bij een raadselachtig ongeluk in de mijn.
Ze besluit de zaak tot de bodem uit te pluizen en zoekt daartoe steun bij Jake, een knappe, maar ruwe cowboy, die haar spottend 'hertogin' noemt en roept dat ze een veel te teer poppetje is voor het ruige leven in de woestijn.
Krijgt hij gelijk wanneer ze door bloeddorstige indianen wordt ontvoerd?


Boeken algemeen

Nummer 34*
Schrijver Paula Marshall
Titel Liefde als dekmantel
Oorspronkelijke titel Major Chancellor's Mission
Korte omschrijving

Majoor Richard Chancellor heeft al heel wat geheime en gevaarlijke missies tot een goed einde gebracht, maar zich voordoen als priv-leraar van het zoontje van een gegoede familie, is nieuw voor hem. Zijn opdracht is een bende smokkelaars te ontmaskeren, maar al snel wordt zijn aandacht voor een groot deel in beslag genomen door Pandora, de mooie en dappere zuster van zijn jeugdige pupil.
Pandora, die op haar beurt bezig is het familielandgoed van de ondergang te redden, verliest haar hart aan de knappe leraar. Ze is echter diep gekwetst wanneer blijkt dat hij niet is wie hij had gezegd te zijn, en dat stelt Richie voor de moeilijkste opdracht van zijn leven.


Nummer 33
Schrijver Ruth Langan
Titel Een vrouwenhart
Oorspronkelijke titel The courtship of Izzy McCree
Korte omschrijving

Isabella McCree wil beminnen en bemind worden. Niets meer, maar zeker niets minder. Dus besluit ze haar magere bestaan in Pennsylvania te verruilen voor een leven in de bergen waar een hardwerkende boer en zijn moederloze kinderen haar met open armen zullen verwelkomen. Na een slopende reis arriveert ze bij haar gedroomde paradijs.
Een vervuilde blokhut, in lompen gehulde kinderen en een stugge, ruwe man staren haar aan alsof ze uit de lucht is komen vallen. Vastbesloten zich door dit alles niet van de wijs te laten brengen, gaat Isabella aan de slag. Door hard te werken - en met wat kleine leugens - probeert ze haar gruwelijke geheimen het zwijgen op te leggen en de vrouw te worden die ze altijd had willen zijn.


Nummer 32*
Schrijver Nicola Cornick
Titel Lady Polly
Oorspronkelijke titel Lady Polly
Korte omschrijving

Een echte debutante was Lady Polly, vijf jaar geleden. Onervaren, verlegen en helemaal in de ban van Lord Henry Marchnight.
Ze was nog niet volwassen genoeg om werkelijk diepe gevoelens voor hem te koesteren, maar inmiddels heeft ze wel een hele schare aanbidders afgewezen omdat ze hem niet kan vergeten.
Helaas doen er nare geruchten over hem de ronde. Lord Henry zou een gokker zijn, een gehaaide schurk.
Wanneer ze hem opnieuw ontmoet, vlamt de oude aantrekkingskracht direct weer tussen hen op, maar hij gedraagt zich inderdaad wel heel verdacht.


Nummer 31*
Schrijver Margaret Moore
Titel Hartstocht in Wales
Oorspronkelijke titel The Welshman's bride
Korte omschrijving

Genevieve Perronet, een welopgevoede jongedame van adellijke Normandische afkomst, is onder begeleiding van haar oom op weg naar haar bruidegom - die gezien zijn leeftijd haar vader zou kunnen zijn. Als ze worden uitgenodigd op het kasteel van Craig Fawr een feest bij te wonen, besluiten ze hun reis te onderbreken.
Tijdens de festiviteiten raakt de prille Genevieve onder de bekoring van de charmeur Dylan DeLanyea, de aantrekkelijke neef van de kasteelheer. Hoewel Dylan weet dat ze verloofd is, waagt hij het haar te kussen. Het blijft bij uiterst kuise kussen, naar zijn maatstaven. Maar die kussen hebben een verpletterende uitwerking op een wanhopige, aanstaande bruid.


