Romans koop je bij Bol


Naast Bouquet heeft uitgeverij Harlequin nog een andere populaire reeks, namelijk Intiem. De eerste 118 nummers werden in 1983 en 1984 uitgegeven bij uitgeverij Spaarneboek, deze boekjes hebben het Silhouette logo vooraan op de omslag. Pas in 1985 bracht uitgeverij Harlequin de eerste Intiem uit: nummer 119.
Intiem heeft zijn naam niet gestolen, de boekjes bevatten intieme scènes die heel wat verder gaan dan in de Bouquet. De boeken waar de onderverdeling 'Sexy' op vermeld staat, gaan zelfs nóg verder. Volgens de website van Harlequin zijn de Intiem onweerstaanbare verhalen vol passie, vuur en verovering.
In 2018 verscheen het laatste nummer in deze reeks: Intiem 2286, een speciale uitgaven met 3 verhalen erin.

De Intiem Favorieten worden nog steeds uitgegeven, dat zijn heruitgaven van reeds eerder verschenen Intiem verhalen.

Onderverdelingen

In 1998 kwamen de eerste onderverdelingen. De allereerste was Intiem 918, een 'Hartstocht & humor', verhalen met een kwinkslag. Een jaar later volgt Intiem Sexy, die zijn, zoals eerder vermeld, een stuk pittiger (lees: erotischer) dan de gewone Intiem. Deze twee onderverdelingen verdwijnen geleidelijk en vanaf nummer 1440 begon men met de 'Intriges', verhalenreeksen over eenzelfde familie of vriendenkring geschreven door diverse auteurs.
Vanaf 2007 werden alle Intiems onderverdeeld in: Intriges, Desire, Love en Modern, met af en toe een Extra Dik exemplaar ertussen. In 2013 was er weer een vernieuwing en verdwijnen de onderverdelingen Modern en Love. Nog eens twee jaar later blijven alleen de Intriges, Desire en Extra dik. Begin 2018 wordt er weer gesleuteld aan de onderverdelingen en zijn er alleen nog 'Dubbeldik' en '2 verhalen'. De laatste twee nummers in deze reeks zijn speciale uitgaven met drie verhalen.

Intiem Extra

Intiem Extra bevat telkens twee nieuwe verhalen. De eerste vier nummers uit 1985 werden nog bij Uitgeverij Spaarneboek uitgegeven, ze hadden een witte omslag en hadden het Silhouette logo vooraan op de omslag. De intiem Extra kregen pas de voor Intiem typerende rode omslag vanaf nummer 27.
Bij Intiem Extra zijn er slechts twee onderverdelingen terug te vinden: tussen nummers 143 en 167 verschijnen er acht 'Hartstocht & humor' en een 'Sexy'. Het laatste nummer van de Intiem Extra reeks is 339, deze reeks werd stopgezet in 2016.
Begin 2022 wordt de reeks opnieuw verdergezet, de nummering loopt door. Het betreft hier reeds eerder verschenen verhalen.

Intiem Favorieten en Intiem Favorieten Speciale Uitgave

De Favorieten reeks bestaat al sinds 1987 en loopt nog steeds. Een boek bestaat uit telkens drie verhalen die reeds eerder werden uitgegeven. Er zijn zowel Intiem, Bouquet, Doktersroman als Collecties,... te vinden in deze reeks.
Daarnaast bestaat sinds 2016 ook de Intiem Speciale Uitgave (3 in 1 Favorieten) deze is qua look bijna identiek als de gewone Intiem Favorieten. Alleen de nummering begon op 9 februari 2016 met nummer 1 en 'Speciale Uitgave' staat duidelijk op de omslag vermeld. Ook deze boeken bevatten telkens drie reeds eerder verschenen verhalen.

Series

Tegenwoordig zijn de vervolgverhalen erg populair. Diverse verhalen maken deel uit van een serie, meestal is er dan een logo op het boek terug te vinden, maar er zijn er ook veel zonder logo. Het is dan even uitzoeken welke verhalen nog bij de serie horen. We zijn nog volop bezig met deze schrijfsters een eigen pagina te geven op onze website, maar ondertussen heeft al een aantal van hen een plaatsje op de pagina ‘Harlequin Series en Losse nummers’ waar wij de series al helemaal voor je hebben uitgezocht. Verder helpt het als je de originele titel van het verhaal weet, dan kan je het uitzoeken op de website van de schrijfster zelf of op één van de vele websites over boeken op het internet. Ook deze lijst stellen wij beschikbaar.

Hier kunt u een pdf-bestand van de Intiem Reeks downloaden.

Hier kunt u een pdf-bestand van de Intiem Extra Reeks downloaden.

Home | Harlequin