Nummer 30*
Schrijver Nicola Cornick
Titel De preutse courtisane
Oorspronkelijke titel The virtuous cyprian
Korte omschrijving

De wufte Suzanna heeft een huis op het platteland gerfd, dat ze weer dreigt te verliezen als ze er niet gaat wonen. Niet van zins zich in de provincie te begraven, vraagt ze haar tweelingzusje Lucille, een keurige schooljuf, haar plaats in te nemen.
Die voelt er weinig voor, maar als Suzanna haar bezweert dat ze geen bezoek zal krijgen, stemt ze toe.
Nog geen anderhalve week later staat er een onbekend heerschap in haar kamer! Niemand minder dan Graaf Seagrave, de man op wiens grond het pand staat.
En hij denkt dat zij Suzanna is, de beruchtste courtisane van Londen.


Nummer 29
Schrijver Ruth Langan
Titel Woeste gronden
Oorspronkelijke titel Blackthorne
Korte omschrijving

Na de dood van haar ouders blijft Olivia St. John eenzaam en berooid achter. Ze heeft geen andere keus dan met haar wrede oom en tante mee te gaan. Na een afschuwelijk incident moet ze vluchten en komt ze op het landgoed Blackthorne terecht, waar ze als gouvernante van de jonge Liat zal gaan werken. Hier liggen weer heel andere gevaren op de loer.
Wat betekent die broedende blik in de donkere ogen van de mysterieuze Lord Quenton Stamford? Welke huiveringwekkende gebeurtenissen hebben hier plaatsgevonden waardoor de broer van de lord niet meer kan lopen of spreken? Olivia is vast van plan alle duistere geheimen van Blackthorne te ontrafelen, en vooral die van de geheimzinnige Quenton Stamford.


Nummer 28
Schrijver Julia Justiss
Titel Lavendel en viooltjes
Oorspronkelijke titel A scandoulous proposal
Korte omschrijving

Onterfd, verstoten, maar hevig verliefd, volgde Emily Spenser al die jaren geleden haar kapitein naar de bloedige oorlog op het Iberisch schiereiland.
Als weduwe keert ze terug naar Londen om haar zoon de opvoeding te kunnen geven die bij zijn afkomst hoort. Met het ontwerpen van hoeden probeert ze het hoofd boven water te houden. Haar benarde positie lijkt helemaal uitzichtloos als een onverlaat haar dreigt af te persen. Hulp komt uit onverwachte hoek.
De Graaf van Cheverley duldt geen onrecht in zijn omgeving en doet er alles aan om Emily te beschermen. Geheel belangeloos, beweert hij, maar de blik in zijn ogen spreekt boekdelen. En Emily weet uit bittere ervaring dat vroeg of laat de rekening vereffent zal moeten worden.


Nummer 27*
Schrijver Susan Spencer Paul
Titel Gestolen bruid
Oorspronkelijke titel The stolen bride
Korte omschrijving

Op een dag wordt het dorpje Wirth opgeschrikt door de komst van een onbekende. Waar hij vandaan komt en wat hij wil, weet niemand, maar de geheimzinnigheid waarmee hij zich omhult, maakt hem des te aantrekkelijker voor de dorpsvrouwen.
Ook Sofia, die zijn wonden verzorgt nadat hij een familie uit een brandend huis heeft gered, voelt zich tot hem aangetrokken, en ze merkt al snel dat Kayne de Onbekende haar gevoelens beantwoordt. Hun liefde lijkt echter hopeloos, want Sir Griel, de wrede en meedogenloze kasteelheer die de scepter zwaait over het plaatsje, heeft haar uitverkoren als zijn bruid. Wanneer hij erachter komt dat ze verliefd is, ontsteekt hij in woede.


Nummer 26*
Schrijver Jacqueline Navin
Titel Helena's geheim
Oorspronkelijke titel The sleeping beauty
Korte omschrijving

Er is iets vreemds gaande op Rathford Manor. Waarom zou de vrouw des huizes anders in lompen gekleed gaan, terwijl de heer des huizes - haar vader - zijn dagen slijt in gezelschap van een fles whisky?
Adam Mannion, berooid fortuinjager, is vastbesloten te ontdekken wat de oorzaak van dit alles is. Aangetrokken door geruchten over de enorme rijkdom die zou schuilgaan achter de vervallen facade van het landgoed, vraagt hij Lord Rathford om zijn dochters hand. Tot zijn niet geringe verbazing stemt de oude man toe. De dame in kwestie, de beeldschone Helena, is furieus. Niet alleen is ze verkwanseld aan een op geld beluste rokkenjager, ze moet ook nog eens haar geheim veilig zien te stellen.


Nummer 25*
Schrijver Suzanne Barclay
Titel Nacht in de heuvels
Oorspronkelijke titel Pride of lions
Korte omschrijving

Sinds de brute ontvoering van Brenna McKie door een wellustige Murray heerst er een bloedge vete in de Schotse Hooglanden. In hun zucht om deze schanddaad te wreken, hebben de McKies al vele slachtoffers gemaakt. Dus zweert Allisun, met haar lange rode haren op en top een Murray, dat ze niet zal rusten voordat de laatste van haar clanleden is gewroken.
Dan wordt ze tijdens een verwoede strijd ten val gebracht door een gehelmde ridder. Hij slingert haar als een strozak voor op zijn paard en gallopeert het strijdperk uit. Geen wonder dat Allisun voor haar leven vreest, maar vreemd genoeg blijkt deze knappe woesteling haar niet naar het leven te staan. Integendeel, hij lijkt haar eerder te willen beschermen. Ze besluit hem te vertrouwen - totdat ze ontdekt wie hij is. Zijn naam is Hunter, en hij is een regelrechte afstammeling van Jock McKie, de echtgenoot van haar onvoerde tante Brenna.


Nummer 24
Schrijver Bronwyn Williams
Titel Bruiden van St. Brides
Oorspronkelijke titel The mail-order brides
Korte omschrijving

Wanneer Dora Sutton alles in haar frivole leventje verloren heeft, rest haar niets anders dan te schrijven op de huwelijksadvertentie van Grey St. Bride.
Deze jeugdige patriarch is de eigenaar van het woeste eiland St. Brides. Verbeten probeert hij hier een stabiele leefgemeenschap op te bouwen. Hardwerkende en loyale mannen heeft hij al om zich heen verzameld, wat er nog ontbreekt zijn de vrouwen.
Dora Sutton stuurt hij echter direct terug. Zij is volkomen ongeschikt voor het ruwe eilandleven, denkt hij: te teer, te damesachtig, te mooi.
Nadat zij zich, met de kont tegen de krib, toch een plaats heeft weten te veroveren op het eiland, ontdekt hij dat ze niet alleen vreselijk koppig is, maar ook vreselijk lief!


Nummer 23
Schrijver Susan Mallery & Maureen Child
Titel Twee broers getemd
Oorspronkelijke titel Lucas's convenient bride & Jackson's mail-order bride
Korte omschrijving

Dankzij hun oom staan de broers Lucas en Jackson voor de keus: trouwen of alles kwijtraken.

Lucas besluit dat een verstandshuwelijk de enige oplossing is. Om er zeker van te zijn dat de verbintenis van korte duur is, vraagt hij de preutse Emily ten huwelijk. Zij bekoort hem geenszins, dus hoeft hij niet te vrezen dat hij in de verleiding zal komen het huwelijk te voltrekken.

Jackson wil geen vrouw, want zijn kluizenaarsbestaan bevalt hem best. Wanneer hij na een koortsige nacht ontwaakt, blijkt hij echter toch getrouwd te zijn! Met een roodharige - en zeer bevallige - feeks nog wel. Bovendien blijkt hij haar in zijn delerium tot zijn vrouw te hebben genomen. Het enige dat hij nu nog kan hopen, is dat zij het niet lang met hem uithoudt.Nummer 22*
Schrijver Julia Justiss
Titel Een ongeschikte bruid
Oorspronkelijke titel The proper wife
Korte omschrijving

Na jaren keert Lord St. John Sandiford terug naar Engeland. In Londen raakt hij in de ban van Clarissa Beaumont, een beeldschone, extravagante dame met vele aanbidders.
Sinjin vecht echter tegen de passie die hij voor haar voelt.
Om zijn landgoed - dat tijdens zijn lange afwezigheid in verval is geraakt - van de ondergang te redden, heeft hij namelijk een rijke, hardwerkende echtgenote nodig, en Clarissa Beaumont - die nog nooit van haar leven iets heeft uitgevoerd - komt niet op zijn lijstje van geschikte huwelijkskandidates voor.
Clarissa, die haar zinnen op de knappe edelman heeft gezet, neemt daar evenwel geen genoegen mee en gooit al haar charmes in de strijd.


Boeken algemeen

Nummer 21*
Schrijver Ruth Langan
Titel Sirenenzang
Oorspronkelijke titel The Sea Sprite
Korte omschrijving

De excentrieke kapiteinsfamilie Lambert krijgt een harde slag te verwerken als kapitein John en zoon James in een storm ten onder gaan, maar de drie zusjes Lambert zullen hun nagedachtenis eer aandoen. Ook zij worden kaperkapitein in dienst van de koning!
Wanneer Darcy, de jongste van de drie zusjes, kennismaakt met duvelstoejager Gryf, gelooft ze haar ogen niet. Hij lijkt sprekend op haar beweende jeugdliefde Gray Barton!
Toch is hij het niet helemaal. Was Gray een open, montere jongen, Gryf is gesloten en somber. En een man die recht op zijn doel afgaat - zelfs als dat de kapitein is die hij dient te gehoorzamen: Darcy Lambert!


Nummer 20
Schrijver Anne Herries
Titel Als een Griekse godin
Oorspronkelijke titel Rosalyn and the Scoundrel
Korte omschrijving

Damian Wrexham had verwacht dat zijn buurvrouw een saaie oude vrijster zou zijn. Zijn mond valt dan ook open als hij Miss Rosalyn Eastleigh ontmoet. Met haar rijzige gestalte en weelderige vormen doet ze hem sterk denken aan een Griekse godin, en als ze haar mond opendoet, spreidt ze een verfrissende openhartigheid tentoon.
Toch probeert hij uit alle macht afstand te houden van deze verrukkelijke vrouw. Voor haar eigen bestwil, want hij zal haar nooit ten huwelijk kunnen vragen - al zou hij niets liever willen. Als aan het licht komt dat Damian dezelfde Lord Marlowe moet zijn die destijds Engeland moest verlaten vanwege een moord, eist Rosalyns familie dat ze hem niet meer ontmoet. Maar inmiddels is ze z hopeloos verliefd op hem geworden, dat ze zelfs bereid is zijn matresse te worden. Dan wordt opnieuw een man vermoord, en alle aanwijzingen gaan richting Damian.


Nummer 19*
Schrijver Ruth Langan
Titel Schuim en aarde
Oorspronkelijke titel The Sea Nymph
Korte omschrijving

De excentrieke kapiteinsfamilie Lambert krijgt een harde slag te verwerken als kapitein John en zoon James in een storm ten onder gaan, maar de drie zusjes Lambert zullen hun nagedachtenis eer aandoen. Ook zij worden kaperkapitein in dienst van de koning!
Op zee trotseert de flamboyante Bethany moeiteloos alle gevaren, maar aan wal wankelt haar hart.
Voor de reparatie van het familieschip de Undaunted is ze afhankelijk van de koele, veeleisende, maar intrigerende graaf van Alsmeeth. Tegelijkertijd kan ze de kussen van een struikrover genaamd Lord of the Night niet vergeten.


Nummer 18
Schrijver Ann Gracie
Titel Balsem voor zijn hart
Oorspronkelijke titel Gallant Waif
Korte omschrijving

Na de dood van haar vader staat Kate Farleigh er alleen voor. Omdat ze liefdadigheid verafschuwt, besluit ze als dienstmeid te gaan werken. Dat gaat Lady Cahill, de peettante van haar moeder, te ver. Kordaat onvoert ze Kate om haar in Londen een welgestelde echtegenoot te bezorgen. Als ze overnachten op het landgoed van haar kleinzoon Jack, ziet Kate hoe verwaarloosd het is, daarom stelt ze voor als huishoudster voor hem te gaan werken. De baan blijkt veel moeilijker dan verwacht.
De norse, supermannelijke Jack roept gevoelens in haar op die ze niet kan bedwingen; volkomen ongepaste, schaamteloze gevoelens! Waar mogelijk zal ze hem uit de weg moeten gaan. Helaas wordt dat voornemen ernstig ondermijnd - door Jack Carstairs zelf!


Nummer 17*
Schrijver Ruth Langan
Titel Betoverde golven
Oorspronkelijke titel The Sea Witch
Korte omschrijving

De excentrieke kapiteinsfamilie Lambert krijgt een harde slag te verwerken als kapitein John en zoon James in een storm ten onder gaan, maar de drie zusjes Lambert zullen hun nagedachtenis eer aandoen. Ook zij worden kaperkapitein in dienst van de koning!
Ambrosia hunkert naar de zee. Van jongs af aan bevaart ze de gevaarlijke wateren voor de kust van Cornwall, maar al overtreft ze de beste zeelui, voor een vrouw is het onmogelijk het bevel te voeren over een schip. Ze heeft een man nodig om haar droom te verwezenlijken.
Haar keus valt op de intrigerende Riordan Spencer - die alleen wel wijzer is dan een vrouw het roer in handen te geven.


Nummer 16*
Schrijver Mary Brendan
Titel Beledigde furie
Oorspronkelijke titel A Roguish Gentleman
Korte omschrijving

Elizabeths grootmoeder wil haar kleindochter graag getrouwd zien, maar waarom heeft ze in 's hemelsnaam de beruchte Ross Trelawny voor haar uitgezocht?
De man staat immers bekend als een harteloze schurk en een doorgewinterde losbol. Al gauw heeft Elizabeth door hoe de vork in de steel zit. De graaf van Stratton is alleen maar op haar bruidsschat uit, die haar goklustige oma heeft ingezet voor een weddenschap. Met hr geld wil hij zijn losbandige leventje bekostigen!
Elizabeth stelt alles in het werk zo ongemanierd en onelegant mogelijk op haar verloofde over te komen. Dan zal hij wel van zijn snode plannen afzien. Verwarrend is alleen, dat hij haar wil doen geloven dat hij tedere gevoelens voor haar koestert.


Nummer 15
Schrijver Deborah Hale
Titel Een roos in de winter
Oorspronkelijke titel The Bonny Bride
Korte omschrijving

De dromen van Jenny Lennox staan op het punt om uit te komen! In Nova Scotia staat haar een verfijnd, weelderig leven te wachten als de bruid van een rijke reder. Die droom dreigt in n klap de grond ingeboord te worden, als het echtpaar dat haar tijdens de overtocht moet cahperonneren, op het laatste moment afzegt. Ten einde raad vraagt ze Harris Chisholm, een arme kantoorklerk, haar te beschermen tegen het ruwe volk op de St. Bride.
Tijdens de woelige zeereis voelen ze zich echter steeds meer tot elkaar aangetrokken. Met de veilige haven al in zicht, dreigen Jenny's zorgvuldig voorbereide huwelijksplannen in het water te vallen. En de storm die het schip in gevaar brengt, is haar eigen verradelijke hartstocht.


Nummer 14
Schrijver Elizabeth Bailey
Titel Droom vol sterrenlicht
Oorspronkelijke titel The misfit maid
Korte omschrijving

Lady Mary Hope, Maidie, verwacht niet veel van het huwelijk. Alles wat ze zoekt, is een man die haar met rust laat. Ze is al blij met een dak boven haar hoofd en een plaats om haar liefhebberij - sterrenkunde - te beoefenen. In ruil daarvoor krijgt haar aanstaande een aanzienlijk deel van haar fortuin. Het doet er ook niet zoveel toe met wie ze trouwt, zolang het maar niet die afschuwelijke neef van haar is die haar wordt opgedrongen.
Om een andere huwelijkskandidaat te vinden, moet ze echter wel haar debuut maken. Haar hoop is gevestigd op een - heel ver - familielid: Lord Laurie Delagarde. Tegen wil en dank ziet deze verstokte vrijgezel zich genoodzaakt een ongemanierde jongedame te introduceren.


Nummer 13
Schrijver Deborah Hale
Titel Vlucht naar vrijheid
Oorspronkelijke titel The elusive bride
Korte omschrijving

Cecicly Tyrell zou de baarlijke duivel trouwen als ze daarmee haar thuis en haar mensen kon redden. En als er ook maar een greintje waarheid schuilt in de geruchten die ciculeren, ziet het ernaar uit dat ze dat ook zal moeten doen. Op bevel van de keizerin wordt ze uitgehuwelijkt aan Lord Rowan DeCourtenay, een ridder met een aanzienlijke staat van dienst, al kleeft er ook een smet op zijn blazoen.
Voor Lord Rowan haar echter kan opeisen, staat er een andere aanbidder voor de poort, die zijn eis ondersteunt met een leger. Cecily vlucht naar de burcht van DeCourtenay om hulp te halen. Op haar gevaarlijke tocht raakt ze meer dan bevriend met de geheimzinnige John DeCourtenay, de halfbroer van Rowan. Zegt hij.....


Nummer 12*
Schrijver Mary Brendan
Titel De zilveren jonker
Oorspronkelijke titel The Silver Squire
Korte omschrijving

Met haar zevenentwintig jaar is Emma Worthington een echte oude vrijster. Geen wonder, met haar saaie uiterlijk. Had ze nou maar een beetje rouge willen gebruiken, dan was het wel wat geworden met de liefde, houdt haar moeder haar keer op keer voor, maar die kansen heeft ze jaren geleden al voorbij laten gaan. Nu slijt ze haar dagen in het gezelschap van boeken, dromend van de ware liefde. Tot haar ouders besluiten dat het zo wel genoeg is geweest.
Omdat ze financieel omhoog zitten, accepteren ze het aanbod van een dubieuze heer die een bedeesde oude vrijster wil trouwen. Als Emma ontdekt dat ze wordt uitgehuwelijkt, vlucht ze in paniek van huis weg. Recht in de armen van de grootste schuinsmarcheerder van Londen.


Nummer 11*
Schrijver Lyn Stone
Titel Bruid van Trouville
Oorspronkelijke titel Bride of Trouville
Korte omschrijving

De alom beruchte Edouard Gillet, Graaf de Trouville, is uit de gratie. Zijn neef, de koning van Frankrijk, heeft hem van het hof verbannen omdat Edouard weigerde te infiltreren aan het Engelse hof. Een verstandig man zorgt dat hij de wraak van de koning voor is en neemt de benen. Samen met zijn zoon trekt hij naar Schotland. Onderweg ontmoet hij de man die hem al eerder naar de Schotse Hooglanden heeft gedreven: Dairmid Hume, de vader van de vrouw die hij dacht te trouwen. Opnieuw doet Hume hem een voorstel voor een huwelijk.
Ditmaal biedt hij zijn nicht aan, Lady Anne of Baincroft. Voor een man op zoek naar een nieuw huis, klikt het voorstel verleidelijk. Zelfs al wordt er gefluisterd dat de lieftallige Lady Anne de hand heeft gehad in de dood van haar eerste echtgenoot.


Nummer 10
Schrijver Georgina Devon
Titel Duel met de liefde
Oorspronkelijke titel The rake
Korte omschrijving

De reputatie van Juliet is geruneerd! Uit liefde voor haar vader heeft ze diens plaats ingenomen tijdens een duel met de hertog van Bradbourne. Daarbij is ze gewond geraakt, zodat ze gedwongen was om een paar nachten door te brengen onder het dak van deze beruchte vrouwenverslinder. Weliswaar is er niets tussen hen gebeurd, maar maak dat maar eens wijs aan de roddeltantes van de Londense society!
Om haar eer te redden, besluit de hertog om haar hand te vragen. Ondanks haar heftige gevoelens voor hem verzet Juliet zich uit alle macht tegen dit gedwongen huwelijk. Sebastian van Bradbourne is de opwindenste, gevaarlijkste en aantrekkelijkste man die ze ooit heeft ontmoet, maar ze weet zeker dat hij haar hart zal breken.


Nummer 9*
Schrijver Ruth Langan
Titel Getemde schoonheid
Oorspronkelijke titel Briana
Korte omschrijving

Gavin O'Neill heeft zijn handen vol aan zijn temperamentvolle dochter Briana. Ze schrikt er niet voor terug om de Engelse soldaten, die plunderend en rovend door Ierland trekken, in haar eentje aan te vallen. Om haar tot gehoorzaamheid te dwingen, sluit hij haar op in een klooster. Wanneer Briana het klooster weer mag verlaten, slaat het noodlot toe: op weg naar huis wordt ze aangevallen door de bende van de bloeddorstige Halsey. Ze wordt op het nippertje van de dood gered door Lord Alcott. Hij neemt haar mee naar zijn landgoed Carrick House, waar hij haar maandenlang liefdevol verpleegt. Maar wat de onschuldige Briana niet weet, is dat haar redder een zeer slechte reputatie heeft op het gebied van vrouwen. Bovendien koestert hij een duister geheim.


Nummer 8
Schrijver Nicola Cornick
Titel Een oord van verderf
Oorspronkelijke titel The Blanchland secret
Korte omschrijving

Op een goede dag ontvangt Sarah Sheridan een mysterieuze brief en is het gedaan met haar rustige leventje als gezelschapsdame in Bath. Er is maar n manier om het mysterie te ontsluieren: ze moet terug naar Blanchland, het familielandgoed dat ooit haar thuis was maar nu in handen is van haar decadente neef, Sir Ralph Covell. Er gaan geruchten dat hij daar wilde orgien houdt. Sarah heeft dan ook gemengde gevoelens over haar op handen zijnde reis. Die worden nog eens versterkt wanneer ze vlak voor haar vertrek burggraaf Guy Renshaw ontmoet, een aantrekkelijke man met de reputatie van een losbol. Tot haar verbazing vertrekt hij ook naar Blanchland. Voor ze het weet, raakt ze verstrikt in een web van intriges.


Nummer 7
Schrijver Olga Daniels
Titel Een koninklijk paar
Oorspronkelijke titel A royal engagement
Korte omschrijving

Na een aantal wreed beindigde huwelijken is de Engelse koning Henry VIII op zoek naar een jonge vrouw. Dat brengt Graaf Thurton op het idee zijn beeldschone nichtje aan de koning te koppelen. Als hij erin slaagt, zal hij met gunsten en rijkdommen worden overladen. Hij stuurt een van zijn mannen, Sir Richard, naar het klooster waar Lady Margaret noodgedwongen verblijft, met de opdracht haar klaar te stomen voor het leven aan het hof.
Het is liefde op het eerste gezicht tussen die twee, al weten ze het niet van elkaar. Lady Margaret begrijpt al snel wat haar oom in zijn schild voert, maar wat ze niet weet, is dat Richard niet bepaald op goede voet staat met de graaf. Zijn pogingen haar te beschermen, kunnen hen beide in grote moeilijkheden brengen.


Nummer 6
Schrijver Gail Mallin
Titel Verleidelijke erfgename
Oorspronkelijke titel The elusive heiress
Korte omschrijving

Lord Randal Crawford gelooft zijn ogen niet als hij de donkere schoonheid ontwaart die beweert dat ze zijn nichtje is. De laatste keer dat hij haar zag, spuugde ze zijn jas onder; hij was toen vijftien en zij een baby. Nu staat hier een onafhankelijke, sprankelende jonge vrouw, een verademing vergeleken bij de bte, giechelende wichten die de soirees van tegenwoordig bevolken. Blijkbaar is zo'n Amerikaanse opvoeding zo slecht nog niet. In elk geval komt ze onomwonden en in duidelijke bewoordingen haar erfenis opeisen.
Toch twijfelt hij aan haar identiteit. Haar verhaal klopt, maar voor hem ligt een brief waarin staat dat zijn nichtje, Kitty Nixon, onlangs is verdronken! Iets zegt hem dat hij voor deze belle op zijn hoede moet zijn.


Nummer 5*
Schrijver Lyn Stone
Titel In naam van de waarheid
Oorspronkelijke titel The knight's bride
Korte omschrijving

Sir Alan of Strode bezweert zijn stervende strijdmakker dat hij erop zal toezien dat zijn testament wordt nageleefd. Om zijn vriend te ontzien verzwijgt Alan dat hij niet kan lezen. Hij weet dus niet wat hij belooft, maar hij is een man van zijn woord. Wat het ook is, hij zal zorgen dat de laatste wil van zijn vriend wordt geerbiedigd. Dat voornemen wordt danig op de proef gesteld als hij de weduwe van zijn vriend het slechte nieuws brengt.
Zodra ze de brief heeft gelezen verandert de frle Lady Honor in een furie. Woedend beschuldigt ze hem ervan dat hij het testament heeft vervalst. Ze piekert er niet over om zo snel weer te trouwen en zeker niet met hem!
Maar een zwangere vrouw die een vijandelijke aanval vreest heeft niet veel keus.


Nummer 4
Schrijver Francesca Shaw
Titel De trots van een dame
Oorspronkelijke titel The unconventional miss Dane
Korte omschrijving

Antonia Dane is voor het eerst in lange tijd terug op het landgoed van haar familie, Rye End Hall, dat ze onlangs heeft gerfd. Tot haar schrik ontdekt ze dat het huis en de omliggende landerijen in vergaande staat van verval verkeren. Haar buurman, Lord Marcus Allington, biedt aan om het land van haar te kopen. Een ogenblik lang is Antonia in de verleiding - tot hij haar kust. Aan zo'n onbeschaamde man zal ze haar dierbare grond nooit verkopen!
Toch komt ze uiteindelijk tot de conclusie dat ze Marcus' hulp zal moeten accepteren. Vanaf dat moment laat hij haar niet meer met rust, maar als Lady Reed in Hertfordshire arriveert, beseft Antonia dat zijn bedoelingen niet zo serieus zijn als ze lijken.


Nummer 3*
Schrijver Suzanne Barclay
Titel Getemde leeuwin
Oorspronkelijke titel Lion's lady
Korte omschrijving

Zes lange, bittere jaren heeft Rowena haar geliefde vervloekt, hopend dat hij een wrede dood zou sterven nadat hij haar in de steek had gelaten. Om het kind dat hij bij haar had verwekt een toekomst te geven, is ze met de leider van de Gunn-clan getrouwd. Nu haar echtgenoot is vermoord, zet ze alles op alles om het leiderschap voor haar zoon veilig te stellen.
Dat betekent dat ze een zware reis moet ondernemen om trouw te zweren aan de onderkoning, begeleid door haar op macht beluste zwager Eneas. Wanneer ze op hun tocht worden overvallen, maakt deze zich zo snel mogelijk uit de voeten en laat hij haar aan haar lot over.
Net als zes jaar geleden wordt ze van haar belagers gered door een onbekende, zwartgelokte man.


tr>
Nummer 2*
Schrijver Mary Brendan
Titel Eer en deugd
Oorspronkelijke titel A kind and decent man
Korte omschrijving

De jonge, beeldschone Victoria Lorrimer is in de zevende hemel wanneer de intrigerende Lord Courtenay - een man die vele vrouwenharten sneller doet kloppen - haar ten huwelijk vraagt. Het is dan ook een hele schok als blijkt dat hij zijn belofte haar vader om haar hand te vragen niet nakomt.
Diepbedroefd zoekt ze troost bij een oude vriend van haar vader, en dan breken er zeven lange jaren aan, jaren waarin ze probeert haar grote liefde uit haar gedachten te bannen en de verhalen te negeren die ze over zijn avonturen met vrouwen hoort. Wanneer ze na de dood van haar echtgenoot berooid achterblijft, beseft ze dat er maar n man is die haar van de bedelstaf kan redden... Lord Courtenay. Hij doet haar echter een voorstel dat haar schokt tot in het diepst van haar ziel.


Nummer 1
Schrijver Helen Dickson
Titel Rebels complot
Oorspronkelijke titel Conspiracy of hearts
Korte omschrijving

Net op tijd wordt de onstuimige en onbezonnen Serena Carberry door een voorbijganger uit de handen van een aanrander gered. Hoewel ze hem dankbaar is, schrikt ze wanneer ze hoort dat haar redder Lord Kit Brodie is, een vriend van haar vader. Ze vreest dat Kit haar vader op de hoogte zal brengen van haar indiscrete gedrag. Maar zo ver komt het niet, aangezien haar vader verwikkeld is in een complot tegen de koning en het land moet verlaten.
Opnieuw is het Kit die Serena te hulp komt. In de wetenschap dat ook zij naar het buitenland zal moeten vluchten, verzet ze zich tegen haar diepste gevoelens voor hem.
Wat heeft het voor zin om zich aan hem over te geven als ze hem meteen weer zal verliezen?
Home | Harlequin